Ocena dotyczy

maras

Dodał: 20.11.2006

Jeździ tym autem:

1 rok

Miałem tym samochodem zderzenie czołowe(na tyle niegrożne, ze nawet nie zatrzymano dowodu rejestracyjnego) . po którym stał on przez jakiś czas. Niestety okazało się, juz po zrobieniu, że jest to zupełnie inne auto. Potem już wszystko zaczęło się sypać po kolei... niestety Espero to nie Audi ani Mercedes, więc, kiedy coś się stanie, proponuję się go po prostu pozbyć. Oszczędnych, ponadto, przestrzegam przed zmniejszaniem dawki gazu w celu zmniejszenioa spalania, gdyż skutkuje to wypaleniem wszyskich uszczelek silnika a dłuższum okresie czasu także pękaniem zaworów (to wszystko też perzerobiłem dzięki mądremu poprzedniemu właścicielowi)

(kultura pracy, elastyczność)

Bardzo zrywny i elastyczny, przy rozsądnej jeździe oszczędny. Głosny podzcas przyspieszania, ale jest to raczej przyjemny dźwięk

Żadna rewelacja, mało precyzyjna

Jak na tak miękkie zawieszenie, zaskakująco dobrze trzyma się drogi. Niestety duże przechyły nadwozia potęgują wrażenie niepewności na zakrętach. Bardzo kiepsko przyjmuje dłuższe poprzeczne nierówności

Absolutna rewelacja. Okna w słupkach tylnych to mistrzostwo świata

Fotele wygodne, pomimo tego, że miękkie, to nie są męczące na dłuższych trasach. Niestety potrafią się połamać przy mocniejszym oparciu ( mnie się to przytrafiło przy wsiadaniu).Obicie deski przyjemne w dotyku ( do wysokości radia, niżej jest twarde), komplet włączników przy zegarach wymaga przyzwyczajenia
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Nawiew w normie, skuteczny. Ciepłe powietrze płynie już moment po ruszeniu

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Klasa sama dla siebie. Podobną ilością miejsca w tej klasie dysponuje tylko Citroen Xantia

Silnik wyraźnie słyszalny przy rozpędzaniu. Jakość spasowania elementów kabiny nie jest rewlacyjna- na nierównościach wyraźnie słychać trzeszczenie. Natomiast podczas nawet bardzo szybkiej jazdy po płaskim cisza. Absolutna

Przy jeździe na gazie spalanie, przynajmniej w moim przypadku, jest wprost zależne od stylu jazdy. Na benzynie, natomiast, nie przekracza nigdy 10 litrów, nawet przy obciążeniu i w mieście

Spalania 1.5 i 16V 90 KM + LPG

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Mimo wszystko Espero to rozsądna propozycja,szczególnie dla rodziny- auto duże, oszczędne, orginlne części stosunkowo tanie. Sam samochód obecnie też kosztuje grosze.

drobiazgi

Siłowniki szyb,centalnego zamka, zespolony przełącznik świateł- po prostu dramat...

poważne usterki

Tak, jak każde inne auto. Zawieszenie trochę zbyt delikatne, jak na nasze drogi.
Zgłoś sugestię usunięcia

Daewoo Espero

164 komentarze

145 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~q~q

Do dick: u mnie było to samo i okazało się ze miałem zalepiony brudami filtr paliwa co znajduje się na pompie paliwa w baku i był zalepiony regulator ciśnienia paliwa na listwie wtrysku brudami ,wymieniłem pompę i regulator paliwa i chodzi jak rakieta

~q~q

Do ~ja: jest tam obudowa do immobilizera pewnie źle ją założyłeś ,niedokładnie i dlatego ci nie odpala ,a jak nie pomoże sprawdź stacyjkę czy przełącza elektrycznie omomierzem

~esperanza~esperanza

Witam.
Mam taki problem, gdy odpalam auto na zimnym silniku to pracuje normalnie, po ok. 5min. gdy temp. dochodzi do 2 kreski obroty zaczynają skakać i szarpie autem, po chwili zapala się kontrolka silnika i auto gaśnie. Po jakiś 2-3 min odpali. ale jak auto juz się nagrzeje czyli wskazówka jest w połowie to auto śmiga bez usterek. Śilnik krokowy, przewody, filtry wymienione, dwa razy był u elektromechanika i na komputerze jest wszystko ok.( możliwe że u elektromechanika nie było tych objawów, bo albo auto było juz nagrzane albo dopiero je odpalali a więc nie zdąrzył nagrzać się do tej drugiej kreski)
espero 1.8 benzyna 97r.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Daewoo Espero, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Daewoo Espero