Ocena dotyczy

(4,08)

Autor

beny2

Dodał: 04.04.2003

Auto wrecz doskonale jezeli wezmie sie pod uwage jego cene (moje kosztowalo w salonie 31000 zlotych). Nalezy z daleka omijac autoryzowane warsztaty. Poziom ich uslug jest tragicznie slaby (auto bylo oddawane na przeglady w 3 roznych serwisach), a ceny wziete chyba z kosmosu. Dosc powiedziec, ze za przeglad po 30000km zaplacilem 1590 zlotych. Poza planowymi czynnosciami nic nie zrobiono na nim, a do tego oddano mi auto z przebita opona. Za wczesniejszy przeglad zazyczono sobie niewiele mniejsza kwote 1200 zlotych, a nie dodtknieto na nim wogole auta. Olej byl niezmieniony, filtry stare. Wzieli 1200 zlotych tylko za przybicie pieczatki w ksiazce gwarancyjnej. Z powyzszych powodow zrezygnowalem z gwarancji i po 10 miesiacach uzytkowania auta zaczalem je serwisowac w prywatnym warsztacie i dobrze na tym wyszedlem. Przeglady kosztowaly okolo 150 zlotych, a auto ani razu sie nie zepsulo.

(kultura pracy, elastyczność)

Nieco ospaly na niskich obrotach, ale na wyzszych juz calkiem dobrze sobie radzi.

Dosc dobrze zestopniowana. Jedynka lubi haczyc.

Zawieszenie dobrze tlumi nierownosci, auto dosyc dobrze trzyma sie drogi na zakretach.

W czasie jazdy do przodu dobra, ale ciezko przy parkowaniu wyczuc gdzie sie konczy auto, podobnie jest z widocznoscia do tylu.

Wszystkie przelaczniki rozsadnie rozmieszczone, nie ma zadnych problemow z ich obsluga.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

W zimie auto szybko sie nagrzewa, ale niestety wylaczenie dmuchawy powoduje natychmiastowe zaparowanie szyb.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Ogromna ilosc miejsca zarowno w kabinie pasazerskiej, jak i w bagazniku.

Auto jest dobrze wyciszone.

W miescie okolo 8,5 litra, na trasie ponizej 7.

Byl to chyba najkorzystniejszy stosunek jakosc/cena kilka lat temu.

drobiazgi

W zasadzie tylko przy nizszych temperaturach sa pewne problemy z centralnym zamkiem i elektrycznymi szybami.

poważne usterki

Ani razu nie bylo powaznej awarii.
Zgłoś sugestię usunięcia

Daewoo Espero

164 komentarze

145 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~q~q

Do dick: u mnie było to samo i okazało się ze miałem zalepiony brudami filtr paliwa co znajduje się na pompie paliwa w baku i był zalepiony regulator ciśnienia paliwa na listwie wtrysku brudami ,wymieniłem pompę i regulator paliwa i chodzi jak rakieta

~q~q

Do ~ja: jest tam obudowa do immobilizera pewnie źle ją założyłeś ,niedokładnie i dlatego ci nie odpala ,a jak nie pomoże sprawdź stacyjkę czy przełącza elektrycznie omomierzem

~esperanza~esperanza

Witam.
Mam taki problem, gdy odpalam auto na zimnym silniku to pracuje normalnie, po ok. 5min. gdy temp. dochodzi do 2 kreski obroty zaczynają skakać i szarpie autem, po chwili zapala się kontrolka silnika i auto gaśnie. Po jakiś 2-3 min odpali. ale jak auto juz się nagrzeje czyli wskazówka jest w połowie to auto śmiga bez usterek. Śilnik krokowy, przewody, filtry wymienione, dwa razy był u elektromechanika i na komputerze jest wszystko ok.( możliwe że u elektromechanika nie było tych objawów, bo albo auto było juz nagrzane albo dopiero je odpalali a więc nie zdąrzył nagrzać się do tej drugiej kreski)
espero 1.8 benzyna 97r.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Daewoo Espero, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Daewoo Espero