Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

VW Passat

Jest to naprawdę super auto za rozsądne pieniadze. Gabarytowo wzasadzie identyczne jak Nissan qashgai przy czym tańsze o ok. 15 tys. zł. porównując te same roczniki.

(kultura pracy, elastyczność)

silnik generalnie ok. w mieście bez uwag, w trasie przy wyprzedzaniu trzeba go troche poprzeciągac na niższych biegach do ok. 3500 - 4000 obrotów i wtedy idzie jak burza :) Natomist przy próbach wyprzedzania w granicach 2500 - 3000 obrotów zbiera się troche zbyt wolno. Generalnie trzeba nauczyc się nim jeździc.

biegi wchodzą dośc ciasno ale precyzyjnie - nie miałem do tej pory żadnych problemów

Doskonały, trzyma sie trasy jak przyklejony, wysoki prześwit - 20 cm - i szerokie koła 215/60/R17 powodują, że jest wprost stworzony na Polskie drogi i wycieczki za miasto

Trzeba nauczyc korzystac sie z lusterek bocznych bo widocznosc przez tylną szybę jest raczej mizerna, ale lusterka są tak duże, że odpowiednie ustawienie i umieętne posługiwanie się nimi nie nastręczają żadnych problemu przy jakichkolwiek manewrach

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

nie zauważyłem żadnych problemów - jak narazie ok.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Miejsca wystarczająco dla 5 osobowej rodziny - brdzo wygodne fotele.

Jest super. w porównaniu do innych aut którymi jeździłem np. Opele, VW jest o niebo lepiej.

Za taką cenę i gabaryty rewelacja. Miasto 7,8 - 9,5 l. Trasa 6,8 - 8,0 w zależności od tego czy sie kulasz 90 -100 km/h - wtedy spalanie 6,8 - 7,3 lub jedzie np. 140 km/h wtedy masz ok. 8,0 l

Rewelacyjne auto w klasie SUV za rozsadne pieniadze. Następny mój samochód tez bedzie Caliber - tylko nowy model za parę lat :)).

drobiazgi

bez uwag

poważne usterki

bezawaryjny - jak dotąd :) tylko lac paliwo i jeździc

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Zawieszenie: Idealne na Polskie drogi- i te koła :)))

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Dodge Caliber

Ostatnie komentarze:

~Krzysiek~Krzysiek

dlaczego podczas załączonej instalacji gazowej podczas jazdy schodzi mi paliwo ? proszę o pomoc

kkkk

srodek
piszczące plastiki doprowadzaja do szału-szmelc i nic wiecej-strasznie sie zawiodłem.

caliberpuzonacaliberpuzona

witam,
mam wrazenie, że opony są wyjątkowo śliskie na mokrej nawierzchni. Jak wasze odczucia?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Dodge Caliber, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Dodge Caliber