Ocena kierowcy - Fiat 125p Sedan

Marcin cinek2000@interia.pl, 24 lat temu
Silnik 1.5 70KM 51kW
Rok produkcji 1983
Fiat 125p Sedan 1.5 70KM 51kW 1967-1983 - Oceń swoje auto
Uwielbiam ten samochód. Włożyłem w niego troche kasy ale teraz jetsme z niego dumny. Nie ma on już teraz chromowanych zderzaków tylko plastikowe i to jeszcze w dodatku pod kolor nadwozia. Środek też przerobiłem: inne siedzenia które były robione na zamówienie. Ten samochód polecam jako pierwszy dla zapaleńców motoryzacji. Jeśli ktoś chce to moge przysłać mu zdjęcie :)))))))))
Do silnika nie mam żadnych zatrzeżeń. Nie ma żadnych wycieków a i kultura pracy jest dobra.
Na początku była czwóreczka, po pewnym czasie wymieniłem ją na piątke lecz ta nietety się popsuła i musiałem powócić do czwórki, ale terza jest już dobrze i szykuje się kolejny powrót tyle że tym razem do piątki!
Przy ostrych zakrętach trudno na nim wyrobić ale ogólnie chodzi lekko i bez zarzutów.
Przód i boki są bez zarzutów, niestety gorzej z widocznością do tyłu.
Wymieniłem siedzenia wiec jest bajer.
Do póki nie wymieniłem nagrzewnicy i zaworka na niej było nie ciekawie. Wolnosię grzała,ale teraz jest super szybko sie nagrzewa. A wentylacja najlepsza jest przy otwartych oknach!!!
Jedyna wada to zbyt mała przerwa między pedałami.
Przy dobrych matach wygłuszających jest o wiele ciszej.
Palenie jest dośc wysokie w mieście bo az 12-14 litrów ale szybka i dynamiczna jazda kosztuje. A na trasie jeszcze nie sprawdzałem. Jedyną rzeczą którą wymieniłem był rozrusznik ale to przez zbyt małą mase na rozruszniku która nie została sprawdzona po lakierce.
Cena niska a dobry model na cene złota!!!!!!
Zawiudł mnie tylko raz...to właśnie ten rozrusznik.
nielicząc rozrusznika .... brak usterek
Fiat 125p Sedan