Ocena kierowcy - Fiat 126p "Maluch" Hatchback 3d

wlaa@o2.pl, 19 lat temu
Silnik 0.6 22KM 16kW
Rok produkcji 1988
Fiat 126p
w czerwcu zapłaciłam za niego 1200 złociszy, czyli nawet porządnego roweru by za to nie kupił, jeździłam po mokrym i śliskim, dał mi kupę frajdy za grosze, i poczucie niezależności - jak leje to nie muszę siedzieć w domu tylko pakuję 4 litery i wiozę się na basen, wielkie zakupy już mnie nie przerażają, koniec z rękoma powyciąganymi do kolan!! Nie pamiętam jak dawałam sobie radę bez autka, mimo wszystkich wad nigdy nie żałowałam tego zakupu
pod górkę zawsze zwalnia, cholernie głośny
dobrze bo ja wprawdzie jestem blondynką ale mam cudownego mechanika
wymienilam już cały przód a i tak mnie lekko znosi w prawo i ciągle coś delikatnie puka w kierownicy chociaż przekładnię też mam nową, no szlag może od tego trafić!
zimą maluchy powinny być wyłączone z użytku - z przodu coś widzę (bo pryskam płynem antyroszeniowym) ale boki i tył makabra - ciemność widzę
jak na takie pudełko od zapałek jest nieźle
oba urządzenia działają dokładnie na opak tzn latem ogrzewanie a zimą wentylacja
bo ja mam 163 cm i ważę 53 kg :))
chciałam dać bardzo źle, ale mi się przypomniała jazda z urwanym tłumikiem... i teraz wiem że może być znacznie gorzej
zużycie to średnio 6,5, naprawy też tanie ale regularne, jeżdż nimrok i nie było miesiąca bez awarii, części tanie ale do d...psują się po 6 miesiącach
bezdyskusyjnie najtańsze auto na rynku, wskazane dla początkujących kierowców , mając malucha można zaoszczędzić na coś lepszego
2 tyg jeżdżę z niesprawnym szybkościomierzem ale to mi nie przeszkadza, licznik też się nie kręci, ale to mi nie przeszkadza , niestety drobiazgi nawalają bez przerwy
nigdy mi nie nawalił na trasie, nigdy się nie rozkraczył tak że trzeba było holować, ale każdą trsę powyżej 600 km zawsze musi odchorować ale mimo to nie jest źle, nawet zimą odpala mi od jednego kopa!

Usterki Fiat 126p "Maluch"

Liczba wpisów: 13

Fiat 126p "Maluch" – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu