Ocena dotyczy

(3,85)

Autor

olo69

Dodał: 22.08.2008

Auto mam od nowosci , do 5 lat nic się nie działo, super autko tylko wersja nieco uboga, po 5 latach zaczęło się powoli sypać. do dzisiaj (185 tyś) wymieniłem 2 razy cały wydech, 2 razy łożyska z przodu, klocki hamulcowe ,tarcze, rozrząd, 2 razy uszczelkę pod głowicą, 1 uszczelnienie całego silnika, 2razy złamana klamka wew. 2 razy końcówka drążka kierownicy. Ale auto dalej jeździ i oprócz klekotania plastików nic sie specjalnie nie dzieje. na gazie przejechałem nim 145 tyś i wszystko w porzadku. Po uszczelnieniu silnika po 170 tyś zmieniłem olej z seleni na mineralny i zaczął łykać . muszę dolać od czasu do czasu.

(kultura pracy, elastyczność)

do 5 lat nic, po 5 latach wycieki oleju ale pracuje dobrze

po 185 tyś nic sie nie dzieje

dwa razy wymieniałem końcówki drążków kierownicy (185 tys)

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

relatywnie duże auto ale słabe wyposażenie, 5 niezadużych osób miesci się spoko

silnik cichutki, zależy od opon

benzyny pali średnio 8,5 l , gazu (przejechałem już 140 tyś na gazie) 9,5

drobiazgi

nie było za dużo usterek

poważne usterki

awaria wentylatora i przegrzanie silnika, wymiana uszczelek w silniku i jezdzi jak nowy tylko czasem coś z silnika cieknie
Zgłoś sugestię usunięcia

Fiat Siena

320 komentarzy

250 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~szczur~szczur

witam mam pytanie posiadam fiata siene 2000 rok 1,2 75 koni czy alternator w tym samochodzie ma wspomaganie i chlodzenie

~kams~kams

ja mam fiata sienę 1.4 od 2000 roku. rok produkcji to 99r. 12 lat i tylko 2 cm rdzy na błotniku. od 99 przedni zderzak jest plastikowy i nic nie rdzewieje. a samochód bardzo dobry. przy ekonomicznej jeździe mało spala i w tych 12 latach nic się nie psuło jedynie miałem mały problem z klockami hamulcowymi

~Tess~Tess

Mam pytanie....skąd idzie regulacja silnika krokowego/fiat siena 1.2/. dziekuje za odpowiedz.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Siena, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Fiat Siena