Ocena dotyczy

Andrzej

Dodał: 19.05.2011

Jeździ tym autem:

niecały rok

Po prostu rewelacja. Silnik jest bardzo elastyczny i ma niezłe osiągi. Jedynie skrzynia biegów mogłaby być nieco lepsza - osobiście wolę maualną i taką też zamówiłem w swoim Fordzie - duży moment obrotowy powoduje, że bieg z 1 na 2 trzeba zmieniać grubo powyżej 2 tys obrotów, bo wcześniej może powodować żabkę. Do tego trzeba dodawać trochę więcej gazu niż w innych samochodach przy ruszaniu, bo silnik zgaśnie, ale ten silnik Forda tak po prostu ma, co też nie jest wadą. Samochód jest bardzo zwinny jak na swoje gabaryty i dobrze przyspiesza. Zawieszenia w ogóle nie słychać nawet na polskich drogach, a wybojów praktycznie nie czuć, bo samochód pływa.

(kultura pracy, elastyczność)

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Przestrzeń

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Na swojego forda dostałem duży upust w salonie, więc zapłaciłem za niego o wiele mniej, niż katalogowa cena - jestem bardzo zadowolony i jak najbardziej polecam ten model.

drobiazgi

Wszystko działa idealnie. Mam wersję z nawigacją z kamerą cofania i innymi bajerami, a ani razu mnie nie zawiodła. Dźwięk bardzo dobry z 8 głośników + subwoofer. Podłączenie telefonu przez bluetooth to kolejna bardzo dobra i przydatna rzecz, bo można sterować książką tel. z ekranu dotykowego samochodu. Jedyną rzeczą z drobnych niedopatrzeń jest tylne mocowanie tablicy rejestracyjnej. Niestety, ale w większości samochodów tej klasy jest ono wykonane z tandetnego plastiku, który drga na każdym wyboju, co powoduje dźwięk podobny do tego, jaki wydaje linijka ułożona połową na biurku, a połową poza biurkiem, naprężona i puszczona - nie jest to oczywiście wielką wadą, ale dźwięk jest dość wkurzający czasami, a samochód jest tak cichy, że niestety, ale słychać go w środku jeśli jedzie się samemu z wyłączonym radiem. Mój kolega ma BMW X3 i miał ten sam problem, ale u niego z czasem ten plastik lekko popękał i zaczęła wypadać mu tylna tablica - rozwiązał ten problem za pomocą całej tubki super glue - teraz prędzej odpadnie cała klapa bagażnika niż sama tablica.

poważne usterki

Jak na razie żadnych poważnych usterek nie ma, a ja jestem bardzo zadowolony.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Silnik: Nie spodziewałem się aż takiego przyspieszenia, po aucie, które w końcu jest kompaktowym SUVem, ale jestem tym bardzo mile zaskoczony. Także cichość z jaką chodzi ten silnik zawstydziłaby nie jedną benzynę, a w końcu jest to diesel.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Ford Kuga

5 komentarzy

5 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~czeslaw~czeslaw

a jak u kug z awarjami moze ktos mial jakis problem juz z silnikiem muwie o tdci pozdro

~artur~artur

nie naprawiony na gwarancji po szesciu tygodniach pobytu w serwisie

~Piotrek~Piotrek

Zgadzam się ja zauważyłem prawidłowość:
Trasa
- 90-100 km/h spalanie 6 do 6,5 l.
- 120-130 km/h około 7 - 7,5 l
- autostrada za granicą 160-180 km/h wyniosło mi około 8 do 8,8 l
Miasto jak jeżdżę spokojnie to około 6-7 l to bardzo dobry wynik.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Ford Kuga, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Ford Kuga