Ocena kierowcy - Honda Accord VII Kombi

jmicka@pata.pl, 22 lat temu
Silnik 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Rok produkcji 2003
Honda Accord VII Kombi 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
Zawieszenie daje o sobie znać na polskich drogach w sposób baaaardzo dosadny. Jazda po nierównościach poprzecznych to prawdziwa męka, pomimo opon 195/65/15. Jest to najmniej komfortowy samochód tej klasy jakim jeździłem. Stuki z zawieszenia, a co za tym idzie różne poskrzypywania we wnętrzu na porządku dziennym. Przyjemność jazdy tym samochodem to droga idealna których w Polsce jest niewielki procent. Obecnie trochę żałuje zakupu a niewątpliwą zaletą jest sportowy wygląd i niezły silnik. Reasumując mam dość duskomfortu jacy tym autem (w końcu to nie sam. spotrowy -dlaczego taki twardy). Jexdziłem 2.4l, 190KM. Pomimo tego że jest przecież bardziej "sportowy" ze względu na silnik, zawieszenie jest bardziej komfortowo zestrojone, a opony były o niższym profilu 205/55/16. To baaardzo dziwne. Jeśl ktoś chce jeżdzić bardziej komfortowo niech kupi równie piękny sam. MAZDA 6, LUB nieco mniej atrakcyjne (pojęcie względne oczywiście) lecz o niebo bardziej komfortowe na dziurawych drogach - AVENSIS, PASSAT, MONDEO, LAGUNA.
JAZDA BARDZO MĘCZĄCA NA POLSKICH DROGACH, GŁOŚNY SILNIK.
Honda Accord VII Kombi