Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Automatyczna skrzynia biegów?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Kia Soul
(od 2009)
- w klasie samochodów:
- Minivany
- na podstawie liczby ocen:
- 62
- Zawieszenie
- 33%
- Układ elektryczny
- 17%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Kia Soul
Nadwozia Kia Soul
Silniki Kia Soul
- 1.6 DOHC CVVT 124KM, 2009-2011 (14)
1.6 GDI 140KM, 2011-2012
1.6 CRDi 128KM, 2011-2012
- 1.6 CRDI VGT 128KM, 2009-2011 (48)
Lista opinii o Kia Soul
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?) |
|---|---|
Elcia 2011-06-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Silnik: jestem autko jakis czas temu a przesiadla sie z opla signum i powiem jedno to auto jest jak dla mnie bezkonkurencyjne. przede wszystkim wysokie zawieszenie, mieszkam na wiosce wiec ta sprawa była najwazniejsza zeby nie rozwalic auta bo np z oplem byl wielki problem. poza tym mam wloska wersje SOULa z oryginalnie włozona instalacja LPG wiec nie musze sie nazbyt martwic duzym spalaniem benzyny:) a poza tym wyglad !! nieprzecietny, mi sie bardzo podoba ale to rzecz gustu, naqpewno jadac wyrozniam sie wsrod aut o wygladzie przypominajacym np opla astry. fakt ze wnetrze nie jest rewelacyjne chodzi mi o plastiki w wykonczeniu auta ale sory to nie jest auto z połki aut exklusiw. moim zdaniem najlepsze i najpiekniejsze. pozdrawiam pełna ocena Crossover, 1.6 DOHC CVVT 124 KM manualna, 2009 r., 34000 km |
sunrise 2009-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Karoseria: Po ceed 1.4 to jest moje drugie auto KIA.Spostrzeżenia:trochę więcej pali(ok.1l)ale wrażenia z przyspieszenia i kultury jazdy tą benzynką wynagradzają.Auta wyprodukowane w Korei są lepiej złożone od tych ze Słowacji(proceed w Zylinie)W tym aucie wszystko jest fajniejsze.Auto jest bardzo dopasowane - wyskokowy funcar(decha,rower,góry,morze.)naprawde ma się ochotę zapakować stuff i ruszyć przed siebie.Dopiero 5.000km i nadal umacniam się w przekonaniu,że dobrze zrobiłem. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 5000 km |
peetie 2010-03-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Inne: To auto jest na prawdę dobrze przystosowane do jeżdżenia po mieście; duże, zkładane elektrycznie lusterka zwiększają widocznośći a w kluczowych momentach pozwalają zmniejszyć szerokość auta. Spore listwy boczne zapobiegają uszkodzeniom lakieru, grube plastiki z przodu i z tyłu też ułatwają parkowanie na styk. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
jkasus pokaż Email » 2009-09-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Inne: ergonomia- mam 194 cm wzrostu i nie należę do ludzi chudych, a bez trudu się w nim mieszczę i jest mi wygodnie- nie do pomyślenia w jakimkolwiek innym aucie miejskim. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 5000 km |
hanmac pokaż Email » 2009-09-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Karoseria: wygląd auta robi wrażenie,wsiadanie i wysiadanie rewelacyjnie bezproblemowe,bagażnik w zupełności wystarczający nawet do długich podróży w czteroosobowej obsadzie. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 5000 km |
LUKI 2009-03-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Zawieszenie: superdobrane zawieszenie do reali polskich dróg przykład Zakopane gdzie jeździ mój samochód super zachowuje sie po tych dziurawych drogach pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 1000 km |
kabasny 2009-05-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Zawieszenie: Ostrzegali mnie że może być sztywne i głośne. Jest cichutkie (no chyba że ja się nie znam) i sztywne na tyle, że mi sie bardzo podoba pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 1000 km |
jurek 2010-12-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,00)
Karoseria: nowe auto i nie chce zapalać na mrozie w serwisie stwierdzili że wszystko ok a auto dalej nie chce zapalać przy -10 zimno w aucie pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 10000 km |
zadowolony 2009-05-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Silnik: to jest CRDi (128KM), za auto zapłacisz, a wrażenia z jazdy - bezcenne !!!! I co ciekawe w miarę upływu kilometrów, spalania spada. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
adamssson 2010-04-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Inne: Wszystko. Przestrzeń, silnik, jakość wykończenia. Doskonały samochód za stosunkowo niewielkie pieniądze. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
dardo65 2009-07-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Inne: Na razie nic mnie nie zaskoczyło - ponieważ auto podobało mi się od początku i oferuje to na co liczyłem. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 2000 km |
2M 2009-12-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Inne: Bardzo dobrze trzyma się drogi. Świetne parametry przyczepności dzięki rozstawowi osi i kół. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 8000 km |
wojtekmetal1&o2.pl 2010-03-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Inne: Doskonałe wyposażenie samochodu w wersji podstawowej oraz bardzo pojemna kabina pasżerska. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 4000 km |
rafalcgi pokaż Email » 2010-09-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Inne: przestronne wnętrze, dynamika, 6 bardzo fajnie brzmiących głośników, 7 lat gwarancji pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2010 r., 10000 km |
zadowolony 2009-05-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Silnik: To bardzo dobra jednostka, sprawdzona w ceedach i i30, dodano tylko 13 kucyków. pełna ocena Crossover, 1.6 CRDI VGT 128 KM, 2009 r., 3000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Kia Soul

9 komentarzy
7 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Kupiłem właśnie w salonie soula i już mam kilka zastrzeżeń.Ekran kompa jest mały i słabo czytelny w porównaniu do ceeda.Szyba przednia jest za niska .Mam 180cm i mimo maks do tyłu trochę mi ciasno.Spalanie powyżej 10l,ale może nie umiem jeszcze nim oszczędnie jezdzićer 380km dopiero przejechałem.
Do ~adam: Potwierdzam,cokolwiek się zdarzyło,to nigdy nie uznali gwarancji.Odłamała mi się blenda na klapie-moja wina.Normalna spychologia.Ale generalnie na szczęście innych usterek nie było.Po czterech latach mój ceed jest super.
Do ~gobi: Właśnie kupiłem po lifcie,na razie jest ok,ale po tym co czytam,to chyba błąd
![]()
Kia Soul na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Kia Soul
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
DJ Soul
Miasto kojarzy mi się z korkami, torami tramwajowymi, krawężnikami i brakiem miejsca do parkowania. Gdyby poproszono mnie o zaprojektowanie miejskiego autka, to skupiłbym się na konstrukcji gotowej stawić czoło tym właśnie problemom. Projektant Kia Soul miał jednak inne zdanie, upatrując największych problemów miasta w szarzyźnie i nudzie. Powstało więc auto o niezwykłej sylwetce, oryginalne i skutecznie zwracające na siebie uwagę. W miejskim tłumie aut ubranych w czarne garnitury, szare sweterki lub białe dresy Kia Soul jawi mi się jako młody buntownik w luźnych spodniach z krokiem w kolanach, za dużej bluzie z kapturem i nausznikami na głowie – nazwałem go Didżej Soul. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Kia Soul
najaktywniejsiKierowcy - Kia Soul
najnowszeDzienniki pokładowe
Takiej zimy jeszcze tutaj nie było ( no przynajmniej odkąd pamiętam, a już parę ...
Zostawiłem autko żonie na trzy tygodnie, a ona jeździ tylko na trasie: dom - pra...

Ocena: