Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
4WS - Four Wheel Steering?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Land Rover Discovery III
(od 2004 do 2009)
- w klasie samochodów:
- Duże SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 31
- Układ elektryczny
- 46%
- Silnik
- 30%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Land Rover Discovery III
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
zadowolony 2010-04-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
miałem wiele wątpliwości. Szukałem auta uniwersalnego do aktywnego rodzinnego wypoczynku. Miałem doświadczenie z dużymi terenówkami i byłem pełen obaw. To co mnie zaskoczyło to komfort i wrażenie osobówki, nie jak w rodzimym Żuku ;) Wiele wskazuje na to, że LR wybrał właściwą drogę i już teraz widać podobne systemy kontroli napędu u konkurencji tj nissan czy toyota.
Należy pamiętać, ze takie auto nigdy nie będzie jeździć jak BMW5 czy A6 i nie wierzcie nikomu kto tak mówi. Nawet X5 to wóz drabiniasty w porównaniu do BMW 5. Fizyki nie da się oszukać, to tylko kwestia kompromisów czy ma być duży i wjedzie wszędzie czy ma jeździć....
Drugie auto to chyba będzie impreza .... dla żony ... czasami dla żony ;)) pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2006 r., 105000 km |
pol 2008-10-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
(!) jesli nie lubicie stać w korkach na rozkopanych drogach,
to LR III spokojnie ominie je po polach, rowach i strumykach
... - z częstej autopsji :))))) - wsciekłe i zadrosne spojżenia klienteli z klejki limuzyn za 0,5mln! - za resztę mozecie zapłacić VISA :))))
(!!) od 60 lat LR wygląda jak samochód a nie niewiadomo co, a klasyka nigdy się niestarzeje więc jesli ktoś chce mieć ´goodlooking car´ na następne 30lat....
(!!!) Land Rover to samochód arystokracji a nie nowobogackich i karków jak bema czy oooo
(!!!!) posiadająć LR III - oszczędzacie na skipassie
(!!!!!) możecie rówież dorabiac jako pomoc drogowa dla ciężarówek - sprawdzone pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2008 r., 17000 km |
pawel 2011-12-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Wyjatkowy samochod budzacy wiele pozytywnych emocji dajac przy tym wiele radosci z codziennego uzytkowania. Bez wiekszych modyfikacji dzielnie radzi sobie poza drogami utwardzonymi, na trasie bardzo wygodny i doskonaly dla rodziny. Mimo duzych rozmiarow parkowanie w zatloczonym miescie nie sprawia problemow. Wbrew czesto spotykanym opiniom bardzo niezawodny. Niestety serwis autoryzowany jest za drogi, a w Polsce dobrych serwisow autoryzowanych jak na lekarstwo. Polecam. pełna ocena Terenowy, 2.7 TD V6 188 KM, 2009 r., 65000 km |
PanAdol 2011-04-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Samochod zaskoczyl mnie bardzo pozytywnie pod kazdym wzgledem. Jest cichy, wygodny, ergonomiczny. Promien skretu identyczny z duzym kombi ktore mialem wczesniej (Audi A6). Wlasciwosci jezdne sa dobre na trasie i bardzo dobre w terenie.
Jedyne do czego mozna sie troche przyczepic to silnik ktory ma troche za malo mocy (mozna przeprogramowac komputer i to duzo daje). Brak mocy odczuwa sie przy wyprzedzaniu powyzej 90km/h. pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM automatyczna 4x4, 2007 r., 70000 km |
Andy 2009-08-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Ogólnie super auto do przemieszczania sie np: wakacje, dalsze wyjazdy służbowe. Na auto do codziennego poruszania się szczególnie po mieści isamemu to nie specjalnie. Na poważną jazdę terenową też się nie nadaje (za ciężki). Na pewno można się wyróżnić w tym aucie na tle MLi, Navar i tych innych. pełna ocena Terenowy, 4.4 i V8 32V 295 KM, 2007 r., 32000 km |
tk 2010-02-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Po przejechaniu 10000km utwierdzam się w przekonaniu o dokonaniu dobrego wyboru. Samochód spisuje się rewelacyjnie, dostarcza dużej przyjemności z jazdy. Wyposażenie , komfort oraz bezpieczeństwo oferowane przez Discovery 4 jest satysfakcjonujące nawet dla bardzo wybrednych klientów. pełna ocena Terenowy, 3.0 TD V6 245 KM, 2009 r., 10000 km |
Yoorek 2008-01-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Pomimo kilku zastrzeżeń które wypunktowałem powyżej , bardzo lubię to auto. Jeździ doskonale. Ma charakter. Nie ma obciachu jak w Q7, GL czy X5 - które moim zdaniem nie gorzej prowadzą się na asfalcie. pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2007 r., 7000 km |
125artur 2008-03-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
nietypowy wygląd ,kanciasty ,prosty -piękny (takie powinno być auto terenowe ) terenowe możliwości super -nie trzeba mieć doświadczenia i tak auto sobie poradzi oby tylko "gałkę" odpowiednio ustawić pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2007 r., 5000 km |
pol 2010-03-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
niestety fotele psuja całokształt,
na drodze budzi ogromny respekt wśród planktonu pływającego 1,5 metra nizej,
na ośniezonej i oblodzonej szosie płynie 160km/h bez żadnych reperkusji pełna ocena Terenowy, 2.7 TD V6 188 KM, 2009 r., 82000 km |
Mistrz 2006-04-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Niedawno miałem przyjemność odbyć jazdę próbną (godzinną ) tym samochodem. Największe zalety to pneumatyczne zawieszenie, cichy silnik i wielki bagażnik. Ogółem auto jest świetne. pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2005 r., 7000 km |
Drużkon 2009-10-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Ten samochód bardzo dobrze nadaje sie na jazdę po trudnym terenie. Dodatkowo fajnie, że jest on z homologacją ciężarową i można 22 % Vatu odliczyc przy zakupie na firmę pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2008 r., 47000 km |
Dybol 2008-12-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Piękne, bardzo wygodne auto. Dużo miejsca. Mam psa i pneumatyczne zawieszenie pomaga mu wskakiwac i wyskakiwac ( obnizam na ten moment ). Strasznie lubie nim jeździć. pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2008 r., 12000 km |
jakisos pokaż Email » 2007-10-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
jak dla mnie auto z charakterem, nie jest często spotykane na naszych drogach, wielu podoba sie zdecydowanie bardziej niz wypucowane ML`e , VOLVO XC 90 czy Touaregi pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2007 r., 20000 km |
dako4 pokaż Email » 2008-03-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Najgorsze w tym wszystkim ze Land Rovera przejeła jakas indyjska firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Porazka
i Co teraz????? pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2005 r., 150000 km |
Carfreak 2008-05-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Po prostu Land Rover... Nie jestem homofobem, ale nic pedalskiego w nim nie ma. I nie jestem blachara z Q7 czy innego BMW X5.. pełna ocena Terenowy, 2.7 TDI 190 KM, 2007 r., 5000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Land Rover Discovery

23 komentarze
22 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
mam problem w Disco III ,na ekranie pojawił się komuniakt awaria systemu silnika i nie działają ustawienia jazdy na konsoli. Pytanie co to może być, tzn co uległo uszkodzeniu i jak to mozna naprawić?
: Land Rover nigdy nie cieknie-zaznacza rewir.
ten samochód to dzieło sztuki i kropka.
![]()
Land Rover Discovery na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Land Rover Discovery, oglądali także
Dowiedz się więcej o Land Rover Discovery
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Land Rover Discovery
najaktywniejsiKierowcy - Land Rover Discovery
najnowszeDzienniki pokładowe
Jak w temacie...pora się zabrać za grubszy temat niż zmiana koła czy żarówki. Po...
Wraz z dwoma kolegami udało nam się po kilkugodzinnej walce wymienić przegub pra...

Ocena: