Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
ASSP - Application Specific Standard Product?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Mercedes MB-100 I
(od 1989 do 1992)
- w klasie samochodów:
- Dostawcze
- na podstawie liczby ocen:
- 18
- Zawieszenie
- 50%
- Przeniesienie napędu
- 25%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Mercedes MB-100 I
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
nemys pokaż Email » 2008-03-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Zacznę od minusów. Auto nie jest ładne, taki kwadrat na kółkach. Odstaje tez od współczesnych dostawczaków pod względem wyposażenia.
Ale teraz plusy. Auto bezstresowe, wsiadasz i jedziesz (trzeba tylko pamiętać o paliwie). Kumpel ma praktycznie nowe Renault, i nie wie kiedy stanie w trasie ( a staje, oj staje mu autko w trasie). Pod względem niezawodności rewelacja.
Auto osadzone jest na ramie, więc naprawdę jest to czołg.
Ogólnie nie polecam jednak go do transportu ciężarów po 2 tony. Okazjonalnie można przewieść, ale na codzień lepiej kupić coś przystosowanego pod to.
Jak go kupowałem kilka lat temu. To wszyscy odradzali mi MB100. Mówili, że to nie mercedes i takie tam. Efekt jest taki, że leję do niego paliwo i śmigam. A oni ze swoimi transitami i VW stoją po warsztatach.
Ważne, żeby kupić auto w dobrym stanie. Ja trafiłem z niemieckich służb drogowych gdzie wozili tym maszynę do malowania pasów. U mnie będzie jeszcze długo, średnio robię po 12 tyś rocznie. Więc nie do zajeżdżenia. pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1989 r., 135000 km |
ralf51 pokaż Email » 2007-06-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
Pomimo tego że dał mi w kość i pociągnął mnie po kieszeni dość znacznie to lubie go,choć miałem mieszane uczucia i myślałem o sprzedaży.Trzeba wziąć pod uwage że to jest "dziadek"jeśli patrzeć pod kątem przebiegu.Jeśli ktoś się zdecyduje na takie auto musi sie liczyć z naprawami.Jechałem nim ponad 700 km bez grama oleju(nie sprawdziłem a był wyciek)i nic,na wywalonym łożysku i piaście przejechał ponad 1000 km i nie stanął-dzielny "dziadek".Może nie jest najpiękniejszy ale to ma jezdzić i zarabiać pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 300000 km |
randal pokaż Email » 2003-04-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Chociaż samochód (jego zawieszenie) sprawia czasami sporo problemów to lubię go. Całkiem dobrze się nim jeździ, sporo można załadować i zawsze uciągnie. Przedni napęd przydaje się zimą. Stary silnik, taki jak był w mercach w123 (beczka) lekko zmodyfikowany przez hiszpanów jest bardzo wytrzymały, przejechane 206tyś km i nie jest zuzyty!!! Trzeba zaglądać pod podwozie i regularnie smarować a nie będzie większych problemów. Aha i nie trzaskać drzwiami bocznymi bo sie klamra szybko zużyje. pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 206000 km |
Wojciech 2005-11-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Vw transporter, to przy nim zabawka. Potrafi przewieźć ponad 2 tony (ładowność nominalna 780 kg!!!). Mój ma już 16 lat (1989) i przypuszczam, że pojeździ jeszcze drugie tyle. Ten samochód będzie Twoim najlepszym przyjacielem pod warunkiem, że będziesz o niego DBAŁ!!!Silnik super, skrzynia ok, zawieszenie komfortowe jak w E-klasie, blachy bdb. pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1989 r., 453000 km |
Tomek 2005-11-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Mój kuzyn ma Sprintera i choćby mnie błagał to bym się z nim nie zamienił. Po przejechaniu 360000km silnik zachowuje się jakby przejechał 36km. Auto jest niesamowite! Strach mnie bierze, jak zeżre go rdza, bo drugiego takiego auta (nawet wśród najnowszych i najdroższych aut dostawczych) nie ma!!!!!! pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 365000 km |
Janusz z rudy śląskiej 2003-08-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
wcześniej jeźdźiłem tarpanem dieslem - było to auto mocniejsze i ekonomiczniejsze ale bardzo awaryjne- dlatego mercedes mimo że pali ok.2 litrów więcej to jestem z niego ,,narazie" bardzo zadowolony . wolę nim jechać nawet do sklepu niż osobówką. mercedes to firma!!
pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 156000 km |
kali31 pokaż Email » 2004-10-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
KUPIŁEM TO AUTO W CIEMNO,BEZ PRZEJECHANIA SIĘ I JAK DO TEJ PORY JESTEM BARDZO ZADOWOLONY.POMIMO WIELU NIEPRZYCHYLNYCH OPINII OCENIAM TO AUTO POZYTYWNIE.PODEJŻEWAM ŻE JEST TRWALSZY OD POLSKIEGO VITO pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 145 km |
zet46 pokaż Email » 2004-04-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
poza w/w usterkami dla mnie w pełni uniwersalny-na zakupy,9 osób+bagaż,kempingowy-śpiwory+kuchenka+stolik+fotele ku sobie,towarowy-woziłem już1,5t ład. o dług.4,5m. pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 220000 km |
paweł 2003-11-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
słyszałem opinię,że to nie mercedes tylko hiszpański samochód z silnikiem mercedesa,może to i prawda,ale w każdym samochodzie można znależć jakieś mankamenty. pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 500000 km |
ankajangre pokaż Email » 2007-08-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
gdy go kupiłem wszyscy "znawcy" doradzali aby się go pozbyć.W tej chwili mam go już 7lat (auto jest 14 letnie) myślę że dobrze że się go niepozbyłem pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 649000 km |
finearts pokaż Email » 2004-12-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Kupilem go troche w ciemno, zrobilem hamulce i od razu pojechalem nim w trase ponad 2tys km... Tylko lac i jechac!!! pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 290000 km |
megakura pokaż Email » 2003-08-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,54)
samochod awaryjny(szczegolnie zawieszenie), maly ,brzydki ,niewygodny jedyna jego zaleta jest silnik pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 220000 km |
janlenda82 pokaż Email » 2008-06-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
jak by byl kobietom to bym sie z nim ozenil ja go chyba nigdy nie sprzedam pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1990 r., 38000 km |
hn_MT 2003-11-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
niezastąpione w zimie , w zaśnieżonych drogach pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1992 r., 600000 km |
ganpol.wp.pl 2005-06-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
bardz zwrotny, bardzo czytelna tablica pełna ocena Furgon, 2.4 D 72 KM, 1991 r., 2 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Mercedes MB-100

31 komentarzy
27 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Kocham GO! Jeżdziłem 2lata 94-96! REWELKA!!!!
Jak ktoś ma na zbyciu. Pisz zkredycki@wp.pl
ile może być wat mb100 z 1994 roku??
Dzień dobry, czy ktoś posiada instrukcje obsługi mercedesa mb100, albo książke napraw, jeśli tak to prosiłbym na adres: przemek-prc82@tlen.pl
z gory dziekuje.
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Mercedes MB-100, oglądali także
Dowiedz się więcej o Mercedes MB-100
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...

Ocena: