Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
CAGS - Computer Aided Gear Shift?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Nissan Note 1.5 dCi 86KM

(od 2005 do 2010)
  • w klasie samochodów:
  • Minivany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 10
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 8 ocen)
TAK (87%)
NIE (13%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 71%
  • Karoseria
  • 29%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 67%
  • Karoseria
  • 67%
  • Przeniesienie napędu
  • 33%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Nissan Note 1.5 dCi 86KM

Opinie o Nissan Note 1.5 dCi 86KM

Nadwozia Nissan Note

Silniki Nissan Note

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Nissan Note 1.5 dCi 86KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Jarek.
2010-09-27
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Mam to auto 8 miesięcy. Przez ten czas zdążyłem przejechać 11 tyś km i jestem bardzo zadowolony. Odpukać nic złego z autem sie nie dzieje. Jest bardzo praktyczne i funkcjonalne przez całą masę zastosowanych udogodnień (duży klimatyzowany schowek, schowek pod siedzeniem pasażera, 2 podłokietniki i inne. Zanim go kupiłem długo się zastanawiałem i rozważałem (oglądałem) raczej małe autka niemieckie - corse, polo, fabie, ibize tak do max 30 tyś. Nota zasugerowała mi żona - że widziała takie fajne autko. Na początku podszedłem do tego sceptycznie. Ale po przeczytaniu o nim opinij i zobaczeniu na żywo przekonałem się do niego w 300%. Jest to nietuzinkowe, wyróżniające się z tłumu, bogato wyposażone, duże w środku, ekonomiczne, o bardzo dużej ilości podręcznych schowków i innych praktycznych rozwiązań auto- czego wymienionej powyżej przeze mnie konkurencji brakuje. Według mnie note jest świetnym samochodem któremu konkurencja nie dorasta do pięt pod względem funkcjonalności i wyposażenia - ale to trzeba na żywo zobaczyć, wypróbować - tak jak ja. Np pokażcie mi polo, corsę ibize czy fabię z: 2 podłokietnikami, schowkiem klimatyzowanym który pomieści butelkę 1,5 litra, sterowaniem radia w kierownicy, przesuwaną tylną kanapą i taką ileścią miejsca w środku jaką oferuje note.
pełna ocena Minivan, 1.5 dCi 86 KM, 2007 r., 70000 km
Tomek
2007-01-21
 (4,46)
Kupiłem najbogatrszą możliwą wersje. Przesiadłem się z Renault Megane. To zupełnie różne od siebie auta. Trzeba było trochę czasu, aby się przestawić. Inna też jest klasa tych aut. Niby spadek o klase w dół. NIEZAUWAŻALNY! Raczej ma się inne oczucia. Jestem usatysfakcjonowany. Jeżdże nie tylko z potrzeby, ale i dla przyjemności. Auto ma dziwne kształty. Szczerze: nie podobają mi się (kwestia gustu). Ma jednak wiele walorów użytkowych. Dobry silnik Renault. Oby był niezawodny. Wcześniejsze auto Renault jeśli chodzi o silnik mnie nie zawiodło. Kupiłem Nissan ze względu na funkcjonalne i moim zdaniem bardzo ładne "klasyczne" wnętrze. Wnętrzem się ciesze. Mam nadzieję, że niezawodnością również będę mógł.
pełna ocena Minivan, 1.5 dCi 86 KM, 2006 r., 3000 km
mannik
2011-01-20
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ogólnie to auto jest dobre, ale bez rewelacji, idealne dla starszego pokolenia, bo łatwo się wchodzi, a silnik dla kogoś kto dużo jeździ też jak znalazł bo mało pali, a auto nie sprawia problemów
pełna ocena Minivan, 1.5 dCi 86 KM manualna, 2010 r., 35000 km
Tomek - pisałem już kiedyś
2009-04-23
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zaznaczam 5 gwiazdek, ponieważ biorąc pod uwagę klase auta, to co ono oferuje, koszty utrzymania, niezawodność, to trzeba stwierdzić, że lepiej być nie może.
pełna ocena Minivan, 1.5 dCi 86 KM, 2006 r., 72000 km

28 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Valdo~Valdo

Do ~niewygodny2:
człowieku czy czytałeśto co napisałeś? Klocki CHAMULCOWE WYŻUCONE, PIURA wycieraczek po KRUTKIM okresie, PLASTYKI WEWNĄTŻ, wycieki Z POD obudowy, USCELNIANIE x 2, bębny CHAMULCOWE, SWOŻNIE. Na pewno RACCJIĘ masz, NAŻEKAJ dalej. CHUNDAI to dobry wybór. Jak komus takiemu prawko dali? Jak na mapie analfabeta ŁUĆ znajdzie? Nie pisz więcej opinii ... o niczym.

~niewygodny2~niewygodny2

syf,szrot od samego kupna,bubel i badziewie i to w wykonaniu nissana!!!,acenta 1.4 2006 97tyś,jeżdżę tym autem od nowości i...tylko same problemy,część usterek usunięta w aso na gwarancji,ale po dużych nerwach w załatwieniu co kolwiek w aso- Centum Motoryzacyjne Japan Motors W-wa ul.Krasnobrocka(unikajcie szerokim łukiem ten servis)tylko spychologia nic wiecej,tony papierów przesłanych skarg do centrali,a nawet interwencja Rzecznika Praw Konsumenta pomogła mi załatwić wiele spraw,niebujcie się korzystać z tej instytucji,naprawdę pomaga,gbury z aso odrazu zmiękły po interwęcji Rzecznika i postraszeniu o nagłośnieniu medialnym.
Oto cęść wad/uterek i awari podczas eksploatacji samochodu przez przeszło 5 lat:piszczące klocki chamulcowe wyżucone po 30tyś,piura wycieraczek do wyrzucenia po krutkim oresie,prowadnice szyb przednich badziewie,trzeszcząca szyba p.od kierowcy,plastyki wewnątż badziewie(trzeszczą i piszczą,wytarła się kierownica,pruje się siedzenie kierowcy,korozja całego układu wydecowego od nowości i iego nieszczelność, wycieki oleju z pod obudowy zaworów,od nowości 3krotne jego uszcaelnianie oraz 1 wymiana dekla obudowy zaworów i jego uszcelnienie,stuki w zawieszeniu,stuki w układzie kierowniczym,luzy tzw.krzyżaka kolumny kierowniczej,łożyska macpersona,szybkie zużycie tarcz chamulcowych,nadmierne grzanie sie bebnów chamulcowych,zacinanie się klamek drzwi,rozrusznik,cieknie miska olejowa,poduszki silnika,sibinlocki,swożnie,osłony przeciw pylne kolumn macpersona rozlecialy się,woda w środku z układu klimatyzacji,niewydajna klimatyzacja,rdza na elementach zawieszenia i w komorze silnika i wiele wiele innych,,,
Jeżeli chcecie wydać dużą kasę na takie bdziewie to tylko w nissanie zaoferuja wam takie coś,ludzie nazekają na fiaty,ale nie maja raccji byłe ich posiadaczem i niebyło znimi wielkich problemów przez okres 5lat eksploatacji niż w nissanienote spotkało mnie od nowości,poczciwy chundai z 97roku lepiej się zpisuje niż ten note. Ale to już jest wasz wybór,ja napewno już nissana nigdy nie kupię.

~bronek~bronek

co jeszcze... niesamowicie elastyczny silnik - ideał dla mojej żony, która nie lubi zmieniać biegów - note 1.6 wybaczy ci wszysko . ciągnie na piątce nawet przy 70km/h. Tak jak pisali inni świetny dostęp do wymiany żarówki i bardzo prosta jej wymiana. Bardzo dobre głośniki i radio. Fajne schowki pod fotelami.

Przejdź do dyskusji

Nissan Note na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Nissan Note, oglądali także

Dowiedz się więcej o Nissan Note

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Pro rodzinnie Pro rodzinnie

Podczas gdy z sejmowej mównicy słyszymy, abyśmy się pomnażali, producenci aut wychodzą tym słowom naprzeciw. I tym sposobem na rynku mamy już kilkanaście samochodów spełniających wymogi wybrednych rodziców i niesfornych dzieci.