Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
ARF - AbgasRuckFuhrung?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Nissan Patrol III
(od 1988 do 1997)
- w klasie samochodów:
- Duże SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 36
- Karoseria
- 40%
- Układ elektryczny
- 30%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Części samochodowe:
- Zadaj pytanie
Opinie o Nissan Patrol III
Silniki Nissan Patrol III
- 2.8 120KM, 1988-1997 (2)
4.2 KAT 165KM, 1988-1997
Lista opinii o Nissan Patrol III
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Mac, e-mail:m.jedrzejczyk pokaż Email » 2003-03-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Auto z duszą, takich już nie robią. Przyjaciel na długi czas. Nie do zdarcia. Nie jest komfortowy,czy łatwy w prowadzeniu - męczący na dłuższych trasach, twardy i trzęsie, ale to kwestia przyzwyczajenia. Nie jest to też wyścigówka. Wszędzie wjedzie, nie zawsze wyjedzie (to zależy od wyobraźni kierowcy). Duża frajda z jazdy, najlepiej płynnej i rozsądnej. Ciężki jak sto diabłów, ale ładowność i pojemność bajka. Można w nim i podróżować i w nim mieszkać. pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1994 r., 243000 km |
Michal 2006-01-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Jestem naprawde bardzo zadowolony. Autko dla rozsadnych ludzi, wlasciwosci terenowe narazie przerastaja moje umiejetnosci, ale pewnie wkrotce to nadrobie:) Przy blokadzie mostu nie do zatrzymania:) Ostatnio sie o tym przekonalem:) Jezeli ktos szuka substytutu scota to juz je znalazl, ale jak chce zgrywac bulwarowca to niech kupi Opla lub jakis koreanski wynalazek;) pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1994 r., 183000 km |
voo 2005-02-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
´92 Patrol Y60 prawie 325tys. km z czego prawie połowa w trudnych warunkach terenowych. Samochód kupiony w 94 roku z przebiegiem ok 30tys. od pierwszego właściciela. Bardzo mocne auto, świetny silnik. Gdyby nie sposób eksploatowania dziś byłby pewnie w 100% lepszej kondycji. Pompa paliwowa nie lubi polskiego paliwa... Daję maksymalną ocenę. pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1992 r., 325000 km |
NP 2011-11-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
W terenie nie do zatrzymania, chyba że kierowcę wyobraźnia poniesie. Jakość poszczególnych elementów świetna. Prawdziwy japoniec, nie tak jak dzisiejsze japońce z Chin. Silnik 4,2 nie do zajechania, nie trzeba jechać jak kameleon z jednym okiem na drogę z drugim wskaźnik temp. jak ma to miejsce w 2,8. Tutaj czapka się nie podniesie. pełna ocena Terenowy, 4.2 D 116 KM manualna, 1991 r., 300000 km |
RS 2007-08-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Polecam jako 2 czy 3 autko, taki gadżecik do duzych chlopcow.Na codzien , do miasta niebardzo - duzy promien skretu, apetyt na paliwo.
W teren bajka chociaz jego mozliwosci mnie przerastają.Jak kupic to lepiej niceo droższy i zadbany, bez przeszlosci rajdowej. pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1996 r., 220000 km |
Bob budowniczy 2007-03-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Dla mnie najlepszy spośród, które miałem, lepszy jest dla mnie niż Toyota Land Cruiser. Oba są świetne, ale Nissan jest bardziej odporny na trudne warunki w terenie. Toyota jest lepsza na użytkowanie na miasto czy długie trasy, ale nie pernamentnie w teren. pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1992 r., 322000 km |
Zbigniew 2006-10-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Najlepszy w swojej klasie, najlepszy też stosunek jakość i cena, król wśród pojazdów osobowo - terenowych. Jego niezawodnośc od lat mnie zadziwia, jednak wymaga wiedzy o użytkowaniu i serwisowaniu. Nie dla przeciętniaków. Gdyby nie rdza byłby na całe życie. pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1994 r., |
animo pokaż Email » 2007-10-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Za krótko jeżdżę tym , ale sprawia mi olbrzymią radość przy jeździe zarówno w terenie jak i na szosie. Przy włączonych dwóch napędach i blokadzie tylnego mostu wyjeżdżam gdzie chcę, ale dużo zależy od rodzaju ogumienia pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1995 r., 135000 km |
jack pokaż Email » 2003-07-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,00)
jest to bardzo fajne autko jest to już mój 3 patrol , i jestem zadowolony chociaż pali za dużo , jest za wolny no i te felerne głowice musiałem je naprawiac w każdej sztuce pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1993 r., 230000 km |
Chivas z Krakowa 2007-04-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Jak ktoś lubi naprawdę monstrualne pojazdy i nie kręci nosem na brak welurowej tapicerki i do tego umie cos przy aucie pogrzebać - to wybór jest prosty - Patrol pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1989 r., 190000 km |
mephi 2006-04-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Czołg w terenie, jest sprawniejszy od niejednej małej i sprytnej terenówki. Przechodzi tam, gdzie nawet nie pomyślałbyś, ze chciałbyś wjechać! pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1991 r., 240000 km |
Marcin 2003-12-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Jezdzi sie bardzo dobrze. Jedyny problem .. to szybka jazda w koleinach - wybija samochod. ale tak to samochod niezniszczalny pełna ocena Terenowy, 2.8 120 KM, 1992 r., |
Kuba 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
To moje auto ukochane, wiec pewnie nie jestem obiektywny... Ma 11 lat ale nie zamienilbym go na zadna inna terenowke pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1992 r., 125000 km |
Mietek 1976 2011-12-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Autko ok - prosta konstrukcja,teren,krawężniki,rowy,zaspy śniegu nie stanowią dla niego żadnego problemu. pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM manualna, 1995 r., 189000 km |
kandiru pokaż Email » 2007-06-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Jak dla mnie to super auto z malymi ulomnosciami ale mozna je bardzo polubic pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1991 r., 223000 km |
Super okazje u dealerów
Nissan - 201 samochodów w ofercie
Rabaty do 51 100 pln!
Nissan Patrol

11 komentarzy
9 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
200km/h patrolem? hahaha, to chyba auto nie do takiej jazdy stworzone, kup "se" pan BMW M5, albo jak chcesz wyżej siedzieć to X5M/X6M za pół miliona i dawaj po garach :D
głównie na poprzedniego właściciela to nie jest auto dla laików trzeba dbać i wiedzieć o co najbardziej olej temperatura dobre paliwo i filtry reszta to już loteria jak w każdym nowym dieslu.
witam ! za patrola z tego roku to dużo chyba że w wersji x-treem w tym roczniku polecam pajero tańsze w zakupie jak i eksploatacji łatwiej o częsci z rynku wtórnego pozdrawiam!!!
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Nissan Patrol, oglądali także
Dowiedz się więcej o Nissan Patrol
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Nissan Patrol
najaktywniejsiKierowcy - Nissan Patrol
najnowszeDzienniki pokładowe
Silnik rozebrany po tym jak wyleciał olej poprzez turbinę, jak się okazało nie t...
W końcu udało się wymienić oponki no i istotna zmiana teraz auto ma piękne 36 ca...

Ocena: