Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ARF - AbgasRuckFuhrung?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Nissan Patrol III

(od 1988 do 1997)
  • w klasie samochodów:
  • Duże SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 36
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 15 ocen)
TAK (93%)
NIE (7%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 48%
  • Zawieszenie
  • 26%
  • Przeniesienie napędu
  • 22%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 65%
  • Karoseria
  • 40%
  • Układ elektryczny
  • 30%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Nissan Patrol III

• Zadaj pytanie

Opinie o Nissan Patrol III

Silniki Nissan Patrol III

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Nissan Patrol III

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Mac, e-mail:m.jedrzejczyk pokaż Email »
2003-03-20
 (4,23)
Auto z duszą, takich już nie robią. Przyjaciel na długi czas. Nie do zdarcia. Nie jest komfortowy,czy łatwy w prowadzeniu - męczący na dłuższych trasach, twardy i trzęsie, ale to kwestia przyzwyczajenia. Nie jest to też wyścigówka. Wszędzie wjedzie, nie zawsze wyjedzie (to zależy od wyobraźni kierowcy). Duża frajda z jazdy, najlepiej płynnej i rozsądnej. Ciężki jak sto diabłów, ale ładowność i pojemność bajka. Można w nim i podróżować i w nim mieszkać.
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1994 r., 243000 km
Michal
2006-01-09
 (4,62)
Jestem naprawde bardzo zadowolony. Autko dla rozsadnych ludzi, wlasciwosci terenowe narazie przerastaja moje umiejetnosci, ale pewnie wkrotce to nadrobie:) Przy blokadzie mostu nie do zatrzymania:) Ostatnio sie o tym przekonalem:) Jezeli ktos szuka substytutu scota to juz je znalazl, ale jak chce zgrywac bulwarowca to niech kupi Opla lub jakis koreanski wynalazek;)
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1994 r., 183000 km
voo
2005-02-09
 (4,46)
´92 Patrol Y60 prawie 325tys. km z czego prawie połowa w trudnych warunkach terenowych. Samochód kupiony w 94 roku z przebiegiem ok 30tys. od pierwszego właściciela. Bardzo mocne auto, świetny silnik. Gdyby nie sposób eksploatowania dziś byłby pewnie w 100% lepszej kondycji. Pompa paliwowa nie lubi polskiego paliwa... Daję maksymalną ocenę.
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1992 r., 325000 km
NP
2011-11-14
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
W terenie nie do zatrzymania, chyba że kierowcę wyobraźnia poniesie. Jakość poszczególnych elementów świetna. Prawdziwy japoniec, nie tak jak dzisiejsze japońce z Chin. Silnik 4,2 nie do zajechania, nie trzeba jechać jak kameleon z jednym okiem na drogę z drugim wskaźnik temp. jak ma to miejsce w 2,8. Tutaj czapka się nie podniesie.
pełna ocena Terenowy, 4.2 D 116 KM manualna, 1991 r., 300000 km
RS
2007-08-12
 (3,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Polecam jako 2 czy 3 autko, taki gadżecik do duzych chlopcow.Na codzien , do miasta niebardzo - duzy promien skretu, apetyt na paliwo. W teren bajka chociaz jego mozliwosci mnie przerastają.Jak kupic to lepiej niceo droższy i zadbany, bez przeszlosci rajdowej.
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1996 r., 220000 km
Bob budowniczy
2007-03-01
 (4,46)
Dla mnie najlepszy spośród, które miałem, lepszy jest dla mnie niż Toyota Land Cruiser. Oba są świetne, ale Nissan jest bardziej odporny na trudne warunki w terenie. Toyota jest lepsza na użytkowanie na miasto czy długie trasy, ale nie pernamentnie w teren.
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1992 r., 322000 km
Zbigniew
2006-10-10
 (4,69)
Najlepszy w swojej klasie, najlepszy też stosunek jakość i cena, król wśród pojazdów osobowo - terenowych. Jego niezawodnośc od lat mnie zadziwia, jednak wymaga wiedzy o użytkowaniu i serwisowaniu. Nie dla przeciętniaków. Gdyby nie rdza byłby na całe życie.
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1994 r.,
animo pokaż Email »
2007-10-25
 (3,62)
Za krótko jeżdżę tym , ale sprawia mi olbrzymią radość przy jeździe zarówno w terenie jak i na szosie. Przy włączonych dwóch napędach i blokadzie tylnego mostu wyjeżdżam gdzie chcę, ale dużo zależy od rodzaju ogumienia
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1995 r., 135000 km
jack pokaż Email »
2003-07-31
 (3,00)
jest to bardzo fajne autko jest to już mój 3 patrol , i jestem zadowolony chociaż pali za dużo , jest za wolny no i te felerne głowice musiałem je naprawiac w każdej sztuce
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1993 r., 230000 km
Chivas z Krakowa
2007-04-20
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak ktoś lubi naprawdę monstrualne pojazdy i nie kręci nosem na brak welurowej tapicerki i do tego umie cos przy aucie pogrzebać - to wybór jest prosty - Patrol
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1989 r., 190000 km
mephi
2006-04-29
 (3,92)
Czołg w terenie, jest sprawniejszy od niejednej małej i sprytnej terenówki. Przechodzi tam, gdzie nawet nie pomyślałbyś, ze chciałbyś wjechać!
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1991 r., 240000 km
Marcin
2003-12-05
 (4,00)
Jezdzi sie bardzo dobrze. Jedyny problem .. to szybka jazda w koleinach - wybija samochod. ale tak to samochod niezniszczalny
pełna ocena Terenowy, 2.8 120 KM, 1992 r.,
Kuba
2003-07-03
 (4,54)
To moje auto ukochane, wiec pewnie nie jestem obiektywny... Ma 11 lat ale nie zamienilbym go na zadna inna terenowke
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1992 r., 125000 km
Mietek 1976
2011-12-23
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Autko ok - prosta konstrukcja,teren,krawężniki,rowy,zaspy śniegu nie stanowią dla niego żadnego problemu.
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM manualna, 1995 r., 189000 km
kandiru pokaż Email »
2007-06-25
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak dla mnie to super auto z malymi ulomnosciami ale mozna je bardzo polubic
pełna ocena Terenowy, 2.8 TD 116 KM, 1991 r., 223000 km

11 komentarzy

9 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Aron~Aron

200km/h patrolem? hahaha, to chyba auto nie do takiej jazdy stworzone, kup "se" pan BMW M5, albo jak chcesz wyżej siedzieć to X5M/X6M za pół miliona i dawaj po garach :D

matimati

głównie na poprzedniego właściciela to nie jest auto dla laików trzeba dbać i wiedzieć o co najbardziej olej temperatura dobre paliwo i filtry reszta to już loteria jak w każdym nowym dieslu.

matimati

witam ! za patrola z tego roku to dużo chyba że w wersji x-treem w tym roczniku polecam pajero tańsze w zakupie jak i eksploatacji łatwiej o częsci z rynku wtórnego pozdrawiam!!!

Przejdź do dyskusji

Zobacz również