Ocena dotyczy

(4,31)

Autor

Irek

Dodał: 24.11.2005

Pojazdami marki Volvo jezdze juz prawie 10 lat. Ten to mój 2 egzemplarz. Poprzedni był nafaszerowany "polskimi" patentami wieć i przygód miałem z nim niemało jednak moge z całą pewnościa napisać, że jeśli zdecydujesz sie na Volvo i kupisz je w dobrym stanie będzie ci służył przez wiele wiele lat i sprawi ci dużo radości z jazdy.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik 2,3 przy automacie potrafi zrobić 700 000 km bez większych problemów. Jedynie przy po przejechaniu na LPG ok 200 000 km do remontu nadają sie zawory i gniazda choć prawdę mówiąc nie wiem czy inne głowice wytrzymają więcej ;). Wersja 115 kM nieco za słaba.

Automat. Skrzynia ta jeśli sestematycznie wymieniać jej olej i rozsądnie jeździć potrfi żywotnością dorównać silnikowi. Moja po 240 tyś. bez zarzutu.

Bardzo dobry komfort jak na limuzyne przystało i zawieszenie dobrze znosi nasze drogi.

W każdą stronę dobra...... trzeba się jedynie przyzwyczaić że mamy przed sobą ok 1,5 m maski ;)

wszystko w zasięgu ręki i oka :)
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

W zimę cieplutko i w lecie także. Mój volvik nie posiada klimy sytuację ratuje nieco szyberdach ale w lecie przy większych upałach gorrrrrąco ;)

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Każdy kto 1 raz siada w tym aucie mówi to samo: " ale tu jest miejsca " do tego dodać należy miękie siedzenia, które zapewniają dobry komfort a tylna kanapa to juz prawdziwe łoże. Słabe trzymanie boczne foteli ale volvo to nie samochód wyścigowy...

Przy sprawnym technicznie aucie cisza w środku wzorowa. Jedyny mankament to tapicerka wykonana z materiału, który przy naszych krajowych dziurach potrafi szkrzypieć.

Silnik 2,3 + automat: benzyna: miasto: 12-13 trasa: 9-10 LPG: miasto: 15-16 trasa: 11-13

Spalania 2.3 i 131 KM + LPG

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Cóż limuzyna za małe pieniądze a co do jakości wystarczy wykręcić dowolną srubę z podwozia 20 letniego Volvo i juz bedziesz wiedział o co mi chodzi ;)

drobiazgi

usterki elektryki

poważne usterki

jeszcze mnie nic takiego nie spotkało
Zgłoś sugestię usunięcia

Volvo 940

Ostatnie komentarze:

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo 940, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Volvo 940