Motosłownik
Alfa Romeo 147 Hatchback
(od 2000)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 285
- Układ elektryczny
- 40%
- Silnik
- 35%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Alfa Romeo 147 Hatchback
Nadwozia Alfa Romeo 147
Silniki Alfa Romeo 147
- 1.9 16V JTD 140KM, 2003-2005 (23)
- 1.9 16V JTD 150KM, 2005-2012 (11)
1.9 JTD 101KM, 2005-2012
- 1.9 JTD 115KM, 2000-2012 (56)
- 1.9 MultiJet 8v 120KM, 2005-2012 (1)
Lista opinii o Alfa Romeo 147 Hatchback
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Alfisti 2010-12-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
To już druga Alfa w moim garażu. Stosunkowo niedawno opisywałem swoją pierwszą bellę 166. Nie bez powodu więc, po doświadczeniach ze starszą o dwa lata siostrą, zdecydowałem się na zakup 147. Silnik ten sam, lecz w tym przypadku to zupełnie inna bajka. W połączeniu z przekładnią Selespeed, to auto to rodzynek w klasie hatchback'ów. Wciąż świeżo wyglądający design wyróżnia go spośród nudnych, szarych wozidełek mijających nas na drodze każdego dnia.
Doskonale zaprojektowane wnętrze, skórzane fotele, wygląd kokpitu i kolor deski rozdzielczej, dwustrefowy klimatronik oraz perfekcyjny system nagłośnienia BOSE ze sterowaniem w kierownicy czyni ten samochód niepowtarzalnym, jedynym w swoim rodzaju dziełem sztuki włoskich konstruktorów, z którego po prostu nie chcesz wysiadać.
Oczywiście, jak już pisałem w przypadku 166 tak i tu, aby uniknąć przykrych niespodzianek i nie głosić później złych opinii wylewając żale na forach internetowych lub tutaj, każdy kupowany samochód, a Alfa w szczególności, musi być zadbana i na czas serwisowana. Nie od dusigrosza, blacharza amatora, mechanika samouka tudzież wyjęta spod prasy gdzieś na belgijskim szrocie. Takie okazje bowiem to najczęściej niekończąca się opowieść w postaci komentarzy, jakich i tu nie brakuje. Chcesz mieć Alfę i przyjemność z jazdy? Sprawdź wszystko dokładnie i nie oszczędzaj przy zakupie, by uniknąć rozczarowań. Części do tanich nie należą. Ktoś najpierw kupuje wyeksploatowany egzemplarz po "okazyjnej" cenie oglądając tylko z zewnątrz, później naprawia korzystając najczęściej z używek bądź tanich zamienników, które po chwili są do wyrzucenia, jeździ w kółko po mechanikach, a na koniec żali się pisząc, że wydał na Alfę 5 tyś. przez pół roku i wciąż się psuje! Ludzie! Alfa to nie Media Markt i słynny żer dla skner! Nie masz kasy - kup inne, tańsze. Oszczędzisz nerwy i pieniądze, a i w dalszym ciągu będziesz marzył, by mieć kiedyś Alfę, bo "masz Alfę - masz duszę" - Jeremy Clarkson. pełna ocena Hatchback, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 2001 r., 130000 km |
manager14 2011-02-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Alfa bardzo miło mnie zaskoczyła. Do tej pory nie miałem dobrego zdania o alfach ani o żadnym samochodzie fiatopochodnym. Zmieniłem zdanie po 2-ch latach eksploatacji. Alfą 147 jeżdżę od 2-ch lat służbowo. W tym czasie przejechałem ok. 80.000 km. I nic - żadnych powaznych usterek. Oprócz przeglądów były 2 naprawy - wymiana cięgna zmiany biegów, gdyż zaczęło zbyt ciężko chodzić. Druga usterka to również wymiana linki, lecz tym razem od hamulca ręcznego. Widać linki nie są silnym punktem alfy. Minusy to trudno rozgrzejący się silnik - w zimie w kabinie zaczyna grzać dopiero po kilkunastu kilometrach - lecz jest to domeną wszystkich diesli, którymi do tej pory jeździłem. Wymiana żarówek - lewa strona OK, prawa - trzeba poświęcić ok. pół godziny. Minus również za szybko rysujące sie plastiki wewnątrz kabiny (na szczęście nie jest ich wiele). Nic nie piszczy, nie trzeszczy. Przypadłością alfy jest również rozrząd, lecz to za sprawą niuzasadnionego zwiększenia przez producenta okresów wymiany. W firmie zmieniamy rozrząd w tych silnikach (wszystkie samochody fiata) już po ok. 60-80 tyś. km, tak zaleca fabryczny warsztat fiatowski (w Bielsku-B.). Dzięki temu silniki wytrzymują długie przebiegi. Zresztą wg mnie JTD to udana konstrukcja (poza małymi wyjątkami). Ogólnie alfa to dobry samochód, lecz wymagający - trzeba serwisować odpowiednio i musi być eksploatowany nie jako wół roboczy, lecz delikatnie. pełna ocena Hatchback, 1.9 JTD 115 KM manualna, 2005 r., 156000 km |
Kamil AR147 1.9 16v 2008-08-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Alfa to samochod nie dla kazdego, o wloska bella dbaj dobrze a da ci tego co chcesz. Ta wersja jest trzecia w osiagach w modelu 147 po GTA i 1.9 150km. Da sie to zobaczyc. O ile przyspieszenie na 1 i drugim obrocie daje do zyczenia o tyle 3-4-5 bieg przyspiesza bardzo szybko przy niskich 2-3 tys. Reklamowane przyspieszenie tego modelu do 100 - 8,9s nigdy nie sprawdzalem, choc nie mam czego sie czepiac jak na 140km. Ekonomicznosc w stosunku do ilosci koni wyceniam na b.dobra. W miesce waha to sie pomiedzy 7-8 trasa to 5-6. Mimo ze mam 190 cm dobrze sie czuje jako kierwoca w tym aucie. Z tylu to juz inna bajka. Pojemnosc bagaznika wystarczy na wycieczke dla dwoch osob. Rodzine to juz nalezy pakowac do passata. Wersja ta to wersja oznaczona nazwa lusso co oznacza po prostu luksusowy. I tak tez jest, Samochod posiada 6 poduszek powietrznych, automatyczna klimatyzacje plus klimatronik, kontrole trakcji, elektryczne lusterka szyby podgrzewane fotele szyber dach, sterowanie radiem w kierownicy, pokazuje rowniez cisnienie w oponach i informuje kiedy klocki hamulcowe nalezy wymienic. Posiada jeszcze inne dodatkowe atrakcje o ktorych by pisac dlugo i ktorych jeszcze dobrze sam nie sprawdzalem. Minusy ? No coz dosc drogi serwis alfy i czesci do niego, oraz jak dla mnie brak mocy przy pierwszych biegach. Ocena koncowa jak na obecne moje wymogi to 5-. pełna ocena Hatchback, 1.9 JTD 115 KM, 2003 r., 41000 km |
KUBA 2009-09-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,92)
Naczytaliście się o tym jakaAlfa 147 jest cudowna, to moze teraz trochę wody na ochłodę i trzeźwego spojrzenia, nie przez pryzmat "duszy", serca, miłości do tego co włoskie i innych śmiesznych formułek wygłaszanych przez Alfistów ;
Piękno, pięknem i napaleńców mówiących sporo o jakiejś tam "duszy" tego auta jest dużo ;) Prawda jest taka, że tym autem nie da się normlanie jeździć! Stworzone jest chyba tylko na wystawy i do oglądania. Z pewnością nie poleciłbym go mojej dziewczynie czy znajomym, no chyba, że tak jak ja lubią odwiedzać mechanika przynajmniej raz w miesiącu i mają za dużo gotówki do wydania od tak. Ja przy zakupie kierowałem się tylko tym, że jest ładna i stosunkowo tania (przykładowo Golfa IV w tej cenie miałbym 2 lata starszego '99 z uboższym wyposażeniem, Audi A3 pewnie jeszcze starszego '98). Pod względem wyglądu 147-ka bije obydwóch świeżością. Jeśli chodzi o awaryjność, to tu już zaczyna się cotygodniowa walka: wygram ja czy ona? ile znów każe mi za siebie zapłacić? ciekawe co w tym tygodniu poleci? a może uśpi moją czujność na chwilkę, pozwoli mi się rozkoszować swoim pięknem i dobije mnie znienacka za miesiąc... Normalnie auto dla ludzi, którzy nie lubią się nudzić ;)
Chyba jak bym miał kupowac jeszcze raz, to dołożyłbym więcej na Diesla 1.9 A nuż by się tak nie sypał ;) pełna ocena Hatchback, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 2001 r., 170000 km |
alfa147 2010-01-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,15)
Alfę kupiłem żeby spełnić swoje marzenie, od dawna chciałem mieć 147. Czytałem sporo o tym że to są awaryjne samochody, ale jakoś się tym nie przejmowałem. Do teraz. Samochód kupiłem pół roku temu, od tamtego czasu zostawiłem w warsztatach 5tys zł. Mam już tego pomału dość. Najgorsze jest to że jak już zrobię jedną rzecz to za chwile psuje się następna. Najbardziej awaryjne jest zawieszenie, naprawiane dwa razy w przeciągu dwóch miesięcy. Pierwszy raz zrobiłem prawy i lewy dolny wachacz w przodzie, po ok 2 miesiącach zaczęło mi coś stukać w prawym przednim kole. Znowu musiałem wymienić wachacz plus łączniki stabilizatora i poduszki. Teraz dodatkowo mam luzy na przekładni kierowniczej. Samochód poza tym pije wyjątkowo duże ilości oleju... ok. 1l na 1000km. Gdyby nie to że tak bardzo podoba mi się ten samochód to już bym się go dawno pozbył. Trudno się gniewać na Alfe. Jesteś wkurzony jak musisz bulić w warsztacie (w tym miesiącu kosztowała mnie 1400zł), ale jak do niej wsiadasz, odpalasz to złość pomału mija....ale to wszystko do czasu, aż znowu się nie popsuje. Boże, ile można naprawiać ten samochód, dlaczego nie można nią po prostu jeździć, rozumiem czasami jakieś usterki, to normalne, ale nie co 2tyg nowy problem. Może trafiłem na jakiś trefny egzemplarz? pełna ocena Hatchback, 1.6 TS 16v 105 KM, 2001 r., 166000 km |
Mario3215 2011-02-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,23)
ogólnie to auto tylko dobrze wygląda bo design jest naprawde super... ale jest to przysłowiowye "gó...no w złotku" Ludzie mówili mi zebym alfy nie kupował bo się psują, a ja im nie wierzyłem. Sam na własnej skórze przekonałem sie jak jest naprawdę, ten samochód zniszczył mi życie... nie mogłem sobie butów kupić bo musiałem wszystkie oszczędności ładować w części i elektryków którzy jak przyjeżdzałem do nich po 8 razy w miesiącu nie mogli na mnie patrzeć. Sypie sie na każdym kroku jak nie zawieszenie to elektronika... ceny części bardzo drogie a jak nie wierzycie to sprawdźcie ile kosztuje łożysko do koła, nie ma mowy o wymianie gum na stabilizatorze... trzeba kupić cały a mało nie kosztuje... Oczywiście desperaci rozginają blachy i na siłe wsadzają tam od jakiegoś fiata stilo czy coś... Jestem bardzo zawiedziony i nikomu nie polecam tego auta... pełna ocena Hatchback, 1.9 JTD 115 KM manualna, 2001 r., 145000 km |
Wojtek 2007-05-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Samochód, który jest czymś więcej niż tylko przedmiotem. Alfa ma duszę, żyje i daje to odczuć kierowcy. Samochód, który ma swoje kaprysy i potrafi dostraczyć właścicielowi skrajnie różnych wrażeń. Zawsze to jednak są wrażenia, a nie tylko beznamiętne wożenie tyłka. Potrafi zachwycić precyzją prowadzenia i jazdą po łukach na pełnym gazie, komfortem podróży w klimatyzowanym wnętrzu, muzyką z systemu BOSE. Potrafi też wkurzyć i doprowadzić cię do furii. Jednego dnia łasi się do ciebie, usypia czujność, rozleniwia stylem, a następnego zdradza w perfidny sposób i zostajesz bezradny. A do tego wszystkiego słono za to płacisz. Kto nie jest w stanie sobie z tym poradzić niech szuka innej marki. Cięzko sie uwolnić od Alfy, coś w niej jest co każe ci wracać. A mi każe to dać ogólnie dobrą ocenę, mimo tak wielu wad i słabych punktów. pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V T.Spark 120 KM, 2001 r., 90000 km |
Michał Romański 2011-08-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Swoją Alfą Romeo zdążyłem przejechać już niespełna 10 tys. km. Do tej pory obyło się bez poważniejszych napraw (jedyny problem, jaki występował to pojawiający się błąd w układzie Selespeed).
Podsumowując, jeśli ktoś chce kupić auto, które przyniesie mu mnóstwo satysfakcji i komfortu z jazdy, dodatkowo ściągając zazdrosne spojrzenia przechodniów, to auto jest dla niego! Warunek jest jeden - nie warto żałować pieniędzy na zakup tego auta (wszelkie OKAZJE trzeba omijać szerokim łukiem!). Tylko sprawdzone egzemplarze gwarantują (choć nigdy nie w 100%) zadowolenie. Alfa Romeo to inna filozofia tworzenia aut. Przesiadając się z mojego poprzedniego auta (Opel Vectra) poczułem ogromną różnicę. Nietuzinkowy wygląd, piękne wnętrze, wielka przyjemność z prowadzenia. Alfa to auto z duszą! pełna ocena Hatchback, 2.0 i 16V T.Spark 150 KM, 2001 r., 96000 km |
alfa 2009-02-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Przesiadlem sie z primery p12 jakby nie patrzec z auta nowszego, drozszego i znajdujacego sie o klase wyzej w hierarchii, jednak roznicy nie czuje a jesli czuje cokolwiek to in minus dla nissana. Auto jest zrywne, dosyc pojemne, spora frajda z jazdy czasami przytrafiaja sie jakies male usterki ale ogolnie jest ok. Dla oszczednych polecam diesla, ceny czesci w porownaniu z moim poprzednikiem sa smiesznie niskie, zawieszenie moze i jest slabe ale wymiana calego przodu za 500zl jest smieszna. W nissanie moglem sobie pol wahacza za to kupic. Alfa to samochod o ktory trzeba dbac i wszystko robic na bierzaco. Nie mozna tutaj zapominac o wymianie oleju czy rozrzadu, jest jedna regula lepiej szybciej niz pozniej bo pozno moze byc juz za pozno ;) pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V T.Spark 120 KM, 2001 r., 88000 km |
ryba-pila pokaż Email » 2003-04-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
To nie jest zwykły samochód - to Alfa... Jeśli masz dość wożenia się dupowozami, jeśli kochasz włoskie piękno, jeśli masz sportową żyłkę, jeśli chcesz żeby każdy oglądał się za Twoim wozem na ulicy, jeśli lubisz spojrzenia przechodzących dziewcząt - wybierz Alfę! Ten samochód zmieni Twoje życie, sprawi, że zwykła jazda do pracy będzie niezapomnianą przygodą a każdy wyjazd za miasto - świętem! Przyjrzyj się mijanym alfistom: każdy uśmiecha się za kółkiem od ucha do ucha - też się tak będziesz cieszyć, gdy poczujesz Cuore Sportivo. W Alfie jest piękno i siła - to jedyna, niepowtarzalna mieszanka warta każdych pieniędzy... Jeśli się jeszcze wahasz - zajrzyj na www.cuoresportivo.pl lub napisz do mnie maila. Odpowiem na każde pytanie. pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V T.Spark 120 KM, 2002 r., 2700 km |
Snake 2010-07-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Używaną 4-letnią Alfę 147 kupiłem niecały rok temu. Nigdy wcześniej nie jeździłem dieslem, więc nie mogę porównywać z innym dieslem. Poprzednio jeździłem Mitsubishi Eclipse w wersji benzyna/automat/150KM. Auto jest głośniejsze niż benzyna, co jest chyba normalne, lecz reszta porównań generalnie na mniejszy lub większy plus (przede wszystkim estetyka wnętrza). Po zakupie power-box auto ma 180KM i moment ok. 430NM, średnie spalanie poniżej 7l/100km. Nie lubię zarzynać turbiny na światłach (zresztą benzyna ma tutaj przewagę), bo ma bardzo krótkie 1 i 2, ale od 3 do 6 to już rewelacja za taką kasę. Chyba pozostanę przy dieslu i mam nadzieję marce, jeśli finanse pozwolą. Z auta nie chce się wysiadać nawet po kilku godzinach jazdy. pełna ocena Hatchback, 1.9 16V JTD 150 KM, 2005 r., 42000 km |
wisnia19881 2011-05-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Powiem tak. Samochód jest fajny i zdecydowanie dobry. Wszystkie opinie jakie słyszałem na temat wręcz legendarnej awaryjności samochodów tej marki były wygłaszane albo przez ludzi zawistnych, którzy wżyciu nie mieli alfy, a nawet nigdy nią nie jechali, albo przez absolutnych debili którzy nie słuchali mechaników z ASO odnośnie regularnego sprawdzania stanu oleju, omijania dziur i nietraktowania samochodu jak woła roboczego bo nim z pewnością nie jest. To samochód dla osób które szukają czegoś zupełnie innego niż Golf. Moim skromnym zdaniem czegoś znacznie lepszego. Samochodem tym można jeździć codziennie do pracy - ja tak robię, ale trzeba o niego bardzo dbać, wtedy będzie niezawodny i będzie cieszyć swoim charakterem pełna ocena Hatchback, 1.6 TS 16v 105 KM manualna, 2001 r., 141000 km |
vantheman pokaż Email » 2008-07-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Auto z grudnia 2004r, regularnie serwisowane od początku w ASO, kupione z salonu Forda, gdzie ktos je zostawił w rozliczeniu. Panowie z Forda zrobili w samochodzie wszystko, co wymagało do zrobienia, a nawet więcej.
Auto kupiłem w stanie " jak nowe". Nigdy nie bite, bez historii. Sprawuje się póki co idealnie. NAwet zawieszenie o które się tak bałem nie sprawia żadnych problemów. Najwięcej złego o Alfach mówią ci, którzy ich nigdy nie mieli..a prawda jest taka że jak kupimy bezwypadkowy, zadbany egzemplarz, o który sami tez będziemy dbać, to Alfa będzie autem niezawodnym, a do tego pięknym i niebanalnym. Zdecydowanie polecam każdemu, chcacemu wybić się z tłumu Golfów, A3, Fabii czy Corolli... pełna ocena Hatchback, 1.6 TS 16v 105 KM, 2004 r., 52000 km |
Raban 2008-07-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Wszystko zalezy od ceny od wersji alfy i od tego czy bezwypadkowa. Alfa to piękny samochód, który nabyć można za pieniądze z portfela nie z kosmosu.
Auto warte swojej ceny, nie pozbawione wad. Niestety alfy dość szybko tracą wartość co uderza w przyszłość. Ceny częsci raczej normalne. Ale piękna i elegancji połączenego ze sportowym stylem nie da żadna inna marka. Alfe można kochać lub nie nawidzieć! Ogólnie auto jest dobrze wykonane i widać duży postęp włochów w jakości! Samochód z dobrym bezawaryjnym silnikiem! Auto dnamiczne i ekonomiczne. Jedziesz spokojnie 200km/h choć zawieszenie w tedy zachowuje się troszkę nieprzewidywalnie, a hamowanie z takiej predkosci gwarantuje nispodzianke! pełna ocena Hatchback, 1.9 JTD 115 KM, 2001 r., 12000 km |
sico pokaż Email » 2009-05-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Moim zdaniem alfa 147 jest pięknym samochodem, z bardzo dobrymi osiagami i komfortem jazdy. Wyposażenie w tej klasie aut jest na bardzo wysokim poziomie. Ja w swojej belli mam poza oczywistością climatronica, navi + tel, ogrzewane fotele, skórę, podłokietnik, tempomat, halogeny, audio bose (10 głośników + woofer), podgrzewane lusterka, spryskiwacze ... Absolutnie żadne inne auto w tej klasie nie było tak wyposazane. Tyle o plusach.
Minusy to przedewszystkim ta słynna awaryjność. W wersji z silnikiem jtd silnik jest bez zarzutu i pozostaje tylko kwestia zawieszenia i elektryki. Minusem tez jest duży spadek wartości i nieco za dyży promien skretu.
Suma sumarum polecam ten model. pełna ocena Hatchback, 1.9 JTD 115 KM, 2002 r., 192000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Alfa Romeo 147

160 komentarzy
119 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
kupiłam alfę 147 1.9 jtd i mam problem .chetnie spotktam sie z kims kto dobrze zna się na tych samochodach,najbardziej mnie denerwuje ze bardzo kopci!
do KRÓL SZOSY który wypowiadał sie na początku....Jeśli ty twierdzisz że Opel ma dobra blache to chyba w życiu opla nie miałeś.Jestrm serwisowym lakiernikiem i powiem ci tyle opel to DNO.astra 1 była jaka taka ale juz vectra b- kompromitacja ,astra 2 nadkola wiecznie w rdzy astra 3 Pęcheże pod lakierem w rocznym aucie ze już nie powiem o vectra C w której nawet podszybie rdzewieje.Co ty wiesz o Oplach? Jezdziłem też Audi a4 b5 1.8 silnik padaka zre ile widzi a te 120km ma chyba tylko w fabryce, elektryka dno panel climatronic od wilgoci glupieje centralny też, zmienilem na a4 2007 i 2.0tdi i tu to samo nic poza silnikiem w tym aucie nie ma dobrego teraz mam alfinke 147 1.6ts 120 i TO JEST AUTO,awaryjne jak każde ale nie mam odrazy do niego,nie rdzewieje,pali adekwatnie do pojemnosci ale zbiera sie o niebo lepiej ( tu pewnie posypie sie grad że jest lżejsze niż audi b5) racja jest lżejsze tyle że ten silnik przynajmniej ciągnie auto od dołu a audi to szajs ma na niskich okropne dziursko.Alfa nie szpeci mi garażu,w alfie zawsze mam dobry humor,alfa jest ladna nawet jak nie ma połowy przodu i trzeba wstawić cwiartke
alfa nie jest nudna i nie jest dla nudziarzy zafascynowanych wiejskim golfem.Kto alfy nie miał nie zrozumie czym to auto jest to auto ma swoje ja,swój charakter kaprys lepszy i gorszy dzien,co ranek wyglada inaczej i jest w niej coś co nie pozwala jej sie pozbyc. Jak mijam na drodze wiejskich wlascicieli idealnych audicek to mam ochote na nie nasrać
Posiadam Alfe 1,9 JTDm 120KM z 2008 roku od początku kupioną w polsce; przejechane 85tys. po polskich drogach; przy tym przebiegu wymieniony aktualnie jeden łącznik stabilizatora, wachacz przód i wachacze tylne wleczone (koszt 500zł części; 200zł robocizna). Przy przebiegu 70tys. wymienione łożysko oporowe sprzęgła;
Silnik pracuje rewelacyjnie; wymiana oleju co 15tys. km;
Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu - spalanie głównie po mieście 7-7,5l.
Czyli jak widać koszty serwisu i utrzymania w przeciągu czterech lat są jak najbardziej zadawalające.
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 147, oglądali także
Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 147
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Alfa Romeo 147
najaktywniejsiKierowcy - Alfa Romeo 147
najnowszeDzienniki pokładowe
Miałem problem ze spryskiwaczem. Myślałem, że może coś się zapchało i dosyć dług...
A tak korzystając z okazji - mycie na bezdotykowej + nabłyszczanie specjalnym śr...

Ocena: