: całokształt - bmw to coś więcej niż auto dopracowane, zwarte, daje dużo "czucia" i ma w sobie taką magie...
: koło pasowe
: pękniety kolektor wydechowy
od auta nie oczekuję niczego więcej- dynamiczne wygodne, bezpieczne, piękną sylwetką, pakowne całkiem oszczędne i bardzo funkcjonalne a do tego przyjemność prowadzenia...
nadmiar mocy w każdej sytuacji, bardzo dobra kultura pracy, spalanie jak na "potęge silnika" bardzo przyzwoite przy umiejętnym prowadzeniu wręcz trudne do uwierzenia
ciężko pracuje lewarek (dla dziewczyny wsteczny to wyzwanie) ale za to dobre wyczucie - następne będzie na pewno w automacie :)
active stering - to po prostu mistrzostwo :) prowadzenie sama przyjemność - reasumując - bmw - radość z jazdy której nie doświadczyłem w innych markach
w moim egzemplarzu brakuje w wyposażeniu czujników parkowania - auto jest bardzo duże i w mieście czasem manewrowanie jest trudne - gdyby były - to 5 gwiazdek :)
wszystko pod ręką - intuicyjnie łatwe w obsłudze - wbrew opiniom iDrive - proste i baaardzo wygodne :)
jest po prostu tak jak ma być - plus za funkcje odparowania przedniej szyby - bardzo skuteczne
zakres regulacji foteli i kierownicy - każdy kto prowadził moje auto bez problemu dopasował wszystko pod swój "wymiar"
Auto kupiłem używane i w uboższym wyposażeniu, najbardziej brakuje podgrzewania foteli i czujników parkowania poza tym wystarczające, ale zakres dostępnego w tym modelu wyposażenia to więcej niż ktokolwiek może potrzebować
oryginalne części - drogie w moim egzemplarzu wymieniłem koło pasowe i do wymiany mam kolektor wydechowy ale są to jeszcze akceptowalne cenowo usterki jak na przebieg auta, wymiany okresowe filtry oleje itp. jasne że drożej niż w np w golfie 3 :) ale ogólnie ceny części są na akceptowalnym poziomie, a i tak rekompensuje to trwałość i spalanie: na dystansie 4700 km - różne warunki - 7,7 l :)
egzemplarze używane na rynku wtórnym są bardzo drogie a w szczególności "wyposażone zadbane perełki w m-pakiecie" ale uważam że auto wartuje tych pieniędzy
drobne usterki elektroniki występują ale że przy odrobinie zręczności można je usunąć samemu, a jak dba się o auto to są one sporadyczne przeważnie wynikają z niedbałości poprzedniego właściciela
po przejechaniu ok 30 tyś. jedyną poważniejszą naprawą była wymiana koła pasowego- było jeszcze oryginalne a auto ma ponad 220 tyś. km.
- zużycie paliwa dla silnika 530 d 218KM 160kW