Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
RWD - Rear Wheel Drive?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Chrysler Voyager III Minivan

(od 1995 do 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Vany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 140
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 75 ocen)
TAK (84%)
NIE (16%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 40%
  • Karoseria
  • 30%
  • Zawieszenie
  • 19%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 45%
  • Silnik
  • 42%
  • Zawieszenie
  • 29%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Chrysler Voyager III Minivan

Opinie o Chrysler Voyager III Minivan

Nadwozia Chrysler Voyager III

Silniki Chrysler Voyager III

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Chrysler Voyager III Minivan

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Krzysztof Storsen
2011-10-07
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Voyager to dla mnie najlepszy samochód jakim jeździłem. Nie zamieniłbym na inny w tej klasie i cenie. Mimo wielu przeciwnych opini moich znajomych co do jego kupna, uważam że to był bardzo dobry wybór. Panuje mylne przekonanie, że takie samochody się psują, dużo palą i nie wiadomo co tam jeszcze. Dbać trzeba jak o każde auto bo zepsuć można wszystko. Mój voyager ma instalację gazową sekwencyjną, która sprawuje się znakomicie. Kupiłem go z instalacją i nigdy nie miałem problemów z gazem. Raz w roku przed przeglądem jadę do serwisu żeby podłączyli do komputera i sprawdzili czy wszystko gra. Spala gazu od 11 na trasie do 16 w mieście. Staram się jeździć w miarę ekonomicznie ale czasem na dłuższej prostej lubię depnąć. Fajnie się zbiera-tu automat działa rewelacyjnie. Pamiętać tylko, żeby w skrzyni był dobry olej wymieniony na czas(ATF+3). Ważne jest, mając voyagera, żeby mieć zaufanego człowieka, który nie będzie się bał zajrzeć pod maskę tego samochodu. Jest tam trochę elektroniki i wężyków z podciśnieniem, które czasem trzeba "poruszać". Ważne, żeby nie eksperymentować gdy wystąpi usterka. Jechać na komputer, załacić kilkadziesiąt pln i mieć pewność co jest nie tak. Inaczej wchodzi się w koszty. U mnie była kiedyś cewka do wymiany, a "fachowcy" zanim do tego doszli to wymienili części na ok 800 zł (cewka używana 100 zł). Stąd mam nauczkę i kilka nowych rzeczy w aucie. Jeżeli chodzi o wygodę to nie mam się tu za bardzo z czym porównywać...jazda to czysta przyjemność. Moja żona kocha to auto (jej ulubiony gadżet to podświetlane lusterko w osłonie słonecznej z regulowanym natężeniem światła), dwoje dzieci z tyłu mają raj. W samochodzie można chodzić między fotelami. Kanapę z ostatniego rzędu wyrzuciłem na rzecz większego bagażnika, przez co zrobił się 4-osobowy samochód "dostawczy". Może jeszcze jakieś wady, żeby nie było...Hamulce wg mnie za słabe, trzeba uważać. przy prędkości powyżej 130 robi się głośno, gdzieś powietrze świszczy za mocno. Trochę mało ergonomiczny dostęp do radia. Sam sprzęt grający-super-Infinity+zmieniarka na 6 cd. Wymieniłem w nim amortyzatory po ok 130 za sztukę. Duże koła 16 cali trochę droższe przez to opony. To chyba tyle, zachęcam do kupna voyagera, jeżeli ktoś szuka samochodu nieprzeciętnego, rodzinnego i takiego żeby jeszcze jakiś towar przewieźć. No i ten silnik..pięknie gra. Polecam.
pełna ocena Minivan, 3.3 V6 158 KM, 1997 r., 450000 km
Bocian78
2010-05-06
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Doskonałe auto zarówno do codziennej jazdy, jak i na weekendowe wypady daleko za miasto. Wygoda i funkcjonalność doskonale rekompensują spalanie i inne niedoskonałości. Pragnę jednak uczulić potencjalnych nabywców na bardzo dokładne sprawdzanie aut przed ewentualnym zakupem, ponieważ nierzadko są to samochody wyeksploatowane do granic możliwości. Zakup takiego egzemplarza może się z czasem bardzo dotkliwie zemścić na naszym portfelu. Jeśli jednak trafimy na zadbany i niezajeżdżony egzemplarz, to powinien jeszcze długo bez większych problemów posłużyć :)
pełna ocena Minivan, 2.4 i 150 KM, 1997 r., 270000 km
chosroes
2010-11-10
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód, w moich oczach, ma zdecydowanie więcej zalet niż wad: (1) jest komfortowy, (2) znakomity dla rodziny z dziećmi - wkładanie , zapinanie, wyjmowanie małych dzieci zdecydowanie przyjemniejsze niż w zwykłym samochodzie osobowym (4) przesuwane boczne drzwi to rewelacja, (3) zawieszenie trochę wyższe niż w przeciętnym sam. osobowym - więc nie ma problemu z polskimi krawężnikami (5) do środka zmieści się praktycznie wszystko (6) dzieci go kochają -każde ma własny, regulowany fotel (7) no i wygląda super.
pełna ocena Minivan, 2.0 i 133 KM, 1999 r., 205000 km
mszafr pokaż Email »
2001-11-27
 (4,00)
dobry samochod do uzytkowania, jazdy, ale bardzo, bardzo awaryjny. Wloski silnik od VM, niezaleznej firmy. Fakt, ze uzytkowalem go intensywnie, ale bez przesady. Na szczescie go sprzedalem i kupuje nowego Voyagera CDI, podobno to juz cos zupelnie innego, faktycznie super cichy, bardzo kulturalny silnik (opinia po 2 dniach jezdzenia autem testowym). Podobno tez calkiem inna klasa niezawodnosci. Daimler Chrysler wykupil VM i robi teraz porzadny silnik. Zobaczymy...
pełna ocena Minivan, 2.5 TD 116 KM, 1998 r., 120000 km
BAD BOY
2011-06-14
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód typu Chrysler Voyager 2,5 TD nie należy do samochodów rajdowych jest to doskonały samochód rodzinny przystosowany do długich tras jazda nim to czysta przyjemność nawet po przejechaniu 1600 kilometrów nie czuje sie zmęczenia co nie można powiedzieć o niemieckich konkurentach , spalanie jest rewelacyjne moc wystarczająca chociaż nie powala ale moment obrotowy nadrabia braki na piątym biegu przy obrotach 1500 autko już dobrze przyśpiesz .
pełna ocena Minivan, 2.5 TD 116 KM manualna, 2000 r., 193000 km
2010-03-20
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Doskonały samochód rodzinny, a muszę zaznaczyć, że moja rodzina jest już... dwuosobowa ;-) ja i żoneczka. Następnym pojazdem będzie też koniecznie rodzinny, Grand Voyager, koniecznie z silnikiem 3,3 lub 3,8 i oczywiście z ogrzewaną tyną częścią kabiny. Innych samochodów jak i wersji silnikowych nie biorę pod uwagę. Więcej o tych samochodach, ich zaletach jak i wadach, a dokładniej o usterkach, możecie poczytać na www.asu.pl
pełna ocena Minivan, 3.3 V6 158 KM, 1996 r., 213000 km
wojark
2006-07-31
 (4,08)
Samochody kupowane w Europie i przeglądane mogą służyć latami. Za koniczene uważam przeglady łańcucha w silniku. Kłopotliwe ale... Komfort rewelacyjny, ergonomia dobra, funkcjonalność dla osoby mającej wiecej niż jedno dziecko.... REWELACJA!!! Osobiście służy mi od wielu lat i napewno następny też będzie taki! Kupująć używany warto sprawdzić stan blacharki a wszczególności denerwującej korozji na tylniej klapie w podszybiu.
pełna ocena Minivan, 2.5 TD 116 KM, 1998 r., 264000 km
krzysztof.malbork pokaż Email »
2008-06-03
 (3,85)
Mam go od roku bardzo wygodne autko ,byłabym zadowolona ale- nie schodzi z obrotów , nie wyłancza się wentylator. komputer nic nie pokazuje , mechanicy niewiedzą co jest .A tu lato i co dalej jak nikt nic nie wie . Pomijając spalanie ,jakby ktoś mi podpowiedział co można jeszcze sprawdzić aby go naprawić .TO byłabym z niego bardzo zadowolona.Bo przy wyprzedzaniu jest tragicznie zero mocy .Na trasie ok.
pełna ocena Minivan, 2.4 i 150 KM, 1998 r., 12000 km
Artur
2010-06-28
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Za ta cenę i te warunki auto naprawdę godne polecenia. Nie dlatego że go mam bo miałem i mam dużo innych aut których bym nie pochwalił. ten sie nadaje na pochwałę pomimo ogólnego preferowane przez media i dziennikarzy sportowych negatywnych opinii. rajdowcy nie znajda w nim spełnienia dziecięcych ,marzeń o szybkości i twardości zawieszenia - nie ma co ich słuchać, tylko samemu się przejechać !
pełna ocena Minivan, 3.3 V6 158 KM, 1998 r., 178000 km
voyager
2007-05-20
 (3,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Jesli szukasz rodzinnego samochodu, ktory pomiesci wiecej niz 5 osob i stawiasz na komfort podrozy to auto dla ciebie. Napewno jest bardziej oplacalny niz wiekszosc europejskich vanów i dosc dobrze sie prezentuje. Z drugiej strony jezeli masz zamiar kupic cos takiego lepszym wyborem bylaby wersja grand, najlepiej z silnikiem benzynowym + LPG (jesli nie chcesz stracic za duzo na paliwo)
pełna ocena Minivan, 2.5 TD 116 KM, 1997 r., 17000 km
MariuszZ
2006-03-14
 (4,23)
Jestem zadowolony z voyagera. Wygoda na wysokim poziomie. Silnik dynamiczny, pod górę z 7 osobowym kompletem - żadnych skrupułów (170 KM!). Dobrze wytłumiony, chociaż te nasze fatalne drogi ... . Nie powiedziałbym że jest ekonomiczny, sam waży 1,7 tony, więc trzeba go napędzić. Coś za coś. Ale za tą wygodę - warto. Opcje w voyagerach są bogate, kilkulatki tanie, tylko dobrze kupić :)
pełna ocena Minivan, 3.3 V6 158 KM, 1996 r., 15 km
emil
2011-01-09
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
powod kupna to przestrzen i wygoda jaka oferuje,komfortowe, idealne na wyprawy w wiecej niz 2 osoby, duzo miejsca w bagazniku, nie spisuje sie najlepiej w zime a z tym silnikiem moglby spokojnie miec naped na 4 kola, problem z dosc duzym spalaniem jesli ktos lubi oszczedne autka, mimo drobnych usterek i kilku niedociagniec jest to solidne i godne polecenia auto
pełna ocena Minivan, 2.5 TD 116 KM manualna, 1997 r., 241000 km
rutmot
2011-03-14
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto rewelacyjne. Z czystym sercem mogę polecić każdemu, kto ma rodzinę i chce komfortowo podróżować. Auto stosunkowo tanie w zakupie i wbrew powszechnym opiniom nie obciąża budżetu na co dzień. Po 4 latach jazdy pozostawia u mnie same miłe wspomnienia. Niestety z uwagi na metrykę (14 lat) zdecydowałem się go sprzedać. Już wiem, że będę żałować.
pełna ocena Minivan, 2.4 i 150 KM manualna, 1997 r., 200000 km
Michał
2010-04-29
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Idealne, pojemne auto rodzinne na polskie i europejskie drogi. Duże spalanie i drogie części, ale w końcu autem można przewieźć mnóstwo ładunku; czy jakiś dostawczak pali mniej? Jeżeli ktoś szuka auta używanego z tego modelu to niech szuka z 2000 r. - VM wróciło do rozrządu na kołach - bezobsługowy - wymienia się go gdy go słychać.
pełna ocena Minivan, 2.5 TD 116 KM, 2000 r., 165000 km
dominopol pokaż Email »
2007-11-08
 (4,31)
kupując to auto 5 lat temu zainwestowałem w remont i ustawienie podemnie skrzyni biegów, drobne elementy zawieszenia należy naprawiac regularnie, auto jest już wiekowe i ma swój przebieg więc nieuniknione są drobne naprawy chociażby moduł wentylatorów czy reduktor siły chamowania. Jest to fajne i wygodne auto dla rodziny
pełna ocena Minivan, 3.0 133 KM, 1996 r.,

234 komentarze

180 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Łukasz~Łukasz

Do ~tomek:Dzięki serdeczne miałem to samo z wycieraczką ale po wyczyszczeniu i osuszeniu wszystko hula jak należy ... Pozdrawiam

~kamil~kamil

Panowie czy warto kuic napiszcie chodzi o 2.0 16v

~tomek~tomek

Do ~Łukasz: hej. wszystkie przyciski są podświetlane punktowo przez diodę w każdym przycisku. jeśli nie świeca sproboj zdjac panel i wyczyścić płytkę i kostki wpięciowe.u mnie jak dostawal panel wilgoci to przy wlaczeniu np.ogrzewania wlaczala sie tylna wycieraczka.problem ustapil po wyczysczeniu plytki drukowanej.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Chrysler Voyager, oglądali także

Dowiedz się więcej o Chrysler Voyager

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Klasyka gatunku vanów Klasyka gatunku vanów

Prawdziwe vany przybyły do Europy zza oceanu, a ich niekwestionowanym protoplastą jest właśnie Chrysler Voyager, produkowany od 1984 roku. Obecna, dopiero trzecia generacja tego modelu znana jest już od pięciu lat, a mimo to wciąż wygląda świeżo i interesująco - oczywiście na swój styl, bo Voyager to kawał wielkiego samochodu, który swoimi gabarytami i wyglądem jednoznacznie przyznaje, że jest prawdziwym, zaprojektowanym od podstaw vanem.