Ocena kierowcy - Fiat Cinquecento

damiancz5@wp.pl, 20 lat temu
Silnik 0.7 i 31KM 23kW
Rok produkcji 1998
Fiat Cinquecento 0.7 i 31KM 23kW 1994-1998 - Oceń swoje auto
jesli miałbym kupowac jeszcze raz cienasa to 900 albo 1100 dlatego ze jednak silniki te sa bardziej dynamiczne i lepiej wyciszone a w cale nie pala wiecej ja juz od 6 miesiecy chce sprzedac to moje cudo ale jakos nie moge sie z nim rozstac :) przez 1,5 roku wymieniłem: 2 razy olej i filtry (paliwa, powietrza, oleju) klocki hamulcowe, płyn hamulcowy, płym w chłodnicy, 2 razy świce, przewody WN, tarcze z dociskiem, 2 razy krzyrzak z tulejkami, poduszke pod skrzynia, wycieraczki, rozrząd, pasek klinowy, uszczelniacze na poł osiach, światła nad tablicą rejestracyjna,
silniczek nie jest zbyt awaryjny u mnie widac juz pierwsze oznaki przepalajacej sie uszczelki pod głowica (biały osad na korku od wlewu oleju)
sama skrzynia ok tylko zewnetrzny mechanizm zmiany biegów to pomyłka w ciągu roku wymieniłem go 2 razy koszt ok 150 zł
amortyzatory z tyłu szybko lecą no i te przechyły na zakrętach przy szybszym wchodzeniu ale to w sumie fiat
ok
jest dobrze
moze byc
z przodu jest ok z tyłu niewiem nie siedziałem :)
tragedia tam nie ma czegos takiego ja wlanczam radio na maxa i niesłysze pierdzenia silnika ,skrzypienia plastików i dobijajacych amortyzatorów
jak na 704 pali duzo u mnie wychodzi wiecej na trasie niz w miescie
bez komentarza
prosta kostrukcja wiec zabarzdo sie nie ma co psuc ale oczywiscie zdarzja sie awarie
z powarzniejszych usterek to u mnie urwane śruby na skrzyni 2 z 3 sie zerwały przy okazji wymiana sprzęgła tzn tarczy z dociskiem i w zasadzie to przez połtora roku tyle
Dziennik kosztów dla Fiat Cinquecento 0.7 i 31KM 23kW
7,1