bardzo dobre wytrzymałe autko zarówno dla bussinesu jak i rodziny- ( kombi ) imponująca wielkośc bagarznika.Przyjemne - zwlaszcza dla osob , które cenia sobie komfort. Dla osob z zacięciem sportowym polecam model 2,5
dosyć dobre osiągi przy dosyć dużej masie pojazdu - posiadam kombiaka , skrzynia biegów bardzo elastyczna- ładnie spasowana
bardzo przyjemna - mam jedną wadę mojego egzemplaża - małe zgrzyty przy wrzócaniu treciego biegu za to muszę odjąć jeden punkt
nic dodać nic ująć - ogólnie znznz miękkośc forda
bez zarzutu z wyjątkiem masywnych bocznych słupków ( przednia szyba )
super , bardzo fajne kształty, dobrej jakości tworzywa i materiały
w moim modelu brak klimy, ale ogólnie jest ok
mankament słabe kratki wentylacyjne
dobre nawiewy, brak problemu z parującymi szybami z przodu , z tyłu trochę inaczej to wygląda
b.wygodnie dla osób jadących z przodu , przydało by się trochę więcej miejsca z tyłu - szczególnie dla wysokich osób
ja na tej klasy pojazd dosyć dobre
jestem bardzo pozytywnie zaskoczony , przed kupnem zastanawiałem się czy nie jest to za mały motor i nie będzie paliwożerny , wbrew moim oczekiwaniom auto naprawdę mało pali- szczególnie w trasie.
jeżeli nie szukamy części na szrotach ( po sporych przebiegach )tylko w mirę możliwości kupujemy oryginały to jest naprawdę bardzo mała awaryjność tego modelu - mimo nawet wiadomego stanu naszych dróg
za stosunkowo nie duże pieniądze idealne autko , które bardzo będzie cieszyło swojego użytkownika- mimo wieku dosyć nowoczesna stylistyka ,komfort i małe koszty utrzymania.
Naprawdę gorąco polecam.
jedyny mankament to slaba jakość kratek wentylacyjnycy, moje mondeo ma 252 tyś przebiegu mam go od roku - zmieniałem jedynie łącznik stabilizatora z tyłu. pomijam klocki , olej i filtry
mam bardzo dobre zdanie o tym modelu pod tym względem- uważam że zgrzytająca trójka nie jest wadą producenta tylko techniką jazdy mojego poprzednika. jest to samochod który pod tym względem mogę śmialo polecic
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW