Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Ciśnienie doładowania?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Honda Legend II
(od 1991 do 1996)
- w klasie samochodów:
- Wyższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 31
- Zawieszenie
- 40%
- Silnik
- 27%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Honda Legend II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
japonczyk1 pokaż Email » 2005-12-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Samochód to amerykańska wersja-ACURA,jest to typowe auto do spokojnej i komfortowej jazdy,chociaż osiągów nie można uznać za słabe,przyśpieszenie od o-100km/h trwa niecałe 9 sekund,V-max ponad 220km/h i rewelacyjna elastyczność i samo działanie sterowanej komputerem skrzyni biegów-automat.Auto jest niezawodne jak większość japończyków.W ciągu dwóch lat przejechałem tym samochodem 80 tyś.km i jedyne co musiałem przy nim zrobić to typowe czynności serwisowe typu wymiana oleju,świec czy paska rozrządu i tarcz chamulcowych.Jedyny mankament to ceny części zamiennych które są bardzo wysokie w ASO,na szczęście jest wiele zamienników bardzo dobrej jakości.Samochód godny polecenia osobom które lubią spokój i komfort a nie za bardzo chcą się rzucać w oczy.Pod wieloma względami wiele lepszy niż tak uznane u nas niemieckie samochody.Główne cechy to niezawodność,komfort i radość z posiadania czegoś innego niż Mercedes czy BMW.Gorąco polecam!!! pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM, 1996 r., 175 km |
arkadio82 pokaż Email » 2009-10-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
jak tylko zobaczyłem to auto to nie zastanawiałem sie nawet minuty i odrazu powiedziałem biore dopiero później pytając o motor itp. to był mój najlepszy zakup do tej pory... auto jest poprostu rewelacyjne, w życiu nie zamieniłbym go na młodsze audi, bmw czy jakieś merce. mój legend ma ładne 16calowe grafitowe felgi czarny lakier i ciemne szyby, gdzie sie nie pojawie auto wzbudza niesamowite zainteresowanie. ja sie w tym aucie zakochałem i nigdy nie zamienie na inny a nawet jakbym miał troche kasy to kupiłbym sobie ten model jao drugie auto tyle że w coupe... pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM, 1994 r., 100000 km |
Marcin mklis pokaż Email » 2003-03-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Jeden z najlepszych samochodów jakie miałem. Oryginalne i wiecznie młode. W roczniku 1992-1994 nie trzeba się bać auta pod marką ACURA po prostu wszystko pasuje od europejskiego Legenda. Uwaga na światła - oryginalne europejskie nie są za rewelacyjne a przeróbki w ogołe nie wchodzą w grę - efekt - światła jak w maluchu rocznik 79 :-)). Tylne światła nawet w amerykaninie mają pomarańczowe kierunki a światło przeciwmgielne robi się z jednego z aż pięciu świateł stopu. pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM, 1993 r., 230000 km |
matti5d 2011-12-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Posiadam model Type II z silnikiem 3.2 V6 240 koni. Jest to genialne połączenie japońskiej wiertarki z aksamitnym V6. Daje niesamowite osiągi i wrażenia z jazdy. 6.9s do 100 zmierzone G-techem w 18 letnim aucie - to robi wrażenie! Silniki tego typoszeregu (c32a) były również montowane w modelu NSX. Zero awarii jak do tej pory. pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM, 1994 r., 182000 km |
frytek 2011-03-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,69)
Każdy porównuje do bmw i mercedesa tyle że to bezsensu , to auto jest imitacją limuzyny prawdziwej limuzyny !! radośc z posiadania kończy się gdy trzeba oddac do mechanika czy kupic jakąs częśc i wtedy jest ciekawie :) koszty ida w tysiące i bmw i mercedes wypadają super pod wzgledem cenowym czesci. Pozatym to zwykła gówniana honda kojażona z dresami i pojebami z osiedla. pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1994 r., 173000 km |
lipa 2011-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,77)
Zawiodłem się na tym aucie , nie brałem pod uwage pogłosek jakie krązyły o tym aucie , chodzi o pękające głowice , miałem ta awarie po ok roku użytkowania a zlikwidowania tego problemu kosztował mnie ok.3800 zł i to po znajomości, komputer lubi czasem wariować i to też jest dość uciążliwe , pozatym korozja tylnej klapy bagażnika a auto nigdy nie było bite , pełna ocena Coupe, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1993 r., 153000 km |
ddre 2011-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,15)
Same wady , jednak stare japońce to złomy , słabe blachy , wiele wad silnika którego utrzymanie kosztuje krocie i nawet nie wspomne o serwisie bo to już kosmos , za komplet tarcz chcieli 2900zł + koszty robocizny jakieś 500zł . Pali jak smok a gazu jeszcze więcej. niepolecam pełna ocena Coupe, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1992 r., 150000 km |
adam 2008-04-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Samochód przy odpowiedniej eksploatacji niezawodny. Ewentualny dostęp do części przynajmniej w UK bardzo dobry. Wygodne coupe doskonale nadające się na dłuższe trasy. Wg mnie zdecydowanie wygrywa ewentualne porównanie z konkurencyjnym Bmw czy Mercedesem pełna ocena Coupe, 3.2 i 24V 205 KM, 1995 r., 230000 km |
vivero 2006-12-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Piękne auto, niezawodne, bezpieczne, wygodne, ekonomiczne. Doskonałe, fabryczne audio, dobra jakość samochodu. Po 2 latach eksploatacji nie zamienił bym na inne. No i przede wszystkim nie jest to BMW ani Mercedes kojażące się wiadomo z czym. POLECAM! pełna ocena Coupe, 3.2 i 24V 205 KM, 1996 r., 175000 km |
ArfLegend 2011-12-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
samochód jak dla mnie idealny, bezawaryjny komfortowy, nie dla każdego ze wzgledu na pojemność silnika. Ale to i dobrze bo kazdy posiadacz legenda a w szczegolności w coupe ceni sobie jego żadkość i oryginalność. pełna ocena Coupe, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1992 r., 234000 km |
Hubert 2005-11-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
chcialem dac 5 ale zawsze moze byc lepiej chyba... ja jestem bardzo zadowolony autko mi sie podoba jezdzi sie milo jedynie rocznik boli ale moze z nim jest jak z winem... pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM, 1991 r., 18000 km |
jut 2011-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,38)
Czytalem opinie przed zakupem i wydawalo mi się, żę jest to dobre auto. Co do silnika ok. Ale elementy zawieszenia...dobijają każdego. Nie polecam kupować pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1991 r., 191000 km |
bohdanwasilewski pokaż Email » 2003-08-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Daje b dobre samopoczucie na drodze, duze mocne i szybkie auto z ktorym niewielu zadziera. pełna ocena Coupe, 3.2 i 24V 205 KM, 1991 r., |
matti5d 2011-12-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
Rewelacyjny samochód, prawdziwy japończyk, jeden z tych, których praktycznie już nie ma. pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1994 r., 182000 km |
jurek 2011-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (1,92)
Spalanie może powalić na ziemie , Ogólnie awaryjne auto nie do jazdy. pełna ocena Sedan, 3.2 i 24V 205 KM manualna, 1991 r., 161000 km |
Honda Legend

17 komentarzy
15 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
co do radia
nie wiem jakie ale system Bosse audio tym można zrobić mały koncert
Acura TL - szukam uzytkownikow
Hi,
kumpel kupil niedawno taki oto samochod bazujacy na podzespolach Legenda, sam rowniez jestem zainteresowany kupnem.
Przy okazji zebralem troche materialow do opisu auta, zapraszam => http://autofoto.pl/blogs/globy/archive/2007/09/09/acura-tl-1996-limuzyna-bez-gwiazdy.aspx
Jesli ktos dysponuje doswiadczeniem w temacie modelu, uwagi mile widziane
MAMY PROBLEMY ZE SKRZYNIĄ BIEGÓW W HONDZIE LEGEND 1998 3,5 V6
Wczoraj przyprowadziliśmy auto. Jechaliśmy około 200 km. Wszystko było ok, katowaliśmy iu nic się nie działo. Kiedy dojechaliśmy postał chwilę, trochę rodzina pooglądała i chciała się przejechać. Na początku było ok, ale za chwile zauważyliśmy z tatą, że przy wrzucaniu z jedynki na dwójkę automatka dziwnie puka. Podejrzewamy luzy w skrzyni. Mieliście może jakieś usterki tego typu? Może wiecie co zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. DZięx
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Honda Legend
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...
Szybkobus - Ford S-Max 2.0 EcoBoostWiadomość, że będę mógł przetestować Forda S-Max, bardzo mnie ucieszyła, ponieważ wizualnie bardzo podoba...
Galerie
Honda Accord Coupe ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Honda Legend
najaktywniejsiKierowcy - Honda Legend
najnowszeDzienniki pokładowe
W weekend mało co siedziałem za kółkiem (z wiadomych powodów %%%), byłem wożony....
Dziś na parkingu przed sklepem mój Legend zaparkował obok swojego "przyrodniego ...

Ocena: