Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
DIS - Direct Ignition System?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Honda Legend III

(od 1996 do 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 33
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 9 ocen)
TAK (77%)
NIE (23%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 47%
  • Przeniesienie napędu
  • 42%
  • Karoseria
  • 11%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ hamulcowy
  • 47%
  • Zawieszenie
  • 40%
  • Silnik
  • 27%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Honda Legend III

Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Mamut
2003-11-20
 (4,85)
Po 2 latach z toyotą cariną (super auto, jeno miałem wybiedzony egzemplarz) wiedziałem, ze chcę kupić kilkuletniego JAPOŃCA z dużym silnikiem i pełnym wyposażeniem (z reszte z reguły w standardzie, a LEGEND w tej kwestii to BAJKA, inna sprawa, że od ´96 niewiele do tego auta dołożyli i dopiero model 2004 ma to zmienić - podobno nie będzie sprzedawany w Europie, będę płakać:) Szukałem dobrze zachowanego Avalona, Camry, Maximy lub LEGENDA (z Lexusem przewaliłbym budżet i za bardzo zainteresował gangsterów). Trafiłem na piękną HONDĘ, i nie żałuję! Uroda - rzecz subiektywna - ale to auto ma prawdziwą ponadczasową urodę, coś co miewają duże sedany kilku zaledwie producentów (bmw ostatnio opusciło tę kategorię z nowymi 5 i 7). Dodatkowo naprawdę stylowe wnętrze bez CIENIA szarości, czerni i aluminum - kolorów i materiałów, których w autach po prostu nienawidzę. BOTTOM LINE: if you can afford the petrol, it´s the best car this kind of money can buy...
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1996 r., 140000 km
Michał
2009-07-06
 (4,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Mam bardzo mieszane uczucia. ogólnie fajny samochód. Ale jak na tę klasę pewne rzeczy są poprostu niedopuszczalne. Z jednej strony super mechanika, silnik, skrzynia itp. a z drugiej głośny układ jezdny i kilka braków, na które honda nie powinna sobie pozwolić w tym modelu. Zanim ktoś kupi ten samochód powinien przetestować go osobiście w różnych warunkach. Spodziewałem się poczuć jak w prawdziwej limuzynie a pewne drobiazgi mnie dobijają.
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1999 r., 190000 km
coop coop pokaż Email »
2005-09-17
 (4,69)
W zasadzie nie mam innych uwag od tych użytkowników, którzy wpisali swoje komentarze. Mam od półtora roku to co chciałem mieć. Nigdy go nie zagazuję, bo to według mnie profanacja tego samochodu. Jako jeden z nielicznych w kraju miałem okazję pojeździć nową ACURĄ LEGEND. Wrażenia z jazdy rewelacyjne. Wyposażenie również, chociaż ten model nie miał night vision. Natomiast zewnętrznie wolę swojego ale to rzecz gustu.
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1999 r., 190 km
sinus
2006-03-12
 (4,62)
Jest to DOBRY samochód. Czuję się w nim jak w ubraniu uszytym przez dobrego krawca. Nie uwiera , nie przypomina stale że jest. Ma swoistą lekkość i duszę. Nie jest samochodem kojarzonym z czymkolwiek lub z kimkolwiek, jest normalnym i bardzo dobrym urządzeniem do pokonywania przestrzeni dla tych których na niego stać a jednocześnie nie muszą lub nie chcą się dowartościowywać - i tyle.
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1999 r.,
farabelo
2006-11-13
 (4,69)
Znaomite auto.Jeden z najlepsych zakupów w moim życiu.Czuje to każdego dnia a to mega frajda...moja zona namówłmnie na zakup i muszę przyznac, że wiedziała co mówi.Gdyby "karki" wiedziały co to za samochód, to niechybnie ulice zapełniłyby się tego rodzaju użytkownikami.Ale nie wiedzą.I niech tak zostanie!Honda Legend rules!!!!
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1996 r., 220000 km
kele
2008-11-01
 (4,62)
auto niezawodne i po 9 latach eksploatacji/pierwszy właściciel-salon/ prawie bez różnicy w wyglądzie i komforcie jazdy. Klasyczna niestarzejąca się sylwetka. Szkoda, że nowy LEGEND odbiega od klasyki i upodabnia się do innych aut. Polecam każdemu takie auto jak HONDA LEGEND !!!
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1999 r., 215000 km
dar_wro
2006-10-31
 (4,77)
fantastyczne auto, zwłaszcza jak ktoś jest miłosnikiem hondy, jest to moja 5 hodna (poprzednio 4 x accord) i doprawdy musze przyznać że Honda to je to!!! :-) Można miec uwagi do skrzyni biegów czy rzeczywiscie 4 stopniowa skrzynia biegów jest wystarczająca dla tego auta
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2004 r., 3000 km
olaf1974 pokaż Email »
2005-02-15
 (4,15)
auto z klasą i ponadczasową spokojną linią nadwozia. Nie jest tanie przy zakupie, ani w esploatacji, ale daje naprawdę dużo radości z jazdy. Na pewno można je traktować jak inwestycję długoletnią (ja mam zamiar pojeździć swoim ok 10 lat)
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2000 r., 10000 km
olaf1974 pokaż Email »
2003-10-21
 (4,69)
Po prostu rewelacja. Zawsze szukałem samochodu dużego i wygodnego, który jednocześnie nie rzucałby się w oczy (choć prz limuzynie o długosci 5m to raczej trudne). Myślę, że ten wóz jest zbliżony do mojego ideału
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2000 r., 92000 km
alfa166 pokaż Email »
2006-10-29
 (4,54)
Generalnie caloksztalt musze ocenić na 5. Jak dla nie skrzynia powinna szybciej redukować ale zawsze można sobie samemu przelączyć z D4 na D3 i jest OK. Najważniejsza cecha tego auto to NIEZAWODNOŚĆ.
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1996 r., 210000 km
gocha nsi_polish pokaż Email »
2003-07-31
 (4,54)
Jest to piekny samochod. Elegancki ale nie rzucajacy sie w oczy jak BMW czy MERC. Malo znany w Polsce. Dla KONESERA. Uwielbiam jazde. W sam raz dla kobiety sukcesu.
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2000 r., 180000 km
jarekgr pokaż Email »
2005-11-06
 (4,23)
kawał porządnego samochodu; ponadto inna klasa kierujących niż w A4 czy A6 lub BMW 3-5; ogolonego w dresie nie widziałem w H-L
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 1999 r., 9 km
art
2003-07-25
 (4,62)
ja nie mam zastrzeżeń, bardzo wygodny samochód na długie trasy, a ludzie też się oglądają, czasem tylko problem z parkowaniem
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2000 r., 140000 km
Adrian
2010-07-09
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Kazdy kto zasiadzie za sterem Legendy - zakocha sie :)
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2002 r., 179000 km
darek
2003-06-05
 (4,77)
same superlatywy, duże bardzo wygodne auto
pełna ocena Sedan, 3.5 i 24V 205 KM, 2000 r.,

Honda Legend

17 komentarzy

15 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

kowikowi

co do radia
nie wiem jakie ale system Bosse audio tym można zrobić mały koncert

GlobyGloby

Acura TL - szukam uzytkownikow
Hi,

kumpel kupil niedawno taki oto samochod bazujacy na podzespolach Legenda, sam rowniez jestem zainteresowany kupnem.

Przy okazji zebralem troche materialow do opisu auta, zapraszam => http://autofoto.pl/blogs/globy/archive/2007/09/09/acura-tl-1996-limuzyna-bez-gwiazdy.aspx

Jesli ktos dysponuje doswiadczeniem w temacie modelu, uwagi mile widziane

Kuba-SynekKuba-Synek

MAMY PROBLEMY ZE SKRZYNIĄ BIEGÓW W HONDZIE LEGEND 1998 3,5 V6
Wczoraj przyprowadziliśmy auto. Jechaliśmy około 200 km. Wszystko było ok, katowaliśmy iu nic się nie działo. Kiedy dojechaliśmy postał chwilę, trochę rodzina pooglądała i chciała się przejechać. Na początku było ok, ale za chwile zauważyliśmy z tatą, że przy wrzucaniu z jedynki na dwójkę automatka dziwnie puka. Podejrzewamy luzy w skrzyni. Mieliście może jakieś usterki tego typu? Może wiecie co zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. DZięx

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Honda Legend, oglądali także

Dowiedz się więcej o Honda Legend

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także