Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Spaliny?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Łada 2107

(od 1982 do 2003)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 217
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 26 ocen)
TAK (84%)
NIE (16%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 59%
  • Karoseria
  • 24%
  • Układ elektryczny
  • 12%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 67%
  • Silnik
  • 58%
  • Zawieszenie
  • 50%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

• Średnia ocena:

Nadwozia Łada 2107

Silniki Łada 2107

Silniki Diesla
  • Brak silników Diesla.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Łada 2107

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
hehehe
2006-02-23
 (3,46)
Samochód jest oparty na Fiacie 124 z końca lat 60´. W samochodzie wiele sie zmieniło ale jednak baza cały czas ta sama,dlatego nie można od niego za wiele wymagać. Najmocniejszą stroną jest silnik. Co prawda nie lubi niskich obrotów,ale jak mu na każdym biegu przytrzymamy do 5000-5500 RPM to można przyzwoicie wystrzelić spod świateł. 0-100 ok. 15 sekund. Prędkość maksymalna, hmm, raz prawie zamknąłem budzik, jechałem 175 km/h z lekkiego wzniesienia, ale miałęm śmierć w oczach, trzeba mieć jajca żeby tym układem kierowniczym sie nie zabić przy takiej prędkości. Myśle że na prostej drodze podjedzie prawie pod 170. Napęd na tył, więc można sie troche pobawić. Do ekonomicznej jazdy polecam leciutko z gazem i trzymać się obrotów 2000-3500. Naprawde potrafi mało spalić, a jak sie mu przyciśnie to można sobie troche powyprzedzac co nieco.
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1989 r., 150000 km
Zeus
2006-08-23
 (3,69)
Poczciwą kremową ´ładzianką-finką´ jeżdżę od 6 lat i w tym czasie nawinąłem na koła parę kilometrów. Jak na swój wiek (rok prod. 1990) auto trzyma się przyzwoicie, na drodze spisuje sie dobrze, a jesli smagnac ją po gazie to pokazuje ze potrafi żwawo pojechac. To dobry samochód na codzień - moja ´mała´ jeździ na benzynie, spalanie nie jest kosmiczne (średnio około 8 l na setkę), ale w porównaniu z Ładami zasilanymi LPG to mój samochód jest naprawdę dynamiczny. Jeśli chodzi o usterki to te oczywiście się zdarzają, ale w większości są to drobne rzeczy, a z tego co pamietam to poważnie zawiodła mnie 3 razy :/ Tak ogólnie to sprawdzam płyny, leję benzynę i w dogę :) !!!
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1990 r., 108000 km
Andrzej Kaczorowski
2003-03-20
 (3,54)
Jest niewiele takich aut jak Łada,ktore mimo starej konstrukcji potrafia byc mimo wszystko tak niezawodne. Wole swoja stara Łade od wiele młodszego Fiata czy teź Poloneza.Nazywam "ja " pieszczotliwie SUZI i Tank-czolg.Wszedzie wjedzie i z trudnych sytuacji potrafi sie wydostac.Mam jeszcze OPLA Astre 2000rok produkcji ale z przyjemnoscia jezdze swoja leciwa SUZI.Gdyby tak moglyby sie cofac lata mojej 17 letniej kochance. Pozdrawiam wszzystkich uzytkownikow LADY.
pełna ocena 21072 Sedan, 1.3 64 KM, 1986 r., 165000 km
Ratownik janek.kowalski3 pokaż Email »
2005-04-08
 (4,31)
Polecam dla każdego mam łade od 15 lat i nigdy mnie jescze nie zawiodła poza dwoma przypadkami raz nawalił bendiź ale z popychu szła juz po 1metrze a druga to wyciek w zimie z pompki od sprzegła co doprowadzilo do jego braku ale na szczescie na parkigu wlałem płyni i jest OK Po ostatniej wizycie u mechanika sprawdzał szczelnosc w cylindrach i az sam sie dziwił że jst tak dobrze średnia to 11,5 na cylinder a u mnie w kazdym przekraczało 12 POLECAM
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1989 r., 90125 km
Marcin
2010-08-30
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto na licencji Fiata 124 z 1966r. Trzeba pamietac wiec ze jest zabytkowe, mimo ze bylo wielokrotnie ulepszane przez Rosjan. Wyglada kultowo - maksymalny kwadrat, i ma ten elegancki przod. Siedzi sie wygodnie, rusza jak rakieta. Szybko sie jednak zuzywa (wszytkie wazne elementy), duzo pali i jest bardzo glosno srodku. Polecam jako autko hobby - do wyjazdow weekendowych na krotkie trasy. Uwaga- auta te sa jeszcze produkowane w Egipcie.
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1989 r., 150000 km
Amsterdam
2001-09-13
 (3,46)
No cóż, technologicznie ten samochód był już nawet w 1987 roku przestarzały. Tym niemniej mam do niego ogromny sentyment za to, że zawsze zapalał zimą, zamki nie zamarzały i dało się nim jeździć po każdej drodze (a nawet po bezdrożach). Problemy z manewrowaniem na parkingu (przydałoby się wspomaganie + zdecydowanie za duży promień skrętu) są rekompensowane doskonałą widocznoscią (po prostu widać, gdzie auto się zaczyna i gdzie kończy).
pełna ocena 21072 Sedan, 1.3 64 KM, 1987 r., 150000 km
kuba
2006-07-07
 (4,00)
miałem ten samochód 25lat a własciwie to mój tata. ten samochód był dla mnie sympatią,uwielbialem ryk jego silnika i choć kiedy rano tata mnie woził do szkoły zawsze chodził na 3 świece , to i tak tego samochodu nie zapomne . na autostradzie jechalismy nim max to 160 km/h. tata Łade 2107 kupił w Holandi w salonie nową. musiał ją sprzedac ,ponieważ juz sie sypała.teraz pewnie odpoczywa sobie na złomie w częsciach. [*] [*] [*] . :9
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1987 r., 45000 km

2009-04-09
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
łada to bardzo ładny samochód. ma mocne blachy i dobry silnik. wjedzie na dość małe miejsce na parkingu. to wygodne auto z łatwą do naprawy konstrukcją. to ergonomiczny samochód i łatwy do prowadzenia. dla mnie awaryjne jest tylko sprzęgło które jest trudno naprawić. wszystko inne trzyma się bez problemu. oceniam ją na 5 gwiazdek. pewnie łada 2107 produkowana jest do dzisiaj.
pełna ocena 21072 Sedan, 1.3 64 KM, 1989 r., 236000 km
f18 pokaż Email »
2003-05-05
 (3,46)
ogólnie autko polecam dla młodego kierowcy i jeszcze majsterkowicza co ma duzo czasu i pieniedzy na części zamienne ,bo choć same części nie są drogie to częstotliwość ich wymiany i zywotność bardzo krótka może przyprawić o zawrót głowy.Moja jeszcze 160km/h obciążona i na gazie poleci, ale okupuję to ciagłym siedzeniem przy samochodzie i ciagłymi drobnymi naprawami.
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1992 r., 110000 km
winiacz
2006-05-28
 (4,15)
idealny samochod dla mlodych ludzi. przy spokojnej jezdzie nie pali duzo. miejsca bardzo duzo jak za ta cene. przyczepic sie mozna do blachy tylko bo zaczyna sie powoli sypac ale to chyba normalne dla samochodu w tym wieku a blacha w ladzie jest duzo lepsza niz np. w polonezie - widywalem polonezy z takimi dziurami w drzwiach ze mozna bylo przez nie drzwi otwierac:)
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1991 r., 170000 km
Raziel
2008-07-20
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
nie dam 5 bo nie ma samochodu idealnego. Lada jest samochodem bardzo dobrym jak na swoje lata. Jeździ się nią bardzo dobrze i w tym jej wyglądzie jest to coś co przyciąga. Jestem zadowolony, że ją kupiłem pomimo tego, że przez kilka pierwszych dni miałem wątpliwości czy dobrze zrobiłem kupując ją ale po kilku dniach jazdy wiedziałem już, że to był trafny wybór :)
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1990 r., 65000 km
Właściciel Łady
2007-01-09
 (4,15)
Bardzo dobry samochód szczególnie dla osób którym nieszkoda tłuc się po dobrych polskich dołach... Wysoki prześwit gwarantuje że w zimie nie zaskoczy nas wysoi śnieg. Jedyną wadą kosmetyczną Łady jest jej wygląd... Ktoś kto próbuje podrywać laski na samochód będzie miał pewien problem ale to będzie jego problem. Samochód ma jeździć a nie wyglądać!
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1989 r., 330000 km
egzekjutor
2004-06-22
 (3,46)
Sore auto za małe pieniądze. Często robie po 2-3 tys. w ciagu 1 dnia i praktycznie z przerwami tylkona tankowanie, można wyskoczyc na wakacje w 5 osób i zabrać sporo bagazu, ale potrzeba trohce zamiłowania i talentu do samodzielnych poprawek i regulacji. Części tanie, budowa nieskomplikowana Na pewno lepszy wybór od Poloneza
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1990 r., 190000 km
ladaman :)
2003-03-07
 (4,08)
Nie mozna zbyt wiele wymagac od autka za te pieniadze . Napewno nie zamienil bym go na poloneza . Nawet 8 lat mlodszego . Lada pali zdecydowanie mniej a i kultura pracy silnika jaest o niebo lepsze niz w poldku . Blach nawet nie ma co porownywac . Pod tym wzgledem moje autko prezentuje sie lepiej niz Pololnez z ´93 .
pełna ocena 2107 Sedan, 1.5 72 KM, 1986 r., 130000 km
DAN
2003-10-06
 (4,54)
auto naprawde doskonałe,czytałem opinie że przestarzałe-to nie prawda w takim razie co powiecie o:maluchu,poldku i kredensie przecież konstrukcyjnie LADA powala te szroty na łeb na szyje osoboscie mysle o kupnie nowej 2107 z salonu w EKWADORZE/tam produkują i na Ukrainie też polecam ją a nie te xachodnie delikatne rupiecie
pełna ocena 21072 Sedan, 1.3 64 KM, 1987 r., 13000 km

82 komentarze

65 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

LEONLEON

MOJA LADA TO 89 ROK. TYLE CO ONA PRZEWIEZLA I STLUCZEK ZALICZYLA ORAZ TEN NIEWIELKI PRZEB.400000 KM.
JEDNAK CCCP WYGRALO ZACHODEM.

wariatkawariatka

A ja chcę ją sprzedać.

lolek1989lolek1989

mam ładę 2107 rocznik 91 jest zajebista mam ją po tacie karoseria jest elegandzka było robione tylko zawieszenie ostatnio trochę ją malowałem bo lekko wychodzi rdza na drzwiach ma przejechane niecałe 100 tys. tata był drugim właścicielem i przebieg jest sprawdzony mało nią jeździł jak zresztą ja głównie na wieś w weekendy jakieś 20 km w jedną stronę

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Łada 2107, oglądali także

Dowiedz się więcej o Łada 2107

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także