Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

nissan 100nx

To juz moja 3 efka:) i powiem szczerze, jestem zadowolony:) nic sie nie psuje, czesci dostepne wszedzie i przyzwoite ceny. Spalanie bez zastrzezen, silnik 1.6 16V bardzo zwawy, choc mialem 1.8 gt 128 i to jest prawdziwa zabawka:) krotko mowiac zamiata, ale odrazu mowie nie lubi gazu, oba silniki. I niech nikt glupot nie wmawia, ze zalezy od instalacji gazowej i ustawienia. Tych silnikow sie nie gazuje i tyle. Jezdze na benzynie, wcale duzo nie pali. 8 litrow ciezko przekroczyc, choc jest to mozliwe ale trzeba krecic powyzej 4 tys. Zawieszenie super, w zakrety bardzo przyjemnie sie wchodzi, nie buja. Spokojnie jeszcze idzie 170-180. Mi sie trafila bez rdzy, bezwypadkowa. Uwazajcie na to, szczegolnie podloga, progi i nadkola, ale takze potrafi sie ruda pojawic na dachu, kolo uszczelek, samo to swiadczy ze byla powypadkowa. Od 93 roku, byla blacha w ocynku. Pozatym szczerze polecam to auto, jest ladne, ponadczasowe, lampy podnoszone;) jeszcze sie za tym autkiem ogladaja:P Nie wiem dlaczego mazda, jest nie doceniona na naszym rynku.A i przestrzegam przed modelami mocno eksploatowanymi, bo bedziecie kase ladowac bez konca i sie zrazicie, trzeba poszukac a znajdzie sie za 2-3 tys ladna efke. Kupicie a pokochacie:) pozdrawiam wlascicieli EFEK:)

(kultura pracy, elastyczność)

Silniczek to poprostu bajka, wytrzymaly, malo awaryjny, nie duzo pali i jest zwawy. Co chciec wiecej. Wiadomo to nie jest porazajaca moc, ale do normalnej jazdy starczy, po trasie smialo mozna wyprzedzac.

Czasami problemy sa zeby wsteczny wrzucic, ale mysle ze jakby olej wymienil to by pomoglo. Wystarczy ruszyc do przodu troche i wchodzi R. Poza tym jest dobrze.

Dosc twardo jak na nasze drogi, ale to japoniec. Na zakretach nie buja, nie traci przyczepnosci.

Bardzo dobra, nie ma zastrzezen. Male auto, takze smialo sie wszedzie zmiesci.

Wszystko na miejscu i pod reka, intuicyjnie wlancza sie przelaczniki. Troche malo schowkow jest, ale niestety gabaryty auta tez male.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

W zime grzeje, w lato chlodzi. Wiadomo nie ma klimy, ale to kwestia przyzwyczajenia. W te wakacje tylko raz sie spocilem, ale stale 2 godziny w korku:) Moze na zime troszke wydajniejsza dmuchawa by sie przydala.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Jest wystarczajaco, dla 4 osob. Z tylu sa problemy ze wsiadaniem, ale dlatego ze sa male drzwi. Jak sie wsiadzie, to jest wporzadku. Jezdzilem do pracy kiedys efka, nikt nie narzekal;)

Do 100 km/h jest wporzadku, powyzej jest juz glosno, moim zdaniem to uszczelki, sa juz stare.

Spalanie w miescie 8, trasa 6, a teraz to tak do 10 litrow benzyny. Moim zdaniem bardzo dobrze. Wiadomo ze jakby ktos pilowal, to i spali wiecej, ale wtedy to nie jedzie a zapierdziela. Ja jezdze tak w przedzialem 2-3.5 tys obrotow, taki mam styl jazdy.

Spalania 1.6 16V 88 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Z takie pieniadzy jak mozna kupic efke, nie kupi nic lepszego. Takie jest moje zdanie. Mozna kupic mlodsze auto, typu tico, cienko, ale to wcale nie jedzie i czujemy sie jak w pudelku. Mazda to mazda, naprawde dobra firma.

drobiazgi

poważne usterki

Nie zawodne auto, to kazdy powie jak ma zadbana efke. Bedzie ja chwali, ja tez sie do tego grona zaliczam. Nie powiem zlego slowa. Tylko materialy eksploatacyjne.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Silnik: Malo pali i jest zwawy, nie boje sie wyprzedzac.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Mazda 323

185 komentarzy

146 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Ula~Ula

posiadam mazdę 323F rok 2002 od pewnego czasu moje autko nie ma przyspieszenia na pierwszym i drugim biegu tak jak by ją coś hamowało później już jest dobrze. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny

~Madzia~Madzia

Witam. Posiadam Mazdę 323c 95 rok i posiadam maleńki problem. Szczególnie podczas niższych temperatur tj. ok zera i niższa temp. w samochodzie strasznie parują mi szyby. Przyczyną mogło być zapchany lub zanieczyszczony filtr kabinowy ale niestety ten samochód nie posiada takiego... Co może być przyczyną takiego zjawiska? Proszę o pomoc ...

~avocado~avocado

Do ~seba: sprawdź wtyczkę przy filtrze powietrza, bo jak się poluzuje to właśnie tak się dzieje

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Mazda 323, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Mazda 323