Motosłownik
Nissan Murano I SUV 3.5 i V6 4WD 234KM
(od 2002 do 2007)
- w klasie samochodów:
- Duże SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 27
- Układ elektryczny
- 100%
- Układ hamulcowy
- 100%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Dodaj pierwszą ciekawostkę o Nissan Murano I SUV 3.5 i V6 4WD 234KM

Lista opinii o Nissan Murano I SUV 3.5 i V6 4WD 234KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
E.T. 2007-01-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Doskonale auto dla matki z dzieckiem, bardzo pojemny (w bagazniku na wysokosc zmiesci sie nawet rozlozony wozek z gondola a na dlugosc pudla z wysokimi regalami z Ikei), latwo instaluje sie w nim fotelik dla dziecka, ma sporo schowkow, przyspieszenie lepsze niz VW Passat, bardzo krotki czas hamowania, bardzo dobra jak na crossover przyczepnosc do nawierzchni, plusem jest mozliwosc samoczynnego zlozenia siedzen za pociagnieciem dzwigni w bagazniku. W mojej okolicy jest bardzo duzo Nissanow Murano (praktycznie co pare domow stoi jeden) i rzadko kiedy za kierownica widac mezczyzne. Znani mi mezczyzni po przejechaniu sie marudza ze prowadzi sie jak minivan, niemniej jednak chetnie korzystaja przy byle okazji ;)
Minusem jest jasne wnetrze (w moim przypadku), ktore latwo sie brudzi, ze skorzana tapicerka wlacznie oraz stylizacja klamek przestrzen pod ktorymi "sama sie rysuje." pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2004 r., 40000 km |
fucker66 2004-12-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
auto bardzo dobrze sie prowadzi w stanach zajelo drugie miejsce w tescie na wywrotke wsrod SUV (w sumie to pierwsze bo pierwszy byl chrysler pacyfica a to raczej kombi a nie SUV) wyprzedzajac europejskich konkuretow tj. XC90. Silnik jest bardzo dobry o wiele lepszy niz w chryslerze 300M 3,5l ktorym jezdzilem przez ostatnie lata. Napewno moge powiedziec że jest od niego szybszy zawieszenie jest dobrze zestrojone jakość wykonania jak na nissana to doskonala. Uwaga europejska wersja bedzie slabsza bo 234 kM i 318Nm (czyli strata okolo 1s na przyspieszeniu) a oprocz tego bedzie skladana w hiszpani a nie jak amerykanska w japoni, oprocz tego brzydsza deska rozdzielcza. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2004 r., 245 km |
JOKER 2011-07-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Ogolnie POLECAM MURANO to naprawdę fajne autko.SILNIK SKRZYNIA ZAWIESZENIE BRYŁA AUTA I wyposażenie zadowoli każdego poszukującego SUVA z odrobiną charakteru sportowego.Jest jeden drobiazg fotele skórzane które nie są zbyt kubełkowe i na zakretach trzeba sie przyzwyczaić na początku do ślizgania.Potem można się nauczyć tak żeby było bardziej komfortowo.Nie jest to rajdówka ale mogliby zrobić lepsze trzymanie na boki. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM automatyczna 4x4, 2005 r., 78000 km |
platinum 2005-01-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
uwazam ze nissan zrobil niezla robote-BRAWO JAPONCZYKI-oby tak dalej.to co najbardziej mi sie spodobalo z JAPONSKICH sztuczek to tzw.INTELIGENT KEY-ktory jest dostepny razem z touring pkg.w modelu 2005.Jest to malutki ´´pilot´´ w ktorym zamontowany jest chip majac go w kieszeni mozemy otworzyc auto i je odpalic,musi byc blisko auta w obrebie 1metra. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 5000 km |
Tomek 2007-10-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Ogólnie super - design absolutnie ponadczasowy (niezmieniony od 6 latu co na tym rynku jest ewenementem), dużo porządniej wykonany od konkurentów, długa gwarancja, no i nie tak snobistyczny jak X5 czy inne cayenny. Jedna uwaga - byle kupiony w Europie, bo te wersje ida bezpośrednio z Japonii. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2006 r., 6000 km |
dopix pokaż Email » 2006-11-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
MAm wersję USA , niestety polskie serwisy są słaobo przygotowane i zbyt wiele na temat tego auta nie wiedzą . Auto które sprowadziłem było lekko uszkodzone , niestety oryginalne części bardzo drogie . Ale auto robi wrażenie i warto wydać trochę więcej i mieć coś naprawdę nietuzinkowego pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2004 r., 51000 km |
Weronka 2003-03-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Ogolnie rzecz ujmujac jestem bardzo zadowolona z zakupu.Jak sie bedzie spisywal ? Mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie.Jest kilka drobiazgow z ktorych jestem wyjatkowo zadowolona jak np. pamiec ustawienia lusterek czy siedzen.Przydatne gdy jest dwoch kierowcow w rodzinie. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2003 r., 2000 km |
posiadacz 2008-07-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jako rodzinny samochód jest wspaniały. Wybrałem go zamiast Volvo XC90 ponieważ układ jezdny jest bajeczny, ma o wiele więcej miejsca we wnątrz i ma doskonały silnik, który w połączenie z skrzynią CVT daje ogromną przyjemność z jazdy. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 74000 km |
Lobster1 2007-03-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Dla mnie rewelacja. Samochod napatoczyl sie w ramach poszukiwan auta rodzinnego/podroznego/bussinessowego ... z poczatku budzil nasze watpliwosci - taka paskudka - teraz nie chcemy juz Tuarega, X5, Land Cruisera czy Pajero. pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 24000 km |
arbop pokaż Email » 2008-12-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Samochod dostarcza wszystko co jest potrzebne do bezpiecznej,wygodnej,komfortowej a jak trzeba to i sportowej ostrej jazdy :) . pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 80000 km |
artzim 2007-10-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
nie ma wad, poza spalaniem , ale coś za coś , nie można mieć super wozu palącego 4 litry :) pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 25000 km |
Marcin 2010-06-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Jesli nie macie problemu z tankowaniem - auto naprawde godne polecenia ! pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2006 r., 131000 km |
Carfreak 2007-11-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Genialna alternatywa dla całej reszty Crossoverów pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2006 r., 44000 km |
WITO 2011-08-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Super auto już szukam Murano II lub Infinit FX pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 13000 km |
Zachar 2007-10-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
po mondeo nie chce sie wysiadac pełna ocena SUV, 3.5 i V6 4WD 234 KM, 2005 r., 32000 km |
Super okazje u dealerów
Nissan Murano - 1 samochód w ofercie
Rabat -169 900 pln!
Nissan Murano

18 komentarzy
14 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Kupię MURANO tylko rocznik 2005-2006 tylko wersja europejska w przyzwoitej cenie. Warunek musi przejść ASO tel. 503 182 017 podlasie.
***** Poszukuję Nissana Murano rocznik 2005-7 wersja europejska, stan bezkolizyjnie-bezwypadkowy, przebieg oryginalny w ok 100 tys km. Mozliwosć zamiany (dopłata) na Ford Focus II 2008 lift 3D,bardzo bogate wyposażenie, 43 tys km, ASO, stan BDB. Wrocław, mail: grzeg30@interia.pl
Do ~majkelkisiel: Dzień dobry. Nie wiem czy to jest jescze aktualne. Ja mam do sprzedania Nissana Murano rocznik 2006. pierwsza rejestracja w 2007. Kupiony nowy w salonie w USA. Jest to wersja SL AWD. Samochód ma do tej pory przejechane 26 tyś km. Jest absolutnie bezwypadkowy. Cena trochę wyższa niż 10 tyś euro, ale naprawdę warto. Nie będe się rozpisywał bo nie wiem czy to aktualne. W razie czego podaję nr. tel 728 967 748 Pozdrawiam.
![]()
Nissan Murano na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Nissan Murano, oglądali także
Dowiedz się więcej o Nissan Murano
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Oszczędny bulwarowiec - Nissan Murano II 2,5 dCi
Wygląda jak masywna terenówka, a w rzeczywistości swój żywot wiedzie na asfalcie. Z jednej strony chciałby przecierać trudno dostępne szlaki, z drugiej pozostaje luksusowym mieszczuchem. Mowa o drugiej generacji Nissana Murano z sercem napędzanym ropą. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Nissan Murano
najaktywniejsiKierowcy - Nissan Murano
najnowszeDzienniki pokładowe
w 2008 mialem przyjemnosc spedzic 2 dni na lotnisku pod Czestochowa cwiczac rozn...