Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Cruise control adaptacyjny?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Renault Modus Hatchback

(od 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Minivany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 77
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 36 ocen)
TAK (72%)
NIE (28%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 65%
  • Układ hamulcowy
  • 10%
  • Układ elektryczny
  • 10%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 69%
  • Silnik
  • 38%
  • Karoseria
  • 23%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Renault Modus Hatchback

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Renault Modus Hatchback

Silniki Renault Modus

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Renault Modus Hatchback

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
maroman
2006-04-23
 (4,08)
Modus jest naprawde udanym autkiem, nie jest ´nudny´ i zbyt popularny tez, gdyz z poczatku byl za drogi jak na takie autko. Teraz ceny sa nizsze i coraz wiecej ludzi sie na niego decyduje. Jest nowoczesny, Clio III - te najnowsze , ma te same podwozie co Modus. Ja kupilem pojazd Demo z 2005 roku z malym (5 000km) przebiegiem za 40 500 pln. Jest to wersja Alize +metalic, + el. klima oraz utargowalem w tej cenie alarm, blokade skrzyni, dywaniki oryginalne oraz 4 letnia gwarancje. Za taki sam , ale nowy moglem dostac za 42 500 pln (tez z 2005 r) Trzeba sie targowac , duzo mozna ugrac na modelach ze starego rocznika
pełna ocena Hatchback, 1.2 i 16V 75 KM, 2005 r., 6000 km
Piotr
2010-02-22
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Szukałem auta względnie małego i przede wszystkim ekonomicznego. Nie chciałem wydac kwoty 25 tysięcy na auto powyżej 4-5 lat. Tak też się stało, kupiłem czteroletniego modusa, który całkowicie spełnił moje wymagania. Auto jest nowoczesne, ma niebanalny wygląd, w środku jest już dosyć nowoczesny design, nie kosztuje fortuny, nie jest awaryjne, oferuje sporo miejsca w środku i przede wszystkim jest ekonomiczne, a 85cio konny silnik przy tej masie auta bez problemu radzi sobie z wyprzedzaniem na trasie - dojeżdżam do pracy w sumie 80km codziennie.
pełna ocena Hatchback, 1.5 dCi 85 KM, 2005 r., 70000 km
Marek S.
2005-09-03
 (4,92)
Autko mam od dwóch miesięcy dopiero, ale jestem nim po prostu zachwycony (nie mówiąc już o żonie!)-dojeżdżam nim do pracy a średnia spalania (podkreślam średnia!) to 4,3-4,4l/100km(ON) oczywiście przy spokojnej jeździe-ok.100km/h na trasie i bez gazu od świateł do świateł po mieście. Ma też bombowy bagażnik rowerowy-opcja-ale warta 1500zl (to samo podświetlanie poboczy). Klimę mam manualną i wcale nie jest gorsza od automatu...
pełna ocena Hatchback, 1.5 dCi 68 KM, 2005 r.,
Raul
2012-04-05
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto zakupiłem w Niemczech od dealera jako demówkę. Silnik podstawowy ale za to bogate wyposażenie - szklany dach, ESP, komplet poduszek, doświetlanie zakrętów, pakiet chrom itp. Modusa poliftowego kupiłem dla zony na dojazdy do pracy i do wożenia dziecka po mieście. W tej roli sprawdza się całkiem dobrze. Nie jest to jednak minivan ale raczej miejskie autko z wysoką pozycją za kierownicą jak lubią kobiety.
pełna ocena Hatchback, 1.2 i 16V 75 KM manualna, 2008 r., 26000 km
PT
2011-10-14
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Modusa kupiłem po trzech latach jeżdżenia Jeepem Grand Cherokee, a przed nim miałem za sobą 10 lat kariery kierowcy w czterech różnych Renówkach. Kupiłem go idąć za "głosem rozsądku", ale im dłużej nim jeżdżę, tym bardziej go lubię. Jeśli ktoś szuka spytnego, łatwego do opanowania i bezawaryjnego auta, które rozsądnie będzie traktować portfel właściciela, to to Renault jest dla niego.
pełna ocena Hatchback, 1.4 i 16V 98 KM manualna, 2004 r., 75000 km
marian
2006-03-01
 (3,62)
ogólnie fajne auto, przyjemne w prowadzeniu przy spokojnej jeżdzie, komfortowe, dobrze wyposażone, eksploatacja nie dostarczyła dotychczas większych zmartwień, plus za centralny wyświetlacz, minus za komunikaty w języku francuskim (można zmienić na angielski) p.s. o zakupie tego a nie innego samochodu zadecydowała Żona słowami "Chcę Modusika" - trudno, cóż mogłem zrobić innego?
pełna ocena Hatchback, 1.4 i 16V 98 KM, 2006 r., 14000 km
muaddib1 pokaż Email »
2008-11-30
 (3,62)
Autko uważam za całkiem udane, nie grzeszy może urodą, ani wnętrze ani nieproporcjonalna karoseria nie zachwyca, ale walory użytkowe są całkiem dobre - auto ma dużo poniżej 4 metrów co ułatwia parkowanie, widoczność we wszystkich kierunkach jest dużo powyżej przeciętnej i jest dość pakowne oczywiście jak na segment B...
pełna ocena Hatchback, 1.6 i 16V 110 KM, 2005 r., 88000 km
Janusz
2005-08-06
 (4,69)
Jestem bardzo zadowolony z MODUSA, zwłaszcza, że kupiłem go w okazyjnej cenie. Moja żona jest w nim zakochana, więc satysfakcja gwarantowana ( w 9 m-cu ciąży, nie odczuwa 300 km trasy). Naprawdę fajne autko na miasto i w trasę. Zaznaczam, że mam go dopiero 3 tygodnie ale przejechałem 1800 km.
pełna ocena Hatchback, 1.2 i 16V 75 KM, 2004 r., 1800 km
Miś
2008-01-26
 (3,92)
Samochodzik jest bardzo przestronny, mało funkcjonalne schowki, brak popielniczki, samochodzik świetnie sprawuje się do codziennej jazdy jak na ropę chodzi bardzo ładnie. Jeśli miał bym kupić go znowu zrobił bym to bez wahania ale raczej tego nie zrobię bo nowy Modus mi się nie podoba.
pełna ocena Hatchback, 1.5 dCi 68 KM, 2005 r., 117000 km
Franek
2008-07-13
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo przyzwoity samochod miejsko-podmiejski. Przestronnnosc i dobra widocznosc z przodu docenia zwlaszcza osoby wysokie. Do tego znakomity uklad jezdny, elstyczny silnik i niebanalna stylistyka. Na minus kiepskie schowki i wieksze spalanie na autostradzie (od predkosci ok 110 km/h)
pełna ocena Hatchback, 1.2 i 16V 75 KM, 2004 r., 20000 km
Bodzia
2011-09-10
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Autko jest super zarówno do jazdy w miescie jak i w dalekie trasy.Nie mam problemu z parkowaniem.od roku nie zawiodlo mnie.Trzeba tylko pilnowac i na czas wymieniac płyny plus filtry.Siedzi sie w nim wysoko i wygodnie a i gabaryty autka sa ciekawe.Wyroznia sie wsrod innych aut.
pełna ocena Hatchback, 1.5 dCi 68 KM, 2005 r., 60000 km
Stanisław
2010-11-16
 (3,62) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Samochód w sumie OK, ale te drobne mankamenty psują całość wrażenia. Choć drobne to wcale nie tanie w naprawie, a biorąc pod uwagę beznadzieję (znów się sp....y) robi się z tego wcale niemały problem. I bardzo irytujący!
pełna ocena Hatchback, 1.5 dCi 85 KM, 2006 r., 51000 km
zbypor pokaż Email »
2010-06-29
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jak dotychczas auto bezawaryjne ( 6 lat), wygodne dla kierowcy i pasażerów, zdaje egzamin zarówno podczas jazdy po mieście (przewaga) ja i na trasie, nie ma problemu z wyprzedzaniem nawet na 5-tym biegu. Ocena wysoka.
pełna ocena Hatchback, 1.5 dCi 85 KM, 2005 r., 68000 km
barciooo pokaż Email »
2009-06-10
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ocena- mocne 4 za niezawodność silnika i skrzyni. reszta już jest mało istotna mając na uwadze 40 tyś km rocznie jakie przejeżdżam moduśkiem po "asfaltowych stepach" warszawskich ulic jak i mazowsza.
pełna ocena Hatchback, 1.4 i 16V 98 KM, 2004 r., 97000 km
mborysewicz pokaż Email »
2006-03-21
 (4,38)
porównywałem inne, chodziłem, mierzyłem itd, mam już renault i ten chyba przez to wygrał bo opel meriva drogi, fiat idea to fiat, honda jazz- trochę nudna a modus lubią i dzieci i żona bo to jej:)
pełna ocena Hatchback, 1.2 i 16V 75 KM, 2005 r.,

21 komentarzy

19 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Valdo~Valdo

Żadnych poduszek pow. nie trzeba wymieniać. Winą zapalającej się kontrolki jest złączka pod siedzeniem kierowcy od napinacza i bocznej poduszki. Wymiana żarówek - 4 wkręty -> odchylamy w dół przedni zderzak -> długim kluczem odkręcamy i wyjmujemy całe reflektory. Czas ok 30 min. Od roku jeżdżę na Osram Long Life i problem z wymianą przestał istnieć. Autko użytkuję od 4 lat i jak dotąd bezawaryjne. Spalanie rewelacja, na trasie można zejść w okolice 3 litrów 90-100 km/h. 4 dorosłe osoby podróżują bez problemu. Jeżeli ktoś ma problem z podnośnikiem szyby - nie dajcie sobie wcisnąć w serwisach całego podnośnika. Idealnie pasuje sam ślizg od Scenica II (ok 20 zł). Planuję w niedługim czasie zmianę autka na nowszy rocznik. Przy dzisiejszych cenach paliw zostanę przy tej marce. Dla porównania volkswagenowe 1,4 mają zaledwie 2 km więcej, ale znacznie większy apetyt na paliwo.

~grab~grab

super autko a zdania uzytkownikow zawsze beda podzielone a zwlaszcza nieudacznikow ktorzy maja dwie lewe rece i sami nie potrafia nic zrobic to niech placa

~irek~irek

Ciekawe jak Modusy 1.2 radzą sobie na gazie- sekwencja