Ocena dotyczy

KLN

Dodał: 06.02.2011

Jeździ tym autem:

niecały rok

Samochód bardzo komfortowy, jednak jest to angielska tandeta. Wykończenie w środku na początku bardzo mi sie podobało jednak po kilku dniach widziałem juz tylko trzeszczący plastik, który był połaczeniem taniej podróby drewna i czarnego brzydkiego plastiku. Najgorsza jednak jest awaryjność tego samochodu. Przed zakupem czytałem dużo o jego awaryjności myśląc że to mit. Niestety okazało się że jest jeszcze gorzej.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik niezawodny i dynamiczny jak na tą masę samochodu. Dość duże spalanie w łódzkich korkach (średnio 9,5l).

Największym problemem w tym samochodzie jest pompa sprzęgła i wysprzęglik. Podczas posiadania tego samochodu przez 4 miesiące wymieniłem pompę 2 razy !!

Bardzo komfortowe zawieszenie. Świetnie tłumi drgania i nierówności. Środek ciężkości dość nisko położony dzięki czemu dobrze wchodzi w zakręty przy dużych prędkościach.

Widoczność dobra, jednak nie wyobrażam sobie parkowania bez tylnich czujników parkowania.

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Z tyłu badzo dużo miejsca. Pasażerowie siedzący na tylnej kanapie podróżują w bardzo komfortowych warunkach. Fotel kierowcy sterowany elektrycznie w każdej płażczyźnie dzięki czemu kierowca na pewno dopasuje ustawienia do swoich potrzeb i wygody.

Samochód bardzo dobrze wygłuszony. Cicho w środku nawet przy prędkości 140km/h na autostradzie.

Odradzam ten samochód każdemu kto szuka niezawodności. Samochód dużo pali i psuje się non stop.

Spalania 2.0 CDT 116 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Cena zakupu jest bardzo niska co powinno dać ludzia do myślenia. Najwygodniejszy samochód jaki można kupić za te pieniądze.

drobiazgi

Posiadałem ten samochód kilka miesięcy i naprawiałem tempomat, wyświetlacz komputera pokładowego, wycieraczki, Centralny zamek, odpuściłem już sobie nawigację (spalony czytnik płyt), Oświetlenie samochodu przepala się bardzo często, ponoć taka przypadłość tego modelu. W dodatku często podczas mrozów samochód widział że drzwi są otwarte lub maska. Zamek tylniej klapy się nie otwierał.

poważne usterki

W ciągu 4 miesięcy wymieniałem pompę sprzęgła dwa razy, Podczas dużych mrozów pękły mi sprężyny przedniego zawieszenia. Samochód niesamowicie awaryjny. Psuło się w nim wszystko od drobiazgów po rzeczy które uniemożliwiały jazdę. Odradzam ten samochód. Jest wykonany niedbale i oprócz silnika od BMW jest to angielska tandeta. Nieudolna podróba Jaguara. W dodatku części są bardzo drogie o czy można się przekonać wchodząc na allegro lub sklep intercars.

Zgłoszone usterki tego auta

• Zawieszenie: Pękły sprężyny przedniego zawieszenia.
  • Przeniesienie napędu: Dwa razy wymieniałem pompę sprzęgła na nową. 1200zł każda + 400zł za wymianę.
  • Układ hamulcowy: Zaczepy klocków hamulcowych urwały się i hamulec klekotał jak w starym gracie.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Rover 75

122 komentarze

90 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Piotr~Piotr

działał bez zarzutu aż tu wczoraj przekręcam kluczyk i głucho, nic kompletnie. Akumulator nowy, działają światła zew i wewn, klakson, dmuchawy, radio a silnik nawet nie zagada, co to może być? Pomóżcie.

~ryba~ryba

Do ~Erwin: kup wersje conosieur z nawigacja i dvd w dachu.Polecam diesla z silnikiem bmw,ale trudno znalezc z malym przebiegiem nawet w UK

~ryba~ryba

ja mam rover 75 1.8 se club przebieg 70000 tys.Ale mam wode w kabinie.Odetkalem kanaliki pod maska i jest ok,oba byly mega zapchane ,teraz musze sciagac wode szmatami i odkurzaczem na cpn.Poza tym jak dam nawiew nawet chlodny to delikatnie slabnie,na klimie nie.Kupiony od dziadka w UK idealny stan poza tym co powyzej

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Rover 75, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Rover 75