Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
AIS - Air Induction System?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Suzuki Liana Sedan

(od 2002 do 2007)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 51
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 4 ocen)
TAK (75%)
NIE (25%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 58%
  • Zawieszenie
  • 17%
  • Karoseria
  • 17%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 55%
  • Silnik
  • 36%
  • Zawieszenie
  • 27%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Suzuki Liana Sedan

Nadwozia Suzuki Liana

Silniki Suzuki Liana

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Suzuki Liana Sedan

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
JanCh
2005-02-23
 (4,46)
Uwzględniając korzystną cenę za całokształt dałbym 4+. Wnętrze jest starannie wykończone i wykonane z dobrych materiałow.Audio na dobrym poziomie. Przydatne gadżety, jak np: lampki do czytania lub szyba w drzwiach kierowcy z dwoma funkcjami otwierania- ułatwia to płacenie na autostradach. Schowki w drzwiach to nieporozumienie- nic się tam nie mieści. Brakuje jakiejś półki pod deską rozdzielczą. Podłoga w bagażniku wykonana jest z tandetnej dykty. Trudno jest ją podnieść aby dostać sie do koła zapasowego. Aby wyjąć dywaniki z przodu trzeba używać śrubokręta. Spryskiwacz przedniej szyby mało wydajny. Stylistyka nadwozia, szczególnie sedana może być dyskusyjna. Ogólnie auto jest bardzo przyjemne w eksploatacji. Sprawdza się w mieście i na dłuższych trasach. W naszych warunkach to wygodne auto dla mieszczucha. Nie nadaje się dla kierowców lubiących agresywną jazdę.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 6000 km
pelengajew pokaż Email »
2009-09-24
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Liana to przyzwoicie wykonany samochód bez fajerwerków ale i bez poważnych wpadek. Sporo miejsca, dobry silnik z bezobsługowym łańcuchem, może i nie mistrz jazdy na kropelce ale i nie żłopie jak szalony, dobra dynamika na wyższych obrotach, niezłe wyposażenie z naprawdę dobrze grającym audio. Samochód zdecydowanie nie dla osób szukających sportowych wrażeń ale przyjemnie się prowadzący środek umożliwiający miłe i bez problemowe dotarcie do celu czy to blisko czy daleko dla małej rodziny. Na minus: wielkosć schowków w drzwiach, w sedanie zawiasy od klapy wchodzące w objętości bagażnika (tu trochę chłopaki z Suzuki przegieli) i trochę za wysoki poziom hałasu ale dopiero powyżej 3,5tys. obrotów.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2005 r., 100000 km
Zadowolony
2006-01-31
 (4,62)
Za te pieniądze (faktycznie spory upust - kilka ladnych tysiączków od ceny wyjściowej i trochę gratisów do i tak całkiem nieźle wypiasionego autka. Poprzednio tez miałem SUZUKI "śfista" i było to autko praktycznie bezawaryjne. na pewno rewelacyjny serwis - ("Gadimex") solidni i nie zdzierają na przeglądach. Potrzebowałem trochę większego autka, bo muszę wozić niezbyt sprawne starsze osoby, i faktycznie wysokie siedzienia, dobrze otwierajace sie drzwi, dobra wentylacja, dużo miejsca, sprawia, że i starsze osoby są zadowolene z jazdy Lianą. Faktycznie bagażnik dużo, dużo większy niż by to wynikało z informacji producenta.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2005 r.,
adrian
2005-09-24
 (4,62)
liana to dobry samochód za atrakcyjną cene jedyną jego wadą jest fakt ze nie jest zbyt ładny i wielu ludziom poprostu sie nie podoba!! według mojej oceny samochód jest za wysoki i za wąski!! wiele do zyczenia robi również wentylacja ponieważ szyby szybko zaparowywują a jedynym sposobem jest włączenie klimatyzacji!! prtócz tego samochód jest naprawde smietny poza tym bardzo mało pali przy silniku 1,6 zużuwa paliwa 6,3 litra na 100km i jest jakościowo dobrze wykonany!! następca jeśli będzie miał ładniejszy designe zewnętrzny będzie furorą na polskim jak i na europejskim rynku
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 8 km
Zadowolony
2005-08-11
 (4,85)
Doskonale. Pod warunkiem że świadomie kupuje się taki samochód. To typowe auto dla mieszczuch bez sportowych ambicji. Jeśli ktoś ma ambicje sięgające aut klasy wyższej lub sportowych ale z braku pieniędzy kupuje Liane - będzie krytykować. To skutek kompleksów. Warto zauważyć że auto jest bogato, a właściwie kompletnie wyposażone. Firma nie żąda dopłat. To uczciwe podejście. Jedyna rzecz, która mi przeszkadza, to zbyt małe schowki w drzwiach.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 32000 km
Krzysztof
2005-10-03
 (4,69)
Samochód jest starannie wykonany. We wnętrzu nic nie trzeszczy ani nie skrzypi. Ma sporo dodatków umilających życie i bogate wyposażenie w standarcie.Minusem są mikroskopijne schowki w drzwiach i brak jakiejś półeczki. Żeby wyjąć dywaniki z przodu potrzeba śrubokręta. Auto świetnie nadaje się dla pań jak twierdzi moja żona, a zna się bo to jej 5 samochód :) Do auta warto założyć chlapacze.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 2000 km
marco polo
2005-03-28
 (4,15)
moim zdaniem to autko jest bardzo dobre dla 4 osobowej rodziny , zarówna do jazd miejskich jak i wyjazdów w trasę - kraj , zagranica . Ostatnio leję do baku tylko paliwo 98 i widać różnicę w pracy silnika i ekonomiczności spalania paliwa na 100 km . Dynamika też jest o wiele lepsza niz na paliwie 95 . Wykonanie japońskie tego samochodu jest nader widoczne i pozytywne .
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2002 r.,
marco polo
2004-11-01
 (4,08)
Za mały przebieg by oceniać szczegółowo. Po 5000 km to coś mozna powiedzieć o zużyciu paliwa , obecnie jest na dotarciu i na trasie do 50km jazdy to pali ok. 8 ,5 L/ 100km . Jęsli będzie tak dobry jak mój porzedni Suzuki Swift 1,3 kat 8 V 75 KM na ,którym nakręciłem w ciągu 8 lat 230 000 KM bez awarii to jest już luksus .
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 2000 km
Prudi Wawa prudi pokaż Email »
2005-03-04
 (4,15)
Jest to samochodzik prosto z Japoni i to odrazu widać, jakość wykonania jest przyzwoita, jest to samochód typowo rodzinny, chociaż można trochę poszaleć na naszych szosach. Polecam to autko ja jak narazie jestem zadowolony a potem czas pokaże. A cha jeszcze jedno o pasek rozrządu nie trzeba się martwić poprostu łańcuch :-)
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 9 km
marcin22
2007-01-03
 (4,69)
Genialnaod niego chyba lepsze w tymsegmencie za te same pieniądze to now kia ced cene w stosunku do jakosći i wyposarzenia jedyne auto które jest Suzuki wreszcie zaczeło robić porządne samochody. Moim zdaniem to auto doskonałe dla osób oszczęnych z rodziną którzy nie potrzebuja oszałamiających osiągów.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2006 r., 18000 km
Jacek
2006-02-19
 (4,54)
Byłby doskonały w swojej klasie, wraz z innymi uwagami, gdyby miał lepsze reflektory. Dla mnie za słabe światła mijania. Bardzo pojemny bagażnik, szkoda, że nie ma rączki do zamykania. Za słabe wyciszenie.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2005 r., 6000 km
ss
2006-02-16
 (4,54)
Jedyny problem to spalanie nawet na trasie, nie przekraczając 100 pali ponad 7 l. przy 120-150 powyzej 8. Mało atrakcyjny wygląd tyłu ale za to przód bez zarzutu. Kieszenie w drzwiach do niczego.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 20 km
grkozlowscy pokaż Email »
2005-01-05
 (4,08)
Co prawda jeżdżę tym autem od września 2004r. lecz muszę stwierdzić, że jak dotychczas auto spisuje się bardzo dobrze podczas jazdy w mieście jak i na autostradzie
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 4 km
bimag
2007-08-20
 (4,77)
Szkoda, że serwis nie dorasta do poziomu technicznego samochodu. Dziwne, że zagranica nadal ma ją w ofercie a u nas rozpowszechnia sie bajeczki.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r., 7000 km
misio
2006-02-03
 (4,31)
za ta cene najlepsza bryka szukalem dlugo i sie doszukalem taniego saochodu z rewelecajnym wyposazaniem gorąco polecam polecam serwis bialystok
pełna ocena Sedan, 1.6 i 16V GL 103 KM, 2004 r.,

Ostatnie komentarze:

~rt~rt

Do ~Sofia10:rzeszowtrenton@gmail.com

~Sofia10~Sofia10

SZUKAM KOMPLETNEGO STABILIZATORA DO LIANY 2005 (ŁĄCZNIKI, GUMKI). POMÓŻCIE.
Mam już siódmy rok ten samochód i ogólnie jestem zadowolona choć po mieście spala spokojnie 8l/100km.Jedyny minus to zbyt wysokie ceny i niewielka dostępność (w porównaniu do innych marek) części zamiennych. Odwieczny problem z gumkami stabilizatora, które zużywają się bardzo szybko na naszych polskich drogach. Mechanik kilkakrotnie już mi je ratował ale tym razem muszę wymienić sabilizator.

~sosna~sosna

Do marek322: sprawdź świece żarowe i przygotuj się na wymianę

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Liana, oglądali także

Dowiedz się więcej o Suzuki Liana

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także