Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
MPV - Multi Purpose Vehicle?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Toyota Land Cruiser III

(od 1996 do 2002)
  • w klasie samochodów:
  • Duże SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 39
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 21 ocen)
TAK (85%)
NIE (15%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Zawieszenie
  • 42%
  • Silnik
  • 29%
  • Przeniesienie napędu
  • 24%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 41%
  • Przeniesienie napędu
  • 33%
  • Zawieszenie
  • 30%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Toyota Land Cruiser III

Opinie o Toyota Land Cruiser III

Silniki Toyota Land Cruiser III

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Toyota Land Cruiser III

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
toyota landek full
2010-02-03
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Pierwsze porzadne auto, na nasze drogi, niigdzie nie widzi przeszkody, nowe vw, merce, itp moga sie schowac, silniczek przy takim przebiegu pracuje jak w zegarku, czesci tanie jak barszcz,: np ostatnio wymienialem tarcze hamulcowe tylnie koszt -95zl sztuka!!! np doo scenika to koszt ok 350zl i nie ma zamiennika, bez zbednych komputerow, gadzetow a jednak pelna opcja. Przyciaga uwage!!!
pełna ocena Terenowy, 3.0 D-4D 163 KM, 2000 r., 385000 km
sil
2005-10-19
 (3,85)
wszystko do przyjęcia tylko trawłość lakieru? po trzech latach odpada lakier z dach- serwis TOYOTY nie uznał reklamacji z powodu zniszczenia lakieru dachu przez cyt...owady i ptasie odchody..."/pismo TOYOTY prześlę zainteresowanum!!!! a gdzie gwarancja na 6 lat???Lakier na alufelgach też odchodzi, pewnie to mrówki?? Tylko silnik ok.
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 2001 r., 192000 km
lemanski pokaż Email »
2004-06-17
 (3,92)
Z terenówek 90 moim zdaniem jest idealnym rozwiązaniem, najlepsze właściwości terenowe, bije na głowe pajero, a i klientom można się pokazać. Auto ma toporne wnętrze, jak na tyle kasy, ale dzięki temu nie szkoda wleść w ubłoconych butach. Nie ma kiczowatych drewienek itp. Jednym słowem RASOWA TERENÓWA !!!!!
pełna ocena Terenowy, 3.0 D-4D 163 KM, 2001 r.,
ART
2008-09-25
 (4,38)
Słowem porzadne auto w pełnej opcji. Jeżdzi się relaksująco i dynamicznie nawet na LPG. Długie trasy to czysta przyjemność (nawigacja,tempomat). Przebieg niemały (250 tys), ale wyczuwam tutaj jeszcze spoory zapas.Polecam - benzin, a nie klekoty z dieselem.
pełna ocena Terenowy, 3.4 V6 24V 178 KM, 1997 r., 250000 km
dziubiski.wojciech94 pokaż Email »
2010-01-30
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
kupowałem auto uszkodzone po niegroźnym wypadku jeszcze z francuską ziemią w środku , z bardzo małym przebiegiem na ile był prawdziwy nie wiem,remontowałem w Polsce kupując części w serwisie i na giełdzie , efekt finansowy znakomity
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 2000 r., 83000 km
UŻYTKOWNIK
2007-11-08
 (2,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Auto zawodne, jeszcze bardziej zawodny serwis, drogi jak cholera!!! Odradzam kupno tego auta dla ludzi, którzy wykorzystują je do pracy. Do jazdy w niedziele(pokazówka) doskonałe! Przestrzegam przed serwisem- paczcie im na ręce!!!
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 1998 r., 23000 km
Marcin
2007-12-26
 (4,38)
Znakomite auto terenowe, bardzo trwałe, ma znakomite własności trakcyjne, dużo miejsca i super wygląda. W zasadzie jedyny mankament to dość wysokie zużycie paliwa. Ale poza tym można wytrzymać.
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 1999 r., 192000 km
Walkmen
2011-11-10
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Nie ma co ukrywać eksploatacja takiego autka kosztuje troszkę więcej jak przeciętnie ale trzeba zaznaczyć jego niezawodność w terenie. Dla mnie i mojej rodziny jest bezcenne.
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM manualna, 2000 r., 100 km
JK
2003-01-22
 (4,62)
Super pojazd zarówno do jazdy w terenie (należy co najmniej zmienić fabryczne gumy drogowe na inne) jak i do bezpiecznych długich wyjazdów samemu lub z rodziną i furą bagżu.
pełna ocena Terenowy, 3.0 D-4D 163 KM, 2000 r.,
tomek
2006-08-04
 (4,23)
nizla furka ladnie mruczy i wchodzi na obroty moc jest ze mna pali od 11 do 15 l oleju ale i tak warto tym jezdzic bryczka ma klase
pełna ocena Terenowy, 3.0 D-4D 163 KM, 2000 r.,
wlukas789 pokaż Email »
2006-10-27
 (4,92)
Bardzo dobrze mi sie nim jeździ mam go od 6 miesięcy .kupiłem go po lekkiej stluczce w Stanach. I jeździ mi się nim bardzo dobrze.
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 2000 r., 50000 km
kierowca
2009-02-09
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jest to doskonały samochód zarówno dla leśniczego jak i biznesmena niezawodność i prestiż.
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 1998 r., 175000 km
Jarek
2010-11-08
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
następny (o ile zajdzie taka konieczność) będzie też land cruiser
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 1998 r., 267000 km
carbit pokaż Email »
2006-02-06
 (4,46)
Jak narazie nie jęzdziłem leprzym, to wpisuje ze jest doskonale.
pełna ocena Terenowy, 3.0 D-4D 163 KM, 2000 r., 70000 km
hesus
2006-09-30
 (4,54)
Gdybym miał jeszcze raz kupić, wybrałbym w ciemno Toyotę
pełna ocena Terenowy, 3.0 TD 125 KM, 1997 r., 23 km

25 komentarzy

25 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~jasiek~jasiek

matt pisze ,że rozleciała mu się skrzynia automatyczna a później pisze ,że jeszcze poszło koło zamachowe. Głupek nie wie ,że jak jest automat to nie ma koła zamachowego i na odwrót.

~Misiek311~Misiek311

Marek niestety wtryski ci poleciały ja miałem tak samo na 18 400 wymienili na nowe pozdrawiam

~RS~RS

LC 120 d4d 2006. Jest to mój trzeci Land. I nie wyobrażam sobie kupna innego auto. Land nigdy mnie nie zawiódł i zawsze dowiozl do celu. Znakomity komfort, małe spalanie, bezawaryjnosc i brak ograniczeń co do jakości drogi po której Jedziesz to powód by kupić LC. Ważne by serwis przechodził w ASO wtedy dojezdzi do 500.000km!!! Polecam ten samochód

Przejdź do dyskusji

Toyota Land Cruiser na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Toyota Land Cruiser, oglądali także

Dowiedz się więcej o Toyota Land Cruiser

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Masa nowości Masa nowości

Jak się ma studwudziestokilowe cielsko o wzroście 185 cm to jakoś naturalnie bardziej lubi się masywne i pakowne auta SUV niż niskich, sportowych chudzielców. Land Cruisera od lat cenię więc za pakowność. Pod tym względem szósta generacja bardzo mi się podoba. Samochód ma długość 448,5 cm, szerokość 188,5 cm, wysokość 187,5 cm i rozstaw osi 245 cm.