Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
świeca żarowa?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volvo V50 Kombi

(od 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 125
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 108 ocen)
TAK (84%)
NIE (16%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 62%
  • Zawieszenie
  • 17%
  • Karoseria
  • 10%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 59%
  • Układ elektryczny
  • 41%
  • Karoseria
  • 19%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volvo V50 Kombi

Najlepszy samochód do przyczepy kempingowej

• Średnia ocena:

Opinie o Volvo V50 Kombi

Silniki Volvo V50

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volvo V50 Kombi

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Sisterhood
2009-08-17
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Dotychczas jeździłem różnymi samochodami - Fordami (Escort potem Focus, Mondeo), Peugeotem, Chryslerem, Toyotą, mam zatem pewien punkt odniesienia. Warto w tym miejscu zaznaczyć, iż porównywanie Volvo do Focusa to nieporozumienie - mogą to robić tylko Ci, którzy nigdy nie wsiedli do V50tki i nie przejechali się nią w dal. Moim skromnym zdaniem, samochody te dzieli bardzo wiele - przy całym szacunku do solidnego Focusa. Volvo V50 zarówno na zewnątrz jak i w środku to wyższa półka, materiały wykończeniowe świetne, wszystko miłe w dotyku, tapicerka typu Dalaro - bardzo miła dla oka, fotele przednie super wygodne, kierownica obita bardzo przyjemną w dotyku skórą. Bezpieczeństwo na najwyższym poziomie (wystarczy zerknąć na grubość drzwi z SIPS), komfort jazdy naprawdę świetny, samochód wręcz przyklejony do drogi. Ustawiany z poziomu konsoli centralnej komputer pokładowy sterujący wszystkim to bardzo ciekawe rozwiązanie(centralny zamek, szyby, światła, radio, alarm, blokady...) Auto kupiliśmy dla mojej żony, ale muszę przyznać że przesiadając się czasem do niego z mojego Avensisa czynię to z dużą przyjemnością - V50 to samochód świetnie wykonany i frajdą nie lada jest go prowadzić. To z pewnością samochód dla ludzi, którzy oczekują czegoś więcej niż tylko posiadania pięciu drzwi i czterech kół.
pełna ocena Kombi, 1.8 125 KM, 2009 r., 1000 km
michal_kubalok pokaż Email »
2009-02-22
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto kupiełm w Niemczech z przebiegiem 12 tyś km. Akurat trafiła sie okazja. Wcześniej owszem podobało mi sie ale nie planowałem zakupu. W trakcie eksploatacji (prawie 1,5 roku i 60 tys km) zakochałem sie w marce Volvo. Wcześniej myslałem tylko o VW, Audi i Oplu. Nie chce juz słyszec o innych autach jak Volvo. Każdemu kto pyta serdecznie polecam. Narazie zostane przy tym co mam w przyszłości planuje jednak V70 z silnikiem D5. Dźwiek tego silnika to prawdziwa muzyka dla uszu. Rzędówka a chodzi jak V. Jeździłem modelem V70 i S80 z tym motorem i blizej byłem celu tym bardziej robiło mi sie żal że będę musiał wysiaść z tego autka. Jazda samochodami Volvo to prawdziwa przyjemność.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2006 r., 68000 km
pawelwaw84
2008-12-11
 (4,23)
Autko dopiero co zakupione, więc powiedzmy że moja ocena jest taką z tych na "dzień dobry" po przesiadce z Nubiry 1,6. Jeśli chodzi o problemy to tak: przeciekający zbiorniczek spryskiwacza, po odpaleniu przez jakiś czas twardy pedał hamulca, wyświetla jakiś błąd systemu przyczepy, w reflektorach tylnych woda, spalanie w mieście koło 8l/100km. Poza tym auto moim skromnym zdaniem jest naprawdę świetne. Aby się nic nie psuło to na pewno nie będę żałował.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2004 r., 120000 km
Soltys
2011-06-27
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Volvo po liftingu, silnik 2.0D to sprawdzona konstrukcja koncernu PSA (nazywana Hdi, Tdci) każdy z producentów wrzucił swoje oprogramowanie silnika i to właśnie w Volvo ten motor sprawuje się najlepiej. Ja przejechałem się przed zakupem 10km i z przekonaniem kupiłem to auto. V50 kupiłem z przebiegiem 160000 teraz ma 205000 i jestem z niego zadowolony. Usunąłem mu filtr cząstek stałych i to wszystko. Zmieniam olej, filtry i leję paliwo. Oby tak dalej.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM manualna, 2007 r., 205000 km
EnR - en.roj pokaż Email »
2008-08-21
 (4,69)
uważam że ten samochód ma duszę, wizerunek jest niesamowity, mój w czarnym kolorze rzuca mnie na kolana a na ulicy sie ludzie oglądają - to miłe, nawet jak koszty będą większe niż przeciętne to warto mieć takie cudo w garażu, ogólnie nie ma się do czego przyczepić, dla małej rodziny jest super (dla dużej są vany), jak będę zmieniał to zostawię żonie, a ja kupię inne Volvo... hmmm... XC90, bardzo dobry nietuzinkowy samochód do wszystkiego!!!
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2005 r., 130000 km
c2u
2010-10-07
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
No cóż. Samochód posiadam od miesiąca. Wszystko super, ale niestety to nie jest samochód na polskie drogi (właściwie który jest? Chyba tylko terenowce). Twarde zawieszenie sprawia, że samochód znakomicie zachowuje się w zakrętach, jazda na nowych, dwupasmowych drogach to czysta frajda. Ale w mieście, po tych wyrypach telepie jak w pralce automatycznej. Tyle, że to raczej nie wada samochodu, ale dróg. Poza tym ogólnie, to cud-miód.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2006 r., 153000 km
Bogdan
2010-01-29
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
auto dobre, fajny design, kapitalna jednostka napędowa ( naprawdę bardzo mało pali przy spokojnej jeździe), ale jak trzeba "depnąć" to idzie żwawo, dobry do dojazdów do pracy ( dojeżdżam dziennie 30 km w jedną stronę po trasie ) i dla małej rodziny, fajne połączenie praktycznego kombi z autem o sportowym zacięciu, widoczność do tyłu i na boki kiepska ale za to bezpieczniej przy ew. bocznym uderzeniu - coś za coś
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2004 r., 165000 km
Andrzej
2009-08-05
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Polecam ten samochód-daje naprawde duzo przyjemnosci z jazdy-fanom vw i audi polecam pojezdzic volvem i wtedy oceniac-i nie porownywac z focusem-miałem okazje nim jezdzic i jest kolosalna roznica na korzysc volva-jest to samochód solidnie wykonany-prosty w obsłudze-b.ładna linia nadwozia-takie sportowe kombi-bagaznik nie jest duzy ale nie jest to przeciez rodzinne duze kombi-mi wystarcza-serdecznie polecam
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2004 r., 198000 km
Qna
2009-09-07
 (3,15) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Co budzi moje obawy to jakos wykonania tego samochodu. Elementy chlodzenia (rury) sa pordzewiale jak w 15 letnim samochodzie. Faceci co wymienali amortyzatory nie mogli odkrecic srub, bo sie tak zakleszyly! Generalnie samochod mocno plastikowy - prosze sprobowac otworzyc tylne drzwi - jak w zabawce dla dzieci - mnie to strasznie smiesyzlo w samochodzie za tyle pieniedzy.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2005 r., 146000 km
mad_ness pokaż Email »
2008-04-19
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
zaskakująca dynamika diesla, dobre przyśpieszenia, wysokie prędkości średnie przejazdów na długich dystansach przy znacznym komforcie podróżowania, auto robi wrażenie ciężkiego - przekłada się to na efekt doskonałego dopasowania do drogi. nie użytkowałem nigdy wcześniej VOLVO kupiłem go dla design'u i się zupełnie nie zawiodłem - mocne kulturalne kombi z ukrytym pazurem
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2004 r., 32000 km
szej hulud
2009-04-19
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Sympatyczny i wygodny samochód dla niewielkiej rodziny. Bardzo solidnie wykonany ze świetnym wnętrzem - w żaden sposób nie można go porównywać z Focusem kombi, na bazie którego jest zbudowany. To samochód z górnej półki. Silnik zaskakuje dobrymi osiągami. Kilka osób zaczepiało mnie na parkingu i pytało się o ten samochód. Drogi serwis i części obniżają ocenę.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2005 r., 89000 km
mojekonto421 pokaż Email »
2010-02-05
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ktoś z oceniających napisał w komentarzu, że trzęsie w tym nietuzinkowym samochodzie jak w Pandzie... niestety to prawda. Jeżeli szukasz auta wygodnego, to biorąc pod uwagę stan dróg, musisz się zastanowić. Przesiadłem się niestety z auta dużego, stąd tak duże rozczarowanie. Poza tym mini bagażnikiem, to auto prześliczne.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2010 r., 2000 km
Piotr
2010-03-24
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto które można obdażyć uczuciem. Ma duszę. Wspaniały komfort, małe spalanie i ładny wygląd oraz namiastka luksusu. Irytuję drobnostki ale w jakim aucie nie irytują. Brak wskazania spalania gdy jest komputer czy namolny sygnaizator niezapiętych pasów działający nawet na 50 metrowych przejazdach. Ale auto godne polecenia.
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2005 r., 105000 km
adi
2011-12-15
 (2,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Jeśli chciałoby się powiedzieć coś od serca, to za duzo kropek cenzury by się tu znalazło, więc napiszę tylko tyle, że samochó fatalny, serwis jeszcze gorszy. Nie polecam, odradzam i powiem, że jeśli ktoś zamierza kupić samochód tej marki, to lepiej niech wyda te pieniądze na pierdoły, a nie na tę markę.
pełna ocena Kombi, 2.5 T5 220 KM manualna, 2006 r., 152000 km
Maciek
2009-08-28
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Polecam każdemu, kto szuka auta rodzinnego, bezpiecznego i ładnego. Śliczna linia samochodu, ładnie wkomponowany "tyłek". V50 nie jest dużym autem, w środku miejsca jest - co bywa zaskakujące - mniej niż to widać na zewnątrz. Ale jeżeli ktoś potrzebuje duże kombi - to pewnie nie kupi v50, tylko v70 :)
pełna ocena Kombi, 2.0 TD 136 KM, 2005 r., 160000 km

19 komentarzy

15 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~fannn :)~fannn :)

chciał bym kupić volvo v50 2.5 t5 czy uważacie że to dobry wybór ?

z góry dzięki

~dar.kac@interia.pl~dar.kac@interia.pl

witam....to prosze o podsumowanie....czy te volvo to totalna klapa?Czy v70 bedzie dobrą inwestycja i jaki silnik polecacie z diesla i z benzyny?Doradzcie prosze...

~ewa~ewa

Witam. Sprzedam V50, czarne, 1,6TDI, grudzień 2005. Mega zadbane. Gdynia. 691890090 Ewa.

Przejdź do dyskusji

Volvo V50 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo V50, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volvo V50

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Baby kombi - Volvo V50 R-Design Baby kombi - Volvo V50 R-Design

Stylowe, kompaktowe kombi o sportowym wyglądzie? Brzmi trochę jak senne marzenie, ale Volvo V50 R-Design takie właśnie jest.