Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
BSW - Brake Switch?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Alfa Romeo 156 II

(od 2003 do 2007)
  • w klasie samochodów:
  • Klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 90
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 46 ocen)
TAK (91%)
NIE (9%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 62%
  • Karoseria
  • 16%
  • Zawieszenie
  • 14%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 69%
  • Układ elektryczny
  • 45%
  • Silnik
  • 37%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Alfa Romeo 156 II

Opinie o Alfa Romeo 156 II

Nadwozia Alfa Romeo 156 II

Silniki Alfa Romeo 156 II

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Alfa Romeo 156 II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Andrzej
2004-12-30
 (1,54)
Kupa złomu-te słowa najlepiej oddaja wartosc tego (auta) alfe kupiłem w 2003 roku (nowy model) w salonie auto jest bezwypadkowe i uzytkowane było baaaaaaaaardzo delikatnie.Po 25 tys km zatarł sie praktycznie nowy motor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To skandal!!!!!!!Nie dosc tego caly czas szwankuje elektronika zapalaja sie rozne kontrolki np od abs zapalaja sie same halogeny.To jeszcze nie wszystko bo ostatnio zaczelo cos skrzypiec i tluc sie w przednim zawieszeniu!!!!!!!!!Ktos tu kiedys porownywal to "auto" z polonezem.powiem tak pod wzgledem trwalosci i bezawaryjnosci to auto nie dostaje poldkowi do piet!!!!!!!!!!!!!!!
pełna ocena Sedan, 1.8 i 16V T.Spark 140 KM, 2003 r., 30000 km
qwerty28
2010-12-02
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
no spory kawałek czasu się wachałem nad zakupem mojej alfy,a to wszystko przez tych wszystko wiedzacych speców którzy tylko widzeli a na pewno nie użytkowali tak fajnego auta.przyjemność z jazdy jest nie do określenia...to jest po prostu miłość!!!siedzę w domu i myślę gdzie by tu pojechać!dla tych co ten wpis czytają,i mają chęć kupić alfę to polecam czujnik lakieru dobrego mechanika i szukać,jak kupisz coś dobrego to nie ma bata że będziesz nie zadowolony,w moim przypadku jeśli dojdzie do zakupu to na pewno będzie alfa bardziej bogata wersja 156 a jak będzie więcej grosza to pod domem 159 zawita
pełna ocena Kombi, 1.9 JTD 115 KM, 2003 r., 200000 km
szymek
2009-01-18
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jestem wlascicielem od poczatku autko ma ponad 60 tys przebiego i uwazam ze jest doskonale, glupie opinie sa tylko u tych ludzi ktorzy zazdroszcza takiego auta lub ktorzy maja i mysla ze bez wymian plynow i podstawowych przegladow auto powinno jezdzic wiecznie (niestety nie ma tak o kazde auto trzeba dbac) wspanialy sportowy uklad kierowniczy i super zawieszenie, jak na 165KM w bezynie super spalanie nie mowiac juz o dynamicznosci autka, a zartobliwie mowiac jezeli jakis zagozaly wlasciciel merca lub bmw spyta dlaczego jezdzicie alfa zawsze mozna odpowiedziec BO NAS STAC NA TO:)
pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V JTS 165 KM, 2003 r., 60000 km
alfistanow
2009-05-26
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
O TAKIM AUCIE MARZYŁEM ! JEŻELI KTOŚ JESZCZE NIE JECHAŁ ALFĄ TO MA PRZED SOBĄ NIEZAPOMINANIE PRZEŻYCIE ! AUTO TRZYMA SIĘ DROGI JAK BY BYŁO PRZYLEPIONE, MA SPORTOWE PRZYSPIESZENIE, BARDZO MIŁE I CICHE ZAWIESZENIE, KOMFORTOWE WNĘTRZE, EKONOMICZNY SILNIK, JEST SUPER WYKONANE, POSIADA NIEZAWODNY SILNIK FIATA 1.9 JTD. NO I NA KONIEC ... TO JEST ALFA ROMEO CZYLI SAMOCHÓD Z DUSZĄ... CZY SŁYSZELIŚCIE O LEGENDZIE DOTYCZĄCEJ ZNACZKA (LOGO) ALFY ROMEO ? JEŻELI NIE TO LEGENDY NA PEWNO PRZEKONAJĄ WAS DO KUPNA TEJ PEREŁKI !!! Naprawdę warto !
pełna ocena Sedan, 1.9 16V JTD 140 KM, 2004 r., 65000 km
Alfa 156 1.9 JTD 8v
2012-01-02
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo ładny design na pewno będziemy się wyróżniać wśród innych użytkowników dróg , wnętrze wykonane z dobrej jakości materiałów i bardzo ładnie skomponowane urzeka od pierwszego ujrzenia , bardzo dobry silnik (diesel) i skrzynia biegów , kupując alfę kupujmy ją z udokumentowanym przebiegiem i z pewnych rąk na pewno warto zainwestować w sprawdzenie w ASO i z miernikiem lakieru , tylko pewny egzemplarz zapewni nam przyjemność z jazdy i bezawaryjność
pełna ocena Sedan, 1.9 JTD 115 KM manualna, 2003 r., 160000 km
chlop_mp pokaż Email »
2007-01-30
 (4,46)
mam auto z salony które sobie wymażyłem pełen wypas poza navi i szyberdachem znałem poglądy na alfę innych uzytkowników ale postanowiłem "zaryzykować" i ją kupiłem tym bardziej że często jężdzę w góry i polowałem na auto ze stałym napędem 4x4 w dieslu ale nie SUVa narazie jestem bbzadowolony jak przejadę z 50 tysiaków to znowusz się tu pojawię i ocenię je ponownie by
pełna ocena Crosswagon Q4, 1.9 16V JTD M-Jet 150 KM, 2006 r., 6000000 km
konrad156
2008-11-11
 (4,62)
Jestem zakochany w tym samochodzie, do tego wersja sport pack3 nadaje jej cudownej agresywności, piękne kształty,doskonałe właściwości jezdne,system poduszek powietrznych i kurtyn zapewnia dodatkowe bezpieczeństwo, skórzane fotele recaro - nie ślizgają się i trzymają bardzo dobrze w czasie pokonywania zakrętów, zadbany egzemplarz,będzie służył latami
pełna ocena Sedan, 1.9 16V JTD 140 KM, 2003 r., 97000 km
Maciek_156
2007-05-26
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To moja druga alfa 156 i jest jak zawsze rewelacyjna. Usterkowość tych aut to mit rozpowszechniany przez ludzi którzy też chcieliby jeździć takimi samochodami, ale z wielu przyczyn są one po za ich zasięgiem. Jak dba się o samochód, robi przeglądy w terminie to nie ma z nim żadnych kłopotów
pełna ocena Sedan, 1.9 JTD 150 KM, 2005 r., 56000 km
Jaro-slav
2006-06-04
 (4,85)
Autko bardzo zrywne i szybkie jak na poj. 2.0 , przy spokojnej jeździe pali ok 6l/100km. Jeżeli przestrzega się określonych zasad eksploatacyjnych, samochód odwdzięczy się niezawodnością. Wg mnie auto idealnie nadaje się do jazd po krętych i stromych serpentynach górskich - super frajda!
pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V 150 KM, 2004 r., 5 km
PERLIM pokaż Email »
2008-08-22
 (4,15)
W CALEJ MOJEJ HISTORII NIE MIALEM LEPSZEGO SAMOCHODU.GDY GO KUPOWALEM MIAL 25000 KILOMETROW I BYL DWULETNI.KOSZTOWAL MNIE 14000€.ZA TE SAME PIENIADZE LUB TROCHE WIEKSZE BYLBY PT CRUISER,KTORY CALY CZAS CHODZI ZA MNA.TAK WIEC NASTEPNY MOZE BYC CHRYSLER-JEZELI DOLOZA 6 BIEG.
pełna ocena Kombi, 1.9 JTD 115 KM, 2004 r., 82000 km
T.północ
2009-12-26
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
nie jestem maniakiem AR, użytkuję samochód normalnie bez świrowania, pisków itp, dbam po prostu, jednak więcej uwagi potrzebuje alfa niż auta którymi jeździłem wcześniej. Jak ktoś lubi dynamiczną jazdę niewielkim wyróżniającym się wózkiem to będzie to odpowiednie auto.
pełna ocena Sedan, 2.0 i 16V JTS 165 KM, 2003 r., 107000 km
Mariusz z Bielska
2006-05-18
 (4,77)
Ja uważam że do dziś to jednen z najpiekniejszych samochodów, i oto chodzi, jak wszedzie zdarzają się pewne uwagi ale nie ma na świecie auta które byłoby w każdym roku eksploatacji idealne. Autko jest godne polecenia, szanuj je a na pewno odpłaci ci tym samym.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 175 KM, 2003 r.,
Adrian
2010-05-28
 (1,62) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Jednak stereotyp o awaryjności jest prawdziwy , po 6 miesiacach od zakupu auto poprostu zaczeło sie sypać , co chwile coś innego ulegało awari a czesci nie sa tanie. Jest to mój najbardziej awaryjny samochód jaki miałem.Juz nigdy więcej Alfy Romeo !!!!!
pełna ocena Sedan, 1.8 i 16V T.Spark 140 KM, 2004 r., 121000 km
Marek
2006-09-13
 (2,62)
Jak ktoś samochodem jeździ,a nie podziwia,to odradzam.TRAGEDIA.O samochód bardzo dbam,ojej paski i inne wymieniam częściej niż podaje instrukcja,a auto odwdziędza mi w ten sposób!!!Piękna,dobrze się prowadzi(jak ma sprawne zawieszenie) i nic więcej
pełna ocena Sedan, 1.8 i 16V T.Spark 140 KM, 2004 r., 91000 km
Trzaska Zbig
2009-09-27
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wspaniały samochód ,ogromny prestyż.Wcale nie jest awaryjny tylko kilka usterek.Ale możliwość pojechania do ASO i zapłcenia za zrobienie wozu na ZYCHER to żadna ujma.Jak kogoś stać tak reperuje.ferrari też sie psują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pełna ocena Sedan, 1.8 i 16V T.Spark 140 KM, 2005 r., 54000 km

457 komentarzy

330 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~baniak~baniak

Do ~bocian: moim zdaniem sprawdz glowne bezpieczniki

~mmmmmmm~mmmmmmm

Do ~marian: czlowieku nie mam zamiaru czytac opini o alfie na to natknolem sie przypadkiem cwel i burak to ktos kto w taki sposob pisze na forach jak ty pozdrawiam i zycze kultury

~xyz~xyz

POLACTWO ręce opadają