Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
CVTC - Continuously Variable Timing Control?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Alfa Romeo 166 III Sedan

(od 2003 do 2007)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 9
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 8 ocen)
TAK (100%)
NIE (0%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 71%
  • Karoseria
  • 12%
  • Zawieszenie
  • 10%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 65%
  • Układ elektryczny
  • 51%
  • Silnik
  • 22%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Alfa Romeo 166 III Sedan

Opinie o Alfa Romeo 166 III Sedan

Silniki Alfa Romeo 166 III

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Alfa Romeo 166 III Sedan

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Marcin
2011-05-03
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Alfę wybrałem sercem i nie jestem zawiedziony. Pomimo kilku usterek mam pozytywną opinię o tym aucie. Moja rodzina (zwłaszcza żona) uwielbiają ten samochód. Patrzenie na Alfę i jazda nim dostarcza niesamowitych pozytywnych emocji. Jadąc nim czujesz się wyjątkowo i wiesz że wzbudzasz zainteresowanie (nie jestem typem narcyza hehe). Póki co nie widzę godnego następcy dla Alfy 166...
pełna ocena Sedan, 2.4 JTD 150 KM manualna, 2005 r., 88000 km
Mansoner
2009-07-25
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Świetny samochód! Nie żałuję ani złotówki wydanej na niego. Piękna limuzyna, za która wszyscy się obracają - koledzy się śmieją, że to niesamowity magnez na ci**i;D Samochód super się prowadzi, osiągi też dobre, automat wygodny, bardzo niskie spalanie, bogate wyposażenie... Jestem zachwycony;D
pełna ocena Sedan, 2.4 JTDM 20V 175 KM, 2004 r., 185000 km
Siwy
2009-12-30
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Świetny samochód, piękna stylistyka nadwozia, dużo osób oglada sie za nim nie ginie w tłumie jak inne samochody, jeśli ktoś szuka komfortowej ekonomicznej limuzyny o niepowtarzalnym wyglądzie serdecznie polecam ten samochód ma w sobie to coś.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTDM 20V 175 KM, 2003 r., 17000 km
Tymon
2009-11-24
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Fantastyczny samochód. Jeżdżę nim już rok i za każdym razem kiedy rano podchodzę do niego czuję się wyśmienicie, wciąż sprawia mi radość. Żona i dzieci uwielbiają go. Czego więcej chcieć od samochodu?
pełna ocena Sedan, 2.4 JTDM 20V 175 KM, 2003 r., 135000 km
Arek
2006-05-08
 (4,77)
Mam go 8 miesiecy od nowosci i wybalem go a nie Lagune czy Avensis , dlatego ze ma piekny wyglad i wiecej miejsca w srodku . Tymbardziej ze za ta cene mialem lepsze wyposazenie niz u pozostalych.
pełna ocena Sedan, 2.5 i V6 24V 188 KM, 2005 r., 40000 km
Nikomati
2011-09-23
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem kierowcą od 29 lat. W tym czasie jeździłem wieloma samochodami różnych marek z różnych segmentów /m.in.autohandel/ - w bezpośrednim porównaniu Alfa 166 jest samochodem wręcz idealnym.
pełna ocena Sedan, 2.4 JTDM 20V 175 KM, 2005 r., 185000 km
zyga
2011-04-01
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
do dupy idocznosc na boki,a reszta to same superlatywy
pełna ocena Sedan, 2.4 JTDM 20V 175 KM automatyczna, 2005 r., 180000 km

47 komentarzy

42 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~arczi~arczi

co sondzicie na temat motoru 1,7 16v z ALFY ROKEO 33 podobno i ile to ma tak wogule koni nadaje sie to do jazdy czy nie i czy so wytrzymale

~arczi~arczi

interesuje mnie motor z alfy 1,7 16v jakie macie zdanie na ten temat czy jest wytrzymaly i ile to ma koni tak wogule

~cromo sapiens~cromo sapiens

czlowieku!!ja co prawda alfy jeszcze zadnej nie mialem,ale za to fiaty ujezdzam z zamilowania i to na dodatek Cromy,2.5V6 i 2.0 i.e,tak naprawde to przy odpowiedniej pielegnacji tego auta(nie przesadnej)sa to auta niezawodne tak samo jak vweje czy inne mercedesy,kiedys w 2.5 v6 pekl mi wezyk do chlodnicy,spadly gumy dolotowe z bloku silnka(ktos skrecajac glowice nie wkrecil jednej sruby i po czasie sie calosc poluzowala)iiii....rozwalila mi sie piasta kola(z mojej winy, sruby nie dostosowane byle do felgi )no i to wszystko!!!a kupujac 2.0 i.e nawet sie nie przejechalem i co?i pol roku jezdze bezawaryjnie!!oba auta ponad 200 tys km!!!mieszkam w niemczech a tu fiaty i inne wynalazki fiata maja okropna opinie,ale facet z ADAC mowil mi,ze fiat to najlepsze auto i sam jezdzi cinquecento novitec 100 ps!!!a jezdzac croma czy alfa masz to p poczucie wyzszosci hehehe!!!fuck vw!!

Przejdź do dyskusji

Zobacz również