Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Wałek rozrządu?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Audi A6 C4 Sedan

(od 1994 do 1997)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 105
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 51 ocen)
TAK (92%)
NIE (8%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 54%
  • Przeniesienie napędu
  • 17%
  • Karoseria
  • 16%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 53%
  • Silnik
  • 42%
  • Układ elektryczny
  • 30%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Audi A6 C4 Sedan

• Zadaj pytanie

Opinie o Audi A6 C4 Sedan

Nadwozia Audi A6 C4

Silniki Audi A6 C4

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Audi A6 C4 Sedan

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Didi z Aachen (didiac pokaż Email »
2004-12-28
 (4,23)
Po przerobce na gaz, koszty uzytkowania spadly do 1/3.Pompe paliwa musialem mimo wszystko wymienic (prawie 100 euro!), bo na gaz silnika sie nie da zapalic.Z dwoma bakami zasieg auta ogromny: 1500-1600km.Dzieki klimatyzacji automatycznej nawet slonce na Gibraltarze to pestka!Zima spisuje sie wspaniale w Austrii.Do tego polecalbym Quattro.Wtedy lancuchy moga lezec na dnie bagaznika.To juz trzeci Audi.Poprzednie to "100" 2 litrowym 5 cylindrowym silnikiem, drugi byl C4 2.3 tez 5 cylindrowy ale pijany Niemiec w Nowy Rok zjechal na nasz pas i trzasnal z przodu.Auto zlom a my cali.Policja powiedziala, ze jakby byl to mniejszy samochod to po nas.Przeciwnik jechal tzw "Bulli" , VW busik, z przodu jak czolg! Nastepne auto napewno tez Audi A6 i to ten nowy.Nie wiem jeszcze tylko, czy benzyniak, czy diesel.Zeby tylko cena jego byla troche przystepniejsza...
pełna ocena Sedan, 2.6 V6 quattro 150 KM, 1995 r., 34000 km
2,5 TDI !!!!!
2007-11-18
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto ma jedną poważną wadę - jest już stare , najmłodsze roczniki mają 11 lat , czyli nieoszukując się przynajmniej 200 tys na liczniku , poza tym jest nieporównywalnie lepsze auto od A4, nie bójcie się napędu quattro , jest bezobsługowy, wcale nie powoduje dodatkowego zuzycia paliwa, silnik AEL 2.5 tdi 140 km to po porstu rewelacja, 9,9 sek do setki , spalanie na poziomie 7-8 litrów,vmax= 220 km/h, co ważne - bardzo trwałe turbiny,500 tyśkm do remontu silnika to normalka , także nie przestraszcie się przebiegów rzędu 250-300 tyś, blacharka - auto jest ocynkowane czyli zero rdzy ,duży bagażnik ok 500l , wygodne fotele ( zwłaszcza kubełki ), auto naprawdę godne polecenia za cenę 15-20 tys można spotkać zadbany egz , a za tą cenę można kupic tylko mułowatego merca albo bmkę z beznadziejnym tds-em . POZDRAWIAM !!!!
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 140 KM, 1996 r., 39000 km
Przemek
2010-07-05
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochod nie do zdarcia rdzy nie sposob gdziekolwiek znależc, spalanie w miescie Poznań korki zima dochodzi do 11 litrow spokojnie.... nalezy do tego dodać moją cięzką noge. Minimalne spalanie jakie uzyskałem w trasie jadąc bardzo spokojnie i przepisowo to ciut poniżej 6-litrów. W cyklu mieszanym 50/50 przy normalnej jezdzie wychodzi 8-9 litrow..Polecam w 100% takich samochodów już sie nie robi.. ten samochód naprawde nie ma ze mną lekko podejrzewam ze ma przejechane dużo więcej niż wskazuje licznik. Naprawdę jak na ten przebieg bezawaryjny przejechałem nim ponad 130tys. km w 3lata . Chciałbym dostać identyczny tylko nowy z salonu. Polecam jeżeli macie szanse kupić zadbaną wersje nie ma co sie zastanawiać tylko brać !!!!
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 115 KM, 1996 r., 366000 km
iworycz pokaż Email »
2009-12-06
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ten model to jest to. Jeździłem dużo w wakacje. Dla rodziny 2 + 2 to jest miodzio. Bardzo duzy bagażnik, komfortowo i przyjemnie. klimatronic. Podróż komfort, wygoda wręcz bajka. Model serwisowany w Niemczech do końca. nigdzie nie drasnieta. Sprawdzony został cały lakier. Duża masa auta, długa macha, założone ksenony, więc bardzo dobra widoczność, no i spalanie przy tej masie po Polsce, przy 90 km/h tylko 5.3 literka (taki mój rekord). Utrzymany egzemplarz w stanie rewelacyjnym. Już kilka propozycji odkupienia ode mnie tej mojej ukochanej czarnej "ASI". Ale nie oddam jej prędko.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 115 KM, 1996 r., 290000 km
Johnny
2009-07-23
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto ogólnie dobre ale nie z tym silnikiem. Jednostka jest poprostu (przynajmniej jak dla mnie) troche za słaba, samochód waży ok 1350 kg a te 125KM troche się ociąga. Jeśli chodzi o karoserie to jest naprawde dobrze (ocynk). Pozytywnie zaskoczyła mnie też skrzynia biegów, jest precyzyjna, biegi łatwo wchodzą w ogóle nie ma z nią problemów. Miejsca wewnątrz auta full dla każdego, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów. Bagażnik o pojemności ok 500 litrów to mówi samo za siebie. Wyciszenie bardzo dobre. Części łatwo dostępne i w przystępnej cenie.Auto godne polecenia.
pełna ocena Sedan, 1.8 20V 125 KM, 1996 r., 222000 km
Adams
2009-11-12
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
samochód po prostu bajka, super silnik, duża moc i bardzo ekonomiczny, niezniszczalne zawieszenie, rewelacyjny napęd na 4 kółka, części tanie i można wszędzie dostać, konstrukcja prosta więc każdy mechanik nawet taki domowy może sobie poradzić z naprawami, do tego karoseria ocynkowana, dla mnie samochód idealny, następny to też będzie Audi A6 tylko w nowszej budzie.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI quattro 140 KM, 1995 r., 295000 km
oland pokaż Email »
2003-07-31
 (4,69)
Trzyma się drogi i pobocza lepiej niż ,, Rumunki,,. Szybki wtedy gdy tego potrzeba, cichy , sprawna klima i wentylacja.5 zaworów na cylinder ,6 cylindrów ,2800 ccm i napęd na 4 koła zmusza do stałego posiadania gotówki na łapówki lub właściwej elokwencji. Mocny w masie , daje poczucie bezpieczeństwa nawet przy szybkościach powyżej 200 km/godz.
pełna ocena Sedan, 2.8 V6 30V quattro 193 KM, 1997 r.,
Waldek
2005-01-18
 (4,46)
pewnie byłoby na "5" gdyby A6 tak jak "100" był prosto z neimiec. a tak przejechał juz u nas 4 lata i jakies stuki zawsze sie pojawiają - a to troche denerwuje. najlepiej auto prosto z niemiec albo tak jak ja kupiłem z kraju za rozsądniejsza cene, auto warte polecenia
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 140 KM, 1994 r., 196000 km
sprinter77 pokaż Email »
2009-03-17
 (4,38)
auto kupiłem na przełomie czerwca 2008 roku ,zadbałem o wymiane rozrzadu ,pompy wody termostatu płynów filtrów oleju .i jak do tej pory latam nim bez awaryjnie ,wedłóg mnie model a6 c4 to naprawde wdzieczne auto ..aż zal bedzie sie z nim rozstawac w kwietniu
pełna ocena Sedan, 2.8 V6 174 KM, 1995 r., 200000 km
niewdziecznik pokaż Email »
2006-09-22
 (4,92)
Mam a6 2,5 Tdi Quattro, super samochod mam go ponad rok i zrobiłem ok. 40 tys. wymiana oleju i filtrów i poza tym nic. jezdze i na ropie i na opale zadnych problemów. typowy samochód rodzinny, wysokie bezpieczeństwo. jestem bardzo zadowolony.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI quattro 140 KM, 1996 r., 263000 km
domi_i_jupi
2010-10-05
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ogolnie narazie jest bardzo dobrze.....jakby coś sie mnie gnebiło bede na bierząco pisał...daje ocenke 5 poniewaz...jak narazie mnie nie zawiudło na drodze a to jest najgorsze....jak sie bedzie psuł to ocenka tez sie popsuje
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 140 KM, 1995 r., 264000 km
AudiManiak
2006-03-16
 (4,77)
Auto doskonałe. Może już nie takie nowoczesne ale bardzo, bardzo miło je wspominam. Polecam dla miłośników komfortowej jazdy na długie trasy jak i do miasta. Oczywiście z zamontowanym standardowym zawieszeniem.
pełna ocena Sedan, 2.8 V6 30V 193 KM, 1996 r., 169000 km
djeremi
2012-02-06
 (3,31) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Tak jak już opisałem trafiłem na felerny model, radzę nie kupować a6 za cenę poniżej 6000 zł i sprawdzajcie wszystko jeśli chcecie mieć takie auto, zazwyczaj są one mocno zajeżdżone a z zewnątrz tego nie widać.
pełna ocena Sedan, 2.0 115 KM manualna, 1994 r., 220000 km
piotrbo
2010-01-21
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem bardzo zadowolony z tego samochodziku, duze, wygodne i nie awaryjne autko, co wiecej chciec. nastepne autko to napewno tez a6 z automatyczna skrzynia biegow, tylko ze nowsze i moze z 3litrowym dieselkiem.
pełna ocena Sedan, 2.0 115 KM, 1994 r., 193000 km
maksio19 pokaż Email »
2007-07-24
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie, moim skromnym zdaniem, jest to świetne auto. Wiadomo, każdy chwali to co sam posiada, ale przekonałem się do tego samochodu po pierwszych 3 minutach jazdy. Można by pisać eseje, ale to po prostu audi.
pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 115 KM, 1995 r., 247000 km

~darek~darek

Do ~a6:
to zapchany FILTR ODMY jest przyczyna uszkodzen walkow rozrzadu

~adam40~adam40

PANOWIE !!! Wahacz piszemy przez samo H, a nie przez CH Wstyd !!!

~Martyna~Martyna

Witam, zwracam się z prośbą do tych którzy posiadają konto na fb czy moglibyście polubić zdjęcie mojego samochodu ponieważ biorę udział w konkursie z góry bardzo dziękuję http://www.facebook.com/photo.php?fbid=342027059175112&set=o.131882080160175&type=1&theater

Przejdź do dyskusji

Audi A6 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Audi A6, oglądali także

Dowiedz się więcej o Audi A6

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Audi Life Select - Test Audi A6 3.0 TDI Audi Life Select - Test Audi A6 3.0 TDI

"Przyznaj się Pan, ile tym najszybciej jechałeś " - dopytywał się ochroniarz, który pod pretekstem ogłoszenia zakazu robienia zdjęć wyrósł jak spod ziemi, ale zamiast egzekwować nakazy i zakazy wbił wzrok w czarną limuzynę, rozjaśniającą półmrok garażu światełkami LED. Szybko wyjaśniliśmy jednak, że staram się jeździć przepisowo, a więc nie sprawdzałem czy da się "zamknąć" licznik, kończący się na imponujących 300 km/h.