Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
ASG - Automatic Stop and Go?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Chrysler Voyager IV Minivan
(od 2001 do 2004)
- w klasie samochodów:
- Vany
- na podstawie liczby ocen:
- 73
- Silnik
- 42%
- Zawieszenie
- 29%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Chrysler Voyager IV Minivan
Nadwozia Chrysler Voyager IV
Silniki Chrysler Voyager IV
- 2.4 i 16V 147KM, 2001-2004 (7)
- 2.4 i 16V 152KM, 2001-2004 (1)
- 3.3 i V6 174KM, 2001-2004 (10)
- 3.3 i V6 AWD 174KM, 2001-2004 (1)
- 3.8 i V6 218KM, 2001-2004 (1)
3.8 i V6 AWD 218KM, 2001-2004
Lista opinii o Chrysler Voyager IV Minivan
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
bob 2010-07-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,92)
Refleksja ogólna: to jest zupełnie inna szkoła budowania samochodów niż w Europie. Materiały we wnętrzu-słabe. Radio firmowe - kompletna porażka. Co mi się jeszcze nie podobało-dla mnie ewidentny błąd konstrukcyjny-uszczelka na progu jest tak zamontowana, że bardzo łatwo ją uszkodzić. To co nie zdumiało-bardzo duże szczeliny pomiędzy elementami karoserii. Wygląda to niechlujnie i źle świadczy o producencie, który najwyraźniej ma problemy ze zrozumieniem co to jest aerodynamika. Wg mnie można być zadowolonym z tego samochodu, ale trzeba bardzo o niego dbać, najlepiej serwisować w ASO. W przeciwnym wypadku odwdzięczy się wysokimi kosztami i ciągłymi problemami. Rada dla kupujących używane egzemplarze: obowiązkowa wizyta na stacji diagnostycznej, stan samochodu powinien być idealny-jeśli nie jest po prostu nie kupować! Ogólnie po doświadczeniu z amerykanem stwierdzam, że już nigdy więcej. Słynny amerykański komfort może i jest wysoki, ale jakość trudna do przyjęcia. Poza tym - prędkość. W poprzednim samochodzie byłem przyzwyczajony do podróżowania po autostradzie z prędkością 140-160. I było całkiem bezpiecznie i wygodnie. Voyager niestety do tego się nie nadaje. Skrzynia się grzeje, pali jak smok, zawieszenie jest gumowate. Z fajnych rzeczy-nawiewy na tył, lampy w tylnej klapie (niby banalne a bardzo cieszy), fabrycznie przyciemnione szyby. pełna ocena Minivan, 3.3 i V6 174 KM, 2001 r., 222000 km |
Kaziu 2003-03-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Doskonale auto super mocny silnik ekonomiczny w duzym stopniu osiągi prawie sportowe bardzo mocne blachy wkoncu to w pewnym stopniu Mercedes nigdzie rdzy mocne zawieszenie a ja woze bardzo ciezkie rzeczy nawet do 650kg bardzo dobra widocznosc wspanialy uklad kierowniczy i jezdny. Bogate wyposazenie 4 poduszki pow. ABS , tempomat full elektronika klima wszystko co dusza zapragnie i nawet dosc tani na promocji 98 tys. A mozna powiedziec ze u Chlyslera promocje sa czesto. pełna ocena Minivan, 3.3 i V6 174 KM, 2002 r., 58000 km |
Rafał z Marek 2008-06-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Mam założoną sekwencje KME zanim ją założylem naczytalem się o niej sporo nie ustępuje innym instalacją niczym a czasami wypada od nich o wiele lepiej.Jedyną wadą jaką ma to czujnik ciśnienia 1 na 10 jest walnięty ale na instalacje jest 2 lata gwarancji wiec przy wymianie napewno traficie na dobry. Wszystkie zuzycia poliwa podawalem dla gazu.Jeżeli chodzi o benzynę to pali od 10 do 13 litrow. 13 litrów to jest max lato czy zima klimatyzacja czy ogrzewanie pełna ocena Minivan, 2.4 i 16V 147 KM, 2001 r., 15000 km |
Jurek 2003-03-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Doskonale auto bardzo mocny silnik super przyspieszenie mozna barc na autostradzie mozna sie scigac nawet z dobrymi Mercedesami i BMW
Bardzo mocne zawiezsenie doskonaly uklad kier. bardzo dobru uklad jezdny nikie spalanie bardzo duza ladownosc super wygodny fakt 200 tys. ale jaka bryka do tego mamy 4 poduszki pow. ABS elektryczna klima dla wszystkich skura full elektryka nawet el. drzwi i tylna klapa tempomat bardzo dobry na autostaradzie. pełna ocena Minivan, 3.3 i V6 AWD 174 KM, 2003 r., 22000 km |
przemorz pokaż Email » 2002-10-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
I teraz pojawia się problem. A mianowicie jeździłem wieloma autami jak chociażby MB S klasa W140 i ten najnowszy(apropos to stara eska miała więcej miejsca ja ta nowa - nowa naprawde taka sobie), Nissanem primera tez nowka, honda preluda i civic, seicento, oplem vectra i innymi i chyba pozostane wierny na zawsze temu pojazdowi bo jest ZAJEBISTY. Jedyna ewentyalność to JEEP GRAND CHEEROKE albo BMW X5 ale zawsze już z CRD i nic innego. pełna ocena Minivan, 2.5 CRD 143 KM, 2001 r., 60000 km |
Tomek 2010-01-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Bardzo go lubie mamy w domu 3 samochody myśli niemieckiej i ten wcale nie odstaje żona ma A6 z 2006 roku ja mam Chryslerka z 2001 i BMW 5 z 2006 roku i jak napisze że cała rodzina nasza nim najbardziej lubi jeździć to nie skłame.Jest to troche inne auto napewno wygodniejsze niż wspomniane audi czy BMW jest miękie duże i rodzinne mieszczą sie tu narty graty przy wyjeździe nad wode samochód którego nie kradną pełna ocena Minivan, 2.5 CRD 143 KM, 2001 r., 198000 km |
Bartek 2003-03-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
No to teraz jezdzilem juz Oplem Omegom rok 2000 Seatem Alhambrom i Fordem Mondeo oczywiscie te wozy nie byly moje kazdym z nich poruszalem sie ok. 2 miesiecy. Chlysler Voyager przebija je sylwetka dynamika moca wytrzymaloscia super wygoda ladownoscia pojemnoscia bagaznika i wyposazeniem czyli Eropejskie samochody nie maja ca konkurowac z vanami i osobuwakmi z Ameryki. pełna ocena Minivan, 3.3 i V6 174 KM, 2003 r., |
him.him pokaż Email » 2007-04-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,15)
Całkiem sobry samochód
Mam już 175 000 tys i jak do tej pory nie zawiódł mnie .
Trzeba pamietać o wymianie filtra paliwa w dieslu to około 15 minut roboty i 50 zł za filtr .
Plusy to komfort dla rodziny z bagażem i dość oszczędny zespół napędowy
Minus to za głośny silnik oraz słabo wchodzące biegi
fotele za miękkie na długie podróże
pełna ocena Minivan, 2.5 CRD 143 KM, 2002 r., |
mszafr pokaż Email » 2003-03-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
To fajny wygodny rodzinny samochod, mimo kilku wad, uwazam, ze na rynku polskim najladniejszy i najlepszy w swojej klasie, dobra relacja jakosc/cena.
To model na pewno duzo lepszy od poprzednika 2,5TD, ktorym przejechalem 120ys. majac sporo powaznych awarii pełna ocena Minivan, 2.5 CRD 143 KM, 2001 r., 44000 km |
Lukasz 2003-03-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Super samochod dla calej rodziny bardzo dynamiczni prawie 200 km/h zwrotny w miesci mimo wojich pokaźnych rozmiarów bardzo dobrze wyposazony mocne zawieszenie duza ladownosc no i ta wygoda jedyny minus to troche zle wchodzaca 1 , 2 ale reszta biegow ok. pełna ocena Minivan, 3.3 i V6 174 KM, 2003 r., 9000 km |
jerzywciesielskiop.pl 2008-08-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,08)
Auto bardzo przyjemne w eksploatacji ,wygodne, choć mogło by mieć więcej schowków.Koniecznie oba rzędy siedzeń / II i III/ powinny mieć możliwość położenia oparcia/ posiada taką możliwość rząd III/. Brak możliwości otwierania tylnej klapy od środka. pełna ocena Minivan, 2.4 i 16V 147 KM, 2001 r., 165000 km |
mlot 2010-04-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
problemy z elektryka nie tylko w moim wojtku potrafia przycmic radosc z jazdy.zle rozwiazania konstrukcyjne instalacji i umieszczenia komputera skrzyni,silnika i przekaznikow powoduja ze malo ktory wojtek nie ma problemow z elektryka. reszta super pełna ocena Minivan, 3.3 i V6 174 KM, 2002 r., 170000 km |
frafal pokaż Email » 2008-01-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Auto super, wielkie, pojemne wrzucam rowery i można jechać albo jak dwie osoby można wręcz spać z tyłu. Samochód bez jakiś kosmicznych mowinek technicznych ale za to klasyczny i niezawodny i silnik merca !. pełna ocena Minivan, 2.8 CRD 150 KM, 2004 r., 150000 km |
marcin pokaż Email » 2005-01-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
to na pewno najładniejszy VAN, z dobrym silnikiem, brakuje mu nieco na jakości wykonania, możliwości wyposazenia (np. ESP) no i te kiepskie oceny NCAAP - na szczęście nie sprawdzalem pełna ocena Minivan, 2.5 CRD 143 KM, 2001 r., 100000 km |
Elk 2007-03-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Najbardziej obawiałem się zużycia paliwa. Przy normalnej jeździe głównie 70% poza miastem 7-8 litrów. Maksyamlna prędkość 195 km/h. Wygodny szczególnie przy dłuższych trasach. pełna ocena Minivan, 2.5 CRD 143 KM, 2002 r., 180 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Chrysler Voyager

234 komentarze
180 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~tomek:Dzięki serdeczne
miałem to samo z wycieraczką ale po wyczyszczeniu i osuszeniu wszystko hula jak należy ... Pozdrawiam
Panowie czy warto kuic napiszcie chodzi o 2.0 16v
Do ~Łukasz: hej. wszystkie przyciski są podświetlane punktowo przez diodę w każdym przycisku. jeśli nie świeca sproboj zdjac panel i wyczyścić płytkę i kostki wpięciowe.u mnie jak dostawal panel wilgoci to przy wlaczeniu np.ogrzewania wlaczala sie tylna wycieraczka.problem ustapil po wyczysczeniu plytki drukowanej.
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Chrysler Voyager, oglądali także
Dowiedz się więcej o Chrysler Voyager
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Klasyka gatunku vanów
Prawdziwe vany przybyły do Europy zza oceanu, a ich niekwestionowanym protoplastą jest właśnie Chrysler Voyager, produkowany od 1984 roku. Obecna, dopiero trzecia generacja tego modelu znana jest już od pięciu lat, a mimo to wciąż wygląda świeżo i interesująco - oczywiście na swój styl, bo Voyager to kawał wielkiego samochodu, który swoimi gabarytami i wyglądem jednoznacznie przyznaje, że jest prawdziwym, zaprojektowanym od podstaw vanem. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Chrysler Voyager
najaktywniejsiKierowcy - Chrysler Voyager
najnowszeDzienniki pokładowe
Śliczny deszczowy dzień włączenie wycieraczki tylnej szyby i przyciski na konsol...
W związku z zapotrzebowaniem na duże auto z możliwością przekształcenia powierzc...

Ocena: