Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Obieg w układzie chłodzenia?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Citroen Saxo Hatchback 1.4 SX 75KM
(od 1996 do 2004)
- w klasie samochodów:
- Auta małe
- na podstawie liczby ocen:
- 37
- Układ elektryczny
- 25%
- Silnik
- 25%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Dodaj pierwszą ciekawostkę o Citroen Saxo Hatchback 1.4 SX 75KM

Lista opinii o Citroen Saxo Hatchback 1.4 SX 75KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
lukas 2006-11-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
ten typ jest troche "usportowiony"VTL1.4i moge go polecic jak i panom tak i pania silnik dobrze radzi sobie z samochodem niejest zbyt duze spalanie wykonczenie tez dobre OPRUCZ niepdswietlanej przedniej kolumny naprawde w nocy nic NIEWIDAC!!! A tak pozatym moim zdaniem dobre autko na miasto i male i zwrotne wygodne i zrywne bezpieczne mialem 2-poduszki powietrzne brak ABS ale jaest moim zdaniem OKI pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1996 r., 126000 km |
Magda 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,85)
zdecydowanie wolę większe samochody i trochę wyższej klasy - pomimo, że większość uważa, że dla kobiet jest on odpowiedni - to nie podzielam tego zdania - za mało miejsca w bagazniku, ciężko się prowadzi, źle wyprofilowane siedzenia - komfort jazdy - fatalny, już nie powiem o serwisie, który pchce tylko od człowieka wyciągnąć pieniądze, anie nie potrafi rozpoznać drobnej usterki pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1997 r., 76000 km |
wwoojtek pokaż Email » 2005-01-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
fajny zwonny i ekonomiczny samochodzik w sam raz na miasto jak i na dłuższą trase. Silnik 1.4 (75 KM) robi z niego fajny samochodzik sportowy, bardzo dynamiczny nie zaleznie od obciazenia, spalanie na poziomie dobrym, oszczędny. Mam go 2 miesiąc, jeste happy, kupilem go przypadkowo i okazjonalnie wiem ze malo strace na nim. generalnie samochod godny polecenia (z tym silnikiem) pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1999 r., 89 km |
TIGER 2003-01-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Polecam.Jeżdzi super, na prostej 180km/h z górki wycisnąłem 200, i to wszystko za 6.5 l/sto.Nikt się nie spodziewa,że to małe autko może tak gnać po zakrętach.
Do szybkiej jazdy przydały by sie lepsze tarcze hamulcowe, ze 180 ciężko się hamuje. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, wóz jak rękawiczka. A kiedyś miałem BX 1.4 TGE i on był doskonały( szkoda że go sprzedałem) pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1997 r., 190000 km |
ZNAM Z AUTOPSJI 2005-02-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,38)
oprócz tego że mam sentyment do tego samochodu i że nadal mi się bardzo podoba to nie ma żadnych innych pozytywnych rzeczy, i doszedłem do wniosku zresztą jak wiele osób mi mówiło żeby nie kupować francuza i teraz sam się o tym przekonałem pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1999 r., 127000 km |
mir 2007-01-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
auto daje wiele frajdy, bardzo dynamiczne i szybkie przy malym spalaniu. bardzo pojemny bagaznik. zawieszenie w vts jest raczej malo komfortowe ale w takim aucie przeciez nie o to chodzi.wazne jest to aby nie zaniedbywac przegladow. pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 2000 r., 100000 km |
premier76 2008-09-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
Gdyby nie liczba usterek w ostatnich 3 miesiącach to powiedziałbym, że bardzo fajne auto do jazdy po mieście i wożenia dzieci do przedszkola (szczególnie w wersji 5-drzwiowej). Dość duży bagażnik w porównaniu do konkurentów. pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1996 r., 178000 km |
ICEQBA 2011-08-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Fajne auto za niewielkie pieniadze. Wersja nadwozia VTS naprawde fajnie wyglada. 14 calowe aluminiowe felgi wygladaja naprawde fajnie i nie daja komfortu taczki. Ogolnie polecam ze wzgledu na ekonomicznosc silnika!! pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 2002 r., 150000 km |
MariuszS600 2012-03-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Jak na francuza i opinie o nim jest dobrze. Zawsze to młodsze auto niz golf II no moze ciut bardziej delikatne.Auto godne polecenia do miasta zwrotny z silnikiem 1.4 ekonomiczny i elastyczny. pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM manualna, 1998 r., 123000 km |
piotr_82 pokaż Email » 2006-01-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,23)
nie wiem czemu zapowietrza mi się chłodnica i wybija z niej płyn, uszczelka pod głowicą powinna być ok. proszę o poradę. Nie wiem, może trzeba wymienić chłodnicę. Adres w podpisie. pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1998 r., 138000 km |
jachu 2006-01-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
małe, zgrabne, ładne,
fajnie jeżdzi, dośc szybko, pewnie sie trzyma w zakrętach, minuesem jest mały promień skrętu;)
ogólnie rewelaja;) pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 2003 r., 40000 km |
zielu74 2006-02-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
jest to samochód bardziej miejski, ale w trasie w 2 osoby podróżuje sie bardzo dobrze. Polecam wszystkim silnik 1.4 (75 KM). pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1996 r., 14000 km |
PIOTR Z PODBESKIDZIA 2006-03-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
JEŻDŻE JA JEŹDZI ŻONA I GDYBYM WYGRAŁ MILIARD W TOTKA TO BYM GO ZOSTAWIŁ SOBIE JAO SMOCHÓD NA DROBNE SPRAWUNKI pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1996 r., |
tiger 2005-03-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
serwis nie zawsze kompetentny. Mechanicznie w porządku, ale elektronika jest ich piętą achillesową. pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 1997 r., 27 km |
Sebas 2007-01-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Nie ma takiej osoby która się nie popatrzy jak przejade, no chyba że nie zdąży popatrzeć, heheh. pełna ocena Hatchback, 1.4 SX 75 KM, 2000 r., 106000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Citroen Saxo

70 komentarzy
64 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
są 3 punkty odpowietrzenia ukł. w Saxo 1,1
1. mały korek w chłodnicy (niewidoczny na zdj.)
2. zakręcana zatyczka na plastikowym przewodzie ukł. chłodzenia - niedaleko podszybia
3. śrubka przy bloku silnika przy kolektorze dolotowym
(na zdjęciu silnik 54 KM, ale układ ten sam)
niemoge odpowietrzyc
wyjalem termostat a i tak rosnie wskaznik temp.
mam problem z ukladem chlodzenia w saxo 1.1
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Citroen Saxo, oglądali także
Dowiedz się więcej o Citroen Saxo
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Citroen Saxo
najaktywniejsiKierowcy - Citroen Saxo
najnowszeDzienniki pokładowe
I stało się, wreszcie przyszła do nas zima z prawdziwego zdarzenia, która unieru...
hejko :)
Jako że od zawsze podobały mi się "black matte" i trafiła się wolna so...