Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Benzyna?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Ulysse II

(od 2002)
  • w klasie samochodów:
  • Vany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 51
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 24 ocen)
TAK (91%)
NIE (9%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 48%
  • Karoseria
  • 39%
  • Zawieszenie
  • 13%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 73%
  • Silnik
  • 27%
  • Zawieszenie
  • 18%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat Ulysse II

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Fiat Ulysse II

Silniki Fiat Ulysse II

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Ulysse II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
zdegustowany
2003-03-16
 (2,46)
Jezu jezdzilem Voyagerem 1999 czemu ja go sprzedalem co mnie podkusilo przeciez ten woz mial wszystko nie psul sie wymienialem tylko olej mial lepszy wypas od tego no 2 poduszki pow. ten 6 ale ja tego nie chcem caly czas cos jak pojechalem do Niemiec to prawie przed samom granicom rozkraczyl mi sie myslalem ze mnie szlak trafi ale takie zycie sprzedak go i kupuje albo new Windstara albo Voyagera tez new 2002 ale kto kupi tego zloma jedyne wozy ktore sa dobre to Chlysler Voyager Ford Windstar Mercedes Vito i w ostatecznosci Mercedes Vaneo te auta odznaczaja sie super silnikami niskim spalaniem dobrym wypasem bardzo tanimi czescmi i tanim utrzymaniem polecam te Vany
pełna ocena Van, 2.0 16V 136 KM, 2002 r., 11000 km
Marek
2012-04-04
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto jest rewelacyjne...najlepsze z jakich miałem (volvo kombi, astra II) przestrzeń jest niograniczona. po wymontowaniu tylnych siedzeń robi się ogromna przestrzeń do załadunku o wym 2m/1m/1m. to auto doskonałe na trasy, na wakcyjne wypady w 5 osób + sporo miejsca na bagaż po wyjęciu 6 i 7 fotela. Auto ma solidne, proste i niezawodne zawieszenie...nieraz przeładowany po brzegi i jeżdżony po dziurawych drogach. komfort może nie jest najlepszy (nie jest dobrze wyciszony i ma dość kiepskie fotele) ale pozycja za kierownicą jaką można sobie ustawić gwarantuje odpowiedni komfort podróżowania na długie trasy
pełna ocena Van, 2.0 16V JTD 107 KM manualna, 2002 r., 218000 km
maruch
2008-10-17
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wspaniale i niesamowicie wygodny samochod. Komfort prowadzenia auta jak w samochodzie osobowym klasy sredniej, . Bardzo przyjazny do dalekich podrozy z wieloosobowa rodzina - przestrzen i funkcjonalnosc.Ten samochod nie meczy pasazerow dluzszym przejazdem.Bardzo dobry - mocny i elastyczny silnik wysokoprezny. Uwzgledniajac mase wraz z pasazerami 2,2 tony zuzycie 8,4 dm3 ON/100 km jest moim zdaniem rewelacyjne
pełna ocena Van, 2.2 16V JTD 128 KM, 2003 r., 149000 km
bpserwis pokaż Email »
2007-08-01
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Mam również ULYSSA rok 1995 250 tys. km. jest lepszy od tego nowego ,wygodniejsze siedzenia i łatwiejsze do demontażu.Kupiłem nowego bo wierzyłem że będzie równie dobry jak ten stary,a tu niespodzianka -twardy i sztywny dużo plastyków które odpadają i są nieprzyjemne dla oka .Ogólnie jestem zadowolony, gdybym nie miał porównania to byłoby SUPER
pełna ocena Van, 2.0 16V JTD 107 KM, 2003 r., 81000 km
Michael
2003-04-09
 (1,69)
Niestety 1 czemu a to dlatego ze samochod caly czas sie psuje jest bardzo nie wygodny slabe zawieszenie slaba widocznosc duze zluzycie benzyny drogie czesci.Za jakies 1-3 lata zmieniam na Seata Alhambre rok 2002 moj brat ma Alhambre super samochod jezdzilem przez tydzien zero awari i jaki wygodny
pełna ocena Van, 2.0 16V 136 KM, 2002 r., 20000 km
pbserwis pokaż Email »
2006-06-05
 (4,31)
JESTEM UŻYTKOWNIKIEM FIATA ULYSSE OD 1997 ROKU ,starym modelem zrobiłem 350 tys km. wtam 220 na gazie ,od 10 miesięcy posiadam Ulyska w nowej budzie ,nie powiem żeby był zły ,ale stary wydaje się być lepszy i wygodniejszy /fotele/ i coś mnie pokusiło na DIESLA ??!!
pełna ocena Van, 2.0 16V JTD 107 KM, 2003 r., 61000 km
Sebastian K
2010-03-17
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem z niego bardzo zadowolony. Jak na 2 lata użytkowania. Znajomi, którzy mieli okazję się nim przejechać, też są mile zaskoczeni. Fiat zbudował tego Vana wspólnie z Peugeotem, Citroenem, Lancią. Naprawdę polecam to autko bo jest tanie i warte tych pieniędzy.
pełna ocena Van, 2.2 16V JTD 128 KM, 2004 r., 94000 km
Negatywny
2003-07-14
 (4,92)
Chcialbym bardzo przeprosic Fiata te wszyttkie negatywne sa moje nie wiem co mnie napadlo zeby pisac takie brednie nie wiem co bylo przyzcyna ze tak bluzgalem na fiata jeszcze raz przepraszam i nie sugerujcie sie moimi poprzednimi opiniami.
pełna ocena Van, 2.0 16V 136 KM, 2003 r.,
Mariusz.
2003-03-08
 (2,69)
zupelnie nie rozumiem dlaczego ten samochod zalicany jest do minivanow (mini tytaj znaczy mniejszy od duzego regularnego vana a nie ogolnie mini!) powinien byc zaliczany do zwyklych samochodow osobowych.
pełna ocena Van, 2.2 16V JTD 128 KM, 2002 r., 20000 km
Mirek
2003-07-03
 (4,77)
jestem bardzo zadowolony, auto niprzeciętne, bardzo dużo bajerów, bardzo wygodne i co najważniejsze bezpieczne, szczególnie cieszy mnie możliwość konfigurownia przestrzeni
pełna ocena Van, 2.0 16V 136 KM, 2003 r.,
rycho
2009-04-25
 (1,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
nigdy wiecej takiego syfiastego auta , dobrze że w końcu się go pozbyłem , ze stratą , ale jestem szczęśliwy że już go nie mam , nigdy więcej Fiata
pełna ocena Van, 2.0 16V JTD 107 KM, 2003 r., 139000 km
bolek
2005-05-01
 (4,23)
doskonały samochód do długiej jazdy nawet w 8 osób. trzyma sie drogi, w mieście nie ma problemów z przyśpieszaniem mimo ze ciężkie autko
pełna ocena Van, 2.2 16V JTD 128 KM, 2004 r., 30000 km
kryciuk pokaż Email »
2006-09-11
 (3,54)
Auto jak za taką cene wykonanie jest kieskie, kłopoty z tylnymi drzwiami /trudności w zamknięciu/w poprzednim modelu tego nie było
pełna ocena Van, 2.0 16V JTD 107 KM, 2003 r.,
Roman
2010-03-15
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ładne auto, ale tylko w srebnym kolorze. Ponadto dosyć wygodne i praktyczne.
pełna ocena Van, 2.0 16V JTD 107 KM, 2003 r., 113000 km
Florek
2003-08-03
 (4,62)
Duży i przestronny Van. Dobry sil;nik i wyposażenie, pięć gwiazdek euro ncap
pełna ocena Van, 2.2 16V JTD 128 KM, 2002 r., 30000 km

Super okazje u dealerów

Fiat - 69 samochodów w ofercie

Rabaty do 36 024 pln!

Fiat Ulysse

Ostatnie komentarze:

~KatrinaCz~KatrinaCz

mnie ciekawi zachwyt Alhambą większego G nie ma na szczęście udało mi się ja szybko sprzedać silnik jak najbardziej bez zarzutów ale radzę się zastanowić bo regeneracja turbiny trochę kosztuje maglownice się sypią i skrzynie biegów też bardzo awaryjne osobiście Alhambry nie polecam

PietjaPietja

Witam. Szukam silnik własnie do Fiata Ulysse 2.0 Turbo. jeżeli ktoś coś wie to prosze o kontakt nr. tel 781 753 717

RobertRobert

Ciekawi mnie taka niska ocena
Przecież Ullise to bliźniacze auto z Citroenem Evansion, Lancią Zetą i Peugeotem 806. Części, silniki, budy, zawieszenia są takie same. Na tej samej stronie tamte auta mają noty grubo ponad 4 a tu niecałe 4. Mam Lancię Zetę i raczej nie uwierzę, że Włosi jedno auto robią super a drugie knocą, chociż mistrzami jakości nie są.. Może ktoś kupując Fiata myślał, że będzie tani w utrzymaniu jak 126p albo Uno. Święte historyczne przekonanie, że Fiat jest dla masowego klienta i ma być tani, palić ciut ponad 6 litrów i większość rzeczy ma byś możliwe do naprawienia za pomocą drutu i młotka. Ale rozczarowanie Obce tym co zdecydowali sie na pozostałe bliźniaki. Każdy wie, ze Citroen, Lancia czy Peugeot musi w utrzymaniu kosztować, a tu taka niespodzianka części z Fiata pasują.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Ulysse, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Ulysse

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także