Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ADR - Automatic Distance Regulation?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Ford Galaxy II

(od 2000 do 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Vany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 85
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 58 ocen)
TAK (86%)
NIE (14%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 54%
  • Karoseria
  • 14%
  • Przeniesienie napędu
  • 12%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 49%
  • Zawieszenie
  • 46%
  • Silnik
  • 36%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Ford Galaxy II

• Zadaj pytanie

Opinie o Ford Galaxy II

Silniki Ford Galaxy II

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Ford Galaxy II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
CougarV6 pokaż Email »
2003-08-21
 (4,62)
Ford Galaxy V6 Ghia,2.8 L Silnik, i 209 PS,po Tuningu okolo 261 PS 225/18/45 Alu, naprawde super auto pod kazdym wzgledem,podana predkosc przez producenta 217KM/h musze przyznac ze osiaga wieksza szybkosc jechalem juz 238 KM/h i to bez wielkiego problemu,predkosc 200 osiaga bardzo szybko niewiem w jakim czasie ale w porownaniu z innymi Vanami to niemaja zadnych szans na autostradzie ,spalani paliwa okolo 14L super Plus przy predkosciach okolo 170Km/h awiec niezla,w miescie okolo 10,5L, przy normalnej jezdzie tzn,okolo 120KM/h ponizej 10 litrow. Za te wszystkie osiagi tego Galaxy przyznaje Ford Werke w Köln 5 Gwiazdek *****. Polecam kupno tego Vana.
pełna ocena Van, 2.8 V6 204 KM, 2002 r., 19000 km
ufoludek
2011-06-27
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
to dobry samochód z jednym zastrzeżeniem, kupują go ludzie których nie stac na ten samochód i później narzekają, jeżeli to auto było warte nowe 150tys zł po po 10 latach wydatek 3 czy 4 tys na naprawe albo nawet 6tys zł nie powinien nikogo dziwić? ale każdy by chciał kupic nic nie robic i jeździć a i opowiadac bajki o niezawodnych toyotach. Auto nie jest dla każdego, tak jak i mercedes i bmw. To najdroższy i najlepszy model FORDA bo tak naprawde nie jego a VW. Polecam i od razu uprzedzam po zakupie licz na wydatki od 3-6tys zl wtedy pojezdzisz lata bezproblemowo!!!
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM manualna, 2001 r., 205000 km
Grzegorz Latos z Kraśnika
2005-07-18
 (3,15)
Od samego zakupu mialem problemy: najpierw oszukano mnie w FORDZIE W JANOWIE LUBELSKIM ZE DOPOSAZENIE TREND X = GHIA X, PO CZYM STWIERDZONO ZE PRZECIEZ POWINNIENNEM WIEDZIEC CO KUPUJE W PRZECIAGU 7 MIESIECY BYLEM 8 RAZY W SERWISIE, DOSLOWNIE PO 500KM PO PIERWSZYM PRZEGLADZIE TYLNE LOZYSKA "WYLY" I MUSIALEM PRZYJECHAC DO SERWISU NOVA W LUBLINIE 3 RAZY ABY W KONCU "FACHOWCY USLYSZELI" ZE FAKTYCZNIE SA DO WYMIANY KIEPSKIEJ JAKOSCI PERSONEL I GDYBY NIE TO, TO WSZYSTKO TO SAMOCHOD BYLBY CALKIEM NIEZLY
pełna ocena Van, 1.9 TDI 130 KM, 2004 r., 35000 km
d333
2011-09-20
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Super samochód dla rodzin (sam mam trójkę dzieci) odpowiedni na dojazdy do pracy, zakupy - idealny na wakacje zarówno letnie jak i zimowe. Pakowanie bagaży bez ograniczeń oraz bez specjalnego układania. Jednocześnie możliwość wykorzystania jako ogólno-rodzinny bus na dojazdy na większe rodzinne imprezy. Z punktu widzenia użytkowania nie wymaga specjalnych zabiegów poza standardowymi (wymiana płynów i filtrów). Samochód raczej dla osób, które już się "wyszalały" za kierownicą.
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM, 2002 r., 200000 km
Wojtec
2009-09-15
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód przyjemnie się prowadził, ale po za miastaem - w mieście burczał jak traktor (stary silnik VW). Szkoda, że go ukradli, go ogólnie było o.k. - montujcie niestandardowe zabezpieczenia (tajne przełączniki, niefabryczne itp) bardzo szybko kradną wozy ze standardowymi zabezpieczeniami, nawet niefabrycznymi + oczywiście AC ! Dzieci płakały jak go ukradli ... Cóż czekam na wypłatę z AC i kupię coś w tym rozmiarze - 1.Mazda MPV 2. Galaxy 3. Hyundai Tajet
pełna ocena Van, 1.9 TDI 130 KM, 2005 r., 13000 km
Przemek
2010-02-18
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Moim skromnym zdaniem swietne auto. Przerobilem kilka aut z wyzszej polki (volvo 850,v70,v90,bmw520,Mercedes E220 i CLK) to te auto daje mi najwiecej radosci. Jako zonaty 27 latek nie musze juz imponowac kobietom na miescie, nie musze scigac sie z dresami na swiatlach za to kiedy przychodzi sezon podrozowania te auto jest najlepsze na swiecie!
pełna ocena Van, 2.3 16V 145 KM, 2001 r., 139000 km
glaxo
2008-06-01
 (3,77)
każdy Żyd swoje chwali ale bez przesady doskonały do transportu 1,4 t nie zmienia wiele w charakterystyce pracy samochodu przyzwyczaiłem się do niego tak że nie mam odwagi szukać czegokolwiek inneg pozdrawiam chudego to on mnie zdenerwował ma benzynę to ma problem spalanie tego modelu jest wielkie
pełna ocena Van, 1.9 TDI 130 KM, 2003 r., 159000 km
greenkivi pokaż Email »
2005-07-17
 (4,54)
JEsli ktos szuka wielkiego,rodzinnego samochodu ,to Ford Galaxy jest strzalem w 10. Moja rodzina i ja jestesmy bardzo z niego zadowoleni i nie zalujemy zakupu.Dlugie podruze sa bardzo komfortowe i nie mecza. nawet ludzie sie za nim ogladaja;p bo jest rzadszy niz alhambra i sharan. Ito wlasnie
pełna ocena Van, 1.9 TDI 130 KM, 2005 r., 2000 km
kepart pokaż Email »
2008-11-02
 (4,62)
Mam ten pojazd od nowości (7 lat) i nigdy nie zawiódł. Jest super dla mojej 5-osobowej rodziny. Pakowny i wygodny. Bardzo oszczędny w trasie. Zalety te dostrzegam gdy od czasu do czasu wsiadam do osobówek nawet w wysokiej klasie. Niebawem zmienę go na nowy ale chyba taki sam model.
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM, 2001 r., 140000 km
dapn pokaż Email »
2006-10-23
 (4,38)
typowe auto rodzinne.wygodne fotele,ciekawe wykonczenia,choc troche skromne.przy 7 fotelach brakuje miejsca na bagaz...no-ale w koncu sa relingi ktore problem rozwiaza.auto przestronne,jasne,wygodne.prezentuje sie b.dobrze.ja i moja familia jestesmy zadowoleni.ogolnie jest o k .
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM, 2001 r., 145 km
Pawel
2010-04-06
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ja i moja rodzina jestesmy zadowoleni.Mamy 3 dzieci i niema problemu gdzies wyskoczyc nawet gdy ktos do nas przyjedzie.Jest oszczedny, dynamiczny a z siedzeniami mozna wszystko zrobic jest bardzo duzo kombinacji.Czesci tez nie sa drogie.Plastiki mogly by byc lepszej jakosci.
pełna ocena Van, 1.9 TDI 130 KM, 2003 r., 130000 km
belferbiolog
2008-09-03
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To nie jest auto piękne, ale piekielnie praktyczne! Polecam je każdemu obieżyświatowi - miłośnikowi kempingów, a zarazem rodzicowi ! Chyba lepiej nie można wybrać! Auto wygodne, pakowne, a zarazem pewne i ekonomiczne.
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM, 2005 r., 65000 km
maniek1976
2012-04-26
 (3,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
fajne rodzinne auto,bardzo przestronne,co prawda przy odsuniętych fotelach trzeciego rzędu na maksa do tylu, brakuje trochę powierzchni bagażowej,ale coś za coś ja osobiście bardzo polecam.
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM, 2002 r., 164000 km
morpheo pokaż Email »
2008-03-01
 (4,08)
Polecam z śilnikiem disla 150KM . Zalety to dostępność serwisów i części ekonomiczny i mocny śilnik ,duża przestrzeń ,bardzo wygodny,komfortowy,dobże wyposażony wersja GIHA
pełna ocena Van, 1.9 TDCI 150 KM, 2005 r., 185000 km
SMS tel. 502/352-120
2007-10-10
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przestronne, rodzinne, oszczędne nie wyścigowe auto na długie trasy i do miasta bez fajerwerków ale podstawowo wyposażne dla trochę mniej wymagających.
pełna ocena Van, 1.9 TDI 116 KM, 2001 r., 140000 km

108 komentarzy

88 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~daniel 32~daniel 32

mam galaxy 2006 rok i podczas jazdy silnik kilka razy zmienial obroty czego moga to byc przyczyny jak ktos moze pomoc to prosze

~Kamila~Kamila

witam mam pytanie kto wie gdzie znajduje sie czujnik temp. w skrzyni oleju ford galaxy DISEL ???

~jarek~jarek

Do ~darek:trzeba rresetowac komputer w samochodzie i na nowo zaprogramowac koszt 100. 200 zl

Przejdź do dyskusji

Ford Galaxy na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Ford Galaxy, oglądali także

Dowiedz się więcej o Ford Galaxy

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Galaktyczny VAN Galaktyczny VAN

Odkąd światło dzienne ujrzał pierwszy samochód sklasyfikowany do nowopowstałej grupy SUV-ów, segment rodzinnych VAN-ów zaczął powoli schodzić na drugi plan. Tendencja ta utrzymuje się do dnia dzisiejszego, gdzie SUV`y różnych marek święcą triumfy na motoryzacyjnych salonach, a popularne niegdyś VAN`y pozostają wyraźnie w ich cieniu. W moje ręce tym razem trafił VAN czystej krwi, siedmioosobowy Ford Galaxy z dwulitrowym turbo-dieslem pod maską. Zobaczmy jak to auto sprawdzi się w codziennym użytkowaniu.