Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ADS - Advanced Disk System?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Jeep Liberty

(od 2002)
  • w klasie samochodów:
  • Małe SUVy
  • na podstawie liczby ocen:
  • 48
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 29 ocen)
TAK (93%)
NIE (7%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 60%
  • Przeniesienie napędu
  • 27%
  • Zawieszenie
  • 13%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 50%
  • Karoseria
  • 25%
  • Silnik
  • 25%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Jeep Liberty

• Zadaj pytanie

Opinie o Jeep Liberty

Silniki Jeep Liberty

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Jeep Liberty

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
BH
2008-02-05
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zawieszenie: Świetny samochód do wypraw poza miasto. Komfort i bezpieczeństwo - limuzyna w prawdziwej terenówce. Wszedzie wjedzie i wyjedzie. W mieście niezbyt ekonomiczny - spore zużycie paliwa sięgające 16l/100, ale po zainstalowaniu dobrej sekwencji gazowej jest OK. Bardzo zwrotny, znakomita widoczność z kabiny, nie ma problemów z parkowaniem w miejskiej ciasnocie.
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 28000 km
przemianek pokaż Email »
2007-11-08
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Auto używane w codzienym życiu i na dojazdy do pracy, właściwości terenowe głównie w czasie zimy (mieszkamy na zadupiu), w porównaniu do Freelandera, którego posiadaliśmy wcześnej bardzo pozytywna zmiana - wszystko (silnik, awaryjność a w zasadzie jej brak, komfort jazdy, koszty przeglądów) na korzyść Libery - solidny samochód. Polecam.
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2004 r., 30000 km
Sławek
2010-04-18
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Nawet nie wiem co napisać, bo i ogrzewanie z wentylacją i łatwość prowadzenia i frajda w zimie jaka to auto daje. Sąsiad mi sie kłania odkąd jeżdzę tym autem, dlaczego bo w zimie nie raz już go wygiągałem. Ludzie w czasie jazdy mnie pozdrawiają i jak tu nie kochać jeepa
pełna ocena Terenowy, 2.8 CRD 163 KM, 2002 r., 103000 km
sg
2012-01-29
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zawieszenie: spodziewałem sie zawieszenia jak w ciężarówce a tutaj luzik cichutko mieciutko obsługa i naprawa pojazdu prosta jak na amerykańca przystało , ceny części przyzwoite łatwo dostępne
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM manualna, 2004 r., 75000 km
tomekp
2007-10-18
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Mocny silnik z niezawodną skrzynią a do tego wszystkiego rewelacyjne właściwości jezdne w terenie i nie tylko. Samochód marzenie na polskie drogi
pełna ocena Terenowy, 2.8 CRD 163 KM, 2005 r., 54000 km
Kinimod
2007-11-17
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Super silniczek nawet jak jest zagazowany. Pełna elastycznoś na każdym biegu (mam skrzynię manualną). Dodatkowo ten sound of V6.
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2002 r., 109000 km
Tomaski
2011-08-24
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: automat z V6 współgrają dla fajnego przemieszczania. Reduktor daje dodatkowe plusy.
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2007 r., 116000 km
szczęściarz
2007-11-29
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: super jednostka i moc gwarantująca niezłe osiągi w trasie i w terenie
pełna ocena Terenowy, 2.8 CRD 163 KM, 2005 r., 41000 km
janek
2007-09-14
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Doskonałe autko. Nic sie nie psuje a jazda naprawde sprawia frajde
pełna ocena Terenowy, 2.8 CRD 163 KM, 2006 r., 33000 km
jeepnięty
2010-01-27
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: ogrzewanie wprost fantastyczne, prowadzenie auta bardzo zwrotne
pełna ocena Terenowy, 2.4 150 KM, 2002 r., 10000 km
zeke
2008-10-21
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: cichy, dynamiczny, spalanie mniejsze niż mnie straszono
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2003 r., 80000 km
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2004 r., 100000 km
Luki
2009-07-08
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: wiekszosc ,ale glownie silnik ,wyglad .
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2003 r., 139000 km
Przemko
2009-11-22
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: Bardszo dobry na miasto jak i w teren.
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 60000 km
jeepniety
2008-09-29
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Ładne brzmienie i dobre osiągi.
pełna ocena Terenowy, 3.7 211 KM, 2005 r., 26000 km

27 komentarzy

22 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Kunta~Kunta

Świetny wóz.Jestem w tym aucie zakochany.W jego wyglądzie,mocy i charakterze.W środku bez wielkich przestrzeni i same niezbedne rzeczy,prostota i elegancja [jak ktoś lubi duzo lampek,pokretel,wskazników i wyświetlaczy to zapraszamy na jazde koreanskimi wynalazkami].Spalanie ma pokazne,ale przy takim silniku i masie,trzeba sie z tym pogodzic.Jesli sie nie przegina z obrotami to da sie zniesc.I rzeczywiscie,jak juz ktos tu wspominal-przyspieszenie ma takie,ze glowa mala-wszystkich łebków w podrasowanych furmankach,którzy lubia sie poscigac ze świateł,zostawiamy daleko w tyle.Tyle,ze takie zabawy biją po baku i portfelu Świetnie sie sprawuje w dobrze dobranym gazie,który najlepiej założyc jak najwczesniej.Widac wyraznie mniejsze spalanie na trasach.
Również warto Liberty polecić dla Kobiet- jest bezpieczne-np.przy zderzeniu np. z osobówką nieporównywalnie mniejszy uszczerbek dla auta i kierowcy, taki mały czołg.
Osobiście odczuwam wielką satysfakcje i radoche z jazdy tym autkiem-kit z paliwem-uwielbiam nim jezdzic dla samej frajdy prowadzenia tego wozu.Jak na razie mało awarii,różne stuki/puki ale Jeepy sie od tego nie rozpadają.Autko dbane i serwisowane na pewno bedzie długo służyc. Nie wato oddawac pod opieke pierwszego lepszego warsztatu,bo tylko mu zaszkodzą fachowcy wprawieni w Lanosach, Pandach,dostawczakach.Najlepiej serwisy zajmujące sie glownie tą marką.
Piękny jest,stylowy i z wyglądu nie do pomylenia z innym autem.
Minusy? Ceny oryginalnych czesci [ale sa zamienniki, spalanie.Na pewno za mało miejsca z tyłu [przestrzeń pasazerów i bagażnik],malutko schowków,troche toporne plastiki.Po włożeniu butli na gaz to naprawde w bagazniku ciasno,jak na terenówkę..
Trzeba sie tez nauczyc i przyzwyczaic do jazdy nim.Napęd na tył,automat-najtrudniejsza bedzie pierwsza zima przejezdzona tym wozem.Moze slizgac, przy tej mocy i wymuszac jazde 4x4.
W terenie daje rade,ale w wersji fabrycznej nie jest to woz do katowania po wertepach.Codziennie,jak do niego wsiadam i odpalam to mi sie gęba cieszy.
Czego i Wam zycze.

~MR~MR

Wpisz tu swój komentarz..Autko super pod każdym względem,choć z silnikiem 3.7 pali 17 l gazu.Ale 211KM,więc ma apetyt.

~rybak 76~rybak 76

Jestem w posiadaniu liberty od 1,5 roku . Pierwsze kilka miesięcy to nauka jazdy tym autem były momenty zwątpienia , rozczarowania i fascynacji . Powiem tak auto ma swoją osobowość i charakter jest do wszystkiego tzn. po zakupy . w podróż ale nie dłuższą niż 100 -200km przy wyprzedzaniu tirów rewelacja , w teren na dobrych oponach sobie radzi i jak potrzeba przyczepę z nie małym ładunkiem pociągnie auto wielozadaniowe pod warunkiem ze użytkuje się go z ,,głową'' małe w środku . wyposażenie standard spalanie duże koniecznie gaz Mechanika robi wrażenie skomplikowanej w praktyce to budowa małej ciężarówki z lat 80 tych każdy mechanik naprawi pod warunkiem że na wstępie nie przerazi się napisu JEEP i z marszu nie podniesie ceny x 2 części cenowo w miarę . Wygląd ciekawy dlatego się nie starzeje . Polecam dla ludzi z pasją którzy chcą się wyróżniać na drodze

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Jeep Liberty, oglądali także

Dowiedz się więcej o Jeep Liberty

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także