Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
BKV - Bremskraftverstarker?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Land Rover Freelander II
(od 2006)
- w klasie samochodów:
- Małe SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 25
- Silnik
- 49%
- Układ elektryczny
- 27%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Land Rover Freelander II
Silniki Land Rover Freelander II
2.0 Si4 240KM, 2011-2012
- 3.2 i6 233KM, 2006-2012 (3)
- 2.2 TD4 160KM, 2006-2012 (21)
- 2.2 TD4 150KM, 2010-2012 (1)
2.2 TD4 190KM, 2010-2012
Lista opinii o Land Rover Freelander II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
ArturP 2010-12-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Zakup z wyboru. Ciekawe, bezpieczne i nietuzinkowe auto. Układ przeniesienia napędu sprawdza się bardzo dobrze - zwłaszcza, w obecnie panujących warunkach tryb zimowy spisuje się świetnie. W "prawdziwy teren" się nie zapuszczam, ale bardzo często bywam na budowach u moich klientów - dojazd przez błotniste pole to całkiem niezła zabawa :):)
Chyba jedyne auto na rynku, w którym można z SUV'a wysiąść w czystych spodniach - progi mają osłonę plastikową w drzwiach i dodatkową uszczelkę między nimi (niby takie proste...) pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2010 r., 47000 km |
Artur 2010-10-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Auto polecam, swietne i bardzo wygodne. Bardzo ladnie sie prezentuje, mam wersje sport z rocznika 2010. Dlugo zastanawialem sie czy nie kupic kolejnej wersji subaru tym razem outbacka ale karoseria landrovera znacznie bardziej mi sie spodobala. Auto jest takze znacznie bardziej komfortowe, wykonczenie i materialy szlachetniejsze. Dobrze spasowane czesci, nic nie piszczy, trzeszczy czy skrzypi. Jazda jest bardzo przyjemna, prowadzenie bardzo relaksujace. Z samochodu nie chce sie wysiadac ;) pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2010 r., 4000 km |
MS 2009-11-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Pomimo dwoch dosc powaznych usterek wciaz jestem przekonany ze to najlepsze auto w swojej klasie a mialem okazje jezdzic wieloma podobnymi SUV. Jest to auto wysmienite, komfortowe z mocnym silnikiem i swietna skrzynia. Bogato wyposazone w wersji HSE. Jest to calkiem inny samochod niz jego poprzednik. Zdecydowanie blizej mu do Range Rovera Sport niz do Toyoty RAV4 czy Suzuki Vitary. Jesli ktos moze pozwolic sobie na nieco wiekszy wydatek- goraco polecam kupno LR 2. pełna ocena Terenowy, 3.2 i6 233 KM, 2007 r., 25000 km |
MAC 74 2009-02-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
MINUSEM JEST NIEWĄTPLIWIE SIEĆ SERWISOWA - PÓKI CO NIEZBYT ROZWINIĘTA. OWSZEM, ELEGANCKA I FACHOWA, ALE WIDAĆ, ŻE CHŁOPAKI TAM MAJĄ SPORO ROBOTY PRZEZ TO, ŻE PUNKTÓW JEST NIEWIELE W POLSCE. MOŻNA TAM POCZUĆ "WIELKI ŚWIAT", ALE TO CIUT ZA MAŁO JAK NA SERWIS.
ŚLEDZĘ RECENZJE TEGO MODELU W FACHOWYCH PISMACH I GENERALNIE DOSTAŁ WSZĘDZIE 4 LUB 4+. GŁÓWNIE ZA KSZTAŁT, SILNIK I SKRZYNIĘ BIEGÓW. pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2007 r., 10000 km |
consilieri 2010-09-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
jest bardzo ładny i wzbudza zainteresowanie ,tak kobiet jak i mężczyzn, ma po prostu dyskretną klasę, znakomita ergonomia, ekonomiczny silnik i niskie spalanie (8.5-9 litrów ON), technicznie wyprzedza konkurencję -patrz na stronę producenta to się przekonasz, że posiada rozwiązania do jazdy w terenie nie znane przez innych pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2007 r., 208000 km |
lekarz 2010-12-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Absolutnie bliski ideału.Kilka drobnych poprawek bym co prawda wprowadził. Rav 4 ,grand vitara -to auta oklepane , znane i popularne. Land Rover to klasa wyżej -auto dla elity. Jeżdżąc nim tak jesteś postrzegany. Ma w sobie coś takiego. Jest to opinia wielu osób , z którymi rozmawiałem . Podoba się też kobietom. pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2007 r., 170000 km |
bgo72 2012-05-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Gdyby nie awarie i mała przestrzeń bagażowa byłby dla mnie prawie idealny. Niestety za trochę większego SUVa trzeba zapłacić majątek. Czytając opinie na temat tego modelu mam wrażenie , że trafił mi się jakiś felerny egzemplarz. Wiec zaryzykował bym stwierdzenie , że kupił bym to auto jeszcze raz pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM manualna 4x4, 2009 r., 47000 km |
Darek S 2012-02-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
takiego samochodu szukałem, nie za duży ale nie mały, prowadząc ma się odczucie jazdy większym samochodem niż jest faktycznie, optymalny do jazdy na codzień w 90 % miasto, przyjemny do pobawienia się w terenie, potrafi więcej niż się spodziewamy. pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 150 KM automatyczna 4x4, 2011 r., 20000 km |
rej 2011-01-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
mam wersje HSE i wydaje mi sie ze dopiero z ta wersja ten samochod staje sie wyjatkowy. autko z klasa i z wyzszaej polki. jazda nim to czysta przyjemnosc. do niego chce sie poprostu wsiasc i gdzies jechac, tak poprostu. pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM manualna 4x4, 2007 r., 42000 km |
xyriusz 2008-05-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
autko jest naprawde fantastyczne, doskonale sie prowadzi, super wyglada, jest bardzo komfortowe, plynie po drodze, nie jest duze ale budzi respekt pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2008 r., 2000 km |
rafi333 2009-02-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
śmieję się, że jakby ktoś mnie zeskanował pod względem oczekiwań wobec samochodu - to wyszedłby Freelander II pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2008 r., 17000 km |
Voyty 2011-09-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Jeśli szukasz czegoś więcej niż SUV ale nie potrzebujesz auta terenowego to tylko Freelander. pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2008 r., 60000 km |
Kuba 2010-01-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
problem z serwisem, obsługa w Krakowie tragicznia pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2008 r., 72000 km |
Hiszpan 2010-10-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Bardzo dobry samochód, oby tak dalej. pełna ocena Terenowy, 2.2 TD4 160 KM, 2010 r., 6000 km |
Rysiu I 2011-11-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Land Rover Freelander

97 komentarzy
78 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~bonia: Musisz uwazać! Kupic te auto z dobrej reki! i po facelift od 2005. innaczej bedziesz miala wydatki u mechanikow a to boli
Niestety nie jest to japonczyk! uwazaj na auta z uk! duzo uch tutaj jezdzi, pzdr
kupilem freelandera1,8 16V z1999 2 dni temu wracałem prawie 400km zadziwił mnie przyspieszeniem powyzej 100km/h myślalem ze to totalny mol, ale nie. jeździ sie tym super. wszystko sprawne i mama nadzieje ze tak zostanie bo jazda po mechanikach przyprawia mnie zawsze o ból głowy, wiec mam nadzieje ze trafiłem na dobra sztukę. no i w trasie spalił 8 może 9 LPG/100 wiec nie jest to jakoś dużo.
mam zamiar kupic własnie frilanda i tak czytam panow i teraz sie zastanawiam czy kupywac. maz kazał mi podjac decyzje bo to moje autko .pomozcie panowie ...
![]()
Land Rover Freelander na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Land Rover Freelander, oglądali także
Dowiedz się więcej o Land Rover Freelander
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Pionier gatunku - Land Rover Freelander (1997-2006)
Przez lata Land Rover pracował na wizerunek producenta samochodów terenowych z prawdziwego zdarzenia. Sporym zaskoczeniem dla fanów marki była premiera modelu Freelander. Pierwszy europejski SUV ujrzał światło dzienne w 1997 roku. Samochód wygląda atrakcyjnie, jednak przyjemność posiadania pioniera segmentu jest okupiona również sporymi niedogodnościami, o czym warto pamiętać przy poszukiwaniu używanego egzemplarza. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Land Rover Freelander
najaktywniejsiKierowcy - Land Rover Freelander
najnowszeDzienniki pokładowe
Witam tak przed zimą filtr powietrza na nowy ,plus przewody wysokiego napięcia N...
Witam, jako że jestem łasy na gadżety... :))) postanowiłem odnaleźć zakupiony z...

Ocena: