Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
AWS - All Wheel Steering?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Mitsubishi Lancer VII
(od 1995 do 2000)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 41
- Zawieszenie
- 26%
- Silnik
- 26%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Mitsubishi Lancer VII
Nadwozia Mitsubishi Lancer VII
Silniki Mitsubishi Lancer VII
- 1.3 12V GL 75KM, 1995-2000 (34)
1.5 93KM, 1995-2000
- 1.5 110KM, 1996-2000 (7)
1.8 120KM, 1995-2000
1.8 GSR 205KM, 1996-2000
- Brak silników Diesla.
Lista opinii o Mitsubishi Lancer VII
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
RaV, gg-3997607 2006-12-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Określę to tak: do miasta idealne, na trasę za słabe(jak na moje aspirację). Wizualnie piękne, jak chyba większość Mitsubishi (mam model produkowany od kwietnia 96 w górę). Bardzo wygodne, dobrze wyposażone, ergonomicznie zaprojektowane. Myślę, że osoby starsze albo o spokojnym temperamencie byłyby BARDZO zadowolone z tego auta! Na pewno jest godne polecenia, jednak trzeba być świadomym kilku wad, które opisałem poniżej. pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1996 r., 156000 km |
epiqr 2010-10-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Ogólnie samochód sprawia frajdę, da się nim jeździć oszczędnie, ale da się też dynamicznie, hamulec ręczny skonstruowany w taki sposób że zawsze trzyma, można zawijać bokiem nawet po szorstkim asfalcie :) Wygodny, elektryka działała perfekcyjnie, jak w nowym samochodzie, jest to auto niepowtarzalne i oryginalne. Zdecydowanie posiada ono więcej zalet niż wad i jest to samochód który się kocha, a nie tylko nim jeździ! :) pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1996 r., 232000 km |
stanley70 2011-09-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
blacha troszkę cienka i miękka , ale ok. , tapicerka rewelka uważam że to b. dobre auto choć z małym silnikiem i dalej bym nim pomykał żeby nie wypadek! - jego strefy zgniotu - super choć przed dzwonem to miałem mieszane uczucia ale po wypadku zresztą b. poważnym na autostradzie na trasie Dublin-Cork wyszedłem bez szwanku i jakiegokolwiek zadrapania! - albo cud , albo dobrze to skonstruowali - gorąco polecam . pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 2000 r., 170000 km |
Jarek 2005-03-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Siedmioletni samochód do kupienia za kilkanaście tysięcy złotych, bez problemów zmieści czteroosobową rodzinę z bagażami na 2 tyg. wyjazd, bez dodatkowych wydatków na naprawy, komfort jazdy rzadko spotykany, samochód sam trzyma się drogi, wyciąga - uwaga 195km/h, na pewno nie nadaje się do ścigania ( silnik 1,3), pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1998 r., 60000 km |
Piotr C. 2003-11-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Dobre wrażenie psuje kwestia części zamiennych. Brak jest większości zamieników. Dla przykladu oryginalne lusterko manualne sprowadzane przez aso kosztuje ok 1050 zł. A to, że samochód jest niezawodny nie znaczy, że ktoś życzliwy nie złamie ci lusterka na parkigu. pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1997 r., 72000 km |
philip-s pokaż Email » 2007-05-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Samochód fany, duzy, niedrogi, ale co tanie to w efekcie drogie. nalezy chyba rozwazniej niz ja wybierac egzemplarz, bo uciecha z prowadzenia jest duza, no i.. ma się upragnionego od dziecka Lancera!! pełna ocena Sedan, 1.5 110 KM, 1996 r., 250000 km |
Sebastian Bieleszuk 2005-08-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,00)
moje auto ma za słaby silnik,zawieszenie też nie okazało się odporne na nasze dziury,miejsca w środku raczej dla czterech osób bo przy pięciu jest ciasno i nie ma czym jechać[brak mocy] pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1995 r., 92 km |
matt 2009-12-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
Auto jest fajne, ładne nie ma takich aut duzo. Ale to tez minus - ceny czesci itd No i ta moc troche jej za malo i moglby byc ciezszy lepiej by sie trzymal drogi pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1997 r., 154000 km |
mario 2005-06-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Wysoka kultura pracy , silnik zbiera się nawet przy niskich obrotach (coś jak diesel) , jak dla mnie trochę za krótkie przełożenia .Po za tym Oki pełna ocena Sedan, 1.5 110 KM, 1996 r., 230000 km |
(r-a) 2005-07-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
dobre autko za rozsądną cenę, silnik 1,3 to trochę mało, mimo ze minęło kilka lat niewiele zmienili we wnętrzu szkoda... pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1996 r., 82 km |
Greg 2007-03-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Nie mam żadnych wątpliwości że jest to najlepszy samochód jaki miałem do tej pory, a miałem ich już 9 różnych marek. pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1996 r., 138000 km |
Malay666 2009-06-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Jak na auto z tego rocznika i o takim przebiegu wymieniam olej leję paliwo i jerzdżę pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1996 r., 233000 km |
Sebek 2006-12-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
oryginalny Japończyk, bardzo fajne autko, świetnie się prowadzi, naprawde dobre auto pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1998 r., 23000 km |
RAŁAŁ BEDNARSKI 2005-07-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
DOBRE SOLIDNE AUTO ,TROCHĘ MAŁO MOCY ALE TO NIE WYŚCIGÓWKA TYLKO SAMOCHÓD RODZINNY pełna ocena Sedan, 1.5 110 KM, 2000 r., |
Kowzowicz Grzegorz 2006-03-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,31)
przeciętne auto,szczególnych zalet nie posiada,ale wady też w nim nie dominują pełna ocena Sedan, 1.3 12V GL 75 KM, 1997 r., 112 km |
Super okazje u dealerów
Mitsubishi Lancer - 32 samochody w ofercie
Rabaty do 16 690 pln!
Mitsubishi Lancer

94 komentarze
81 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~czesuaw: Mogę podzielić się spostrzeżeniami odnośnie jazdy Lancerem z silnikiem 1.6. Kupiony 6 misięcy temu, do tej pory przejechane ma 18000 km więc już można coś powiedzieć. Jeżdżę raczej spokojnie, staram się trzymać silnik na obrotach 2500 - 3500 ,poniżej 2500 jest mało dynamiczny , od 2500 obr/min dynamika zupełnie wystrczajaca jak na moje potrzeby ( da się wyprzedzić bezpiecznie wolniej jadących. Spalanie: trasa z prędkością 80-100 km,puste auto( kierowca był, spokojnie
) około 5.5 l/100 km , autostrada ( jechaliśmy do Chorwacji ), 3 osoby ,bagażnik pełen , prędkości 110 - 140,spalanie 6.0 -6.2 , jazda po mieście - spalanie około 7.0. Reasumując bardzo ekonomiczny , po trasie do Chorwcji,przepaleniu samochodu na trasie przez kilkanaście godzin z prędkościami powyżej 100 km/h jakby mu przybyło kilka koni mechnicznych. Powyżej 125- 130 km/h staje się wyraźnie głośny ( silnik ). Brat kupił prawie jednoczesnie, też nową Corolle 1.6 benzyna , 124 KM, wnioski są takie. Lancer ma mniejszy bagażnik ale więcej miejsca na tylnej kanapie, w Corolli jest ciszej ale WOLNIEJ przyśpiesza od Lancera i to wyrażnie. Corolla więcej pali. Ja jestem zadowolony z Lancera a brat roczarowany silnikiem i osiągami Corolli 1.6 124 KM. Polecam LANCERA 1.6, 117KM .
nie polecam, głośna praca śilnika na dłuższych dystansach boli głowa, bardzo drogie przeglądy roczne, ze spalaniem też bywa różnie, lakier fatalny nie dość że są owalne odpryski to się łuszczy w wielu miejscach, co będzie po 5 latach ąż strach się bać. MCC Warszawa nie uznają reklamacji lakieru, są aroganccy, wziąść pieniądze za samochód i mieć wszystko z głowy,żadnych zobowiązań.Zupełnie inaczej przebiegały procedury w Toyocie.ZASTANÓW SIĘ ZANIM KUPISZ MITSUBISHI!!!!!!
Do ~yokerr: po dotarciu silnika spalanie spadnie, a w korkach niestety pali duzo zawsze...
![]()
Mitsubishi Lancer na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Mitsubishi Lancer, oglądali także
Dowiedz się więcej o Mitsubishi Lancer
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Mitsubishi Lancer
najaktywniejsiKierowcy - Mitsubishi Lancer
najnowszeDzienniki pokładowe
Witam
Zdarzenie niekoniecznie przyjemne no ale jak to w życiu jest raz na wozie...
Witam
A wiec tak, dzisiaj bylem w salonie(Wrocław)na pierwszym przeglądzie autk...

Ocena: