Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
CCC - Computer Command Control?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Rover 75

(od 1999 do 2005)
  • w klasie samochodów:
  • Wyższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 210
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 135 ocen)
TAK (83%)
NIE (17%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 49%
  • Karoseria
  • 24%
  • Zawieszenie
  • 17%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 44%
  • Przeniesienie napędu
  • 41%
  • Silnik
  • 34%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

• Średnia ocena:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Rover 75

Nadwozia Rover 75

Silniki Rover 75

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Rover 75

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
Dymek
2009-10-27
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Jeśli ktoś che mieć pojazd do jazdy, to polecam. Ale też jak o wszystko co ma długo służyć TRZEBA DBAĆ i nie narzekać że czegoś tam nie ma, ale widzę, że są tacy co kupili limuzynę, a chcą mieć pojazd użytkowy. Wyboru dokonuje się przy zakupie, a nie w trakcie eksploatacji jeśli już, to proponuję dorobić do niego „pakę” i bedzie Ok, albo kupić przerobiony - od razu z plandeką. Trzeba zastanowić się przed kupnem jaki pojazd jest mi(nam) ptrzebny, ale czy z powodu nieudanej transakcji koniecznie trzeba nazywać 75 złomem? Ja jeżdżę swoim ROVER-em trzy lata, brak poważnych awarii (jedynie wymiana silnika wentylatora), pojazdu szukałem prawie półtora roku (wszystkie w ofercie, na zdjęciach wyglądają pięknie). Teraz dbam, nie żałuję że kupiłem, jeżdżę i jeszcze długo, długo... będę jeździł. Chyba, że jakiś szaleniec zajedzie mi drogę (odpukać najlepiej w deskę.... rozdzielczą ROVER-a).
pełna ocena Sedan, 2.0 CDTi 131 KM, 2003 r., 152000 km
jackal154 pokaż Email »
2008-10-25
 (2,54) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Inne: najbardziej pozytywnie zaskoczylo mnie to w tym aucie ze udalo mi sie go sprzedac i niech sie teraz kto inny martwi.ludzie piszcie prawde o autach jesli wy wpakowaliscie sie z kupnem takiego zlomu jak rover ostrzeszcie przed tym innych taka pomylka rujnuje budzet rodzinny na bardzo dlugo .nie kupujcie takich aut jak rover obojetnie jaki .nissan p 12 ,no i krolowa bezawaryjnych aut TOYOTE ONA JEST TYM CZEGO SZUKACIE ,BEZAWARYJNA ,OSZCZEDNA W SPALANIU,WYCHWALONA NA CALYM SWIECIE ZA SWOJA BEZAWARYJNOSC
pełna ocena Sedan, 1.8 120 KM, 2002 r., 82000 km
Thrillco
2008-11-16
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: W sumie całokształt. Legendarne "złe Rovery i drogie Rovery" to jakis mit i durne powtarzanie w kółko tego samego. prawde mówiąc..przecież to jest BMW w ładniejszym opakowaniu. Kupując taki komfort, styl i niepowtarzalność połaczoną z ogólną niezawodnością, stosunkowo tanim utrzymaniem (serwis co 25tys.km) i spalaniem na poziomie auta kompaktowego trudno nie być zaskoczonym po tym jak podchodziło sie nieco sceptycznie do zakupu.
pełna ocena Sedan, 2.0 CDT 116 KM, 2001 r., 131000 km
Dolar3 pokaż Email »
2008-02-19
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Mam silnik w benzynie 2.0 i rzadko jeżdze szybko,ale tym autem nawet nie wiem kiedy i mam na liczniku dużo za dużo.Silnik suuper. I elastyczny i cichutki. Jedyny minus że wcześniej miałem diesla i nie jestem przyzwyczajony do tak częstego podjeżdżania na stację :-) Gdybym miał zmienić samochód to na taki sam.Może ew w dieslu... Ale tylko Rover.
pełna ocena Sedan, 2.0 V6 150 KM, 2002 r., 97000 km
PawelSki99
2011-04-18
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Jeździłem wieloma autami np. a6, passat, kappa, safrane i żadne z tych aut nie urzekło mnie swoim wykonaniem tak jak Rover wg mnie wygląd zewnętrzny jak i wykonanie wnętrza super. Nie jak te tandetne audi lub wieśwageny których wszedzie pełno. Rover ma swój styl od początku do końca i to jego wielka zaleta
pełna ocena Sedan, 2.0 CDT 116 KM manualna, 2000 r., 178000 km
Jarek
2010-01-26
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Chodzi naprawdę dobrze, w końcu to BMW5. Do tego małe spalanie. No i pomimo tego, że dziś mamy -20stopni Celsjusza, auto zapala bez problemów. Poza tym kierowca nie męczy się jazdą nawet przy dużych odcinkach drogi, no chyba, że "padnie" mu sprzęgło..... ;-)
pełna ocena Sedan, 2.0 CDT 116 KM, 1999 r., 136000 km
SOYO
2007-12-28
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Przyglądałem się wielu samochodom. Sam widok zewnętrzny nawiązuje do klasyki, ale wnetrze jesli chodzi o styl przebija wiele innych marek (oczywiście w tych ramach cenowych). Mój może nie jest rakietą, ale za to po 600 km wychodzisz z samochodu zrelaksowany.
pełna ocena Kombi, 2.0 CDT 115 KM, 2002 r., 10000 km
k33marek pokaż Email »
2008-05-31
 (3,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Inne: Tylko cena.Wykonanie i projekt pod psem.Peugeot był zrobiony dokładnie i pasownie.Tu zatrzaski,śrubki i inne części nie zawsze do siebie pasują-najczęściej się urywają.Ogólnie ma się wrażenie,że samochód składa się z różnych niepasujących do siebie części.
pełna ocena Sedan, 2.0 CDTi 131 KM, 2002 r., 14000 km
lord
2007-11-27
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: mój ojciec ma takie auto r75, 2.0tdi(116km) i jest z niego zadowolony, lecz bardzo drogi w utrzymaniu.Wygląd auta i wzrok przechodniów rekompensuje wszystko.Auto wewnątrz świetnie prezentuje brytyjski styl w aranzacji wnętrz pojazdów.
pełna ocena Sedan, 2.0 CDT 116 KM, 2000 r., 147000 km
Kistel kistel pokaż Email »
2009-02-22
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Nie sądziłem, ze 116KM silnik diesla [260Nm momentu] w aucie ważącym ponad 1700kg jest w stanie robić takie cuda. Silnik i skrzynia plus zawieszenie tak naprawdę powinienem tu zaznaczyć. Brawa dla BMW na stojąco.
pełna ocena Kombi, 2.0 CDT 115 KM, 2002 r., 161000 km
grubas92 pokaż Email »
2008-05-08
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: "elastyczność silnika,zwłaszcza na wyższych biegach,male zużycie paliwa po za miastem,niezle osiągi szybkości i przyspieszenia jak na disla i wielkość auta. Mogło by być trochę więcej"kucy" pod maską.
pełna ocena Sedan, 2.0 CDT 116 KM, 1999 r., 178000 km
pawlonka pokaż Email »
2007-12-05
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Generalnie jest to świetny samochód. Zrobiłem nim jakieś 25 tysięcy ale nic jeszcze przy nim nie naprawiałem. Tylko wymiana oleju. Bezawaryjny silnik, komfort. Piękna maszyna.
pełna ocena Sedan, 2.0 V6 150 KM, 1999 r., 113000 km
Szymon
2007-04-23
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Mocniejszy od nie jednego benzyniaka 150KM wyprzedzam wszystko przy każdej prędkości i na każdym biegu. Za każdym razem jak go gasze to aż mi smutno że już koniec trasy ;)
pełna ocena Sedan, 2.0 CDTi 131 KM, 2004 r., 58000 km
zbysak pokaż Email »
2010-08-15
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: wygląd samochodu z zewnątrz jak i wewnątrz jest bardzo oryginalny i w niczym nie przypominajacy europejskich samochodow.wyróżnia sie w tlumia aut na polskich drogach.
pełna ocena Sedan, 2.0 V6 150 KM, 2000 r., 118000 km
slowik99 pokaż Email »
2008-12-18
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zawieszenie: Wygodniejszy od BMW (oczywiście z porównywalnej epoki) i prowadzi się podobnie (nie zdażyło się żeby BMW uciekało mi w zakręcie - przeważnie robiło to na prostej;)
pełna ocena Sedan, 2.0 CDT 116 KM, 2001 r., 160000 km

122 komentarze

90 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Piotr~Piotr

działał bez zarzutu aż tu wczoraj przekręcam kluczyk i głucho, nic kompletnie. Akumulator nowy, działają światła zew i wewn, klakson, dmuchawy, radio a silnik nawet nie zagada, co to może być? Pomóżcie.

~ryba~ryba

Do ~Erwin: kup wersje conosieur z nawigacja i dvd w dachu.Polecam diesla z silnikiem bmw,ale trudno znalezc z malym przebiegiem nawet w UK

~ryba~ryba

ja mam rover 75 1.8 se club przebieg 70000 tys.Ale mam wode w kabinie.Odetkalem kanaliki pod maska i jest ok,oba byly mega zapchane ,teraz musze sciagac wode szmatami i odkurzaczem na cpn.Poza tym jak dam nawiew nawet chlodny to delikatnie slabnie,na klimie nie.Kupiony od dziadka w UK idealny stan poza tym co powyzej

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Rover 75, oglądali także

Dowiedz się więcej o Rover 75

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także