Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ECU - Electronic Control Unit?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Suzuki Swift V

(od 2010)
  • w klasie samochodów:
  • Auta małe
  • na podstawie liczby ocen:
  • 21
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 21 ocen)
TAK (95%)
NIE (5%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 68%
  • Zawieszenie
  • 17%
  • Karoseria
  • 8%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 71%
  • Zawieszenie
  • 27%
  • Układ hamulcowy
  • 20%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Suzuki Swift V

Silniki Suzuki Swift V

Silniki benzynowe
Silniki Diesla
  • Brak silników Diesla.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Suzuki Swift V

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Evool
2011-05-08
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak dla mnie poza tymi drobnymi "wadami" jest idealnie. Świetnie się prowadzi, zmiana biegów to sama przyjemność, cichutki, ładny a przy tym nie pije zbyt wiele, mam nadzieję że jeszcze będzie niezawodny:)tak więc cieszę się że wybrałem swifta a nie polo nad którymi długo się zastanawiałem. Polecam Mam nadzieję że dla niezdecydowanych moja ocena tego autka choć trochę była użyteczna, jeśli ktoś mimo wszystko boi się drobnych detali które mi przeszkadzają w tym aucie, zapewniam że cała reszta tak bardzo cieszy że przymkniemy na to oko:)
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2010 r., 9000 km
Artee
2012-01-26
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Świetne auto na dojazdy do pracy+ wypad we dwoje w dłuższą trasę. Dzieciaka w foteliku też można ewentualnie ze sobą zabrać... Auto bardzo ładne, nie tak popularne na ulicach jak Polo czy Yaris. Biorąc pod uwagę cenę i wyposażenie Suzuki wypada rewelacyjnie. Fajny silnik, układ jezdny i ciekawy wygląd zewnętrzny sprawia że warto się tym autem zainteresować. Zwinny na zatłoczonych parkingach i podczas jazdy w mieście. Oszczędny i praktyczny samochód. Wg. mnie w czołówce aut w swojej klasie. Polecam
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2011 r., 3000 km
ma_pi
2011-07-04
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jest na prawdę dobry. Mimo, że mało nim przejechałam, to nie mam żadnych złych odczuć z jazdy, czy z samej pracy samochodu. Kupiłam go z myślą o jeździe po mieście i tu sprawdza się rewelacyjnie. Na trasie też daje radę. Jazda z prędkością autostradową nie sprawia mu problemów, a siedzenia są wygodne. No i jest po prostu bardzo ładny, zarówno z zewnątrz, jak i w środku. Ja uwielbiam go zwłaszcza za środek, prosty ale nie nudny. Nie mam wrażenia, że jadę kosmicznym, dużym odtwarzaczem mp3.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM, 2010 r., 3000 km
m.
2011-03-13
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo ciekawe autko, doskonale wyposażone. Trochę mniej zadziorne niż jej poprzedniczki, ale też warte zauważenia. PO przejechaniu 1000 km nie wiele da się jeszcze powiedzieć, ale odczucia bardzo pozytywne. Taki mały miejski atleta. Bardzo dobrze się prowadzi, spalanie na przyzwoitym poziomie. Wygląd... co kto lubi. Mówią, że gusta nie podlegają dyskusji. Do wyboru maiłam toyotę yaris, fiata punto evo i suzuki swift. Mój wybór padł na ten ostatni i nie żałuję.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2010 r., 1000 km
Samuraj
2012-03-09
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zastanawiałem się nad większym używanym lub nowymi: Punto,Fabia,Polo,Venga,Yaris, Fiesta,Jazz. Wygrał Swift - najlepsze wyposażenie,odpowiednia cena i warunki kredytowe,rewelacyjna jakość(niezawodność),bardzo niskie spalanie,bezpieczeństwo,styl jazdy(wysoka pozycja i stabilność),dynamika.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2011 r., 13000 km
ph71
2011-08-23
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Do pełni szczęścia brakuje oferowanego w Australii do tego auta silnika 1.4 tej samej konstrukcji. Ma on dokładnie tą samą moc, ale wyższy moment obrotowy przy niższych obrotach i spala tylko 0,5 litra więcej. Ale na dzień dzisiejszy w Europie go nie odnalazłem...
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM, 2010 r., 5000 km
meybach
2012-03-13
 (3,77) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Generalnie autko zewnętrznie bardzo mi się podoba, zresztą w środku również. Co najbardziej mnie irytuje w nim? JEszcze raz krótko: - wysokie spalanie!! - nieopuszczana tylnia półka! - włącznik światel dziennych! - mały bagażnik!!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2011 r., 2000 km
Agama
2011-04-12
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochodzik ma w sobie to coś. Mile mnie zaskoczył, chociaż na początku miało to być "małżeństwo z rozsądku" : oszczędne spalanie, małe rozmiary, przyzwoita firma itp. Ale dał się polubić i to bardzo - oby służył jak najdłużej
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2010 r., 2000 km
Tomasz
2011-08-04
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Strzał w dziesiątkę - idealne dla spokojnego faceta do miasta i czasem w trasę.Poziom bezpieczeństwa - rewelacja w tej klasie,nawet wyższe klasy niekiedy przegrywają.Mam nadzieję,że w ciągu 7-10 lat będzie niezawodny.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2011 r., 1000 km
swift
2011-10-17
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Miejskie zadziorne autko dla pań i panów. Ładnie się prezentuje, fajnie się prowadzi i daje wiele frajdy z jazdy. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tego auta. Polecam!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2010 r., 14000 km
przemek pokaż Email »
2011-05-01
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
miejskie auto z fantastycznym wygladem /2 drzwiowe na alusach przycaga wzrok/ i mozliwoscia delikatnej brawury /oczywiscie przy przekroczeniu tych 5000 obr/min/
pełna ocena Hatchback 3d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2010 r., 2000 km
ma_pi
2012-04-03
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To moja druga ocena, po przejechaniu 13 km/h. Dodałam tylko parę nowych spostrzeżeń. Nadal ani przez chwilę nie żałowałam zakupu tego samochodu.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2010 r., 13000 km
Paweł
2012-05-16
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Z autka jestem bardzo zadowolony. Wiadomo, zawsze może być lepiej ale nie ma co narzekać. Zdecydowanie polecam.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2012 r., 2000 km
jacek_xc
2011-10-10
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
był to bardzo dobry wybór, im dłużej go mam tym bardziej go lubię.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.2 VVT 94 KM, 2011 r., 1000 km
Riccardo Poeta z Krakowa
2011-11-01
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jestem w stu procentach zadowolony.
pełna ocena Hatchback 3d, 1.2 VVT 94 KM manualna, 2011 r., 500 km

167 komentarzy

144 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~P~P

W wersji Premium światła włączają i wyłączają się automatycznie.

~jinks75~jinks75

meybach , jeżeli nieodpowiada Ci bagaznik i reszta rzeczy , to znaczy że , kupiłeś autko mnie sprawdzajac go , miże byłes pijany

~lw~lw

suzuki silnik nielac gestego oleju tylko 5-30 do 300000km . filter dobierajac sprawdzic otwory czy sa takiej wielkosci co orginal -moga byc wieksze -wiecej-ale nigdy mniej wymiana oleju co 10000km .filter powietrza 20000km; pierwszy przeglad i wymiana swiec 100000- polecam swiece Bosch Super 4 na 200000km .borygo wymiana co 5 lat na- Prestone Antifreeze niewolno dolewac wody i gwarantuje -niskie spalanie i silnik nie do zdarcia powodzenia

Przejdź do dyskusji

Suzuki Swift na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Suzuki Swift, oglądali także

Dowiedz się więcej o Suzuki Swift

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Mały, ale wariat - Suzuki Swift Mały, ale wariat - Suzuki Swift

Swift dojrzał, wyprzystojniał, stał się bardziej komfortowy i nowoczesny. Posiada wszystkie cechy, które gwarantują mu kontynuowanie sukcesu poprzedniej generacji tego znakomitego, małego auta miejskiego.