Motosłownik
Toyota Yaris I
(od 1999 do 2005)
- w klasie samochodów:
- Auta małe
- na podstawie liczby ocen:
- 952
- Przeniesienie napędu
- 34%
- Układ elektryczny
- 29%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Toyota Yaris I
Nadwozia Toyota Yaris I
Silniki Toyota Yaris I
- 1.0 i 16V 68KM, 1999-2005 (666)
- 1.3 i 16V 86KM, 1999-2005 (35)
- 1.3 i 16V 86KM, 1999-2005 (177)
1.5 i 16V 150KM, 1999-2005
- 1.5 i 16V 106KM, 1999-2005 (2)
- 1.5 i 16V 106KM, 2001-2005 (23)
Lista opinii o Toyota Yaris I
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
pbklipa pokaż Email » 2003-08-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Mam Yariskę od 15 lipca. Ogólnie dopiero mam niecałe 3kkm, ale sprawuje się dobrze. Szczególnie jestem zadowolony ze spalania. Jechałem na wakacje w Kotline Kłodzką i na trasie tam i po okolicy wyszło mi spalanie poniżej 5l/100 a jeździłem różnie (raz szybko a raz wolno - szczególnie za TIRami).
Silnik dynamiczny, ale trochę głośny na wyższych obrotach - zresztą wszyscy moi poprzednicy to już zauważyli.
Wad jak na razie nie widze, ale w przyszłym tygodniu czeka mnie gwarancyjne malowanie drzwi i dachu bo były skazy na lakierze i gdyby nie to że w bagażniku przypadkiem pod kołem dojazdowym znalazła się karteczka z zaznaczonymi miejscami (prawdopodobnie po kontroli w fabryce się zaplatała) to bym nic o tym nie wiedział). Prawdopodobnie będę chciał także wymienić uszczelkę tylnej klapy - przycięta przez zamek.
Poza tym tak jak większość z Was pisze ceny w ASO są zabójcze, ale ja alarm montowałem w innym zakładzie i nie było żadnych problemów (mam na to maila z Centali w Wa-wie), że mogę montować gdzie indziej, tylko że oni zalecają swoje alarmy ale nie ma przeciwwskazań.
Co jeszcze mogę dodać to to, że tankuję na Shellu i raz dopiero na Orlenie (być może dlatego miałem większe spalanie - nie wiem - zobaczymy za 600km :-).
Aha teraz jeszcze kilka słów co do Salonów. Zgadzam się z niektórymi osobami co do obsługi. Byłem w 3 salonach - Katowice (miła obsługa, ale zawiedli mnie), Rybniku ( pani była niezorientowana w tym, że są tylko niemetaliki dostępne w kolorach (red, white) a chciała mi wcisnąć, że można kupić granatowy. Poza tym w Rynbiku mogłem dokładnie sobie autko obejrzeć - prawie z każdej strony ;-). Ale ostatecznie kupiłem autko w Bytomiu - gdzie także była miła obsługa, wszystko OK, no i to malowanie, które mnie czeka w przyszłym tygodniu - dostanę zastępczy wóz.
Nie wiem czy miało to być w standardzie - ale dostałem dywaniki gumowe i pełne kołpaki - w folderze pisali o niepełnych kołpakach.
A co do Katowic - to mieli mi dać znać, że można robić wpłatę na autko a facet się rozchorował i nikt nie zadzwonił i termin czerwcowy mi przemknął koło nosa, no i musiałem czekać do lipca.
To by było jak na razie tyle uwag z mojej strony. Gdyby ktoś był zainteresowany pytaniami to piszcie na maila.
Ogólnie TOYOTA YARIS jest SUPER. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2003 r., |
Martin 2011-02-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
To ocena po roku użytkowania. Silniczek ze zmiennymi fazami rozrządu idealny do miejskiego ecodrivingu. Niesłychana elastyczność, na niskich obrotach na 5-tym biegu pomykam po całym mieście wcale nie będąc przy tym zawalidrogą. Gdy chcę się pościgać, podkręcam obroty do 4 tysięcy i wtedy budzi się japońska wiertarka uwielbiająca wysokie obroty. A to z kolei mało komfortowe bo od 3 tys obrotów juz dość słychać silnik w kabinie więc wychodzi tu raczej miejskie przeznaczenie tego samochodu bo w trasie setkę mamy właśnie od 3 tys obotów. Skrzynia bardzo precyzyjna. Zawieszenie dość miękko zestrojone co dodatnio wpływa na komfort jazdy ale nie na tyle miękko aby bardzo przechylało się na boki, czy skakało na dołkach. Zaskakuje przestronność auta biorąc pod uwagę jego gabaryty. 5 z plusem i piszę to bez przesady jeśli chodzi o spalanie! Średnio przy mieszanej jeździe w tym również w korkach noe spalił więcej niż 6 ltr. Przy unikaniu korków zamykam się w 5,8 przy oszczędnej jeździe 5,4. Z wad mogę wymienić skrzypiący siłownik pompki sprzęgłowej, który wymaga systematycznego smarowania WD40 lub wymiany w drogim serwisie.
Dziwne ale łożysko w alternatorze zaczęło hałasować przy przebiegu 47 tys.km. W serwisie nie chcieli wyminić samego łożyska tylko pół alternatora za ok 1000zł. Znajomy fachowiec wymienił je bez problemu. Co się okazało, alternator w Yarise jest produkcji włoskiej a łożyska w nim FŁT made in Poland :) i wszystko jasne! ;) Słyszałem, że alternator to słaby punkt w tym aucie.
Podczas jazdy trzeszczą przy mrozie przyciski blokady drzwi.
Korozja na progu tylnych drzwi(przy plastiku ochronnym). Będę reklamował.
Generalnie rzecz biorąc jazda Yarisem daje bardzo dużo radości ale niestety tylko do 110 km/h. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM manualna, 2004 r., 47000 km |
Balsam 2010-05-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Samochód kupiłem jako nówka w salonie w Radości w Warszawie. Rocznik 2004 kupiony na promocji w styczniu 2005 jako przecena rocznika 2004. Nie jeżdze dużo zrobiłem od nowości 35tys km. Jeśli szukasz samochodu do miasta, czyli na dojazdy na zakupy i do pracy to nie zastanawiaj sie i kupuj toyote. Jeśli jednak chcesz czasem gdzies wyskoczyć i lubisz depnąc to jest to propozycja nie dla Ciebie. Polecam mocniejszy silni 1.3 16v wtedy to zupełnie inny samochodzik ma sporą dynamike a jednostka 1.0 nie radzi sobie z masa Yarisa. Samochód może nie jest tani ale jego niezawodność rekompensuje to w 100%, środek auta to troche kiczowate plastiki, ale daja rade. Ogólnie dobra fura ale nie dla młodego kierowcy. Nic nie rdzewieje, ładnie wyglada. Myślę że dokonałem słusznego wyboru jeśli chodzi o samochód do miasta, wszystkie corsy, micry, pandy i inne fury nie maja sie do Toyoty. Jedynie Malczan jest od niej lepszy ale może to sentyment do Maluszka. Niedługo chyba będe sprzedawał Toye bo mam na oku e46 w coupe to jest dopiero furka. Polecam Toyotke jako samochód na codzień, wszędzie się zmieści i zaparkuje. Poza płynami nic nie zmieniałem, byłem u mechanika i powiedział że klocki i zawieszenie jest jak nowe nie ma się do czego przyczepić. Szkoda że mam podstawową wersje, ale w salonie za głupi centralny zamek kazali sobie dopłacić 2tys a klima to już wogule szkoda gadać. Nie dośc że w salonie Toya kosztuje kupe kasy to dostajemy za to goła wersje i za każdą pierdołe płacimy jak za mokre zboże. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2004 r., 35000 km |
marcel 2005-03-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,15)
żle-samochod reklamowany jako niezawodny okazal sie francuskim bublem-ktory na zachodzie naszej uni bylby juz dawno zezlomowany-serwis toyoty tragiczny mili byli tylko jak kupowalem samochod potem juz bylo roznie, wszystkie naprawy odbywaly sie po mocnym udowodnieniu ze to nie ja popsulem-chociaz samochod jest na gwarancji-nigdy juz nie zaufam toyocie polska-jesli juz to kupie samochod np we wloszech -polska nie powinna sprzedawac samochodow a napewno ich produkowac-nie mamy przygotowania w zakresie sprzedazy samochodow i ich serwisowania-przeciez nie nalezy tylko wcisnac samochodu klientowi ale utrwalac dobra marke na cale zycie a wrecz pokolenia-przeciez juz na pewno nie polece swojemu synowi marki toyota-po co - widzi przez co przechodzi jego ojciec-dlugo by mozna bylo pisac- sa zadowoleni z tych samochodow- bo nie maja problemow i koniecznsci dochodzenia swoich praw w serwisie podczas napraw gwarancyjnych - i niezadowoleni-ci ktorzy wpakowali w ten samochod sowje oszczednosci a teraz jeszcze sie "gimnastykują" z serwisem
a tak na marginesie ciekaew czy japonia wie o tym jak polacy psuja im dobre imie, zreszta jako adres do korespondencji toyota motor poland podaje adres w belgii a stamtad niedaleko do francji gdzie te jezdzidelka sa produkowane no i kolko sie zamyka pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2002 r., |
maciej 2011-07-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Kupiłem Yariskę, sugerując się opiniami o niezawodności tego samochodu. Jeżdżę dużo 100 km dziennie + 500 km w weekendy. Zależało mi na samochodzie niezawodnym i palącym mało.
Za samochód zapłaciłem 23.500 PLN z przebiegiem 135 000 km.
Po nie całym 3 miesięcznym użytkowaniu wydałem ponad 3000 PLN i dalej samochód nie jest w pełni sprawny.
Po miesiącu zaczęło się falowanie obrotów - do tej pory nie wiadomo co jest, podobno jakieś zaworki po 1400 PLN każdy. Następnie: wymiana akumulatora, alternatora. Teraz aktualnie siadła mi regulacja pozycji świateł. Ponad to nie możliwy do usunięcia smród z wentylacji po jakiejś syfiastej piance do odgrzybiania.
Miałem wcześniej Fiata Temprę, jeździłem nią tyle samo, samochód 10 lat starszy, 20 lat tańszy, a awaryjność taka sama !
za tą sumę co wydałem, kupiłbym już młodszy model Yariski albo fajnego fiata, np. Linea.
Uważam, że jak ktoś dba o samochód, to marka jest nie ważna.
Toyota jest droga w serwisie, psuje się tak samo jak i inne samochody.
Jak dbasz to masz. Wpadłem w pułapkę marketingową i tyle.
Nie kupiłbym już diesla, nie kupiłbym już tak małego samochodu za taką kasę.
Dlatego mimo zalet, nie polecam
pełna ocena Hatchback, 1.4 DI 75 KM manualna, 2004 r., 149000 km |
piotrek3219 pokaż Email » 2005-08-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
kupilem yarisa D4D z chipem co zwieksza jego moc o 15KM czyli na 90KM.Auto zostawia za soba passaty wielkie mydelniczki.Ale co z tego jak do tej pory nie moge sobie wygodniej ustawic fotela poniewaz w wersji 3 drzwiowej jaka posiadam jest regulacja "ząbkowa"-albo w gorze albo w dole.Wymiana wycieraczek bo skrzypialy i mazaly,i nadal to samo.Potem skrzypiace sprzeglo ktore sie wyciszylo ale nie przez blyskotliwosc naszych fachowco z Lubinia w ASO ale przez czas(pewnie sie znow odezwie),wymiana filtru powietrza nieplanowa(nie ma jej na liscie w tym przegladzie),auto drogie i toporne,chociaz moze sie podobac,w serwisie zalozyli mi czarne szyby z tylu na ktorych pojawily sie kropeczki i oczywiscie niech pan przyjedzie i zostawi auto na 4 dni a o zastepczym nie ma mowy(jak tez o zwrocie kosztow).GDYBY NIE POLSKIE SERWISY ASO I LATAJACY W NICH GOWNIARZE PO TECHNIKUM KTORZY NAWET REJESTRACJI NIE POTRAFIA ZAMONTOWAC wszystko byloby w porzadku.Zonie stuknely drzwi od garazu w blotnik przy wietrze wiec pojechalismy do niemiec i od razu to zakryli a nie to co u nas.LIPA PANOWIE.LIPA!UCZYC SIE!!!! pełna ocena Hatchback, 1.4 DI 75 KM, 2004 r., 38 km |
prezesus 2004-09-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Wachalem sie tutaj czy 5 czy 4. Stawiam 4 z plusem, poniewaz komfort jazdy nie jest najwyzszy choc nie ma tez powaznych wad. Jest glosno i fotele sa malo wygodne, ale za to swiadomosc ze jedzie sie za pol darmo jest na tyle przyjemna ze rekompensuje czesc tych niedogodnosci. Polecam to auto, komus komu zalezy na niskich kosztach i ma zamiar nim jezdzic glownie po miescie, wowczas trudno sobie wyobrazic lepsze autko. Na trasie w 2, 3 osoby tez sobie radzi ale komfort jest niski i podroz meczy. Bagaznik symboliczny nie pozwala myslec o tym aucie jako rodzinnym. Z uwagi na fakt ze w Polsce tego typu auta wlasnie taka funkcje spelniaja o tym pisze. Na powazniejsza wycieczke zabiora sie 3 osoby maks. Pewnie sprzedalbym to auto po 6 - 7 latach gdyby nie fakt ze mi je ukradli. Niestety czesci a ASO sa drogie i zaczynaja krasc Yarisy na czesci wlasnie. Dodam ze jezdzilem w zyciu kilkoma samochodami podobnej klasy. Opel korsa 2 i 3, VW Polo 2 i 3 oraz Skoda Fabia. Na tym tle oceniam to auto. Obecnie mam Focusa ale za krotko by sie szerzej wypowiedziec. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2001 r., 30000 km |
david 2009-08-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
ogólnie samochód nie jest zły, najwięcej traci przez swój francuski montaż i zastosowanie w nim części europejskiego pochodzenia. Auto wypada lepiej niż np peugeot 206, którego niestety miałem, ale wypada blado przy hondzie civic rodem z japonii. montaż plastików i ich jakość pozostawia do życzenia, np deska rozdzielcza podatna na zarysowania a po stosowaniu placka dostała odbarwienia i zmatowienia :( za co należy sie wielki minus, telepiące szyby w drzwiach przy spuszczeniu do polowy, drgające zapadki zamków to kolejne małe niedogodności, słabo zabezpieczone podwozie masami bitumicznymi. na plus mała utrata wartości, regulowana tylna kanapa, 3 letnia gwarancja. Serwis narzucający stosowanie olei castrola po których zacierają się silniki na skutek powstającego szlamu. Jeżeli ktoś wybiera pomiedzy clio, 206, polo to polecam yarisa, ale jeżeli bierze ktoś pod uwage oryginalnego japończyka jak np jazz to radze dołożyć i kupić jazza. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2004 r., 66000 km |
Tom 2010-11-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,62)
Auto dla ludzi, którzy w samochodzie szukają jedynie 4 kół i kierownicy. Do tego nie wybierają się nigdy dalej niż do najbliższego supermarketu na zakupy. W aucie człowiek się czuje jak w konserwie. Z resztą nie ma co za dużo się spodziewać po takim małym samochodzie ale zdecydowanie bardziej polecam Opla i VW. Yaris nie ma kompletnie nic do zaoferowania jesli chodzi o komfort jazdy. Auto w najlepszym ukladzie nadaje się na przejechanie paru kilometrów z miasta do jakiegoś centrum handlowego. Przy tym jeszcze trzeba mocno zacisnąć zęby bo nawet tak krótka trasa nie będzie należała do przyjemnych. Spalanie nie jest tragiczne w Yarisie ale jeśli przypomnimy sobie jakie gabaryty ma to auto to chciałoby się jednak powiedzieć słabo. Znacznie lepiej zainwestować już w Opla Astrę i mieć większe auto za te same koszty utrzymania. Komfort jazdy tez będzie na wyższym poziomie. pełna ocena Hatchback, 1.3 i 16V 86 KM, 2004 r., 85000 km |
Toyo-Piotr; email: toyopiotr pokaż Email » 2002-04-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Bardzo dobry samochód do jeżdżenia w 1 lub 2 osoby (mam za sobą 2 wyjazdy w 2 osoby na odl. ponad 500 km, z kupą bagażu), jednak dla układu 1+2 lub więcej byłby dla mnie już za mały. Po przyzwyczajeniu się do kilku cech charakterystycznych, bardzo dobrze mi się nim jeździ i bardzo go polubiłem. A że nie jest bez wad? Stawiam ...obojętne co takiemu, który pokaże mi samochód bez wad (to mój czwarty własny samochód w ciągu 20 lat; poprzednie to: używana Skoda Octavia roczn. 1959; używany PF-125P roczn. 1978, nowy Uno 1998). Zależało mi na samochodzie o lepszych lub co najmniej nie gorszych parametrach niż ostatni, ale nowocześniejszym i z ABS oraz dwoma poduszkami. Wyboru dokonywałem ok. pół roku porównując m.in. z: VW Polo, Citroenem Saxo, nowym Oplem Corsą i Suzuki Swiftem. Yarisa mogę polecić z czystm sumieniem. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2001 r., 450 km |
ipaq 2008-12-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
ocena dobrze odnosi się tylko do pojazdu, Serwis to zupełnie inna bajka, z takim tumiwisizmem jeszcze się nie spotkałem,zostawiono opony zimowe na przechowanie w serwisie, nie znalazły się, zamawiam nowe, czas 1,5h, naiwnie zostawiłem letnie, na wiosnę czas poszukiwania 5 dni roboczych, wymiana klocków: umawiamy się na termin po czym okazuje się że klocków brakło w serwisie na pytanie dlaczego słyszę "panie to japończyk",ogólne traktowanie klienta serwisu jak wroga, olewactwo, stałe i uporczywe szukanie argumentów jak klienta do naprawy jednak zniechęcić, przykłady pochodzą tylko z moich doświadczeń, koledzy w firmie mają podobne lub identyczne zbawne historie do opowiedzenia, dobrze że auto nie zmusza do częstych wizyt w serwisie bo to stracone nerwy i czas ale jest wesoło z... rozpaczy pełna ocena Hatchback, 1.4 DI 75 KM, 2005 r., 119000 km |
"TOYA" 2002-05-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Co tu pisać, to jest TOYOTA!!!! Myślę, że prędzej mi się znudzi niż zużyje. Zresztą chyba jeszcze za mało nią przejechałam, aby coś więcej powiedzieć. Może gdybym miała teraz wybierać, to wybrałabym tą samą wersję LUNA /3 specyfikacja/ tylko 5 drzwiową. Poza tym doskonałość w każdym calu!!! Chętnie poznam poważniejsze wady tego pojazdu, niż opisane dotychczas w komentarzach przez urzytkowników, którzy chyba nie czytali opisów innych marek. Jest to moje pierwsze auto tej marki. Do tej pory jeździłam tylko Fiatami. I jak gdzieś czytam, że np. Punto jest w czymś lepsze od TOYOTY to uważam, to tylko za reklamę FIATA i nic poza tym. Bo jak od dawna wiadomo, jakość nie wymaga reklamy, a prasa też musi się z czegoś utrzymywać. TO WŁASNIE T O Y O T A JEST MARKĄ DLA BIEDNYCH!!! Polecam każdemu. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2002 r., 5000 km |
drex pokaż Email » 2003-06-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Super. Turbodiesel 75 KM jest niesamowity. Mozna wrzycic 5 przy 50 km/h i tak juz sobie jechac... poza tym spalanie 3.8-4.2 l jest chyba niezle;) Troche dretwieje mi prawa noga przy dluzszej jezdzie - siedzenie nie ma najlepszego profilu w tym miejscu. Radio z CD jest ok, moze basy nie sa najlepsze, ale OK. Poza tym do 140-150 jest wewnatrz calkiem cicho!!! mozna rozmawiac nie podnoszac glosu. Jestem zaskoczony... Tak samo jak tym, ze po 120 km (!!!) zaczelo mi cieknac paliwo spod wtryskiwacza!!! sprowadzenie nowego przewodu - 2 tygodnie... To jedyne co sie kloci z obrazem Toyoty. I moze jeszcze drzwi moglyby sie zamykac delikatniej a tylnie siedzenie nie piszczec tak radosnie... Klima jest b wydajna i szybka, podobnie jak cale autko... Polecam kolor czerwony. Wyglada konkretnie;) pełna ocena Hatchback, 1.4 DI 75 KM, 2003 r., 2000 km |
mugger pokaż Email » 2003-09-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Yaris jest autem naprawde dobrym, ma bardzo dużo zalet. Problemy zaczynaja się dopiero przy okazji zmian dokonywanych przy samochodzie. Żenujące jest to, że aby zamontować cd odtwarzacz do yarisa trzeba jechać na serwis, samodzielnie jest to wręcz niemożliwe -trzeba by zdemontować chyba całą deskę rozdzielczą, za akceroria płaci się średnie ceny: końcówka wydechu-200 zł, halogeny- ok 1000zł cd zmieniarka toyota: 2000 zł. Zawsze myślałem że zamek centralny montuję się na wszystkie ´´drzwi´´, tymczasem moja 3-drzwiowa toyotka ma bagażnik zamykany kluczykiem. Japoński Yaris wg mojej opinii jest lepszy od francuskiego (znajomy chciał się ze mną zamienić), choć części (w niektórych przypadkach nieco inne) są droższe. pełna ocena Hatchback, 1.0 i 16V 68 KM, 2000 r., 400 km |
ovo1 pokaż Email » 2005-08-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,77)
Nie kupiłbym już tego samochodu ani nie pozwolę kupić go nikomu z rodziny. Nie miałem samochodu który by się tak źle prowadził. Tragiczne zawieszenie - przy wyjściu z zakrętu na prostą już kilka razy wpadł w poślizg i gdyby prowadził go ktoś mniej doświadczony skończyłby na drzewie. Jakiekolwiek nierówności na zakręcie i auto robi co chce. Dopiero rok po zakupie znalazłem na zachodnich listach dyskusyjnych takie same opinie ludzi testujących samochody dla czasopism motoryzacyjnych - u nas się o tym nie mówi. Fotele to tragedia. Raz pojechałem na wczasy - po 400km nie mogłem wysiąść z samochodu - kręgosłup mi wysiadł. Czekam na koniec gwarancji i sprzedaję. Ładny samochód nadający się _tylko_ do jazdy po mieście do pracy i na zakupy. pełna ocena Hatchback, 1.3 i 16V 86 KM, 2003 r., 26000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Toyota Yaris

381 komentarzy
304 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~Waldek: Porównywać Yarisa do Octavii? To albo jakieś nieporozumienie i chodziło o Fabię, albo jakiś żart albo opcja ostatnia - właściciel ma 1,6 wzrostu. Wtedy może w Yarisie jest względnie wygodnie. Yaris jest "krojony" na azjatyckie wzrosty i ktoś kto ma 1,8m i więcej w "jarku" męczy się niemiłosiernie. Octavia to natomiast inna klasa i bez porównania w ogóle.
W połowie marca odebrałem YARIS 1,33 VVTI w wersji SOL zapłaciłem 52 tys.Przejechalem niewiele bo 500 km-średnie spalanie 6,09 l/100km.Jeździłem wieloma samochodami ale swój aktualny wybór uważam za trafny.Aktualna wersja jest zarówno ładna jak i dynamiczna a w środku jest wygodniej niż np. w Skodzie Octavii.Zaskakuje też fajnie dobrane zawieszenie, poza tym jest bardzo dobrze wyposażona m.in 6 -biegowa skrzynia biegów , której nie znajdziecie w tym segmencie aut.Plastiki też są fajne ( odradzam zakup w wersji Terra).Może narazie jest za wcześnie na wszechstronną ocenę ale nie żałuję zakupu i mając do dyspozycji ok. 52. tys. zł ponownie bym wybrał YARIS 1,33 VVTI.Pozdrawiam Waldek
Do ~roni: WItam,
Ja z checia sprzedam swoja yariske poniewaz chce kupic cos wiekszego
rocznik 2004 1.0 Pojemmnośc VVTi 68km, kolor biały . widoczne slady uzytkowanie ale stan samochodu okreslan na dobry. Jedyny mankament samochodu ze nie ma klimatyzjaci i wspomagania. KOLOR BIAŁY.Przebieg 200 tys. Samochod sprzedaje w cenie 8.5 tys zł + komplet opon ZImoych debieca w ktorych mozna pojedzic jeszcze smialo 3 sezony. LOKALIZACJA BYDGOSZCZ KUJ -POM. TELEFON KONTAKTOWY 608 757 629
![]()
Toyota Yaris na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Toyota Yaris, oglądali także
Dowiedz się więcej o Toyota Yaris
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Toyota Yaris - Kolejny krok w dorosłość
Z każdą generacją Yaris rośnie i stylistycznie oddala się od obłej zabawki, na jaką wyglądała pierwsza generacja. Obecnie na rynek wchodzi trzecia. Może nie najpiękniejsza, ale najlepiej przemyślana pod względem funkcjonalnym. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Toyota Yaris
najaktywniejsiKierowcy - Toyota Yaris
najnowszeDzienniki pokładowe
Witam,
To będzie mój pierwszy wpis, choć na portalu zarejestrowałam się już jaki...
Słyszałem, że można ograniczyć spalanie nawet o 1l/100km zakładając LEDOWE żarów...

Ocena: