Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
BBW - Brake by Wire?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Audi A2

(od 2000 do 2005)
  • w klasie samochodów:
  • Auta małe
  • na podstawie liczby ocen:
  • 92
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 58 ocen)
TAK (91%)
NIE (9%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 62%
  • Karoseria
  • 17%
  • Układ hamulcowy
  • 14%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 63%
  • Zawieszenie
  • 42%
  • Karoseria
  • 21%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Audi A2

Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
j4kim pokaż Email »
2009-05-13
 (3,77) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Zaczne od tego ze nie jestem wielbicielem malych aut ale przestrzen w tym aucie naprawde pozytywnie mnie zaskoczyla oraz design ale na tym koncza sie zalety tego auta. Po pierwsze - potwornie twarde zawieszenie co prawda zapewniajace bardzo dobra kontrole i przyczepnosc ale niesamowicie niekomfortowe i stresujace. Jadac tym aute trzeba miec przez caly czas zachowana czujnosc gdyz nawet najmniejsza dziurka moze naprawde zabolec. Poza tym bardzo przecietny poziom spalania. Duza ilosc usterek elektronicznych i slaba jak nie bardzo slaba jakosc plastkikow aczkolwiek wszystko dobrze skrecone i nic nie trzeszczy. Jak za ta cene takiego malego auta rzeczywiscie powinno byc jak w miniaturce A8 ale niestety blizej mu do chinskiej zabawki. Auto wykonane z aluminium niby plus ale przez 3 lata uzytkowania tego auta niczego pozytywnego sie w tym nie dopatrzylem, wrecz wkurza mnie to ze nie moge sobie zamontowac anteny CB. Pomijajac te wszystkie szczegoly autko jako tako nie jest zle i jesli chodzi o ta klase to calkiem niezle wypada w porownaniu z konkurencja. Jezeli rzeczywiscie sie komus podoba to auto to napewno bedzie w nim widzial same zalety ja niestety nie jestem fanem niemieckiej motoryzacji i nie odczuwam przyjemnosci z jazdy tym autem.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., 156000 km
bartekkk pokaż Email »
2008-06-15
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Caloksztalt. Audi A2 ciezko odniesc do innego samochodu. Jest to jedyne auto w swojej klasie i prosze darujcie sobie porownania do MB A-klasy, czy jakis tam francuzow. Audi A2 to pomniejszone A8. Technologia aluminium, do tego ASF, konstrukcja aluminiowo piankowa to sa rozwiazania technologicznie wprost z A8. Samochod zostal bardzo dokladnie zaprojektowany, posiada rewelacyjnie nieski wspolczynnik oporu powietrza 0,28! Wysokie bezpieczenstwo (samochod uzyskal 4 na 5 gwiazdek w euro NCAP- nawet teraz, osiem lat pozniej samochody nie maja lepszych wynikow). Bogate wyposazenie standartowe ktore zaczyna sie na atermicznych szybach, poprzez szereg systemow kontroli trakcji z ESP i ASR wlacznie i konczy sie na otwieranym panoramicznym dachu. Na koniec najwazniejsza rzecz- trwalosc. Nadwozie ze wzgledu na material z ktorego zostalo zbudowane wytrzyma bez korozji kuuupe lat. Silnik- pompowtryskiwacze tez sa niesmiertelne. Aha a to wszystko przy spalaniu 4-6 litrow !!!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2001 r., 143000 km
Zadowolony właściciel
2010-10-02
 (5,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wystarczy poczytać o tym aucie. Auto z roku 2000 w tym roku w testach zderzeniowych otrzymało aż 4 gwiazdki co świadczy o mocnej konstrukcji aluminium, która jest wykonana w technologii Audi Space Frame. Nigdzie nie znajdziecie takiego wyposażenia to auto przeskoczyło swoją epokę. Z wyposażenia ESP (kontrola trakcji), ABS (system zapobiegający zablokowaniu koł podczas gwałtownego hamowania), ASR (system zapobiegający poślizgowi przednich kół podczas gwałtownego ruszania oczywiście można go wyłączyć jednym przyciskiem), 4 poduszki powietrzne plus kurtyny, climatronic (klimatyzacja automatyczna), webasto, podgrzewane przednie fotele, szyby i lusterka elektryczne, wspomaganie regulowanie kierownicy w dwóch płaszczyznach, radio plus doskonały system nagłośnienia w sumie 8 głośników w orginale. Super auto bezpieczne, pewne, wygodne, ekonomiczne
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2000 r., 230000 km
THOMAS
2008-05-09
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Audi A2 to auto bez konkurentów w swojej klasie. Nawet nie próbuje go porównać do Mercedesa A klasy, a juz napewno do aut francuskich. MB b klasa też sie chowa. Auto wycofane z produkcji ze zględu na zbyt wysoką cenę zakupu. Model który posiadam kosztowal grubo ponad 100 tyś zł 7 lat temu. Jednak teraz i my możemy sie cieszyć tym cackiem. I powiem szczerze - AUTO WARTE CENY!! Ja wiem że za taką kasę można wiele kupić ale gwarantuje wam jedno - nie kupicie auta które po 7 latach produkcji ma tak luxusowe wyposażenie, nie wie co to rdza, a przechodzień na ulicy spyta czy to jakiś nowy model AUDI. Jeszcze jedno w kategorii aut 3 letnich - 1 miejsce w niezawodności w swojej klasie, Jako auta 5 letnie również na podium. Takiego auta juz nie wyprodukują
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2001 r., 168000 km
FILIP 02
2009-03-17
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto chciala żona. OK kupilem. Ale nigdy bym nie przypuszczał że to niewielkie autko to DZIEŁO SZTUKI. Wręcz doskonałe wykonanie. Uwieżcie mi- mialem i jeździlem juz wieloma autami i nie powiem sa lepsze, ale nie w tej klamsie. Cały wykonany z aluminium (niespotykane poza A8)Może kilka elementów wyposazenia które ciezko lub w zasadzie nie do dostania w innych autach(rownież nowych): ABS,ESP,ASR w standardzie, 6xpp, Klimatronik, szklany dach, klimatyzowany schowek, webasto, skorzana kierownica, atermiczne szyby, miekkie plastiki, wszystkie słupki w materialach a nie plastiku, grzane fotele, grzane lusterka w standardzie, elekronicze wspomaganie w standardzie i można tak jeszcze dłuuugo. Minus, bo jest jeden: cholernie TWARDY
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2000 r., 179000 km
Agnieszka
2010-01-30
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Całokształt oceniam tak na 4,25. Samochód jak dla mnie jest idealny, do miasta, do pracy i na wyjazd do mamy na wieś. Mówię na niego "księżniczka na ziarnku grochu" bo tak naprawdę jedyną wadą, która mi przeszkadza to jest fakt, że ma strasznie twarde zawieszenie. Wyczuję każdy kamyczek. Ale jest już co raz więcej dobrych dróg, więc z czasem nie będzie to tak uciążliwe. Po za tym nie ma do czego się przyczepić. Tani w eksploatacji. Ciągle jest autem nie powtarzalnym, choć już można spotkać co raz więcej. Myślę, że długo go nie wymienię.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2001 r., 175000 km
xixix
2009-04-28
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ten samochód to małe cudeńko. Uważam, że to jedyny kandydat w tej klasie samochodów, z początku XX wieku, który będzie miał za 20-30 lat status kultowego. Najzabawniejsze jest to, że z zewnątrz wydaje się znacznie mniejszy niż w środku. Rewelacyjny do wożenia dzieci - długie pasy, szeroko otwierane drzwi, isofix i wysoka tylna kanapa na prawdę się przydają. Ciężko znaleźć zadbany, bezwypadkowy egzemplarz - tych samochodów się nie sprzedaje tylko dlatego, żeby zmienić na nowszy.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2000 r., 150000 km
Pablo22
2010-01-28
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
To auto jest fantastyczne w swojej klasie. Wyprzedza o kilka dobrych lat inne modele. Co prawda w polskich realiach i zaściankowej mentalności wielu ludzi będzie wolało zjechanego Golfa 4 lub Passat B5 ale Audi A2 to inna liga, inna jakość a przede wszystkim innowacyjność. Świetne wykończenie wnętrza, bardzo bogate wyposażenie - praktycznie wszystkie możliwe systemu bezpieczeństwa. Naprawdę szczerze polecam to auto. Ma w sobie to coś. Nigdy nie będzie jednym z wielu
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2000 r., 139000 km
AAA(ANIA I AUDI A
2007-02-20
 (4,54)
a2 jest moim pierwszym autem:) miałam do wyboru albo c3 albo a2, ale w życiu bym go nie zamieniła!! Jedni aż sie obracają za tym autem, choć niektórym sie wogóle niepodoba. No cóż kwestia gustu ale Ci którzy mają dobry gust chwalą a2. Ja przez pierwszy mies. nie umiałam sie na niego napatrzeć:) Moje a2 ma pomalowane progi (bo miał czarne i chciałam je troche ulepszyc, lakiernik spisał sie na medal!!!), Jest poprostu moim BEJBE!!!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2003 r., 13000 km
jaro33
2011-04-29
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Szukałem małego, zwinnego, solidnego, ekonomicznego ale zarazem doskonale wyposazonego auta do jazdy w warszawskich korkach i do weekendowych wypadów za miasto. Do wyboru był MB A klasa (jak dobrze że nie kupiłem tego złoma) lub Audi A2. Audi to był nabardziej trafny wybór jakiego mogłem dokonać. Jest warte kazdej złotówki jaką za nie zapłaciłem, a poza tym spełnia wszystkie wymaganie jakie postawiłem przed autem.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM manualna, 2003 r., 128000 km
tomjac
2008-10-11
 (3,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Ogólnie ocene wydałbym na 3,5. Auto tylko do miasta i to z idealnie równymi drogami - także nie dla nas. Cały czas hałas z zawieszenia - sprawdzane w serwisie audi - nie wykryto usterki - "te typy tak mają". Wykończenie dobre, silnik tylko do 120 km/h - dalej to tak jakbym włączył w kuchni sokowirówkę. Zawieszenie bardzo sztywne, słabo tłumi nierówności. Ogólnie jazda tym autem to dla mnie męczarnia
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., 91000 km
miron
2009-12-24
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
oceniam na 5 poniewaz zasluguje na taka ocene. czesto wsiada jakis znajomy i od razu jak wchodzi mowi ze nie widac plastikowych kawalkow jak np w toyocie yaris z 2008r. ludzie doceniaja wnetrze bo wyglada jka by bylo z klasy wyzszej a ja to potwierdzam. cenie to ze jak zarysuje lakier to nie martwie sie tym zaby zamalowac bo i tak nie zardzewieje przeciez autko jest z aluminium
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2001 r., 406000 km
Romek
2010-09-12
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
uwazam ze konstrukcja bardzo udana z pewnymi Niedopracowaniami w szczegółach - BRAKI 1.podlokietnik kierowcy 2.mocowanie gasnicy 3. brak wersji tdi 4-o cylindrowej i benzyna turbo ewentualnie kompresor DOSTEP DO SILNIKA OD STRONY MECHANIKA DOŚC DOBRY I ŁATWY, KONSTRUKCJA PROSTA FUNKCJONALNA NIE TRZEBA PÓL AUTA ROZBIERAĆ
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 FSI 110 KM, 2002 r., 100000 km
kkriss pokaż Email »
2004-10-07
 (4,62)
bardzo fajny samochod o dosc dyskusyjnym ksztalcie. Mnie osobiscie bardzo sie podoba i jestem z niego bardzo zadowolony. Samochod pali na trasie 3,7 litro ropy wiec nie ma czego wiecej szukac po miescie nie przekroczylem jeszcze 5 litrow (moze dlatego ze jezdrze dosc delikatnie) Jak na razie zadnych usterek nie bylo. Bardzo bogate wyposazenie
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 75 KM, 2002 r., 48 km
GROMPEK pokaż Email »
2010-08-11
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
nie robili i nie beda robic podobnych aut, przestali go produkowac bo byl za drogi ale dlaczego byl za drogi,BO ZROBILI GO Z NAJLEPSZYCH MATERIALOW I MUSIAL TYLE KOSZTOWAC, JEZELI JESTES Z POLSKI TO SIE ZASTANOW BO MA SZTYWNE ZAWIESZENIE I MOZE SIE WYTLUC NA DZIURACH A JAK Z POZA POLSKI TO SIE NIE ZASTANAWIAJ,POLECAM
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 TDI 90 KM, 2004 r., 90000 km

Audi A2

71 komentarzy

54 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Miśmiś~Miśmiś

świecący się przycisk ECON zimą oznacza brak włączonego podgrzewacza Webasto. Dzięki temu w środku jest zimno, a silnik pali więcej

~Beata~Beata

Mam problem z klimatronikiem z jednej strony nie grzeje, co to może być?

~Piotr xxx~Piotr xxx

Witunia raz jeszcze mam 2 pyt
1- przy ujemnych temp po przekreceniu kluczyka zapala sie dioda akumulatora a pod maska z praw strony włącza sie jakieś urzadz co to jest? Jeśli jest to webasto to czy ono jakoś ogrzeje silnik aby można go było przy dużych mrozach łatwiej odpalic
2- jak rozpoznać czy mam podgrzew lusterka boczne- mam na nich takie ceglaste linie pionowe, jeśli są podgrzew to jak sie je włącza
Pozdr

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Audi A2, oglądali także

Dowiedz się więcej o Audi A2

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także