Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
EGO - Exhaust Gas Oxygen Sensor?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Citroen C3 I
(od 2002 do 2009)
- w klasie samochodów:
- Auta małe
- na podstawie liczby ocen:
- 401
- Silnik
- 38%
- Zawieszenie
- 35%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Citroen C3 I
Nadwozia Citroen C3 I
Silniki Citroen C3 I
- 1.1 i 61KM, 2002-2009 (165)
1.4 GNV 67KM, 2006-2009
- 1.4 i 75KM, 2002-2009 (75)
- 1.4 i 16V 90KM, 2003-2009 (86)
- 1.6 i 16 V 110KM, 2002-2009 (10)
- 1.6 i 16V 109KM, 2002-2009 (15)
Lista opinii o Citroen C3 I
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Piotr 2007-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Na poczatku chcialem jedynie powiedziec, ze samochod byl wykorzystywany w 95% przez jedna osobe, ktora jako jedyna poruszala sie tym autem – zadnych przeciazen etc. Serwisowany zgodnie z ksiazka, garazowany:
C3 i wady jakie go spotkaly
- zacinajaca sie klapa bagaznika – wymina calego zamka
- kontrolka engine swiecaca sie przez dwie zimy z przerwami, slabnacy silnik – wymiana swiec i rampy
- woda w lampach przednich (akwarium), oczywicie zima lod, w salonie powiedziano mi, ze najlepiej wiertara dziury zrobic od dolu
- przednie zawieszenie zerwalo sie calkowicie – wymiana calosci
- wycieraczki przednie – awaria silnika – wymiana silnika
- wycieraczka tylna raz dziala, raz nie, raz sie zacina raz nie
- podswietlenie pokretel – nie dziala na polowie
- ciezko wchodzacy wsteczny bieg
- ciagle trzeszczenie w zawieszeniu i dziwne stuki – wymiana drazkow
- od czasu do czasu blokujacy sie centralny zamek z kluczyka, trzeba otworzyc lub zamknac samochod wkladajac kluczyk do zamka
- odpadajacy przedni zderzak
- dwukrotnie silnik wylaczyl sie na trasie – nalezalo sie zatrzymac, wylaczyc i wyciagnac kluczyk, odczekac i znow odpalic silnik.
pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2002 r., 10000 km |
alchemik pokaż Email » 2003-07-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Samochód dla kobiet, do miasta i na krótkie trasy. Szkoda, że gdy go kupowałem było tutaj tylko 10 recenzji, z czego wszystkie pozytywne. Samochód piękny, robi wrażenie i to jest jego największy atut. Jest wygodny i bezpieczny, regulacja kierownicy, siedzenia, ABS, wspomaganie. Ma duży bagażnik, chociaż ciężki do wykorzystania, ze względu na brak moduboard. Sama jazda po mieście jest przyjemna (poza skrzynią biegów). Na trasie to tylko do 110. Słabo trzyma się w zakrętach, przy bocznym wietrze lata po całej drodze. Przyjemnie jechało się jedynie po autostradzie (w Niemczech). Powyżej 120 zaczyna być głośno, ale w końcu to auto nie przeznaczone na długie trasy. Fotele wbrew opiniom nie są tak wygodne, słabo wyprofilowane.
Uległem pięknu tego samochodu, a to co piękne nie zawsze jest dobre. Generalnie da się nim jeździć na trasie, trzeba tylko polubić pływanie i twarde zawieszenie. pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2003 r., 4500 km |
Gość 2010-10-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Auto jest bardzo OK, dość szybkie, dość ekonomiczne, bezawaryjne, ma małe wpadki ergonomiczne ale ogólnie bardzo je lubię. Kupiłem to auto w salonie, ponieważ to mój pierwszy samochód i nie umiałem samodzielnie wybrać czegoś pewnego, większego i używanego. Do tego Citroen miał akurat niezłą promocję i znakomite warunki finansowania a do tego samochód miał całkowicie kompletne wyposażenie (klima, elektryka, CD, lakier metalik, itd.) - to przesądziło. Po opiniach tutaj o C3 miałem trochę duszę na ramieniu, ale samochód okazał się całkowicie bezawaryjny, dość dynamiczny, a do tego pojemny i niezle wykonany w środku. Niestety opinie obniżają serwisy Citroena w Warszawie (firmowy) i Łodzi (Syguła) gdzie (moim zd.) albo nie umieją zrobić porządnie i traktują klienta źle (Wawa) albo traktują klienta źle (Łódź) pełna ocena Hatchback, 1.4 i 75 KM, 2008 r., 40000 km |
zakpl pokaż Email » 2003-05-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,23)
Samochodzik jak dla kobiety i na miasto. Zbyt głośna praca silnika i zawieszenia, ale ogólnie da się lubić choć producent powinien bardziej się starać o dokładne wykończenie. Nie do przyjęcia są sprawy złego montażu elementów, nasz kiepski servis i żle zaprojektowane zamki ( w moim egz. naprawiane wielokrotnie- spadające cięgno), Kiepsko pracuje skrzynia biegów, są problemy z wstecznym. Po 10 000 klekoce półka tylnia i trzeszczą plastiki. Hamulce już po 5000 tysiącach piszczały. Za taką cenę można spodziewać się lepszego serwisu w kraju bo obecny nie ma zielonego pojęcia o tym samochodzie a szkoda bo w przeglądzie przedsprzedażnym można było usunąć wiele usterek. Mam nadzieję że wytrzyma jakieś 120 000 choć mam co raz większe wątpliwości. pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2003 r., 12000 km |
Camper 2003-07-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Czy ktos wie dlaczego Citroen w C3 nie zmieni materiału z ktorego sa produkowane klocki hamulcowe - pisk, ktory wydobywa sie z nich po przejechaniu ok 20000 km jest nie do zniesienia; dodam ze nie podczas hamowania ( na poczaktu podczas skretów a obecnie poczas jazdy nawprost) oszalec mozna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z tego co wiem usterka ta pojawia sie sie wlasnie po przejechaniu 20000 km
Macie ten sam problem ?
A dodam jeszcze ze rozszczepiła sie przednia szyba (miedzy warstwami ) - uwzglednione przez serwis Citroena
Dodatkowo peknął lakier na masce samochodu - Nie uwzglednione - chociaz nie potrafili okreslic dlaczego to sie stalo, pozostaje mi tylko "walczyc" z Citroenem.......
pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2002 r., |
ges 2007-08-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Jestem bardzo zadowolony z C3. Widzę, że kilku się skarży na twarde zawieszenie, a ja to cenię, samochód dobrze się wyczuwa, na nierównej powierzchni nie huśta. To samo fotele, wg mnie są bardzo wygodne, bo niezbyt miękkie a wysokie - nawet po 20 godz. jazdy plecy nie bolą i nogi nie puchną. Początkowo miałem problemy z szybszą jazdą podczas dużego wiatru, praktyka jednak wiele nauczyła.
Potwierdzam jeden mankament: zdarzyło mi się 3 razy, że przy zwiększonej wilgotności zapaliła się lampka akumulatora, a nawet i następne. Problem mija po odczekaniu (wysuszeniu?). Raz jednak, gdy samochód nie był używany zimą dłuższy czas, rozładował się akumulator. Test przebicia nie znalazł. pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2004 r., 4530 km |
krzyś 2012-04-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Super frajda z jazdy tak małym autem z tak mocnym silnikiem.
Posiadam wersję Exclusive i takiego wnętrza oraz wyposarzenia nie powstydziło by sie niejedno auto wyższej klasy.
W tak małym aucie zapakowali climatronic, ESP, szyby przód i tył elektryczne, lusterka elektryczne + składane, tempomat z ograniczniem prędkości czujniki parkowania deszczu zmierzchu, super wygodne fotele w ładnym welurze itp. Autko jak za te pieniądze polecam. Silnik 1.6 HDI to zupełnie inna jednostka niż 1.4 HDI dzieli je przepaść oczywiście na korzyść 1.6. Jak narazie nawet na FAP nie mogę narzekać bo przu przebiegu 93 tys. km nie ma z nim problemu. pełna ocena Hatchback, 1.6 HDi 109 KM manualna, 2006 r., 93000 km |
pani domu 2010-07-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Idealne auto dla kobiety. Maz mi je kupil w momencie gdy zrobilam prawo jazdy, wiec byl to moj pierwszy samochod pomijajac auta na lekcjach. specjalnie dla nabrania piewszych szlifow kierowcy wybor padl na auto uzywane. Ten samochod z wygladu w tamtych czasach najlepiej mi sie podobal. ot taka mala biedroneczka. spokojnie moglam pojechac po synka do przedszkola, na zakupy i zalatwic wiele innych babskich tetatet. przez ten okres nigdy samochodzik nie sprawil mi problemu. W miescie pozwolil mi doskonale opanowac sztuke parkowania. Tak polubilam go, ze teraz zastawiam sidla na jego nastepce. pełna ocena Hatchback, 1.4 HDi 70 KM, 2003 r., 186000 km |
zabir pokaż Email » 2005-03-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,77)
Samochód kupiłam w salonie (09.2004) po pewnym czasie ja i moi znajomi zauważyliśmy przesunięcia karoserii w stosunku do błotnikó ( przesunięcia nie są jednakowe co do prawej i lewej strony ).Uważam ,że samochód zakupiłam z wadami , lub jest to samochód uszkodzony w transporcie . Eksperci twierdza ,że takie różnice są dopuszczalne , czemu nie daję wiary . Widząc wady swojego samochodu , zwróciłam szczególną uwagę jak to jest w innych samochodach tego samego producenia i marki . Takich przesunięć nie ma . Jeżeli ktoś jest mi w stanie udzieliś porady na te temat to bardzo proszę . pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2004 r., 2860 km |
marcin 2008-03-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
ładna sylwetka wnetrze gorzej reszta.Obecnie kupiłem fabię 1 sedan 1,2 12v 64km wersja mint cena niecałe 42000 nowe auto ma pełne wyp. oprócz skóry (climatik elektryka 4xpp alusy +pakiet ubezpieczeń pełny na 2 lata opony +felgi zimowe i wiele innych rzeczy auto większe i wygodniejsze od c3 (4,22m) duży bagażnik 430l jako użytkownik tych dwóch aut POLECAM ZDECYDOWANIE SKODĘ (GRUPA VW)sami się przekonajcie mozecie też sami zrobić sobie porównanie c3 i fabii sedan 1,2 12v 64km w zestawieniu tych aut SKODA wypada o wiele lepiej sam się o tym przekonałem pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2005 r., 50000 km |
2009-03-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
samochodem jeździ jedna osoba, po 1,5 roku i 36 000 tys. km nie zanotowałem żadnej usterki, tylko denerwuje częsta wymiana żarówek świateł mijania, samochód używany w 90 % w mieście - spalanie w lato 5,6 - 5,8 max. a w zimę niestety do 6,1 l, samochód bardziej do miasta niż na trasę, nie lubi dużych prędkości na zakrętach, głośne zawieszenie i tylna półka, silnik mało elastycznyale co tu wymagać o takiego silnika. Powiem szczerze nie spodziewałem się nic więcej po tym samochodzie. Na razie bez awarii. Jestem zadowolony.
pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2007 r., 36000 km |
tex7 pokaż Email » 2006-05-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
No tak auto jak na swoja klase dość drogie ,ale bardzo ładne , pod względem komfortu jazdy oczywiscie pierwsza klasa, za to pod względem ekonomicznym to jest zużycie paliwa i koszty utrzymania minus spory,no oczywiscie jak już wspominałem należy popracowac nad głośna praca klocków hamulcowych bo skuteczność hamulców bardzo dobra, i jeszcze sporo trzeba włożyć pracy w niezawodność elektroniki. Gdyby nie te cienie auto byłoby pierwsza klasa ale nie ma aut bez wad. pełna ocena Hatchback, 1.4 i 16V 90 KM, 2004 r., 28450 km |
mateo pokaż Email » 2004-04-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i mam nadzieję że to się z czasem nie zmieni. Wygląd samochodu jest rewelacyjny. Przestronność nadwozia i zawieszenie także uważam że plasują to autko w czołówce tej klasy. Silniczek też mnie zadziwił bo bałem się że może być kiepsko a jest naprawdę dobrze (biorąc pod uwagę pojemność). Jeżeli jeszcze okaże się że będzie to autko bezawaryjne a mam taką nadzieję to będzie super. pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2003 r., |
w.sek pokaż Email » 2007-08-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,69)
ładny wygląd - rzecz gustu, fatalna obsługa serwisowa, niska jakość wykończenia - źle spasowane elementy plastikowe, których nie można spasować w serwisie, odrywajace się uszczelki okien - według serwisu to nie usterka, mięki lakier, za słaby silnik, wysokie koszty eksploatacji I przegląd ok. 860zł, listopadzie zeszłego roku na rynku polskim nie były dostępne wszystkie wersje samochodu oferowane na innych rynkach UE pełna ocena Hatchback, 1.4 HDi 70 KM, 2007 r., 23000 km |
pawcio_k pokaż Email » 2004-06-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
UWAGA MIESZKAŃCY SZCZECINA ASO u Drewnikowskiego to pomyłka, żadnej usterki nie udało im się usunąć z 1 razem od kupna auta miałem 8 wizyt. Dla serwisu -1. Co do auta to nie polecam dla osób z wyostrzonym słuchem bo zamiast czerpać przyjemność z jazdy nsłuchuje się gdzie plastiki zaczną stukać, zabawki średniej jakości wykonane są z lepszych materiałów. Powtarzam jeszcze raz trzeszczą platiki na wszystkich słupkach. pełna ocena Hatchback, 1.1 i 61 KM, 2003 r., 15000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Citroen C3

226 komentarzy
187 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~sss: Wybite tuleje na wahaczu (przesuwa się koło przód/tył start/stop) prawdopodobnie lewe koło. Pozdrawiam.
mi natomiast przy ruszaniu ściaga w prawo a przy hamowaniu w lewo
Wrócił problem kolejnym z uruchamianiem.Pierwszy raz pali .
Nikt nie słyszał o podobnej usterce ?
![]()
Citroen C3 na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Citroen C3, oglądali także
Dowiedz się więcej o Citroen C3
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
C3 Picasso - Dar młodzieży
Citroen jak zwykle nie boi się eksperymentów i chętnie puszcza oczko do coraz młodszej klienteli. Obok tak odważnej stylizacji i takiej świeżości nie można przejść obojętnym - szczególnie gdy inni producenci chcący w ciężkich czasach za każdą cenę utrzymać swoich stałych klientów, produkują kolejne bliźniaczo podobne do siebie modele. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Citroen C3
najaktywniejsiKierowcy - Citroen C3
najnowszeDzienniki pokładowe
W ostatni piątek siedzę w pracy, a tu dzwoni komórka. Niby nic dziwnego. Wiele t...
No i cóż według ludowego przysłowia nie należy kupować samochodów na "f": Fiata,...

Ocena: