Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ASC - Active Stability Control, Automatic Stability Control?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Brava Hatchback 5d 1.6 16V 90KM

(od 1995 do 1998)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 133
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 10 ocen)
TAK (90%)
NIE (10%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 57%
  • Karoseria
  • 29%
  • Układ hamulcowy
  • 14%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 75%
  • Silnik
  • 25%
  • Przeniesienie napędu
  • 25%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat Brava Hatchback 5d 1.6 16V 90KM

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Fiat Brava Hatchback 5d 1.6 16V 90KM

Silniki Fiat Brava

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Brava Hatchback 5d 1.6 16V 90KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
użytkownik Fiata Brava od 1996 roku sekret pokaż Email »
2001-10-18
 (2,46)
Ogólnie bardzo źle,auto ma jedyną zaletę - jest ładne ale to rzecz gustu.Na pewno nie jest warte tych pieniędzy których się za nie żąda. pozostałe wersje silnikowe za wyjątkiem silnika 105 JTD też są nieudane.Nikomu nie polecam - najlepsze wyjście jak najdalej od Fiata.Najgorsze to to ,że z pierwszych informacji wynika ,Ze Stilo t będzie taki sam niewypał,tylko brzydszy - np te same fatalne silniki, silnik pięciocylindrowy 2.4 to idiotyzm w takim samochodzie - pali 15 l na 100km.Fiat dalej nie potrafi wyprodukować sprawnego niezawodnego samochodu,czasami tylko i to rzadko uda mu się wypuścić na rynek coś ładnego - ale jakościowo zawsze jest to tandeta ostatnia uwaga dotyczy też Lancii i Alfy Romeo.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1996 r., 50000 km
Sebastian
2005-03-28
 (3,46)
Auto jest przeciętne i takią notę też wystawiam, poza tym że jest bardzo ładne (przynajmniej moje) to jakościowo na kolana nie powala a szkoda bo to naprawde fajne auto. Być może inne egzemplarze są lepszej jakości ale mój miał 2 dość poważne kolizje, ma spory przebieg i raczej nie było dobrze serwisowane więc to i tak chyba niezły wynik. Rekompensuje to komfortem jazdy, bo przyjemność jest naprawdę duża, lepsza niż w golfach, i innych autach konkurencyjnych. Chętnie zmieniłbym na taki sam tylko że w bardzo dobrym stanie z małym przebiegiem bo w moim do 130000km było rewelacyjnie, później zaczeły się małe awarie
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1995 r., 183000 km
Fox
2003-04-21
 (4,85)
Bardzo ładny, dynamiczny i w pełni satysfakcjonujący samochód. Świetnie się go prowadzi, jest dużo miejsca i naprawdę dynamicznie przyspiesza (proszę tu tylko wszystkich którzy piszą że pomimo iż mają silnik 1,2 i 80 koni to ten słabo im się zbiera. CO WY LUDZIE SOBIE WYOBRAŻACIE? To jest tylko 1,2 litra i to się nie będzie zbierało. Jak ktoś się spodziewał rewelacji to niech nie oszczędza na OC. Ja mam 1,6 16V i jestem zadowolony. Tankuje 11 litrów na setkę ale przynajmniej wiem za co płace)
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 79000 km
jakub79 pokaż Email »
2006-04-02
 (4,54)
kupiłem ten samochodzik ok.roku temu. do tego czasu nie zdawałem sobie sprawy, że "FIAT" może zaspokoic moje oczekiwania jeśli chodzi o samochód duży, wygodny, tak ekonomiczny i tani w eksploakacji. Po wyrzuceniou katalizatora i zastąpieniu go strumienicą- ocena pracy tego silnika i jego dźwięk zdumiewa niejednego. Na chwilę obecną nie jest to jedyny samochów który spełnił moje oczekiwania.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 102 km
piotr
2007-01-09
 (3,38)
pierwszy właściciel duży przebieg auto zadbane w dobrym stanie. nie trzeba się obawiać że dokonujemy złego wyboru.brak rdzy/ocynkowany obustronnie zamiennki części niezbyt drogie-auto warte polecenia.sporymi wadami są słabe hamulce w porównaniu z osiągami oraz kiepskie światła.usterkowość lepsza niż w obecnuch młodszych modelach fiata duża utrata wartości. to tyle
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1996 r., 180000 km
lukmek pokaż Email »
2004-04-12
 (4,54)
Za takie pieniądze auto oferuje więcej miejsca niż golf 4, jest trochę jak na nasze drogi za twardo zawieszone, oferuje przyzwoite silniki i wyposarzenie,ma duży jak na klasę bagażnik, jeśli chodzi o statystyki usterkowości to niewarto się nimi kierować, ponieważ samochód zadbany jest prawie bezusterkowy, auto jest bezpieczne(miałem małą kraksę(
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1996 r., 91000 km
matikx pokaż Email »
2005-11-06
 (3,69)
Od pół roku mam to auto nie mialem z nim większych problemow, bardzo dobrze go się prowadzi nazakętach jedzie jak po torze,przyzwoite osiągi jednak kosztem złużycia paliwa, ładny kształt,dużo miejsca dla podróżujących,parę rzeczy do poprawki ale ogólnie ok. Pierwszy raz mam Fiata choć słyszałem o nim złom opinię,to jestem b.mile zaskoczony.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 115 km
marko42piaskowa pokaż Email »
2005-03-13
 (3,69)
samochód w sam raz dla 4 osobowej rodziny i psa. szkoda tylko, iż nie jest już produkowana. mankamentem rzucającym się w oczy po 9 latach jest pękanie i schodzenie okładzin z zamków przy drzwiach. proponuję nie dokonywać przeglądów w stacji serwisowej Fiata tylko u zaufanego mechanika - lepiej i taniej. Drogie części zamienne.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1996 r., 18 km
Foxavier
2003-03-18
 (4,54)
Świetny samochód i nieźle wyposażony już nie wspominając o cenie. Troszeczkę boli że to FIAT ale jak się chce BMW to z portfelem sąsiada do salonu trzeba chodzić. Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo za 21.000 zł mam spory samochód, który się extra prowadzi jest ładny w środku i na parkingu nie trzeba się za niego wstydzić.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 58000 km
kazzmij pokaż Email »
2003-03-07
 (4,38)
Mam to auto 6 lat i nadal się cieszę jak go widzę. Ładne, wygodne w środku, jak na pojemność 1.6 całkiem żwawe. Oprócz tej nieszczęsnej centralki (nota bene Boscha) autko praktycznie bezawaryjne. Od początku eksploatacji prowadzę arkusz excelowski zużycia paliwa i średnia wychodzi na dzień dzisiejszy 7.8 l/100km.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 82000 km
romek73 pokaż Email »
2005-03-02
 (2,92)
Samochód prowadzi się i wygląda pieknie, natomiast puje się co chwila. Raz są to drobiazgi (w dużej ilości), innym razem poważne naprawy. Serwisuję go w autoryzowanym serwisie i jestem tam stałym klientem średnio raz w miesiącu. Koszty napraw w moim przypadku sięgają 50% ceny zakupu po 1,5 roku.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1996 r., 157 km
aoliwa07 pokaż Email »
2004-02-22
 (4,00)
niezłe auto , posiadające spory bagażnik i dobre właściwości jezdne. Koszty przegłądu w salonie mogą przyprawić o zawrót głowy . Nie nadaję się do jazdy na polskich dziurach zbyt niskie , rozbiłem sobie przedni zderzak o zbyt wysoki krawężnik.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 62000 km
an.com pokaż Email »
2003-07-31
 (3,62)
Samochód typowo rodzinny, bardzo przyjemny w prowadzeniu, uważać należy na jego masę bo przy nagłym hamowaniu (tym bardziej bez ABS) można się przejechać! Stylistyka bardzo dobra, wygodne wnętrze, całkowicie niedopracowane (jak na auto z tej półki) nagłośnienie wnętrza.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1996 r., 79000 km
pwl
2005-04-30
 (4,08)
za te pieniadze dostajemy samochod mimo ze nie najnowszy nadal wygladajacy w miare swiezo i nowoczesnie- mnie linia nadwozia podoba sie niezmiennie. Dzieki przestronnosci, niezawodnosci i wygodzie podrozowania , pomimo jego niedomagan czyni z niego konstrukcje udana
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 101000 km
KAROLCIA245 pokaż Email »
2003-11-30
 (4,62)
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM POLECAM TO AUTO NIE PATRZ NA TO ŻE FIAT TYLKO WŚIĄDZ I PRZEJEDZ SIE TO WSZYSTKO BĘDZIESZ WIEDZIAŁ. SZYBKI ZWINNY I ŁATWY W PROWADZENIU. IDEALNY DLA RODZINY. KUPUJĄC WERSIE Z DOBRYM WYPOSAŻENIEM MASZ KOMFORT I BEZPIECZEŃSTWO.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16V 90 KM, 1997 r., 120000 km

Ostatnie komentarze:

~Mariusz Duczmanski~Mariusz Duczmanski

Brava auto pedała heh

CzujebielCzujebiel

Brava to nie auto to Szambowóz.Auto dobre dla debili i wsi.

CzujeBielPKACzujeBielPKA

Do ~Gajowy:Zawsze możesz ją sprzedaćO ile znajdziesz młodego napała na to kolego

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Brava, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Brava

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także