Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Kadłub?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Siena Sedan 1.6 i 87KM

(od 1996 do 2001)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 135
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat Siena Sedan 1.6 i 87KM

Silniki Fiat Siena

Silniki Diesla
  • 1.7 D 69KM, 1996-2001
  • 1.7 D 72KM, 1996-2001
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Siena Sedan 1.6 i 87KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
J pokaż Email »
2005-07-04
 (3,62)
Rozpisze sie troche. Spalanie srednie to 9,5l/100km - pomiar ze 130tys przebiegu zatem obiektywny. Najnizsze spalanie w trasie latem to 7l/100, najwyzsze miasto zima krotkie 10-15 km przejazdy, to 14l/100. Usterki w kolejnosci chronologicznej: linka sprzegla (laweta), docisk i tarcza sprzegla, alternator, drazki, wahacz, cewka wn, a reszta to michalki. W ocenie ogolnej - dobrze, ale nie az tak bardzo jakby sie chcialo. Autu brakuje klimatyzacji, trudno podrozowac caly dzien w sloncu. Niewydajne heble. Na Norwegie to za malo, na rowna Europe - starczy. Oglad zewnetrzny auta: coz, nie przyciaga wzroku uroda. Silnik: to prawdziwa niespodzianka Fiata. Stowa w 10sec, to mozesz wykrecic. Start spod swiatel? Auta bez turbiny lub silnika o pojemnosci powyzej 1,8 niech sie maja na bacznosci. Zapas mocy olbrzymi. Elastycznosc wyprzedzania doskonala. Powyzej 3500rpm bonusowy przyrost mocy. Predkosc max powyzej 200 (testowana 205 z zapasem), wlasciwosci trakcyjne przy predkosciach powyzej 180 niezadowalajace - auto myszkuje, podatne na podmuchy boczne. Wysokie zawieszenie pozwala na jazde semiterenowa prawie. Auto latwo traci przyczepnosc napedu podczas ruszania - zwlaszcza zima pod lekkim wznosem.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 130 km
Grzegorz z Gdyni
2005-11-22
 (3,15)
przy 10tys>wymiana alternatora>12 tys urwały sie drzwi z zawiasów od kierowcy>do 44tyś ze 100 razy zmieniłem jakieś pierdoły w zawieszeniu,sprężyny tylne wielka lipa-2 dorosłe osoby z tyłu i auto siada ocierając koła.Silnik dynamiczny ale od nowości wyłacza się samoczynnie i to nawet przy 150 /h!, 2 miesiące jeżdżenia po serwisach nic nie pomogły,siedziska w miarę jak ktoś lubi tańczyć w zakrętach to sii.i wiele innych niedogodności.Jednym zdaniem ładny dynamiczny złom. ale muszę przyznać że bezpieczny-uderzył we mnie w bok od strony kierowcy fiat cienias.i wyszedłem bez szwanku.W cieniasie ledwo przeżyli.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r.,
indiana1969 pokaż Email »
2003-08-14
 (2,85)
Autko trzeba przyznać zrywne i nie jeden gość się dziwi , układ jezdny dno , jak wszyscy hamulce przednie się poprostu palą 140 Km , a przy 180 nie myślcie o wychamowaniu samochodu do 80 km bo tarcze robią się owalne , 202000 km : wymiana rorząd 2 razy , wspomaganie , alternator , pompa wody , układ wydechowy 1 raz , sprzęgło 2 razy , łożyska kół przednich 1 raz , szczęki tylne 1 raz ech szkoda gadać
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 202000 km
Thebesciak - grzes26 pokaż Email »
2000-09-19
 (2,54)
Myslalem ze pod koniec XX wieku takiego gówna sie juz nie produkuje - Oszustwo i naciaganie przeciętnych kowalskich, którzy wyprówali sobie krwawice zeby kupic nowy rodzinny samochód - samochód europejski, z tym ze kupili auto plastikowe, w ktore musza strasznie duzo wkladac, a jaka łache jeszcze robili dealerzy kiedy wchodziła - ABSURD - Nidgy wiecej takiego GÓWNA
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1999 r.,
Yahoo
2003-04-03
 (3,62)
Całkiem przyjemne auto. Mam ja w pełnej wersji. Gdyby nie spalanie i troche głupawo wyglądający bagaznik byłoby to autko na 5. Ogólnie ok ale jeszcze raz podkreslam fatalne spalanie no i norma zuzycia oleju przewidziana przez producenta to oasurd. 0,3 l na 1000km (!!!) ??? Masakra. Na szczecie moja nie bierze oleju na 5000 km dolałem 0,2 litra
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1997 r., 125000 km
jedrusd pokaż Email »
2005-07-24
 (4,15)
Moim zdaniem to auto spisuje się najlepiej jeżeli ma jednego użytkownika, używa się oryginalnych materiałów eksploatac. i od czasu do czasu wleje mu się dla przeczyszczenia wtrysków i związania wody (ze skraplania pary wodnej w baku) V-Powera na Shellu. Rezultat gwarantowany o czym się wielelokrotnie przekonałem i dalej tą metodę stosuję.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 46 km
gadzio
2006-05-18
 (3,85)
Za te pieniądze samochodu z takim bagażnikiem i silnkikiem z takiego rocznika nie znajdziecie. Wiadomo LPG konieczność. Ja rodziny nie mam i lubie przycisnąć dlatego silnik tylko 1,6. Możecie mówić, że wy wolniej jeździcie i nie wykorzystacie mocy ale podczas wyprzedzania Sieną jest zero stresu. Redukcja ogień i po krzyku. Super silnik.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 110000 km
jurek k.
2004-04-11
 (4,62)
po 6 latach eksplatacji z moim samochodem nie dzieje sie nic negatywnego,po prostu nie psuje sie nic.siena ma dobre zawieszenie na polskie szosy.parametry silnika mieszcza sie w gornych granicach.uwazam ze jest to wyjatkowo udany model fiata aczkolwiek niedoceniany przez tych ktorzy go nie maja.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 44000 km
Józef
2004-01-14
 (3,08)
Denny serwis, szczególnie w okresie gwarancyjnym (Carservis), diagnostyka zaczyna się od wmówienia, że wszystko w prządku. Nie wiem czy się coś nie zmieniło, bo od trzech lat korzystam z prywatnego warsztatu i jest OK. Autka nie polecam, niestety nie mam kasy na następne - napewno nie Fiata.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 135000 km
andsaf pokaż Email »
2003-03-20
 (3,85)
Kupiłem używaną z przebiegiem 30 tys. km. Przejechałem następne 30 tys. bez bez żadnych poważnych awarii. Miałem tylko jedną - pękł zawias drzwi przednich, ale naprawiłem we własnym zakresie. Przeglądy w serwisie zgodnie z instrukcją. Uważam, że jest to tani i dynamiczny samochód rodzinny.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 60000 km
evsonia
2006-06-21
 (4,38)
Przy uzytkowaniu samochody od 7 lat bardzo dobry stan, zero rdzy, silnik niezawodny, nie moge narzekac, ksztal cudowny, najbardziej ta "pupka" podniesiona do tylu, bardzo dobrze sie prowadzi, nie za miekko i nie za twardo, najwieksza pojemnisc baganizka w tej klasie SUPER
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1999 r.,
Łukasz P.
2004-01-23
 (3,85)
po za paroma drobiazgami i ostatnim wybuchem gazu w filtrzwe powietrza jes O.K.Bardzo lubię nim jeżdzić czuc tę moc odczuwalny komfort jazdy ciche wnętrze elastyczny i dynamiczny silnik to trzeba docenicNie zamienil bym go na inna marke no moze po jakiś 130 tys.km
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 91000 km
misiudvd pokaż Email »
2002-01-05
 (4,38)
Gdyby ASO robiły wszystko tak jak powinny to samochód na nasze warunki drogowe bardzo dobry.Miałem kilka spięć w ASO w Łodzi,nie wykonywano wszystkich czynności przegładowych-opinia mechanika ,że on wie lepiej niż producent bo on naprawia te samochody od lat.
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 160000 km
spalicemw pokaż Email »
2005-12-31
 (4,00)
przez 7 lat i przebiegu ponad 100tys. tylko podstawowe wymiany ,chyba mam szczęście że nic nie padło.Słaby na zakrętach,brak filtra smrodu w wętylacji kilka razy wymiany żarówek a tak wszystko ok. Autko w stosunku do ceny warte polecenia!
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1998 r., 104 km
jakos3wp.pl
2001-06-28
 (3,85)
wszystko zależy do czego się porównuje i czym się jeździło poprzednio, radość z przyspieszeń duża, cieszy wspomaganie, zawieszenie, bagażnik, powtarzające się usterki (alternator) powinny być uznane za wadę fabryczną i usuwane bezpłatnie
pełna ocena Sedan, 1.6 i 87 KM, 1997 r., 48000 km

320 komentarzy

250 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~szczur~szczur

witam mam pytanie posiadam fiata siene 2000 rok 1,2 75 koni czy alternator w tym samochodzie ma wspomaganie i chlodzenie

~kams~kams

ja mam fiata sienę 1.4 od 2000 roku. rok produkcji to 99r. 12 lat i tylko 2 cm rdzy na błotniku. od 99 przedni zderzak jest plastikowy i nic nie rdzewieje. a samochód bardzo dobry. przy ekonomicznej jeździe mało spala i w tych 12 latach nic się nie psuło jedynie miałem mały problem z klockami hamulcowymi

~Tess~Tess

Mam pytanie....skąd idzie regulacja silnika krokowego/fiat siena 1.2/. dziekuje za odpowiedz.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Siena, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Siena

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także