Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
CDI - Capacitor Discharge Ignition?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Volkswagen Golf II
(od 1983 do 1992)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 1122
- Silnik
- 38%
- Układ elektryczny
- 36%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Volkswagen Golf II
Silniki Volkswagen Golf II
1.0 45KM, 1983-1985
- 1.0 50KM, 1985-1991 (1)
- 1.3 55KM, 1983-1987 (47)
- 1.3 KAT 55KM, 1986-1992 (191)
- 1.6 75KM, 1983-1991 (135)
- 1.6 72KM, 1986-1991 (64)
- 1.6 70KM, 1986-1992 (99)
- 1.8 84KM, 1986-1990 (9)
- 1.8 90KM, 1984-1991 (84)
- 1.8 GTI 112KM, 1983-1989 (17)
- 1.8 GTI 107KM, 1985-1987 (6)
- 1.8 GTI 16V 129KM, 1986-1991 (21)
- 1.8 GTI 16V 139KM, 1986-1990 (13)
- 1.8 GTI G60 160KM, 1990-1991 (2)
1.8 GTI G60 Syncro 160KM, 1988-1991
- 1.8 GTI KAT 107KM, 1987-1991 (21)
- 1.8 i KAT 90KM, 1987-1991 (92)
- 1.8 i Syncro KAT 90KM, 1987-1991 (2)
1.8 Syncro 90KM, 1986-1991
- 1.8 Syncro 98KM, 1988-1991 (3)
- 1.6 D 54KM, 1983-1991 (111)
- 1.6 TD 60KM, 1989-1991 (54)
- 1.6 TD 70KM, 1983-1991 (107)
- 1.6 TD 80KM, 1989-1991 (43)
Lista opinii o Volkswagen Golf II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Automaniak:) 2009-08-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Cześć! Mojego golfa mam o d 3 lat(golf2 1.3 1991r. Bardzo dużo czasu spędzam za kierownicą (odległość między moim domem a miejscem gdzie studiuje to jakieś300km)Przejechałem nim przez całą Polskę wzdłóż i w szerz. Wogóle go nie oszczędzam. Mega tanie auto!Zarówno cena jak i części. Piłuje na wysokich obrotach, woże nim piach, kamienie,drewno, niekiedy jest załadowany po sam sufit.Bardzo prosta, przemyślana konstrukcja. Nigdy nie zdarzyło się żebym nie mógł nim dojechać do celu. Jedyny mankament to skrzynia(5-tka). Ogólnie to syf, nie pasuje do reszty auta... Cos w niej zgrzyta, biegi ciężko wskakują(1 i 2) a wymieniałem łożyska i synchronizator, olej też. Ale JEST COS W TYM AUCIE. Coś co mnie do niego przyciąga. Taki swoisty mikroklimat. Lubie w nim przebywać.W wakacje nawet spałem w nim:) Fajnie się nim jezdzi. Wygodne szerokie fotele. Lubie ten głos kiedy redukuje na trójkę. Jest to oczywiście już przestarzała konstrukcja auta. Przy prędkości powyżej 130km to juz się zaczyna walka... Nosi nim... Zawieszenie ma dość sztywne, poweim że jest wytrzymałe... Czasem zdarzają się w nim drobne usterki, podświetlenie deski, drzwi ciężko się otwierają(klamka w środku ma elemeny plastikowe to się krzywi), drży deska rozdzielcza, hałasuje,wibracje przy niskich obrotach na luzie, światła śiecą jakoś w górę i ciężko ustawić, benzyna w nim śmierdzi(zapach wlatuje otworami od ogrzewania) coś stuka puka, rozlatuje się ale jezdzi! Nadwozie świetnie zabezpieczone przed rdzą, tylko troszkę jest przy przedniej szybie. Chociaż nie jest to mocna i bezpieczna konstrukcja, podłoga łatwo się deformuje, nawet jak sie zle ustawi podnośnik. akumulator, alternator bardzo dobre. Silnik nie do zajechania... dobrze wyciszone auto i ma bardzo wydajne ogrzewanie. Pozdrawiam pełna ocena Hatchback, 1.3 KAT 55 KM, 1991 r., 325000 km |
eastwood 2009-05-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
To jest mój pierwszy własny samochód, gdyż jeździłem wieloma nie swoimi (mam porównanie). Jeżeli życie pozwoli chciałbym go nigdy nie sprzedawać, zrobić z niego auto na niedzielę, wnukom pokazać jakie to kiedyś wynalazki jeździły:) Jest trochę awaryjny ale, to tylko drobiazgi. Nie jest za szybki, ale na miasto wystarczy, nie jest ekonomiczny ale... ale i tak go kocham:) Jeżeli poświęcimy mu trochę czasu i serca odwdzięczy się bezproblemową jazdą. Dzięki prostej budowie stanowi niezłe pole doświadczalne dla zainteresowanych mechaniką. Większość rzeczy można naprawić i wymienić we własnym zakresie. Mnóstwo części zamiennych nowych i używanych. Mnóstwo elementów do klasycznego tuningu. Pięknie zrobiony Golf II GTI to w tej chwili klasyka.
W Golfa można zapakować 4 osoby z bagażem i wyjechać na tydzień w góry albo ... gdzie się chce. Za cenę w granicach 2000-3000 PLN nic lepszego nie znajdziemy. Gnijące fiaty czy francuzy nie dorastają mu do pięt. Alternatywą są japończyki ale tu serwis jest zbyt kosztowny.
Polecam ten samochód jako pierwsze auto.
Dlaczego ten wóz króluje na wioskach? Bo można nim orać pole:) Jest nie do zajechania. Huczy, stuka ale jedzie prosto i ostro hamuje. Łatwo się nim parkuje, wjeżdża na krawężniki, jeździ po lesie i w głębokim śniegu. Gdyby dzisiaj wypuścili fabrycznie nowe Golfy II, to szły by jak ciepłe bułki, bo to auta na 30 lat albo i więcej. Mój dożyje moich wnuków:)
Garbus naszych czasów, klasyk wzornictwa lat 80-tych. Trochę taki wół roboczy, ale z duszą. Owiany dresiarską sławą, zwany dresfurą. Ale co z tego? Wkładając w niego trochę serca i niewiele pieniędzy można odwzorować siebie, czyli albo wiejski tuning, albo klasyczny jak z fabryki, albo gustowne GTI. pełna ocena Hatchback, 1.3 KAT 55 KM, 1989 r., 267000 km |
Vivax Falciparum 2011-06-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Mniej więcej rok temu (Maj 2010), udało mi się znaleźć zadbanego Golfa, wersja Madison, z piękną niebieską tapicerką, felgi pirelli dedykowane do tego modelu, zachowany w oryginale, nie licząc półsekwencyjnej instalacji gazowej. Poprzedni właściciel posiadał go osiem lat, wymieniał wszystko na czas, garażował go, a ja otrzymałem od niego wszystkie (sic!) faktury z napraw wykonanych w tym okresie. Golf kosztował mnie 3300zł - suma za którą jak uważa wiele osób nie da się kupić dobrego samochodu.
Golf jest perfekcją, złotym środkiem, pomiędzy tym ile pieniędzy nań przeznaczamy, a tym co otrzymujemy zamian. Auto jest konstrukcyjnie przemyślane, niewiarygodnie tanie w utrzymaniu, a radość z jazdy jest ogromna.
Ja używam samochodów dosyć brutalnie, moja noga jest ciężka, a drogi które pokonuje - dziurawe. Golf wytrzymuje wszystko.
Polecam to auto, nie ma w swojej klasie konkurencji. Ponadczasowy, klasyczny już wygląd, wewnątrz i zewnątrz. Powszechna dostępność części, prostota konstrukcji. No i jakość wykonania tego samochodu. Na mojej dwójce, po 20 latach nie ma nawet odrobiny korozji. Nigdzie.
Musze też dodać, że jest olbrzymia różnica między lepszymi, bogatszymi wersjami, zachowanymi w dobrym stanie, a 'nagusami', naprawianymi na najtańszych częściach.
Jeśli w przyszłości wykażę się takim rozsądkiem, jak przy kupowaniu Golfa, to moje następne auto też będzie pochodzić z grupy VAG i będzie to jedna z konstrukcji z lat 80.
pełna ocena Hatchback, 1.8 90 KM manualna, 1991 r., 333000 km |
dzonks pokaż Email » 2009-09-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Uważam zakup tego samochodu za jedną z najbardziej uzasadnionych decyzji swojego życia i nie żałuję tego w najmniejszym procencie. Kupiłem go w listopadzie 2008 roku od gościa, który sprowadził go z Niemiec, z przebiegiem 190 tysięcy kilometrów. Do wymiany była tylna belka (skrzywiona) i lakier na boku do poprawy. Trochę pracy wyeliminowało problemy z elektryką, czujnikami itp, poza tym doinwestowałem autko (nowy kompletny układ zapłonowy, hamulce itp). Nie działa ABS, ale nie planuję go naprawiać. Mam centralny zamek, wspomaganie, Webasto, cztery lampy z przodu. Samochodem zrobiłem w ciągu 10 miesięcy 25 tysięcy kilometrów. Jest niesamowicie niezawodny - dwa razy jakieś drobiazgi padły, ale to takie totalne szczegóły. Leję i jeżdżę nie martwiąc się o to że nie dojadę do celu. Pali dość sporo - ma na to też wpływ fakt że mam coś nie tak z silnikiem, ogarnę to na wiosnę - ale w stu procentach rekompensuje to niezawodność. Nie mam gazu bo nie mam zamiaru w 21 letnim aucie pruć wszystkiego żeby wprowadzić kolejną rzecz, która może się popsuć. Jeśli ktoś szuka niezawodnego auta które zawsze dowiezie - polecam Golfa, aczkolwiek trudno kupić w fajnym stanie od kogoś normalnego. Obiektywnie rzecz ujmując jest to bardzo dobry w tych pieniądzach samochód. Kosztuje tyle co 10 lat młodszy fiat uno czy poldek - jest to całkowicie zrozumiałe. Polecam! pełna ocena Hatchback, 1.8 90 KM, 1988 r., 215000 km |
Maynard 2009-06-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Świetna fura.23 lata na karku i nadal w świetnej formie.Nie psuje wogule.poprzedni właściciel bawił się tym autem w street racing czyli fura nie miała lekko,a mimo to i tak się trzyma.zawieszenie wybite ale na przeglądzie okazało się że od nowości nie było wymieniane!!!!.Które inne auto by tyle wytrzymało?Korozji nie ma prawie wogule.tylko w miejscach gdzie były zadrapania itd.Miałem o 10 lat młodszego i o wiele bardziej zadbanego fiata i pod tym względem nie dorastał do pięt golfowi.Że nie wspomne jak wyglądają inne auta z tego rocznika,np ople:) Silnik nie bierze ani grama oleju i chodzi jak zegarek.Nieźle się zbiera dzięki dosyć durzemu momętowi obrotowemu.Ludzie mnie straszyli durzym spalaniem.guzik prada.przy umiejętnej jeździe pali 6 w mieście! Tanie części.wytrzymałe zawieszenie,świetne właściwości trakcyjne.Jak dla mnie nie da się kupić w tym przedziale cenowym lepszego auta. pełna ocena Hatchback, 1.6 72 KM, 1987 r., 120000 km |
dtp pokaż Email » 2003-06-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Jest to wóz z 1985 roku. Oceniając całokształt nie brałem pod uwagę ani wyciszenia, ani ergonomii. To nie te czasy. Silnik jest nie do zdarcia. Kiedy udało mi sięgo przegrzać. Po wymianie uszczelek, pierścieni na tłokach i szlifowaniu cylindrów silnik działał bez zarzutu a nawet lepiej niż przed przegrzaniem. A było tylko 0,5 l płynu chłodniczego, jak go odstwaiłem do warsztatu. Mechanik powiedział, że gdyby to nie był VW, to silnik byłby do wymiany.
Mam ten samochód prawie 7 lat. W międzyczasie kupiłem Volvo. Z Golfa byłem tak zadowolony, że postanowiłem go nie sprzedawać i w ten sposób mam dwa. I teraz myślę,że gdybym miał któryś sprzedać, zostawiłbym sobie Golfa. Ale warto go na gaz przerobić.
Aha - bym zapomniał. Pierwszą pracą blacharską z powodu korozji było wstawienie kawałka progu - w tym roku. Ten samochód mimo swoich lat ma bardzo zdrową blachę. pełna ocena Hatchback, 1.8 GTI 112 KM, 1985 r., 200000 km |
zlosliwy-chochlik 2009-07-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
auto juz nienajmlodsze ale wciaz dosc popularne na naszych drogach. Moim zdaniem dobre auto dla mlodych kierowcow ktorzy dopiero zaczynaja poruszac sie w ruchu drogowym i nabieraja doswiadczenia jako kierowcy. polecalbym to auto osobie ktora planuje kupic swoj pierwszy w zyciu samochod, a ktore nie dysponuje na codzien duzymi srodkami finansowymi np studenci, uczniowie. Auto mozna nabyc juz za niewielkie pieniadze a i utrzymanie auta nie jest tez dosc wysokie. ze wzgledu na swa popularnosc nie ma problemu ze zdobyciem do auta czesci czy to nowych zamiennikow czy orginalnych badz uzywanych ze szrotow. auto posiada bardzo wytrzymaly silnik i trzeba byc naprawde wybitnie uzdolnionym by ten silnik w aucie "zajechac". Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych generacji golfa a z cala pewnoscia jest lepsza wersja niz mlodsza wersja - Vw Golf III. pełna ocena Hatchback, 1.6 72 KM, 1990 r., 230000 km |
baksiu.14 2009-01-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (5,00)
moje autko nabyłem z przebiegiem 210.000 i był z roku 87 środek auta super zadbany miałem brązową konsole i grubą brązową welurową tapicerkę jak dotąd nie spotkałem auta takiego samego silniczek 1.6 diesel pięciobiegowa skrzynia szyber dach lusterka elektryczne autko w trasie ekonomiczne i jak najbardziej niezawodne polecam wszystkim. gdy sprzedawałem miał już ponad 300.000 i nic ropka do zbiornika i gaz do dechy. byłem nim w górach nad morzem cztery razy i bez jakiejkolwiek usterek. autkiem śmigają znajomi już trzy lata i nic zmiana oleju na czas i podstawowe wymiany czyli klocki i takie tam duperele. teraz mam golfa 3 tdi kombi z jasnym wnętrzem a żonka cytryne którą chcę zamienic na golfa 2 jak się uda to oczywiście na tę moją poprzednią czego bardzo bym pragnął ze względu na sentyment do niego. pełna ocena Hatchback, 1.6 D 54 KM, 1987 r., 310000 km |
therunner 2010-01-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Auto tanie w zakupie i bardzo tanie w eksploatacji. Spalanie 6 l w mieście przy normalnej jeździe. W samochodzie nie ma co się psuć (ja miałem gołą wersję nawet bez wspomagania ale kręciło się nawet lekko, dodam że miałem małą sportową kierownicę). Poprzedni właściciel wstawił zamek i był inny kluczyk do drzwi kierowcy. 5 minut roboty i naprawiłem stary zamek i nie było problemu. Konstrukcja silnika bardzo prosta. Wszystkie naprawy można wykonać samemu. Malowałem pół samochodu, naprawiałem gaźnik, skrzynię, wymieniałem sworznie ale tak naprawdę to groszowe sprawy. Padła mi stacyjka, musiałem odpalać spod maski prosto z rozrusznika. Miałem ją wymieniać ale akurat trafił się kupiec. Silnik jak na ten wiek w bardzo dobrym stanie (o dziwo bez żadnych wycieków).Na pierwszy samochód w sam raz pełna ocena Hatchback, 1.3 KAT 55 KM, 1989 r., 236000 km |
romuś 2005-11-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
mimo słabego silnika , 3 drzwiowego nadwozia , wieku i archaicznej deski rozdzielczej chwalę go sobie ... mam go od 92r i nigdy mnie nie zawiódł , zawsze dojechałem tam gdzie chciałem ... byłem nim w hiszpanii , niemczech , rumunii , rosji ... przejechałem nim "całą" europę i zawsze dojechałem do domu , silnik 1800 ... trwały , ma osiągi (Vmax 200 km/h) a spala porównywalne ilości jak 1300 czy 1600 ... jak chcę jechać w trasie 80 to jadę 80 jak chcę przycisnąć do 150 żaden problem ... auto mało awaryjne , egzemplarz z roczników 86-88 można kupić za grosze a samochód napewno lepszy niż nowsze uno czy cc ... przejechałem nim ponad 300 tyś km (coś około 350)... remont zrobiłem dopiero przy 413 tyś (nie był konieczny ale lepiej chuchać na zimne) , części łatwo dostępne ... pełna ocena Hatchback, 1.8 90 KM, 1987 r., 422 km |
Zoltan 2009-04-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
polecam to auto, moja wersja posiada wspomaganie więc prowadzi się naprawdę przyjemnie, zaczyna męczyć przy szybszej jeździe ze względu na słabe wyciszenie przed oporem powietrza, toczenia innymi takimi;] silnik bez awaryjny, przez 3 lata wymieniłem tylko uszczelkę pod głowicą, która była uszkodzona już w momencie zakupu, zawsze odpala od ręki, smiać mi się chciało jak kolega zachwalał swoją super favoritke 100x lepsza od golfaII, a później ledwo mu to cudo odpalilo. każdy chwali swoje, ale kupując zadbanego golfa napewno nie pożałujesz i będziesz chciał następnego. a co do rdzy wyszła na podszybiu(ktoś śrubokrętem rysę zrobił podczas wymiany szyby ileś lat temu) i ostatnio zauważyłem przy w korku benzyny,pocieszam się, że nowsze astry są bardziej zerdzewiałe;] pełna ocena Hatchback, 1.6 70 KM, 1991 r., 163000 km |
yosi 2007-03-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Czwórka z plusem. Mamy to auto w rodzinie już 12 lat. Kupione w 1995 r. od pierwszego właściciela z Niemiec. Piciodrzwiowe. Bogato wyposażone: automat, abs, wspomaganie kierownicy, elektrycznie opuszczane szyby, elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka boczne, mała kierownica, pełen welur, alufelgi, szerokie zderzaki w kolorzenadwozia. Wszystko oryginalne, niemieckie - auto było robione na zamówienie. Wykonanie trwałe i ze smakiem. Sentyment nie pozwolił nam go sprzedać przed otwarciem naszych granic dla użytków z Zachodu.
A dziś nie opłaca się go sprzedawać, bo nikt nie da tyle, ile naprawdę jest warte.
Dojeździ u nas swoich dni, jako drugie auto, a z czasem zrobi się żółte tablice i jeszcze mój wnuk pojeździ sobie tą legendą motoryzacji :) pełna ocena Hatchback, 1.8 i KAT 90 KM, 1989 r., 210000 km |
xx.mariusz pokaż Email » 2003-10-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Nwet najmłodsze auta mają 12lat więc trzeba mieć na uwadze naturalne defekty typu starzenie elementów gumowych,ale jeśli komuś uda się kupić auto z pewnej ręki nie rozbity(nie koniecznie huhany)można nim długo poeździć stosując podstawowe czynności obsługowe. Jeżeli ktoś obawia się diesla bo zimą nie zapali niech zapomni o tych strasznych opowieściach przy -10lub-20,dobre świece i wtryski a odpali nawet przy osłabionym akumulatorze po ponad 200000km. Polecam wybór turbodiesla mój ma tylko 60KM ale są też 70KM a nawet 80KM z intercoolerem te wersje nawet do dziś pogonią ni jednego bęzyniaka. Ceny części zamiennych są naprawdę niskie a trwałość dobrych producentów bardzo wysoka, oczywiście podruby też są ale ja unikam. pełna ocena Hatchback, 1.6 TD 60 KM, 1991 r., 220000 km |
therunner 2010-02-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Samochód godny uwagi ale tylko od pewnej osoby, zadbany (coraz mniej takich można spotkać, większość po różnoraki przejściach). Ja miałem lichy egzemplarz. Co prawda nie było na min ani śladu rdzy ale od kiedy go dostałem (za darmo) to praktycznie wymieniłem pół samochodu. Wiecznie niedziałające elektryczne szyby, problemy z centralnym zamkiem. Od kiedy go dostałem wymieniłem pompę, serwo, zaciski, tarcze, podłączałem elektrykę bo się spaliła, wymiana olejów, nie grzejąca dmuchawa, silnik dojechany był max 140 na trasie. Strasznie nie zadbany egzemplarz ale za to bardzo dobrze trzymał się drogo na felgach 15. I ten dźwięk silniczka w środku (Posiadał sportowy tłumik środkowy). pełna ocena Hatchback, 1.8 i KAT 90 KM, 1990 r., 261000 km |
Jeździciel 2010-10-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
O nadzwyczajnej trwałości Golfów 2 generacji słyszał chyba każdy , ja sie o niej przekonałem na własnej skórze. Golfik był moim pierwszym w życiu prywatnym osobistym samochodem i zawsze będę go ciepło wspominał. Samochód nigdy mnie nie zawiódł i zawsze dojezdzał do celu . Niezawodny i bardzo tani w utrzymaniu. Polecam każdemu kto potrzebuje taniego auta choc znalezienie zadbanego egzemplaża graniczy z cudem. Mój golfik był prawie idealny , niestety zaczęła go pożerac rdza (co nie jest typową przypadłością golfów 2) i musiałem go sprzedac. Pozostał mi sentyment do marki i modelu. Dla wielu Golf mkII na równi z mercedesem jest synonimem trwałości samochodów z poprzedniej epoki pełna ocena Hatchback, 1.6 TD 60 KM, 1990 r., 210000 km |
Super okazje u dealerów

Dane do przesyłek przychodzących:
Paweł Zdun
ul.Sosnowa 2
62-874 Brzeziny
Dane do wpłaty na moje konto:
Paweł Zdun
ul.Sikorskiego 5
62-874 Brzeziny
nr konta: 19 1090 1128 0000 0001 1301 0521
(WBK Bank Zachodni)
"Tytułem" proszę wpisywać: numer aukcji, login z allegro oraz priorytet lub zwykły.
Adres e-mail: pavel-zdun@wp.pl
gg: 10638889
tel: 531468828
Do Czujebiel: HWDP ty pało i rozj.ebudo z poldkami i wardburgami ,masz pocisk od gitów ruro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do ~Golf:A mi golf kojarzy się tylko ze złomowiskiem.Bo Golf 2 i 3 to gówno nie auto.Golf 3 to Niemiecki Szambowóz.
![]()
Volkswagen Golf na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Volkswagen Golf, oglądali także
Dowiedz się więcej o Volkswagen Golf
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Więcej Golfa
Zmiana priorytetów. Samochody kompaktowe do niedawna jeszcze były coraz dłuższe, teraz stają się wyższe. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Volkswagen Golf
najaktywniejsiKierowcy - Volkswagen Golf
najnowszeDzienniki pokładowe
Wstawiam kilka zdjec z wycieczki na spontanie :D
Polska->Slowacja->Austri...
Dzisiaj po czesci odbyla sie "instalacja" nowej podsufitki :)...

Ocena: