Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
BAS - Brake Assist?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volvo V40 1.9 TD 115KM

(od 1999 do 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 86
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 72 ocen)
TAK (83%)
NIE (17%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 76%
  • Karoseria
  • 10%
  • Zawieszenie
  • 6%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Silnik
  • 48%
  • Układ elektryczny
  • 32%
  • Zawieszenie
  • 28%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volvo V40 1.9 TD 115KM

Opinie o Volvo V40 1.9 TD 115KM

Nadwozia Volvo V40

Silniki Volvo V40

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volvo V40 1.9 TD 115KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
simb
2009-04-11
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Super samochód, jeździłem nim 3 lata, sprzedałem w bardzo dobrej cenie i jestem przekonany, że nowy właściciel będzie zadowolony. Mogłoby być trochę więcej miejsca ale w końcu to nie V70, kłopoty miałem jedynie z zaworem EGR przy turbo, być może to złe obchodzenie się mojej żony z silnikiem turbodoładowanym. Samochód miał bardzo dynamiczny silnik a przy tym bardzo oszczędny, na tempomacie można było spokojnie zejść w okolice 5l/100km ! Jedynie zawieszenie, za to że w trasie szło jak po szynach w mieście i po dziurach męczyło trochę twardością. Polecam egzemplarze z tym silnikiem i odradzam egzemplarze z pierwszych lat produkcji V40
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2001 r., 179000 km
olesz77
2009-09-13
 (3,08) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
muszę przyznać że to opinia mojego auta ... konkretnego egzemplarza ... sprowadziłem go osobiście z Niemiec .. dwa tygodnie w Polsce i rozpoczęły się problemy ... zaczął się grzać bo gdzieś zaczął uchodzić płyn ... auto odwiedziło 3 warsztaty i efekt taki że nie znaleziono przyczyny a tym samym nie naprawiono go ... w sumie naprawy wyniosły mnie około 5 tys zł. wygodne autko, ekonomiczne ale niestety koszt napraw to już przesada ... silnik niby renault ale ceny części specjalne dla volvo ... wszystko pięknie póki chodzi ale gdy zaczynają się problemy to lepiej załatwić sobie jakiegoś sponsora
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2001 r., 172000 km
Marek
2010-12-15
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wcześniej jeździłem samochodami z raczej małymi i oszczędnymi silnikami z których byłem zadowolony. Po zakupie V40 z 1,9 l dieslem i 116 KM widzę naprawdę dużą różnicę. Auto dobrze się zbiera, jest ciche i wygodne, chociaż żonie nie odpowiadają fotele i zagłówki. Po za tym jest oszczędny - po 2 latach jazdy średnia 6,21 l/100 km (myślałem, że będzie jeszcze mniej). Odradzano mi ten model za względu na usterkowość, jednakże (odpukać) mechanicy na razie nic nie znajdują mimo, że jak ostatnio udało mi się sprawdzić, że licznik został przekręcony o ok. 80 tys. km. Szczerze mówiąc - polecam.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2003 r., 145000 km
Maciej
2011-09-27
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Oprócz jednej poważniejszej awarii nic się nie zepsuło. Auto wygląda bardzo ładnie. Tutaj trzeba dodać, że to auto dużo lepiej się sprawuje w wersji po 'lifcie'. Zmiany były duże, inne silniki, inne zawieszenie, inna karoseria (tak, na pierwszy rzut oka podobne, jednak jakby się przyjrzeć, to sporo róznic np. obrysówki, zderzaki, lampy z tyłu itp.) W moim guście bryła i wygląd tego auta są niesamowite. Wnętrze jest też bardzo dobrze, materiały wykończeniowe, ergonomia, cisza w czasie jazdy, prowadzenie to są największe atuty.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2001 r., 239000 km
Primosz
2009-02-28
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wspaniałe auto o pieknej klasycznej linii z lekkim sportowym zacięciem i doskonałym wyposażeniem, w surowej acz przytulnej oprawie. Auto nie rzuca się w oczy ale każdy koneser dostrzeże w nim wspaniałą szwedzką klasę. Auto dodaje kolorytu i charakteru na drogach przepełnionych bezimiennymi VW i BMW. I to nagłośnienie.. seryjnie wbudowane radzi sobie z każdym dźwiękiem. Kto jeździ Volviakiem ten rozumie. Pomimo kilku wad stawiam 5.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2003 r., 166000 km
pelovsky
2010-12-13
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
jak się wsiądzie, to się nie chce wysiadać :) mam to auto od roku, przejechałem 10kkm. jak do tej pory bezawaryjnie i ekonomicznie (spalanie to bajka). wyposażone jak na v40 ubogo, ale w tym ubóstwie jest klimatyzacja, regulacja lędźwiowa foteli kierowcy i pasażera, 6 poduszek powietrznych itp. moim zdaniem auto rewelacyjne, jak na swój wiek bezawaryjne, ekonoczmine no i ta bryła.. najpiękniejszy wóz na parkingu.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2000 r., 170000 km
bob
2008-10-19
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto można spokojnie polecicić rodzinie 2+2 lub 2+1 nadaje się do podróżowaniu dla max 4 dorosłych osób, auto jest ekonomiczne, raczej bezawaryne, wentylacja i ogrzewanie, przeciętna ilość miejsca w swojej klasie, układ jezdny i widoczność nie powala choć na przyzwoitym poziomie, trzeba uważać na każdych nierównościach, dynamika bardzo dobra jak na masę ponad 1400 kg, bardzo dobra ergonomia i system audio
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2003 r., 122000 km
mayamix
2011-04-17
 (3,77) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
samochód dla osób, które chcą dojechać do celu. fotele za krótkie dla wysokich osób. wygląd - na duży plus. charakterystyczna bryła, starzeje się powoli, atrakcyjny po prostu. trzeba o niego dbać. olej z górnej półki, paliwo również. pamiętać o terminach wymian eksploatacyjnych. ogólnie - mało wad, ale też bez wyraźnych zalet. ot, kompaktowe kombi.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM manualna, 2000 r., 189000 km
darknoid
2011-04-27
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie bardzo polecam samochód dla małych rodzin, oczywiście warto przebierać samochody przed zakupem, jedyna rzecz, która mnie niepokoi to taka, że jest to mój pierwszy Common Rail i mam nadzieje, że na swojej drodze nie spotkam markowej stacji paliw z "chrzczonym" paliwem. Samochód bardzo ładny, robi wrażenie, melomani też będą zadowoleni.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM manualna, 2002 r., 193000 km
ZONQ_MZ zonq.mz pokaż Email »
2010-05-18
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Moim zdaniem to świetny balans pomiędzy jakością i ceną. Mając VOLVO jeździsz jednym z najbezpieczniejszych samochodów jakie kiedy kol wiek zbudowano. Prestiż i elegancja bez cienia tandety powoduje mój uśmiech za każdym razem kiedy wsiadam do tego samochodu i smutek kiedy z niego wysiadam. Tym autem chciał bym tylko jeździć i jeździć.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2002 r., 194000 km
Paweł
2011-05-26
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Polecam to auto przez wiele lat produkcji zostało świetnie dopracowane. Mało oklepane w Polce. Szlachetna sylwetka, mimo 8 lat produkcji wciąż cieszy oko, ponadczasowy wygląda, małe spalanie świetna ergonomia i wyciszenie koszty naprawa na dobrym poziomie.Można przewieźć sporo bagażu. Nie dla bardzo wysokich osób.
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM manualna, 2004 r., 245000 km
Marjo
2011-01-18
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Super, chociaż wnętrze mogłoby być nieco większe. Ale materiały wykończeniowe - sam luksus. I nie mówię tutaj o skórach, ale o całokształcie: fotele, kokpit, panel sterowania, kierownica, dywaniki, bagażnik, drzwi, podsufitka, schowki
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM manualna, 2003 r., 145000 km
nnietykalny.wp.pl
2010-03-23
 (4,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
auto godne polecenia, pod warunkiem znanego pochodzenia- moj ma potwierdzony przebieg w serwisie ( sam sprawdzałem) a nie tylko jak u wiekszości sprzedających zfałszowaną ksiązkę srewisową, poprzedni włąsciciel dbał o samochód
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2002 r., 160000 km
CYPHER
2003-04-03
 (4,69)
Jak na razie rewelacja, 7 litrow po miescie, dobre przyspieszenie, wygoda, nie mam nic do zarzucenia oprocz cen w serwisie. Zamowilem zaslepki na glosniki, sztuka 125PLN ! Oprocz tego OK
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2002 r., 12000 km
młody_296
2010-01-17
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Szwedzi jak chcą to potrafią stworzyć coś wyjątkowego. Autko cudowne. Środeczek wykonany w sposób wyjątkowy. A zewnątrz autka to brak słów. Jego rysa sylwetki jest wyjątkowa. :)
pełna ocena Kombi, 1.9 TD 115 KM, 2003 r., 168000 km

Do Wojtek: szpula jak ciostko

gigntgignt

Do ~arek:

~arek~arek

kupiłem volvo v 40 98r silnik ma przejechane 395 tysięcy ma czarny olej.Kontrolka serwisu wyłącz się po przejechaniu kilometra czy ten silnik jeszcze pośmiga

Przejdź do dyskusji

Volvo V40 na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Volvo V40, oglądali także

Dowiedz się więcej o Volvo V40

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także