Motosłownik
Mercedes Klasa B W245
(od 2005 do 2011)
- w klasie samochodów:
- Minivany
- na podstawie liczby ocen:
- 44
- Układ elektryczny
- 80%
- Silnik
- 20%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Opinie o Mercedes Klasa B W245
Silniki Mercedes Klasa B W245
160 95KM, 2005-2011
160 BlueEFFICIENCY 95KM, 2009-2011
- 180 116KM, 2005-2011 (3)
180 BlueEFFICIENCY 116KM, 2009-2011
180 NGT 116KM, 2010-2011
- 200 136KM, 2005-2011 (13)
- 200 Turbo 193KM, 2005-2011 (1)
Lista opinii o Mercedes Klasa B W245
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Divi 2011-08-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Myślę, że to doskonałe auto dla ludzi, którzy są indywidualistami i nie chcą jeździć typowym samochodem i ginąć w tłumie. To auto dla ludzi, którzy cenią jakość, styl, elegancje połączone z niezawodnością i komfortem odpowiadającym limuzynom. Napewno doskonale poczuje się w nim stylowa kobieta, która lubi "wyżej siedzieć" i komfotowo przemieszczać się między aerobikiem, pracą a wyjazdem nad morze. Oczywiście facet też nie będzie zawiedziony. Na światłach, gdy stanęła obok mnie piękna kobieta również w B-klasie wymieniśmy jedynie wymowne spojrzenia połączone z lekkim uśmiechem. W takim wypadku ściaganie pozostawia się wielbicielom innych marek. Ona spokojnie ruszyła i wjechała przedemnie wiedząc, że ludzie podróżujący takim autem nie muszą niczego udowadniać.
Podsumowując myśle, że to auto dla indywidualistów, którzy wśród natłoku masy identycznych samochodów chcą jeździć czymś oryginalnym a jednocześnie komfortowo i bezpiecznie. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM manualna, 2007 r., 80000 km |
ds 2006-02-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Duży samochód w kompaktowych wymiarach. Ma wszystko to czego brakuje TURANOWI i GOLFOWI+ (klasę, materiały we wnętrzu), ALTEI (doskonalszy bagażnik - większy z żaluzją, zamiast półki i przestrzeń dla pasażerów z tyłu). SCENIC i PICASSO nie są konkurencją dla tych samochodów. Denerwują problemy z przednim głośnym zawieszeniem, tępa skrzynia biegów, która odbiera całą przyjemnośc z jazdy, poniżej oczekiwań silnik 200 CDI, ale to chyba wina techniki i doświadczeń z TDI. pełna ocena Sports Tourer, 200 136 KM, 2005 r., 12 km |
Krzysiek 2011-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,15)
Samochód nie ma nic wspólnego z marką Mercedes oprócz ceny i miejsca zakupu. Miałem dwa egzemplarze kupione w salonie w 2008r i na szczęście jednego już się pozbyłem. Przejechałem 34000 km i dwa razy wymieniane tarcze, klocki, poduszki pod silnikiem, pasek z napinaczami, elementy układu sterowania klimatyzacją. Nigdy więcej. Serwis też beznadziejny. Trzeba kilka razy przyjeżdżać z tą samą usterką żeby została usunięta. Nie polecam serwisu na ul. Gotlieba Daimlera. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2008 r., 34000 km |
Jarek S. 2009-03-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Jeśli ktoś marzy o tym aby wyjechać ze szczecina do Rzeszowa i nie będa zmęczonym iść na balety to wlasnie auto dla was. W powiedzeniu bez gwiazdy nie ma jazdy jest sama prawda. Mozna zakochac sie w autku. Kiedy juz mi sie znudzila jazda i poprostu traktowalem to jako przemieszczanie sie z punktu A do B, to w tej chwili chce jeździc jeździc jeździć. Czysta przyjemność i polecam. zestaw radio z BT - BAJKA :) pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2009 r., 11000 km |
MB fan 2009-07-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Bardzo wdzięczne auto, pod każdym względem. Ma to coś, czego nie ma konkurencja. W wersji podstawowej ma wszystko, czego potrzeba do komfortowej i bezpiecznej jazy.
Bardzo eleganckie stonowane wnętrze, doskonałe materiały. Bardzo dobrej klasy radio/CD. W moim aucie dokupiłem opcję sport pakiet. Zawieszenie jest sztywniejsze, oprawa chromowa dodaje smaczku. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2007 r., 39000 km |
MM 2006-04-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
wyciagnięto wnioski z A klasy starego typu i nie popełniono już błędów w nowej A i B klasie jest to samochud mogacy konkurowac z wieloma autami
innych marek jakosc wykonania jest naprawde dobra i to widać wsiadajac za
kierownice. pełna ocena Sports Tourer, 200 136 KM, 2005 r., 3000 km |
Lessoki 2008-11-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Wspaniałe auto dla rodziny. Nie rzuca się w oczy, nie powoduje zazdrości ("bo to nie jest przecież prawdziwy Merc"). Pięknie się prezentuje w swej sportowej skromności i zaskakuje dobrze rozplanowanym wnętrzem. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2005 r., 130000 km |
joannaside pokaż Email » 2007-05-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
super miejski samochód,wszędzie można zaparkować,dużo miejsca w środku.jako kobieta dała bym bardziej przytulne wnętrze,ale jestem bardzo z niego zadowolona ! pełna ocena Sports Tourer, 200 136 KM, 2006 r., |
merc-szmelc 2011-10-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,85)
Samochód nie daje przyjemności z jazdy, na taxi to może on się nadaje, ale do kochania zdecydowanie nie. Przed zakupem radzę przejechać się trochę. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM manualna, 2008 r., 40000 km |
Piterkrk 2006-01-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Niesamowite auto, wyglada elegancko oraz sportowo, szczegolnie z pakietem sport z plaskim chromowanym wydechem i 17 calowymi felgami :) pełna ocena Sports Tourer, 200 136 KM, 2005 r., 12000 km |
Darek 2008-09-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
bardzo konfortowy jazda na dystanie 1006 km z Rumunii bez zmęczenia, nie polecam czarnego koloru bardzo efektowny ale pracowity, pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2005 r., 110000 km |
mikofauve pokaż Email » 2007-09-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Halasliwe auto. Fabrycznie wbudowany CD nie odtwarza mp3 - prawdopodobnie dlatego, zeby nie odgrwac pirackich CD. Brak USB. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2006 r., 25000 km |
iwan 2008-09-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
olbrzymie auto w środku w stosunku do wymiarów zewnętrznych,przyjemne w prowadzeniu tak w mieście jak i w trasie. pełna ocena Sports Tourer, 180 CDI 109 KM, 2008 r., 22000 km |
MATHEO 2006-07-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
POLECAM ! jest róznica w prowadzeniu z tańszymi markami, a i zaskoczenie z dobrej jazdy ! pełna ocena Sports Tourer, 200 136 KM, 2006 r., 1000 km |
Machro 2006-11-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Ładne auto ze sportowym charakterem i można zapakować rodzinę. pełna ocena Sports Tourer, 200 136 KM, 2005 r., 40000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Mercedes Klasa B

14 komentarzy
13 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do ~$$: Nie bardzo wiem co miałeś na myśli pisząc o A klasie. Może pisałeś o W168? W169 i W245 to praktycznie to samo auto. B klasa jest dłuższa o 40cm (bagażnik) i wyższa o jakieś 6-7cm. Wysokość podłogi i przestrzeń w środku to jest to samo auto!
Do paolo: wyciszenie nie jest plusem
to kwestia przyzwyczajenia ale nie jest tak zle
mialem okazje jezdic w glosniejszych autach ale cichszych tez
Do ben: mam192 i nigdy nie mialem problemow z wsiadaniem posiadam to auto od 2006 i poza wymiana chlodniczki klim (szczesliwie przebita przez odlamek kamienia gdy na droze prawdopodobnie zrywali asfalt a ja niestety sie tam znalazlem
pech.)zero problemow
nie neguje wyboru na turana ale to jest inna polka i wyglad
osobiscie uwazam go za niewypal i zemste projektanta wyglad zewnetrzny to jakas porazka iporownywanie go do klasy B jest bez sensu
ale o gustach sie nie dyskutuje
![]()
Mercedes Klasa B na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Mercedes Klasa B, oglądali także
Dowiedz się więcej o Mercedes Klasa B
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
SportsTourer nie tylko z nazwy - Mercedes Klasa B
Wśród kompaktów dostępnych na rynku brylują hatchbacki. Mercedes jednakże, z uporem godnym lepszej sprawy, proponuje swoim klientom minivana. Postanowiliśmy sprawdzić, czy to niekonwencjonalne podejście znajduje uzasadnienie w praktyce. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...

Ocena:

4.34