Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
EBA - Emergency Brake Assist?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Volkswagen Bora

(od 1997 do 2005)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 433
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 212 ocen)
TAK (84%)
NIE (16%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 65%
  • Karoseria
  • 13%
  • Układ hamulcowy
  • 11%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Układ elektryczny
  • 39%
  • Silnik
  • 39%
  • Zawieszenie
  • 31%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Volkswagen Bora

• Zadaj pytanie

Opinie o Volkswagen Bora

Nadwozia Volkswagen Bora

Silniki Volkswagen Bora

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Volkswagen Bora

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
Marcin
2010-02-11
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Może nie konkretnie w tym samochodzie ale ogólnie bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie eksploatacja samochodu z automatyczną skrzynia biegów. Niesamowita wygoda i bardzo dobre osiągi. W testach dziennikarskich zawsze "manual" wypadnie lepiej ale w tych manualach biegi zmienia Stig a nie Kowalski :) w normalnych warunkach automat zawsze będzie skuteczniejszy. Obawiałem się trochę jak taki wynalazek poradzi sobie w dużych zaspach i okazało się, że idzie jak ratrak, a na ośnieżonej drodze wspólnie z kontrolą trakcji nie ma konkurencji przy ruszaniu ze świateł. Każdemu, kto zastanawiał się kiedyś nad "automatem" SZCZERZE POLECAM!
pełna ocena Sedan, 1.8 i T 180 KM, 2002 r., 116000 km
majka
2009-11-21
 (3,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zawieszenie: To była miłość od pierwszego wejrzenia . Tylko TO i ŻADNE INNE.TO NIC, ŻE LEKKO NA ROGU POKLEJONE LUSTERKO, ŻE BRAK OSŁON NA SILNIK I SKRZYNIĘ(SIĘ KUPI)-I ONA to wie- auto, na które mogę liczyć, kocham ten pomruk życia(benzyniaki są cichsze), STABILNE TRZYMANIE SIĘ DROGI, DOBRE PRZYSPIESZENIE. ZAWSZE miałam nowe, z salonu FIATY- przyszła pora na zmianę- to się nie da w ogóle porównać!Ale tamte też kochałam- wszystkie po 10 lat- może to taki termin?dla kobiety jest super- i tak sama jeżdżę, więc nie potrzebuję dużo miejsca, a autko prezentuje się...i owszem...Polecam tę moją niezawodną miłość- niedrogą w eksploatacji.
pełna ocena Sedan, 1.9 TDI 110 KM, 2000 r., 210000 km
Jaro
2010-12-02
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Świetne prowadzenie zarówno w zakrętach jak i na prostej, dynamika wygrywa z każdym benzyniakiem o podobnej mocy, wyprzedzanie na trasie to przyjemność, 6-bieg = ekonomika ale trzeba zachowywac zasady eco drivingu, bardzo dobre hamulce, polecam wersję z ASR lub z ESP, szczegolnie zimą, ogólnie bardzo fajne auto i niezawodne, zrobiłem 26tyś km i nic, owszem miałem trzy małe naprawy...pas bezspieczeństwa kierowcy, zamek centralnego w klapie i mechanizm wycieraczek, poza tym olej i filtry co 15000km i w drogę. Proponuję lać dobre paliwo, szczególnie ważne dla pompowtryskiwaczy! Polecam:-)
pełna ocena Kombi, 1.9 TDI 115 KM, 2000 r., 201000 km
Damian
2009-08-25
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: bardzo oszczedny silnik jesli samochod jest zadbany bedzie nam solidnie sluzyl po za wymianami eksploatacyjnymi nie trzeba dokladac ani grosza . Bardzo trwale zawieszenie i dobry komfort jazdy po polskich drogach.Mialem wczesniej opla vectre b dopoki bylo dobrze to sie jezdzilo po pol roku zaczely sie jakies problemy z osprzetem silnika i juz tak co chwile cos wypadalo . lubie dbac o lakier i woskuje czesto samochod i moj opel z 96 r nie byl tragicznie zgnity korozja wyszla na dole na drzwiach i nadkolach z tylu podwozie bardzo skromnie zabezpieczone NIE MA CO POROWNYWAC VECTRY DO BORY
pełna ocena Sedan, 1.9 TDI 90 KM, 1999 r., 199000 km
ipococito pokaż Email »
2007-10-25
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Bora prowadzi sie doskonale,zarówno w trasie jak i w mieście, mam ją od 5miesięcy, co prawda została sprowadzona, wiec jest w lepszym stanie bo nie jeździła po naszych "wspaniałych" drogach, ma spory bagażnik, bardzo duży komfort w środku,pod wzgledem wygody i miejsca. Klimatyzacja i skrzynia biegów działa bez zarzutów jak na siedmioletnie auto,a widziałam rózne złe opinie na ten temat. Gorąco polecam dla rodziny z dzieckiem.
pełna ocena Sedan, 2.0 115 KM, 2000 r., 16000 km
lord szaitis mój e-mail: robert.wojska pokaż Email »
2009-04-17
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Karoseria: Piękne auto,moim zdaniem najładniejszy sedan tamtych lat.Zawsze patrzę na niego z zachwytem ,jest taki zwarty i dopracowany.Taki duży -malutki wśród tej klasy fur.Hamulce też mnie miło zaskoczyły i trójramienna kierownica.Mimo wad uwielbiam ten samochód i jakbym moógł to kupiłbym go nowszego z klimatronikiem i skórzaną tapicerką w jasnym kolorze.
pełna ocena Sedan, 1.6 101 KM, 1999 r., 137000 km
Tomek
2011-02-26
 (2,85) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Układ elektryczny: więcej nie kupie auta grupy vw ich renoma skończyła się początkiem lat 90, a obecne modele żerują na renomie starych vw. Obecne vw to wielkie badziewie i nie mają nic wspulnego z ekonomią. Mój stary CITREN BX jest o niebo lebszy i mniej awaryjny. Więcej nie chce żadnych vw tego badziewia wole francuzy.
pełna ocena Kombi, 1.9 TDI 4motion 115 KM manualna, 2000 r., 230000 km
Robi
2010-03-13
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: zaskoczyla mnie automatyczna skrzynia biegow. to frajda na trasie jak rowniez w miescie podczas jazdy w korakach. nie meczy sie noga od spzregla. auto podczas jazdy nie szarpie. polecam wszystkim auta z automatem. moze troszke wiecej pala, ale jednak warto. jest XXI wiek pora isc z postepem :))))
pełna ocena Sedan, 2.0 i 4motion 116 KM, 2005 r., 41000 km
V5
2009-01-07
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Wersja V5 wyposażenie klimatronik ASR ESP monochrom podgrzewane siedzenia czujnik deszczu 4 poduchy pelna elktryka komputer jak na samochod z 98 wyposażenie jest bardzo duze; silnik nie ma porowania z silnikami 4 garowymi lepiej brzmi i pracuje obecnie bym wybral bora v5 170 km + 4motion
pełna ocena Sedan, 2.3 VR5 150 KM, 1998 r., 140000 km
Janusz Janusz__87 pokaż Email »
2009-03-04
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: ogólnie wszystko w tym aucie mnie pozytywnie zaskoczyło ale moc silnika ze z tych 90KM mozna całkiem niexle i szybko jexdzic to pozytyw przy wyprzedzaniu sie przydaje, Polecam szczególnie wersje 90km inne wersje maja cos z silnikiem nietak ( opinia mojego mechanika)
pełna ocena Sedan, 1.9 TDI 4motion 90 KM, 1999 r., 134000 km
Jarek
2012-02-16
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Relacja cena/jakość. Za 14tys PLN można mieć pakownego i niezawodnego "woła robocego" idealne auto dla kogoś kto dziennie robi 50km do i z pracy, a weekendy spędza aktywnie - narty, biwaki, etc. Auto bardzo wdzięczne przy prawidłowej obsłudze.
pełna ocena Sedan, 1.9 TDI 110 KM manualna, 2000 r., 283000 km
Piotr
2010-01-04
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Samochód po 8 latach praktycznie nie nosi śladów użytkowania. Zero korozji, lakier z połyskiem bez odprysków i rys, trwałe nierysujące i niepiszczące plastiki w środku, siedzenia nie pozarywane. Mocny niemiecki sprzęt.
pełna ocena Sedan, 1.6 16V 105 KM, 2002 r., 115000 km
Kamil
2007-07-06
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: dokładność samochodu jest ścisły i nic mi nie brzęczy a nie puka jestem zadowolony bo vw ma tanie części oryginalne i metalowe zawieszenie co jest tanie ale mniej komfortowe poleca kupno dobrych cichy opon
pełna ocena Sedan, 2.0 115 KM, 1999 r., 201000 km
bzyq
2008-05-31
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: mimo to że silnik ma tylko 115km autko ładnie wkręca się na obroty - wydaje mi się że czip-tuning byłby dobrym pomysłem bo silnik nie jest wiciśnięty ja planuje podnieść jedo moc do 145km
pełna ocena Sedan, 2.0 115 KM, 1999 r., 15000 km
Maniek
2008-07-11
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Miłe zaskoczenie co do spalania na trasie:600km nad morze, pełny bagaznik, 4 osoby(2 dorosłe+2 dzieci),prędkośc na trasie 100-110km/h. Pomiar metodą tankowanie do pełna; wynik 6,2l/100km
pełna ocena Sedan, 2.0 115 KM, 1999 r., 13000 km

131 komentarzy

115 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~bwo~bwo

sprawdz czujnik temperatury cieczy .

~bwo~bwo

Do ~Madzia:

~asko78~asko78

Do ~boro:
a świstak siedzi i zawija sreberka...

Przejdź do dyskusji

Zobacz również